Dubai za male novce: Gdje jesti jeftino i fino?

Je li baš sve u Dubaiju skupo kao što se čini na prvu? Može li se u Dubaiju pojesti nešto za malo novca? Iako Dubai kao destinacija ne glasi kao opcija za jeftino putovanje, hrana u tom gradu ne mora biti nužno skupa. Cijene hrane van TOP restorana i centralnih lokacija znaju biti povoljne, samo je potrebno istražiti opcije mimo onih razvikanih.

Dubai je poznat kao grad luksuza i otmjenih restorana, no ne žive svi tamo na visokoj peti i nisu sva mjesta rezervirana za elitu. Mnoge četvrti skrivaju prave male gastro dragulje u kojima se jede fina lokalna i međunarodna hrana koju su sa sobom u Dubai donijeli radnici iz zemalja kao što su Indija, Bangladeš, Iran, Filipini i brojni drugi.

Valuta u Dubaiju je dirham (skraćemo DH ili dhs), a 10 dirhama je oko 17 kuna.

Mi vam nudimo pregled 10 restorana s različitim kuhinjama, od mediteranske do pakistanske, gdje možete fino jesti za malo novca.

 

Al Mallah

 

U starom dijelu Dubaija, u ulici December u četvrti Al Satwa, nalazi se odličan libanonski restoran u kojem možete pojesti sendvič već za 9 dirhama. No radije se počastite humusom, koftama, shwaramom (nalik kebabu) od janjetine ili piletine, možda nekim roštiljem, manakeeshom (arapska pizza) sa sirom i ostalim delicijama koje neće puno platiti.

 

Ayubowan

 

Šrilankanski restoran Ayubowan smješten u blizini Jumeirah Lake Towersa odmah će vas s vrata obuzeti mirisom curryja i svježih začina. Ovo maleno mjesto ima tek nekoliko stolova, a gostima nude mnoga jela već za 20-ak dirhama. Curry od krumpira sa senfom im je apsolutni hit, ljut ali sladak, s kremastom bazom od kokosa. Ljubitelji mesa mogu pojesti curry s govedinom.

 

Bu Qatair

 

Restoran uz plažu Jumeirah nema menija. Poslužuje ono što se ulovi tog dana, od kozica do riba, grillane na roštilju ili pak u curry umaku. Za napomenuti je da je hrana tu dosta začinjena i ljuta pa ako ne volite takve okuse, nažalost zaobiđite ovo mjesto.

PILECI-CURRY

 

Café Isan

 

Volite li tajlandsku hranu, Cafe Isan je izvrstan odabir. Curryji i juhe koje rade su bistre, ne na bazi kokosa, i pomalo ljutkaste. Proljetne rolice imaju puno povrća, ljuta govedina ili pržene kozice s graškom, crvenim lukom i umakom od soje također su sjajne.

 

Hanoi Haturally

 

Vijetnamski restoran u JLT-u oduševljava sve koji traže pravu vijetnamsku hranu, a posebno hvale njihove pho juhe od piletine, govedine ili povrća.

 

Raju Omlet

 

Raju Omlet postoji na više lokacija, između ostalog i blizu Palm Islanda pored stanice metroa Noor Islamic. Radi se o indijskom restoranu koji u ponudi nudi izvrsnu hranu, a naručite li jelo s jajima, ponekad i duhovitu.  Osim jela od jaja nude različite vrste curryja.

 

Ravi Restaurant

 

Odlična pakistanska kuhinja nudi se u vrlo bazično uređenom lokalu, a radi 24 sata. Nalazi se na Satwa Roadu i nudi brojna jela. No nemojte gledati meni jer često nema navedene hrane. Umjesto toga osoblje će vas uputiti što pojesti.

 

The Meating Room

 

Restoran pored parka Zabeela malni je lokal za koji se traži mjesto više pa preporučujemo da rezervirate mjesto prije dolaska. Na meniju nude brojna jela s roštilja, a prevladavaju indijska jela. Posebno je popularna pileća tikka – ražnjići od piletine s curryjem.

 

Thyme Restaurant

 

Želite li pojesti nešto mediteransko, restoran Thyme uz plažu Jumeirah nudi buffet večeru po 165 dirhama od 19 sati, a tijekom dana možete pojesti različita jela po narudžbi. Europljani posebno vole što tu tijekom dana mogu popiti alkoholno piće.

 

Fish Hut Seafood Restaurant - Al Barsha

 

U Blizini Mall of Emirates nalazi se lokal gdje možete jeftino pojesti nešto riblje, od juhe preko kozica pa do ribe. Osim izvrsne hrane, gosti hvale osoblje i cijelu atmosferu, a najviše vrijednost za novac.