Andaluzija - Maroko - Gibraltar 8 dana

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

ANDALUZIJA, MAROKO I GIBRALTAR

 

GRANADA – CORDOBA – SEVILLA – SETENIL DE LA BODEGAS  – RONDA – MARBELLA - MALAGA

Posjetite najjužnije dijelove Španjolske gdje su zvuci fada i flamenca, maurski osvajači i kršćanski kraljevi oblikovali najšarmantnije arhitektonske forme u Europi. Posjetite Gibraltar i jedinu koloniju majmuna na Europskom tlu, a onda se brodom otisnite preko Gibraltarskog tjesnaca i počastite se mirisima 1001 noći u jednom od najpoznatijih i najvećih gradova Maroka.

 

Datum putovanja: 23.-30.5. (Dan državnosti/Tijelovo), 22.-29.6. (Dan antifašistike borbe), 9.-16.10.2024. - Garantirani polasci!

Program putovanja:

1. dan:  Zagreb – Malaga - Granada
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija 2 sata prije leta. Let zrakoplovom kompanije Ryanair za Malagu, prema niže objavljenoj satnici letova. Po dolasku u Malagu slijedi ukrcaj u autobus i vožnja autobusom do Granade, grada smještenog u podnožju Sierra Nevade. Po dolasku u Granadu odlazak na razgleda grada: katedrala u kojoj se nalazi Capilla Real s grobnicom Isabelle i Fernanda, jednih od najznačajnijih vladara Španjolske, Medresa, Plaza de Bib Rambla. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: Granada - Alhambra
Doručak. Odlazak na razgled Alhambre, najznačajnije i najuščuvanije arapske palače iz 13. st., jedinstvenog primjera maurske arhitekture na europskom prostoru: palača Karla V., Nasridska palača, vrtovi Generalife (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Slobodno vrijeme za šetnju gradom. Navečer predlažemo odlazak na autentični flamenco show u špiljama Sacramontea, četvrti koja se smjestila na brežuljcima iznad Granade. Noćenje.

3. dan: Granada - Cordoba – Sevilla 
Doručak. Vožnja  autobusom do Cordobe, nekadašnje prijestolnice maurskog kalifata  El-Andalus. Po dolasku u Cordobu odlazak na razgled simbola grada i čuda islamske arhitekture - čuvene Mezquite, katedrale koja je nekoć bila najveća džamija na svijetu (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Nakon razgleda katedrale šetnja slikovitom židovskom četvrti Judeira, živopisnim trgovima i cvijećem ukrašenim dvorištima (Patio de las Flores). Slobodno vrijeme za ručak u nekoj od tipičnih taverni. Nastavak vožnje do Seville, smještaj u hotel i kraće vrijeme za odmor. Odlazak u večernju šetnju središtem grada i slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

4. dan: Sevilla – Real Alcazar
Doručak. Odlazak na razgled kraljevske palače Real Alcazar - nekadašnje palača maurskih vladara, koja se nalazi na UNESCO-voj listi zaštićene kulturne baštine, često opisivana kao „raj na zemlji“ (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Razgled bogato ukrašene palače Pedra Okrutnog s vrtovima naranči i mnogobrojnim dvoranama ukrašenim keramikom i pozlatom (doplata za ulaznicu na licu mjesta).Slijedi razgled grada pješice: Plaza San Francisco, Gradska vijećnica, park Marie Luise, Plaza de Espana, katedrala Santa Maria de la Sede u kojoj se nalazi najveći oltar na svijetu, načinjen od dvije tone zlata, te grob Kristofora Kolumba. Katedralu krase slike velikih španjolskih majstora Zurbarana i Goye, te toranj Giralda, simbol grada. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada. Noćenje.

5. dan: Sevilla – Setenil de las Bodegas - Ronda – Gibraltarski zaljev
Doručak. Vožnja autobusom do čuvenih Bijelih sela Andaluzije (Pueblos Blancos). Zaustavljanje u slikovitom mjestu Setenil de las Bodegas, s čudesnim kućama sagrađenim u samoj stijeni i ispod nje. Nakon kraćeg slobodnog vremena nastavak vožnje do Ronde, koja se smjestila na 750 m nadmorske visine na litici, s impresivnim kamenim mostom Puente Nuevo. Ronda je kolijevka koride i tu je legendarna matadorska obitelj Romero postavila pravila koride. Obilazak stare gradske jezgre i arene u pratnji lokalnog vodiča (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Slobodno vrijeme za uživanje u ovom prekrasnom mjestu, gdje su brojni umjetnici pronalazili inspiraciju: Oscar Wild, Ernest Hemingway, Rainer Marie Rilke i mnogi drugi. Nastavak vožnje autobusom prema Gibraltaru. Smještaj u hotel u okolici Gibraltara. Noćenje. 

6. dan: Gibraltarski zaljev – fakultativni izlet brodom u Tangier (Maroko)
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet brodom u Maroko (doplata u agenciji). Odlazak autobusom do Tarife. Ukrcaj na brzi trajekt i vožnja brodom do Tangiera u trajanju od 1 sata. Slijedi razgled Tangiera autobusom i pješice, u pratnji lokalnog vodiča: svjetionik Cap Spartel, Herkulove špilje, Sultanova palača, tvrđava Kasbah, stari grad – Medina. U izlet je uključen i ručak u tipičnom marokanskom restoranu i slikanje s devama. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i lokalnih proizvoda na  tržnici - souk. Povratak brodom i autobusom u hotel u večernjim satima. Noćenje

7. dan: Gibraltarski zaljev – fakultativni izlet Gibraltar – Marbella - Malaga
Doručak. Odlazak na razgled Gibraltara, britanskog prekomorskog teritorija, smještenog iznad Gibraltarskih vrata, tjesnaca koji odvaja Atlantski ocean od Sredozemnog mora, i Europu od Afrike. Gibraltar, poznat pod imenom „The Rock“, prostire se na površini od 6,5 km2 (doplata za izlet na licu mjesta). Vožnja mini busevima do Europa Pointa, najjužnije točke Gibraltara, s prekrasnim pogledom na Afriku i Maroko. Slijedi posjet špilji sv. Mihovila, čudesnom podzemnom kompleksu špilji, te vožnja do poznatog rezervata majmuna. U povratku slijedi vožnja kroz stari grad Gibraltar i slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje do Marbelle. Po dolasku u Marbellu kraća šetnja starom gradskom četvrti s tipično andaluzijskim bijelim kućama i stablima naranči, koja krase ulice i trgove. Slobodno vrijeme za šetnju prekrasnom šetnicom uz more. Nastavak vožnje do Malage. Smještaj u hotel. Noćenje 

8. dan: Malaga - Zagreb
Doručak. Odlazak na razgled Malage, najveće andaluzijske luke i rodnom mjestu Pabla Picassa: katedrala, Plaza de la Merced s Picassovom rodnom kućom i skulpturom, staro rimsko kazalište, Muzej umjetnosti. Predlažemo obilazak Alazabea – maurske palača s pogledom na more ili šetnju modernom šetnicom uz more. Transfer autobusom do zračne luke u Malagi. Let zrakoplovom kompanije Ryanair za Zagreb. Satnice letova navedene niže u programu putovanja.

 

FIRST MINUTE CIJENA vrijedi za uplate do 45 dana prije putovanja ili do popunjena kapaciteta.

Pristojbe zračnih luka uključene u cijenu aranžmana!

 

Posebna ponuda za polazak 23.5.: €1.290 

-vrijedi za uplate do 26.5.2024.

Datum putovanja

First minute cijena/
POSEBNA PONUDA

Redovna cijena

23.-30.5.2024.

€ 1.290

€ 1.450

22.-29.6.2024.

€ 1.350

€ 1.390

9.-16.10.2024.

€ 1.290

€ 1.350

 

Popust: dijete do 12 godina 10% popusta na pomoćnom ležaju u sobi s dvije odrasle osobe, odrasla osoba bez popusta na trećem ležaju.

Doplata za jednokrevetnu sobu € 390

Prilikom rezervacije aranžmana potrebno je dostaviti kopiju osobne iskaznice ili putovnice.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom kompanije Ryanair na liniji  Zagreb – Malaga - Zagreb, pristojbe zračnih luka, voditelja putovanja, smještaj u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama na osnovi 7 noćenja s doručkom, sve prijevoze i transfere autobusom prema programu, sve razglede prema programu, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno - povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrijekom navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi, napojnice, putno osiguranje.

Prtljaga uključena u cijenu:

  • jedan manji komad osobne prtljage (1 ženska ručna torba ili 1 ruksak), dimenzija 40x20x25 cm
  • jedan komad predane prtljage (kofer do 20 kg)

 

Red letenja za polazak 23.5.2024.
FR5870 Zagreb – Malaga    13:10 – 16:30
FR5871    Malaga – Zagreb    17:05 – 20:05

Red letenja za polazak 22.6.2024.
FR5870 Zagreb – Malaga    5:45 – 9:05
FR5871    Malaga – Zagreb    9:40 – 12:40

Red letenja za polazak 9.10.2024.
FR5870 Zagreb – Malaga    15:50 – 19:10
FR5871    Malaga – Zagreb    19:45 – 22:45

Napomena za program putovanja: zbog različitih satnica letova program putovanje bit će prilagođen terminima letova. Točan program putovanja šaljemo u Obavijesti o putovanju
    
Izlet u Maroko (Tanger) € 100  – doplata u agenciji kod rezervacije aranžmana.

  • cjelodnevni izlet brodom i autobusom s uključenim razgledima u pratnji lokalnog vodiča i ručkom.

Za jednodnevni izlet brodom u Maroko državljanima Republike Hrvatske (državljani EU) dovoljna je važeća osobna iskaznica ili putovnica. U slučaju lošeg vremena i nemogućnosti isplovljavanja brodova, izlet se otkazuje uz povrat uplaćenog iznosa. U tom slučaju agencija ne snosi dodatne troškove.

 

Fakultativna ponuda izleta (obavezna prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):

  • paket ulaznica: Real Alcazar + Mezquita + Alhambra + korida u Rondi: €90 (uključuje razglede u pratnji lokalnih vodiča i voditelja putovanja, slušalice) 
  • Gibraltar €40 - razgled mini busom u pratnji lokalnog vodiča
  • Granada: Flamenco show s pićem €35


Obavezna doplata za napojnice za lokalne vodiče i vozače €20 po osobi (plaćanje na licu mjesta)

Vremenske zone: Španjolska +0

Putni dokumenti
Državljani Republike Hrvatske na ovo putovanje mogu ići s valjanom osobnom iskaznicom ili putovnicom. Molimo da svakako provjerite valjanost putnih isprava. Pripazite na Vaše putne isprave, kao i na sve vrijedne stvari. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje. 

Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta, te u tom slučaju agencija zadržava pravo promjene redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen, bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.  
Nemojte nositi na put novčanice od 200 ili 500 EUR jer ih je gotovo nemoguće usitniti ili plaćati takvim novčanicama. Organizator nije odgovoran za eventualno povećanje cijena ulaznica i fakultativne ponude

Preporučujemo  putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora kod Adriatic osiguranja, broj police OV0682935672 i jamčevno osiguranje kod Adriatic osiguranja,  broj police OV0682935673. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema OPĆIM UVJETIMA INTEGRALA ZAGREB d.o.o. Zagreb, 1.3.2024.

ID: Integral
23.05.2024. - 30.05.2024.
22.06.2024. - 29.06.2024.
09.10.2024. - 16.10.2024.
cijena od 1,290.00 €
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 1,290.00 €

Pronađite svoju destinaciju

Austrija

Beč

1

Engleska

Francuska

Pariz

1

Grčka

Atena

5

Italija

Rim

2

Mađarska

Nizozemska

Portugal

Slovačka

Turska

Španjolska

Moglo bi vas zanimati