Top 5 vidikovaca u Dubaiu

Dubai Frame - Dubai vidikovci

Donosimo vam popis top 5 najljepših vidikovaca u Dubaiu.

 

Pogled na Dubai čaroban je iz zraka. Kombinacija zlatnih boja pustinje i plave boje zaljeva nad kojim se dižu staklena čuda arhitekture ostaviti će vas bez teksta. Donosimo vam popis top 5 vidikovaca u Dubaiu koje morate posjetiti.

 

 

1. Burj Khalifa

 

Visoka 828 metara, Burj Khalifa je najviša zgrada na svijetu. Impresivna izvana, još je impresivnija iznutra, a posebice je fascinantan pogled s osmatračnice na 124. katu te još više onaj sa 148. kata gdje se smjestio  luksuzni At The Top Sky Lounge. Želite li nešto pojesti s glavom među oblacima, izdvojite novce za restoran  122. katu. Ne čudi da se Burj Khalifa može vidjeti nadaleko, ma gdje bili u Dubaiju. Jednostavno nije lako ne vidjeti 160 katova.

 

 

 

Dubai Burj Khalifa

 

 

 

 

2. Dubai Frame

 

Dubai Frame je jedna od posljednjih dodataka u vizuri grada, arhitektonsko čudo koje kulturološki spaja prošlost i budućnost i diči se epitetom najvećeg okvira na svijetu. Zaista izgleda kao zlatni okvir slike, a nalazi se u parku Zabeel direktno između starog i novog Dubaija. Jedna od zanimljivijih stvari jest stakleni most koji spaja dva tornja visoka 150 metara, a posjetiteljima nudi izvrsne prilike za fotografiranje. Otvoren je u siječnju 2018. godine i ubrzo je postao jedan od TOP znamenitosti u gradu. Radi svakim danom od 9 do 21 sat, a ulaz se naplaćuje.

 

 

 

Dubai Frame

 

 

 

3. Burj Al Arab

 

Za sve koji žele doživjeti pogled s hotela koji je i jedan od najpoznatijih simbola Dubai, a niste gost hotela,  rezervirajte mjesto u  baru Gold on 27 ili u SkyView baru.

 

 

Burj Al Arab

 

 

 

 

4. Observatory Bar & Grill

 

Za sve koji žele uživati u prekrasnom pogledu na Palmu Jumeirah i Dubai Marinu,  dok uživaju u večeri na 52.katu ovog Mariott hotela u Dubai Marini.

 

 

 

5. Ain Dubai

 

najnovija atrakcija, najviši kotač za promatranje na svijetu na visini od  250 metara u zraku, nudi zadivljujuć pogled na cijeli grad i nezaboravno iskustvo za posjetitelje.

 

 

Ain Dubai