Sankt Peterburg

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE U ST. PETERBURG - 4 dana izravnim letom Croatia Airlinesa iz Zagreba 2020.

Carski grad, smješten na rijeci Nevi i obalama Finskog zaljeva, često nazivan i Venecijom sjevera, oduševit će Vas svojim aristokratskim šarmom i Bijelim noćima, kada nebo postaje tamnije tek poslije ponoći, a sumrak prelazi u zoru (od sredine svibnja do kraja srpnja)

Datum putovanja: 

Smještaj u hotel Atrium*** - odlična lokacija, uz poznatu aveniju Nevsky prospekt

1. dan putovanja: ZAGREB/SPLIT/ZADAR/DUBROVNIK/PULA – SANKT PETERBURG
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb, kod šaltera informacija u 12:45 sati (mogućnost doplate za vezani let iz Splita, Dubrovnika, Zadra ili Pule). Prijava na direktan let zrakoplova Croatia Airlines za Sankt Peterburg u 14:15 sati. Po slijetanju u Sankt Peterburg u 18:00 sati, slijedi transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak u šetnju središtem grada i slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

2. dan putovanja: SANKT PETERBURG
Doručak. Odlazak na razgled grada autobusom u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku: tvrđava Petra i Pavla s katedralom, koja se ističe svojim veličanstvenim pozlaćenim šiljkom, a u njoj su pohranjeni posmrtni ostaci ruskih vladara, katedrala sv. Izaka s pozlaćenom kupolom, Ljetni vrtovi, crkva Kristova uskrsnuća, zgrada Admiraliteta, palača Stroganov, samostan Smolny, Nevski Prospekt – najveća i najvažnija ulica, s mnoštvom poznatih trgovina. U popodnevnim satima predlažemo jednosatno krstarenje brodom po Nevi, a navečer odlazak na folklornu predstavu „Feel Yourself Russian“ u Nikolajevsku palaču, s tradicionalnim ruskim plesovima i pjesmama, uz šampanjac i zakusku ruskih jela. Noćenje.

3. dan putovanja: SANKT PETERBURG – PETERHOF – ERMITAŽ
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet Peterhof – Ermitaž u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku. Vožnja autobusom do  Peterhofa, kraljevskog kompleks palača, parkova i vrtova Petra Velikog, izgrađenog u versajskom stilu, a posebno je poznat po svojim fontanama. Nakon obilaska parka slijedi vožnja do Ermitaža, jednog od najvećih i najljepših muzeja na svijetu. Najveći dio zbirke muzeja smješten je u Zimskom dvorcu, bivšoj  rezidenciji ruskih careva. Vođeni razgled muzeja s više od 3 miliona umjetnina, među kojima se nalaze i djela Michelangela, Leonarda da Vincija, Rubensa, Rembranta, Vincenta van Gogha, Pabla Picassa i mnogih drugih. U večernjim satima predlažemo odlazak na neku od baletnih ili opernih predstava (Labuđe jezero, Boris Godunov, Uspavana ljepotica i dr.). Noćenje.

4. dan putovanja: SANKT PETERBURG -  ZAGREB/SPLIT/ZADAR/DUBROVNIK/PULA
Doručak. Slobodno prijepodne za posjet muzeju Faberge, u kojem je izloženo 9 čuvenih Carskih uskršnjih jaja. Predlažemo izlet do Carskog sela Puškin, poznatog po impresivnoj baroknoj palači, ljetnoj rezidenciji carice Katarine Velike. Razgled čuvene Jantarne sobe, ukrašene zlatnim listićima i slobodno vrijeme za šetnja prekrasno uređenim parkom. Nastavak vožnje do zračne luke. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Zagrebu u 18:50 sati. Dolazak u Zagreb u 20:45 sati.

FIRST MINTE CIJENA vrijedi za uplate do 45 dana prije putovanja ili do popunjenja kapaciteta.

Datum putovanja

First minute cijena

Redovna cijena

Doplata za 1/1 sobu

24.-27.9.2020.

3.490 kn

3.690 kn

890 kn

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.190 kn

Popust: odrasla osoba 10% popusta na pomoćnom ležaju, dijete do 12 godina 20% popusta na pomoćnom ležaju.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Sankt Peterburg – Zagreb, voditelja putovanja, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu 3*, na osnovi noćenja s doručkom, transfer zračna luka – hotel – zračna luka, poludnevni razgled grada autobusom u pratnji lokalnog vodiča, izlet u Puškin s uključenom ulaznicom, jamčevina i troškovi organizacije putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: pristojbe zračnih luka, fakultativne sadržaje, ulaznice, troškove osobnih narudžbi i javnog prijevoza, putno osiguranje, viza za Rusiju.

Doplata za vezani let iz Splita, Dubrovnika, Zadra, Pule: od 420 kn

PRTLJAGA: Na svim letovima Croatia Airlinesa putnik ima pravo ponijeti sa sobom u putničku kabinu jedan komad ručne prtljage do 8 kg, dimenzije do 115 cm (55x40x20 cm) i dodatno jedan manji komad osobne prtljage (npr. 1 žensku ručnu torbu ili 1 torbu za laptop ili 1 torbu za spise), te jedan komad predane prtljage do 23 kg, zbroja dimenzije do 158 cm.

Za putovanje u Sankt Peterburg državljani Republike Hrvatske trebaju vizu.


NOVO! BESPLATNA E-VIZA ZA SANKT PETERBURG!
Od 1. listopada 2019. vlasti Ruske Federacije uvele su potpuno besplatnu elektronsku vizu za turističke posjete Sankt Peterburgu i Lenjingradskoj oblasti.
Ishođenje besplatne elektronske vize moguće je putem internetske stranice konzularnog odjela Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije na web stranici
http://electronic-visa.kdmid.ru/index_en.html
Zahtjev za e-vizom može se podnijeti najranije 20 dana prije putovanja i ne kasnije od 4 dana prije početka putovanja.
E-viza omogućuje boravak do maksimalno 8 dana i vrijedi 30 dana od datuma izdavanja.
Putnička agencija INTEGRAL ZAGREB svojim putnicima besplatno posreduje pri ishođenju e-vize.

Svaki putnik pojedinačno treba dostaviti:
•    ispunjen obrazac sa osobnim podacima
•    kopiju putovnice (mora vrijediti još min. 6 mjeseci od datuma završetka putovanja)
•    digitalnu fotografiju u boji u .jpg formatu (35 x 45mm, svjetle pozadine, s jasnim prikazom osobe s lica (en face), bez naočala s tamnim staklima i bez pokrivala za glavu (izuzetak su slučajevi kada osoba zbog nacionalne ili vjerske pripadnosti ima pokrivalo za glavu na fotografiji u putovnici)
•    svi putnici moraju imati ugovorenu policu putnog zdravstvenog osiguranja koja vrijedi na teritoriju Ruske Federacije za cijelo vrijeme boravka, s minimalnim pokrićem od 30.000 eura

Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili krađe putnog dokumenta najbliže predstavništvo Republike Hrvatske nalazi se u Moskvi.
KONZULARNI URED VELEPOSLANSTVA U MOSKVI
Adresa: Ostoženka 23 (ulaz za stranke nalazi se sa stražnje strane zgrade, iz 3. Začatjevskog pereuloka)
Metro – Park Kultury, Kropotkinskaja
Telefon: +7 495 785 39 49, od 14:00 do 16:00 sati po moskovskom vremenu
E-mail: [email protected]
Dežurni telefon za hrvatske državljane: +7 915 141 90 95 (za izvanredne situacije i hitne slučajeve iza uredovnog vremena)
Radno vrijeme za stranke: od ponedjeljka do četvrtka od 09:30 do 13:00 sati
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Moskvi konzularno pokriva cjelokupno područje  Ruske Federacije.

Falultativna ponuda izleta (obavezna prijava kod rezervacije, plaćanje na licu mjesta):
-    Peterhof – Hermitage €90 (min. 15 prijavljenih) - cjelodnevni izlet autobusom u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku, s uključenim ulaznicama u Peterhof i Hermitage
-    krstarenje Nevom €25
-    folklorni show „Feel Yourself Russian“ i zakuska uz piće €70 (min. 10 prijavljenih) – transfer i ulaznica
-    Carsko selo Puškin  - poludnevni izlet autobusom u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku, s uključenom ulaznicom

Informativne cijene ulaznica:
-    tvrđava Petra i Pavla €10
-    katedrala sv. Izaka €8
-    muzej Faberge €7

Cijena javnog gradskog prijevoza: pojedinačna karta 45 RUB; karnet za 10 vožnji 355 RUB

Službena valuta u Ruskoj federaciji je Ruska rublja (1 EUR ≈ 70 RUB, 1 HRK  ≈ 9,30 RUB)

Vremenska zona: Zagreb 12:00 h – Sankt Peterburg 13:00 h

NAPOMENE: Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Organizator nije odgovoran za eventualno povećanje cijena ulaznica i fakultativne ponude.

Preporučujemo  putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora, broj police 11-7002693683 i jamčevno osiguranje kod Uniqa osiguranja d.d., broj police 45-7002691624. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema OPĆIM UVJETIMA INTEGRALA ZAGREB d.o.o., Zagreb, 28.12.2019.

St. Petersburg Top Atrakcije:

DVORSKI TRG i ZIMSKI DVORAC

Centar grada označava Dvorski trg (ako „guglate, na engleskom je to Palace Square) na kojem se nalazi Aleksandrov stup, jednom od najviših spomenika na svijetu (visok je 47,5 metara i težak 600 tona). Stup je izrađen od jednog komada crvenog granita. Na njegovom vrhu vidjet ćete kip anđela koji u svojoj desnoj ruci drži krst i tom istom rukom pokazuje ka nebu.

Prva građevina sagrađena na Dvorskom trgu je Zimski dvorac (1754 – 1762), koja je u početku bila rezidencija ruskog cara i njegove obitelji. Zimski dvorac je 1837. godine uništio požar te je samo preživio jedan dio. Dvije godine kasnije dvorac je u potpunosti renoviran prema inicijalnom dizajnu. Danas se cijeli kompleks zove Ermitaž ili Državni muzej Ermitaž gdje ćete pronaći mnogo djela likovne i kiparske umjetnosti iz zapadne Europe koje je vrijedno prikupljala Katarina Velika.

MUZEJ ERMITAŽ

Ne smijemo tek tako usput spomenuti muzej Ermitaž.  U St. Petersburgu nalazi se više od 200 muzeja, a najveći je upravo Ermitaž koji sadrži golemu umjetničku i arheološku zbirku djela, među ostalima Michelangela, Leonarda da Vincija, Rubensa, Rembranta, Vincenta van Gogha i Pabla Picassa. Muzej, kojeg je 1764. osnovala Katarina Velika prostire se u 360 soba kroz pet palača, uključujući i Zimski dvorac. Ni toliko prostora nije dovoljno da se pokaže čitava enormna kolekcija od preko 3 milijuna artefakata. Obzirom da je teško vidjeti sve osim ako baš niste zapeli da danima boravite u muzeju, fokusirajte se na određeni dio. Najveći dio zbirke muzeja smješten je u Zimskom dvorcu, bivšoj rezidenciji ruskih careva pa vam možda to pomogne kod odluke. 

MUZEJ FABERGE

Muzej Fabergé poznat vam je sigurno po cijenjenim Fabergéovim jajima. Fabergéova jaja nazivaju se uskršnja jaja iz zbirke od ukupno njih 50 koje je napravio ruski zlatar Petar Karl Fabergé za ruske careve radeći ih od skupocjenih metala i ukrašavajući ih zlatom, srebrom, emajlom i draguljima. Ruski car Aleksandar III. poklonio je prvo jaje svojoj ženi Mariji Fjodorovnoj za Uskrs 1885. godine. Njoj se poklon toliko svidio, pa joj je car nastavio poklanjati jaja za svaki sljedeći blagdan. Tu tradiciju je nastavio i njegov nasljednik Nikola II. Muzej Fabergé sadrži više od 4000 djela, a među njima ćete vidjeti i devet carskih jaja. Nalazi se u palači Shuvalov na obali rijeke Fontanka.

AVENIJA NEVSKY ILI NEVSKY PROSPEKT

Glavna ulica u centru grada i jedna od glavnih avenija uopće u St. Petersburgu je Nevsky Prospekt, nazvana po ruskom princu iz 13. stoljeća Aleksandru Nevskyom. Dao ju je izgraditi Petar Veliki na početku puta prema Novgorodu i Moskvi.  Nevsky Prospekt glavna je ulica s trgovinama duž koje se nalaze i bivše palače ruskih plemića Stroganov, Shuvalov i Anichkov, nekoliko crkvi i Kazanska katedrala. U blizini je i muzej Fabergé. Za one koje zanima shopping, zanimljiva je grandiozna zgrada Gostiny Dvor u kojoj se nalazi trgovački centar.

LJETNI VRT

Od crkve krenite prema dvorcu svetog Mihaela, iza kojeg se nalazi jedan od dva ulaza u Ljetni vrt. Vrt se zapravo nalazi na otoku na mjestu gdje se iz rijeke Neve odvaja rijeka Fontanka. Ovu prekrasnu oazu geometrijskog oblika dao je napraviti Petar Veliki 1704. godine, a u njoj se nalazi više od 250 spomenika i bisti koje su radili pretežito majstori iz Venecije, rijetke biljke i cvijeće te niz fontana. U vrtu je smještena i Ljetna palača čiji su stanovnici uživali u ljepoti vrta.

MOSTOVI PREKO RIJEKE NEVE

St. Petersburg ima 342 mosta preko rijeke Neve, a neki od njih poput mostova Trinity i Palace su zaista poseban užitak za promatrati dok se podižu kako bi mogli proći brodovi. Ako vam vrijeme dozvoljava, svakako se ukrcajte na neku turu brodom po rijeci, po mogućnosti pred zalazak sunca kako biste doživjeli grad na rijeci u punom sjaju.

PETERHOF

Peterhof je jedan od ljepših četvrti koju krasi jedinstvena arhitektura u atmosferi vrta i parka s pogledom na Finski zaljev. Palača Peterhof je zapravo niz palača i vrtova koje je dao izgraditi Petar Veliki kao direktan odgovor na palaču Versailles Luja XIV. u Francuskoj. Velika palača stoji na samom rubu druge terase, a krase je zidovi svijetložute boje sa stucco dekoracijama i pozlaćenim kupolama. Ispred nje prostire se stubište s nizom od 64 fontane i vodoskoka s kipom Samsona koji se bori protiv lava. Samsonov kip predstavlja vojnu slavu Rusije. Radi se o kopiji originalnog kipa Mikhaila I. Kozlovskyog, koju su nacisti uništili tijekom rata.

PUSHKIN

Grad Pushkin, udaljen svega 25 km od St. Petersburga, nosi ime po literarnom geniju Puškinu, no treba odmah napomenuti kako on nije rodom iz ovog mjesta. Puškin se rodio u Moskvi, a u ovom je mjestu pohađao školu za djecu plemića, u doba kada je grad nosio ime Tsarskoye Selo. Njegov spomenik danas stoji pored Egipatskih vrata. Puškin je u inače St. Petersburgu živio do 1820. godine kada je protjeran iz grada zbog slavnog djela „Oda slobodi“.

U mjestu posjetite predivnu i grandioznu Katarininu palaču, Kinesko selo u Aleksandrovom parku te galeriju nazvanu po arhitektu Charlesu Cameronu, na čijim se terasama nalazi preko 50 figura iz antičke grčke i rimske povijesti.

 

Preporučujemo  putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora, broj police 11-7002578765 i jamčevno osiguranje kod Uniqa osiguranja d.d., broj police 45-7002578828. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema OPĆIM UVJETIMA INTEGRALA ZAGREB d.o.o., Zagreb, 07.01.2019.

 

 

 

 

ID: Integral
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Engleska

Grčka

Atena

2

Italija

Rim

2

Portugal

Turska

Španjolska

Moglo bi vas zanimati