Helsinki - Stockholm - Tallinn 8 dana avionom

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

Putovanje Helsinki - Hmeenlinna - Tampere – Turku - Stockholm - Sigtuna - Uppsala - Tallinn 8 dana avionom iz Ljubljane, Veljača 2024. 


Zimska bajka Skandinavije - zemlja jezera i trokut Baltičkog mora

 

ULTRA LAST MINUTE: 779,00 € 

 

Datum putovanja: 18. - 25.02.2024. - GARANTIARNI POLAZAK

Zašto odabrati ovo putovanje?
•    Direktan charter iz Ljubljane s izvrsnim voznim redovima
•    Smještaj u hotelima 3-4*
•    Zimska bajka u gradskim središtima
•    Promatranje snijegom prekrivene netaknute prirode, jezera, arhitektonske baštine i raznolike kulture
•    Zlatni trokut Finske: Helsinki – Tempere – Turku
•    Obilazak Stockholma, jednog od kulturno najraznovrsnijih gradova Europe,
•    Obiđite povijesni grad Tallin sa svojim srednjovjekovnim utvrdama, modernim neboderima i šarmantnim buticima
•    Posjetite tipičnu finsku saunu skokom u grijani vanjski bazen

* Pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku

 

Doplata za transfer iz Zagreba na minimum 20 plaćenih putnika 70€ ​​​​​​

 

Program putovanja:

1.DAN: LJUBLJANA – HELSINKI
Sastanak putnika u zračnoj luci Jože Pučnika u Ljubljani u ranim jutarnjim satima. Slijedi let charter zrakoplovom prema „Zemlji tisuću jezera“ – kako romantično zovemo Finsku. Nakon slijetanja u glavni grad Helsinki, prvo ćemo otići u hotel. Nakon smještaja u hotel imat ćemo slobodno poslijepodne za istraživanje "bijele prijestolnice". Porijeklo imena nije sasvim jasno jer su je prvotno naselili švedski doseljenici koji su je nazvali Helsingfors. Grad je doživio pravi razvoj tek u 19. stoljeću pa je većina zgrada u povijesnim stilovima. Kada je zemlja oslobođena ruske dominacije (tijekom kaosa nakon Listopadske revolucije), Helsinki je postao glavni grad nove države, a uslijedio je novi gospodarski procvat i razvoj modernih stilova. Finska je svijetu podarila i dva vrhunska arhitekta, Alvara Aalta i Eera Saarinena, koji su u mnogočemu obilježili razvoj moderne arhitekture u svijetu. Ruta će nas voditi širokim avenijama i bulevarima, pored klasicističkih palača i crkava, a završit ćemo je u Manerheimovoj ulici, u kojoj se nalaze mnoge značajne zgrade, uključujući i finski parlament. Vrijeme za večeru (doplata), a dan možete završiti uz finsku votku, nacionalno piće Finske.

2. DAN: HELSINKI – HÄMEENLINNA - TAMPERE – TURKU 
Finsku često romantično nazivaju "Zemljom tisuću jezera" (zapravo ih ima više od 180 000) od kojih se većina nalazi u središnjem dijelu poznatom kao Lakeland. Nakon doručka krenut ćemo nepreglednim ravnicama prema regiji Pirkanmaa. Na putu smo za grad Tampere s kratkim zaustavljanjem na dugom, uskom jezeru Vanajavesi u gradu Hämeenlinna poznatom po svojoj tvrđavi od crvene cigle u kojoj se danas nalazi muzej. Odavde nastavljamo panoramsku vožnju pored brojnih jezera prema drugom po veličini gradu Tampereu koji je u potpunosti okružen jezerima. Grad je nekoć bio vrlo industrijski, ali danas su mnoge stare tvornice cigle, tvornice pamuka i skladišta pretvorene u umjetničke prostore, restorane i barove. Slijedi šetnja gradom i vrijeme za ručak. Potom krećemo prema zapadnoj obali Finske, u grad Turku, nekadašnju prijestolnicu koja je izgubila primat u 20. stoljeću u odnosu na Helsinki. U šetnji gradom osjetit ćemo prisutnost švedske kulture jer su događaji pod švedskom i ruskom vladom oblikovali jedinstven način života i osebujan odnos prema ostatku zemlje. Ako vrijeme dopusti, posjetit ćemo katedralu. U kasnim poslijepodnevnim satima slijedi ukrcaj na brod i plovidba prema Stockholmu. Noćna plovidba.

3. DAN: STOCKHOLM – SIGTUNA - UPPSALA – STOCKHOLM 
Ujutro ćemo ploviti prekrasnim arhipelagom švedskih otoka do glavnog grada Švedske, Stockholma. Stockholm se smatra jednim od najljepših gradova na svijetu koji se razvio na spoju jezera Mälaren i Baltika i narastao do brojnih otoka u arhipelagu. Doručak na brodu. Nakon iskrcaja slijedi odlazak do drevne vikinške prijestolnice Sigtune, gdje uživamo u kratkom odmoru uz jezero Mälaren. Nastavljamo prema mirnom sveučilišnom gradu Uppsali, domu najstarijeg skandinavskog sveučilišta koje je od svog osnutka ugostilo mnoge poznate znanstvenike od kojih je najpoznatiji svakako Carl Linnaeus koji slovi kao pionir u proučavanju biljnih vrsta. Njegov vrt, koji je sam obrađivao, još uvijek "živi" i dostupan je za razgledavanje. Osim vrta Linneaus, iznad grada se uzdižu dvije moćne građevine – katedrala i dvorac. Slijedi šetnja gradom gdje će nas očarati drvene kućice razbacane sa stražnje strane. Do dvorca ćemo prošetati prekrasnim gradskim parkom. Nakon obilaska vožnja do hotela u Stockholmu. Slijedi obilazak najstarijeg otoka – Gamla Stan, srca grada, gdje se među kamenim srednjovjekovnim ulicama uzdiže kraljevska palača, službena rezidencija kraljevske obitelji francuskih korijena. Gamla Stan fascinira svojom specifičnom atmosferom uskih kamenih uličica, prepunih suvenirnica, ugodnih kafića sa srednjovjekovnim namještajem i izvanredno dobro očuvanih slikovitih srednjovjekovnih kuća Vitezova Riddarholmena s katedralom (vanjski obilasci). 

4. DAN: STOCKHOLM 
Nakon doručka, dan ćemo posvetiti glavnom gradu. Ići ćemo u istraživanje javnim prijevozom. U jutarnjim satima nastavak razgledavanja Gamla Stana, odlazak do tržnice hrane Saluhall te nastavak do poluotoka Djurgarden na kojem se nalazi jedan od najzanimljivijih muzeja na svijetu – muzej Vasa. Vasa je jedini sačuvani švedski ratni brod iz 17. stoljeća koji je potpuno opremljen i natovaren potonuo na svom prvom putovanju 1628. godine. Brod je izvučen iz morskih dubina prije više od pedeset godina i danas je jedna od glavnih atrakcija u Skandinavija. Vrijeme za ručak. Nastavljamo do najstarijeg muzeja na otvorenom, Skansen, gdje možemo vidjeti preko 150 maketa kuća i drugih građevina u prirodnoj veličini iz svih dijelova Švedske. Zbog toga se muzej često naziva i „Švedska u malom“. Za ljubitelje umjetnosti i glazbe slijedi odlazak u muzej pop grupe ABBA, gdje ćemo u interaktivnom muzeju uz kontinuiranu glazbenu pratnju vidjeti odjeću, tekstove, mjuzikle i filmove glazbene grupe ABBA. Čeka nas i obilazak gradske vijećnice, s tri krune na vrhu, gdje se također možemo popeti i uživati u izvrsnom pogledu. Povratak u hotel i noćenje.


5. DAN: STOCKHOLM - NOĆNA PLOVIDBA PREMA TALLINU 
Nakon doručka slobodno za individualno istraživanje Stockholma ili možete otići na poludnevni izlet na otok Lovon na kojem se nalazi kraljevska palača Drottningholm (izlet će se realizirati ako je moguć pristup palači). Drottningholm je privatna rezidencija švedske kraljevske obitelji koja je sagrađena krajem 16. stoljeća u francuskom stilu s prekrasnim parkom, jedinstvenim kazalištem, baroknim vrtom i kineskim paviljonom. Povratak u hotel. Slijedi isplovljavanje u luku odakle ćemo isploviti prema Tallinnu. Noćna plovidba.

6. DAN: TALLINN 
Doručak na brodu. Nakon uplovljavanja krećemo u razgledavanje ovog prekrasnog grada. Talin je dobio ime u 13. stoljeću kada su ga okupirali Danci jer Taani Linus na estonskom znači danska tvrđava. Danci su prodali grad njemačkim trgovcima koji su ga učinili jednom od središnjih točaka trgovačke udruge zvane Hanza (Hanzeatski savez). Zlatna vremena grada bila su 14. i 15. stoljeće, a grad je doživio renesansu kada je krajem 19. stoljeća željeznicom povezan sa Sankt Peterburgom, glavnim gradom carske Rusije (čiji je dio bila i Estonija). Obilazak počinjemo u starom gradu, na samom gradskom trgu. Gradska vijećnica prekrasan je primjer baltičke gotičke arhitekture, kao i prekrasan Niguliste kirik (crkva sv. Nikole), smatra se pravom riznicom srednjovjekovne i renesansne umjetnosti. Oltarni ciklus s motivima sv. Nikole, Marijin triptih (sa sv. Gertrudom i sv. Franjom na bočnim krilcima), prekrasne kamene plastike, reljefi i štukature, a kruna svega svakako je Danse Macabre – 30-metarski friz s prikazom plesa mrtvih, čest motiv nakon epidemije kuge koja je bila česta pojava u srednjovjekovnim gradovima. Crkva Svetog Duha je gotičke izvedbe (13. st.), dok je zvonik barokni. Velika dvorana Trgovačkog ceha bila je gospodarsko središte srednjovjekovnog grada, a sada je u njoj muzej. Nedaleko su "tri sestre" (tri trgovačke palače povezane s luksuznim hotelom) i crkva sv. Olafa čiji je zvonik, visok 159 metara, nekada bio najviša zgrada na Baltiku. Vrijeme za večeru (doplata) i noćenje u Tallinnu.


7. DAN: TALLINN - HELSINKI 
Nakon doručka krećemo prema trajektu koji će nas odvesti u Helsinki. Nakon dolaska slijedi panoramski razgled znamenitosti male, ali slikovite finske prijestolnice: Senatski trg s katedralom, senatom i starim sveučilištem, tržnica hrane i ribe, crkva Temppeliaukio uklesana u stijeni, Sibeliusov spomenik, Olimpijski stadion, koncertna i kongresna dvorana Finlandia. Slijedi transfer do hotela, a zatim po želji idemo u kasnu poslijepodnevnu šetnju gdje dan možemo završiti u nekoj od gradskih pivnica i probati vrhunsko domaće pivo. Povratak u hotel, večera (doplata) i noćenje.

8. DAN: HELSINKI – LJUBLJANA
Nakon doručka nastavljamo obilazak glavnog grada Finske. Na otočiću Katajanokka posjetit ćemo rusku pravoslavnu katedralu Uspenskij (Uspenja Marijina). Prošetat ćemo širokim bulevarima do parka Esplanade, nastaviti do Senatskog trga gdje će nas dočekati kip ruskog cara Aleksandra II. koji je ukinuo ropstvo i općenito bio veliki reformator. Među građevinama oko trga najupečatljivija je luteranska katedrala sv. Nikole. Bit će malo slobodnog vremena prije odlaska u zračnu luku. Oni koji subotnje jutro žele provesti kao pravi Finci, otići će u (finsku) saunu pa na vanjski bazen, dok će neki zadnje sate iskoristiti za shopping. Slijedi polazak prema zračnoj luci i let prema zračnoj luci Jože Pučnika gdje je predviđeno slijetanje u večernjim satima.

 

Cijena po osobi:

Datum putovanja

Cijena

 

18.02.2024.-25.02.2024.

779€ 

ULTRA LAST MINUTE!

18.02.2024.-25.02.2024. 890€  REDOVNA CIJENA


MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 30 OSOBA

MOGUĆE DOPLATE (PRI PRIJAVI):

 • jednokrevetna soba 295€
 • polupansion 260€ (minimalni broj prijava 20)
 • izlet u Drottningholm s ulaznicom u palaču 45€, muzej Skansen 17€, muzej Vasa 16€, muzej ABBA 25€ 
 • Doplata za transfer iz Zagreba na minimum 20 plaćenih putnika 70€​​​​​​
 • Moguća nadoplata za dvokrevetnu/trokrevetnu kabinu 70€
 • Doplata za vanjski parking u Zračnoj luci Ljubljana 65€

POPUST:
•    100 € za treću osobu (ili dijete) na pomoćnom ležaju

CIJENA UKLJUČUJE: 

Let Ljubljana - Helsinki - Ljubljana u ekonomskoj klasi, prijevoz autobusom prema programu, izlet u Sigtunu i Uppsalu, 5 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3*/4*, 2 noćenja na brodu u unutarnjoj četverokrevetnoj kabini s doručkom, trajekt Tallinn – Helsinki, pratitelj na hrvatskom jeziku, PDV, organizacija putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

Ulaznice za kulturno povijesne spomenike koji se posjećuju, usluga po narudžbi i napojnice za vozače i vodiče. 

RED LETENJA:

18FEB  LJU – HEL 0700 1045
25FEB  HEL – LJU 2200 0050+1

PREDVIĐENI HOTELI:

 • Scandic Grand Marina HELSINKI: https://www.scandichotels.com/hotels/finland/helsinki/scandic-grand-marina 
 • Viking Line cruise - BROD
 • Quality Globe, Standard STOCKHOLM: https://qualityglobe.hotels-stockholm.net/en/ 
 • Viking Line cruise - BROD
 • Hestia Seaport Hotel TALLIN: https://www.hestiahotels.com/seaport/en/ 

Zašto odabrati ovo putovanje?
•    Direktan charter iz Ljubljane s izvrsnim voznim redovima
•    Smještaj u hotelima 3-4*
•    Zimska bajka u gradskim središtima
•    Promatranje snijegom prekrivene netaknute prirode, jezera, arhitektonske baštine i raznolike kulture
•    Zlatni trokut Finske: Helsinki – Tempere – Turku
•    Obilazak Stockholma, jednog od kulturno najraznovrsnijih gradova Europe,
•    Obiđite povijesni grad Tallin sa svojim srednjovjekovnim utvrdama, modernim neboderima i šarmantnim buticima
•    Posjetite tipičnu finsku saunu skokom u grijani vanjski bazen

 

Opći uvjeti: https://www.kompas.si/wp-content/uploads/2023/01/Opci-uvjeti-i-upute_NAV00-07-19.pdf

ID: KOMP
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Austrija

Beč

1

Engleska

Francuska

Pariz

1

Grčka

Atena

4

Italija

Rim

2

Mađarska

Nizozemska

Portugal

Slovačka

Turska

Španjolska

Madrid

1

Moglo bi vas zanimati