Dubai 6 dana

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE U DUBAI 6 DANA 2021. Zrakoplovom iz Zagreba

 

Datum putovanja: 28.4.-3.5., 1.-6.6.,  22.-27.6.2021.

Sve informacije oko ulaska u UAE i PCR testovima možete pogledati na stranicama MVEP

Predviđeni hotel: Flora al Barsha**** 
- odličan hotel na izvrsnoj lokaciji pored čuvenog trgovačkog centra Mall of Emirates

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu aranžmana.

Program putovanja:

1. dan putovanja: ZAGREB – ISTANBUL - DUBAI
Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman u 07 sati. Podjela putne dokumentacije, prijava na let i polijetanje zrakoplova kompanije Turkish Airlines (TK1054) na letu za Istanbul u 9:10 sati. Slijetanje u Istanbul u 12:25 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Dubai na liniji Turkish Airlines (TK760) u 18:50 sati. Slijetanje u Dubai u 00:20 sati po lokalnom vremenu. Transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel i noćenje.

2. dan putovanja: DUBAI - razgled grada
Doručak. Odlazak autobusom na poludnevni razgled grada u pratnji lokalnog vodič. Vožnja umjetno stvorenim otokom u obliku palme - Palm Jumeriah, do luksuznog hotela Atlantis, na samom vrhu palme. Nastavak vožnje uzduž Jumeirah beach, najluksuznijeg urbanog područja u Dubaiju, do poznatog hotela u obliku jedra - Burj Al Arab. Slobodno vrijeme za fotografiranje. Nastavak vožnje avenijom šeika Zayeda, pored čuvenih tornjeva Emirates, Svjetskog trgovačkog centra i najviše zgrade na svijetu - Burj Khalife, palače šeika Mohammeda i palače šeika Rashida, do Dubai Creeka. Slijedi plovidba abrama - tradicionalnim brodicama, na drugu stranu Creeka i posjet tržnicama (sukovima) zlata i začina. U popodnevnim satima predlažemo odlazak na vidikovac najviše zgrade na svijetu - Burj Khalife i uživanje u veličanstvenom pogledu s vidikovca na 124. katu zgrade. Ostatak popodneva slobodno vrijeme za posjet Dubai Mallu, najvećem trgovačkom centru na svijetu, s unutarnjim klizalištem, akvarijem i vodopadom. Svakako ne propustite pogledati show “plešućih Fontana”, smještenih između Dubai Malla i Burj Khalife. Noćenje

3. dan putovanja: ABU DHABI - fakultativni izlet
Doručak. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet u čudesni Abu Dhabi, glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata. Po dolasku u Abu Dhabi zaustavljanje kod staze Formule 1 i zabavnog parka Ferrari Worlda. Slijedi odlazak do muzeja Louvre i slobodno vrijeme za fotografiranje. Nastavak vožnje do tržnice datulja uz mogućnost kupovine lokalnih proizvoda. Slijedi posjet trgovačkom centru Marina Mall i slobodno vrijeme za ručak i kupovinu. Nastavak vožnje pored hotela Emirates Palace do raskošne predsjedničke palače Qasr Al Watan. Slobodno vrijeme za posjet palači (ulaznica se plaća dodatno). Slijedi odlazak do najveće džamije u Emiratima i posjet džamiji Sheikha Zayeda (prozirna odjeća, kratke hlače ili mini suknje nisu dopuštene prilikom posjeta džamiji). Povratak u Dubai u večernjim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan putovanja: DUBAI – fakultativni izlet Pustinjski safari s večerom
Doručak. Predlažemo odlazak do tržnice Medinat Jumeriah, koja se nalazi u neposrednoj blizini hotela Burj Al Arab i šetnju Jumeirah Beach Walk duž pješčane plaže s mnoštvom kafića, restorana i dućana. Svakako ne propustite odlazak u hotel Burj al Arab, jedan od najluksuznijih i najskupljih hotela na svijetu, čiji će Vas sjaj i luksuz zasigurno ostaviti bez daha. U popodnevnim satima predlažemo odlazak na pustinjski safari džipovima, uz bogatu večeru. Izlet počinje adrenalinskom vožnjom veličanstvenim crvenim dinama do tradicionalnog beduinskog kampa u srcu pustinje. Po dolasku u kamp, mogućnost jahanja deva, pušenja nargile i ukrašavanja tijela kanom. Slijedi ukusna večera uz roštilj i brojne delicije, a za zabavu pod zvijezdama pobrinut će se trbušna plesačica uz zvuke arapske muzike. Povratak u hotel. Noćenje


5. dan putovanja: DUBAI – fakultativni izlet Krstarenje Dubai Marinom s večerom
Doručak. Slobodno vrijeme za posjet trgovačkom centru Mall of the Emirates, s poznatim zatvorenim skijalištem Ski Dubai. Predlažemo posjetiti i neke od novih atrakcija grada kao Dubai Frame – arhitektonsko čudo koje kulturološki spaja prošlost i budućnost Dubaia, IMG World of Adventure – najveći tematski zatvoreni zabavni park s posebnim odjelom posvećenom Marvelovim junacima, Duba Miracle Garden – prekrasan cvjetni vrt, Dubai Safari Park – zoološki vrt, Ain Dubai – panoramski kotač visok 210 metara. U večernjim satima predlažemo večeru na tradicionalnom arapskom brodu (dhow) i romantično krstarenje Dubai Marinom, uz laganu muziku i svjetla nebodera. Transfer autobusom do Zračne luke Dubai i prijava na let za Istanbul.

6. dan putovanja: DUBAI – ISTANBUL - ZAGREB
Let zrakoplovom kompanije Turkish Airlines (TK761) za Istanbul u 02:00 sati. Slijetanje u Istanbul u 5:35 sati prema lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb zrakoplovom kompanije Turkish Airlinesa (TK 1053) u 07:05 sati. Dolazak u Zagreb u 08:15 sati.


First minute cijena vrijedi za uplate do 45 dana prije putovanja ili do popunjenja kapaciteta.

 

Datum putovanja

First minute cijena

Redovna cijena

28.4.-3.5.2021.

4.590 kn

4.790 kn

1.6.-6.6.2021 4.590 kn 4.790 kn

22.-27.6.2021.

4.790 kn

4.990 kn

*Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu aranžmana.


Doplata za jednokrevetnu sobu: 890 kn

Popust za dodatni (treći) ležaj u sobi:
• odrasla osoba na dodatnom ležaju: bez popusta, plaća se puna cijena
• dijete do 12 godina na dodatnom ležaju 20% popusta

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
• prijevoz zrakoplovom kompanije Turkish Airlines na relaciji Zagreb–Istanbul-Dubai–Istanbul–Zagreb
• zrakoplovne pristojbe
• voditelja putovanja
• smještaj u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama na osnovi 4 noćenja s doručkom
• transfer Zračna luka Dubai – hotel – Zračna luka Dubai
• poludnevni razgled Dubaija autobusom u pratnji lokalnog vodiča
• troškove organizacije, prodaje i jamčevno osiguranje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
• turističku taksu u iznosu od 15 AED (oko 25 kn) po sobi i noćenju – obavezna doplata, plaćanje na licu mjesta
• napojnice za lokalne vodiče i vozače (20 USD po osobi) – obavezna doplata na licu mjesta
• karte javnog gradskog prijevoza, ulaznice i izlete koji nisu navedeni kao uključeni u cijenu programa putovanja
• putno osiguranje (preporučujemo ugovaranje police zdravstvenog osiguranja i osiguranja od otkaza putovanja)

Fakultativna ponuda izleta (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):
• cjelodnevni izlet autobusom u Abu Dhabi USD 65, djeca do 11,99 godina USD 55 (doplata za ulaznicu u Predsjedničku palaču USD 15)
• odlazak na vidikovac najviše zgrade na svijet Burj Khalifa USD 50, djeca do 11,99 g. USD 40
• pustinjski safari jeepovima i bogata večera jelima s roštilja USD 60, djeca do 11,99 g. USD 50
• krstarenje Dubai Marinom s uključenom večerom i povratnim transferom od/do hotela USD 70, djeca do 11,99 g. USD 60

Izleti se plaćaju u USD. Molimo Vas da pripremite iste.

 

PRTLJAGA uključena u cijenu: 1 komad predane prtljage do 30 kg + 1 komad ručne prtljage do 8 kg.

Važna napomena: za državljane Republike Hrvatske potrebna je važeća putovnica, koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u UAE. Putnicima s pečatom države Izrael u putovnici neće biti dozvoljen ulazak u Ujedinjene Arapske Emirate. Neispravne putne isprave, koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Agenciju, te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa, ali se obvezuje da će se program izvršiti u cijelost.

 

KORISNE INFORMACIJE:

UJEDINJENI ARAPSKI EMIRATI
Službeno ime: Ujedinjeni Arapski Emirati
Geografski položaj: istočni dio arapskog poluotoka, na obali Perzijskog zaljeva i Omanskog zaljeva.
Površina: 83.600 km2
Broj stanovnika: cca 8,3 milijuna
Glavni grad: Abu Dhabi
Jezik: arapski (službeni), a govore se engleski, urdu, perzijski i malajski
Religija: 96% muslimani, 4% ostali
Vremenska razlika: +2 sata ljeti / +3 sata zimi
Novčana jedinica: emiratski dirham (AED), 1 USD = cca 3,67 AED
Kupovina: zlato, začini, tehnička roba, roba poznatih kreatora, svila, parfemi, tepisi...
Trgovine uglavnom rade od 10 do 13 sati i od 16 do 22 sata. Shopping centri otvoreni su od 10 do 22 sata bez prekida preko tjedna, osim petkom od 14 do 22 sata. Nezaobilazni Dubai s razlogom zaslužuje svoj naziv “glavnog shopping centra na Bliskom Istoku”.
Odjeća: preporučuje se lagana pamučna ljetna odjeća i udobna obuća. Kratke hlače i kratki rukavi za žene su dozvoljeni, ali je potrebno voditi računa da odjeća nije provokativna. Muškarci se isto tako ne bi smjeli pojavljivati u javnosti bez majice, osim na plaži.
Hrana i piće: Zastupljena internacionalna kuhinja, prevladava arapska. Tipična jela: shawarma - janjetina ili piletina s povrćem, zamotano u roti, arapski kruh; falafel - pržene okruglice od slanutka i začina, humus - namaz od slanutka, tabbouleh - libanonska salata od peršina, bulgura, rajčice i luka sa začinima. Popularni su i plodovi mora i meso s grilla. Preporučamo piti isključivo flaširanu vodu. Alkohol se služi isključivo u hotelskim restoranima i barovima s posebnom dozvolom. U restoranima izvan hotela nije dozvoljeno služenje alkoholnih pića.
Napon struje: 220/240 V (potreban adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: Nije potrebna - putovnica treba vrijediti najmanje šest mjeseci od dana ulaska u UAE.
Mobilne mreže: A1, T-Mobile i TELE2 partneri
Pozivni broj zemlje: +971
Korisne web stranice: www.dubaitourism.co.ae , www.uaetourism.ae
Klima: vruća pustinjska - U razdoblju od listopada do ožujka, dani su ugodni i sunčani. Prosječna dnevna temperatura kreće se oko 26 °C. Noći su hladne sa prosječnom temperaturom od cca 15 °C. Period od travnja do rujna karakteriziraju vrlo visoke temperature (preko 40 °C) i visoka vlažnost zraka. Moguće su pješčane oluje. Kiši rijetko, najčešće zimi. Temperatura mora kreće se od 26 - 29 °C.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske koje pokriva Ujedinjene Arapske Emirate nalazi se u Kairu. Rad sa strankama iz zemalja koje Veleposlanstvo nerezidentno pokriva: Bahrein, Etiopija, Jemen, Jordan, Libanon, Libija Saudijska Arabija, Sirija, Somalija, Sudan, Južni Sudan i UAE nedjelja-četvrtak 8.30-16.30 (poželjno je prethodno najaviti dolazak). Veleposlanik gospodin Tomislav Bošnjak. Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): +20 128 140 0344.

ID: Integral
28.04.2021. - 03.05.2021.
01.06.2021. - 06.06.2021.
22.06.2021. - 27.06.2021.
cijena od 4.590 HRK
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 4.590 HRK