Andaluzija 8 dana

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

Putovanje u Andaluziju 2024. 

 

IZLET U MAROKO (TANGIER) I GIBRALTAR

GRANADA – CORDOBA – SEVILLA – JEREZ – CADIZ – MALAGA

 

Posjetite najjužnije dijelove Španjolske gdje su zvuci fada i flamenca, maurski osvajači i kršćanski kraljevi oblikovali najšarmantnije arhitektonske forme u Europi. Posjetite Gibraltar i jedinu koloniju majmuna na Europskom tlu, a onda se brodom otisnite preko Gibraltarskog tjesnaca i počastite se mirisima 1001 noći u jednom od najpoznatijih i najvećih gradova Maroka.


Datum putovanja: 15.-22.2., 11.-18.3.2024. - POPUNJENI POLASCI

NOVI POLASCI: https://www.integral-zagreb.hr/hr/putovanje/europska-putovanja/europska-putovanja-avionom

Program putovanja:

1. dan:  Zagreb – Malaga - Granada
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija 2 sata prije leta. Let zrakoplovom kompanije Ryanair s polaskom iz Zagreba u 6:00 / 8:45 sati sati. Po dolasku u Malagu u 9:20 sati / 12:05 sati slijedi ukrcaj u autobus i vožnja autobusom do Granade, grada smještenog u podnožju Sierra Nevade. Po dolasku u Granadu odlazak na razgleda grada: katedrala u kojoj se nalazi Capilla Real, s grobnicom Isabelle i Fernanda, jednih od najznačajnijih vladara Španjolske, Medresa, Plaza de Bib Rambla. Smještaj u hotel. Navečer predlažemo odlazak na autentični flamenco show u špiljama Sacramontea, četvrti koja se smjestila na brežuljcima iznad Granade. Noćenje.

2. dan: Granada - Alhambra - Cordoba
Doručak. Odlazak na razgled Alhambre, najznačajnije i najuščuvanije arapske palače iz 13. st., jedinstvenog primjera maurske arhitekture na europskom prostoru: palača Karla V., Nasridska palača, vrtovi Generalife (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Nakon slobodnog vremena za ručak slijedi vožnja autobusom do Cordobe, nekadašnje prijestolnice maurskog kalifata Al-Andalus. Smještaj u hotel i slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan: Cordoba – Mezqita - Sevilla 
Doručak. Odlazak na razgled simbola grada i čuda islamske arhitekture - čuvene Mezquite, katedrale koja je nekoć bila najveća džamija na svijetu (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Slijedi šetnja slikovitom židovskom četvrti Judeira i slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje do Seville, smještaj u hotel i slobodno vrijeme. Odlazak u večernju šetnju središtem grada i slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

4. dan: Sevilla – Real Alcazar
Doručak. Odlazak na razgled kraljevske palače Real Alcazar - nekadašnje palača maurskih vladara, koja se nalazi na UNESCO-voj listi zaštićene kulturne baštine, često opisivana kao „raj na zemlji“ (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Slijedi razgled grada pješice: Plaza San Francisco, Gradska vijećnica, park Marie Luise, Plaza de Espana, katedrala Santa Maria de la Sede u kojoj se nalazi najveći oltar na svijetu, načinjen od dvije tone zlata, te grob Kristofora Kolumba. Katedralu krase slike velikih španjolskih majstora Zurbarana i Goye, te toranj Giralda, simbol grada. U večernjim satima slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada. Noćenje.

5. dan: Sevilla – Jerez - Cadiz – La Linea
Doručak. Vožnja autobusom do Jereza, grada poznatog po Sherry vinu i konjičkom sportu. Šetnja središtem grada do katedrale San Salvadora i razgled. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje do Cadiza, jednog od najstarijih gradova u jugozapadnoj Europi. Šetnja uskim uličicama do trga San Antonio, čije palače s izbočenim željeznim ogradama na balkonima podsjećaju na Havanu, katedrale i najznačajnijeg spomenika grada Torre Tavira, s čijeg se vrha pruža pogled na cijeli grad i jednu od najpoznatijih španjolskih obala Coste de la Luz. Nastavak vožnje autobusom prema Gibraltaru. Smještaj u hotel u Gibraltarskom zaljevu. Noćenje. 

6. dan: La Linea – fakultativni izlet brodom Tangier (Maroko)
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet brodom u Maroko (doplata u agenciji). Odlazak autobusom do Tarife. Ukrcaj na brzi trajekt i vožnja brodom do Tangiera (1 sat vožnje). Slijedi razgled Tangiera autobusom i pješice, u pratnji lokalnog vodiča: svjetionik Cap Spartel, Herkulove špilje, Sultanova palača, tvrđava Kasbah, stari grad – Medina. U izlet je uključen i ručak u tipičnom marokanskom restoranu i slikanje s devama. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i lokalnih proizvoda na  tržnici - souk. Povratak brodom i autobusom u hotel u večernjim satima. Noćenje

7. dan: La Linea – fakultativni izlet Gibraltar – Malaga
Doručak. Odlazak na razgled Gibraltara, britanskog prekomorskog teritorija, smještenog iznad Gibraltarskih vrata, tjesnaca koji odvaja Atlantski ocean od Sredozemnog mora, i Europu od Afrike. Gibraltar, poznat pod imenom „The Rock“, prostire se na površini od 6,5 km2 (doplata za izlet na licu mjesta). Vožnja mini busevima strmom cestom do vrha stijene, uz usputno zaustavljanje kod Europa Pointa, najjužnije točke Gibraltara, s prekrasnim pogledom na Afriku i Maroko. Slijedi posjet špilji sv. Mihovila, čudesnom podzemnom kompleksu špilji, te vožnja do poznatog rezervata majmuna. U povratku slijedi vožnja kroz stari grad Gibraltar i slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje do Malage najveće andaluzijske luke i rodnom mjestu Pabla Picassa. Po dolasku u Malagu smještaj u hotel i odlazak na razgled grada: katedrala, Plaza de la Merced s Picassovom rodnom kućom i skulpturom, staro rimsko kazalište, Muzej umjetnosti. Predlažemo obilazak Alazabea – maurske palača s pogledom na more ili šetnju modernom šetnicom uz Malašku. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

8. dan: Malaga - Zagreb
Doručak. Transfer autobusom do zračne luke u Malagi. Lete zrakoplovom kompanije Ryanair s polaskom u 9:55 sati / 12:40 sati. Dolazak u Zagreb u 13:00 sati / 15:45 sati.

 

 

Datum putovanja

First minute cijena /

Redovna cijena

15.-22.2.2024.

 

POPUNJENO!

11.-18.3.2024.

 

POPUNJENO!

 

Popust: dijete do 12 godina 10% popusta na pomoćnom ležaju u sobi s dvije odrasle osobe, odrasla osoba bez popusta na trećem ležaju.

 

Doplata za jednokrevetnu sobu € 295

Prilikom rezervacije aranžmana potrebno je dostaviti kopiju osobne iskaznice ili putovnice.

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom kompanije Ryanair na liniji  Zagreb – Malaga - Zagreb, pristojbe zračnih luka, voditelja putovanja, smještaj u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama na osnovi 7 noćenja s doručkom, sve prijevoze i transfere autobusom prema programu, sve razglede prema programu, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno - povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrijekom navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi, napojnice, putno osiguranje.

Prtljaga uključena u cijenu:

 • jedan manji komad osobne prtljage (1 ženska ručna torba ili 1 ruksak), dimenzija 40x20x25 cm
 • jedan komad predane prtljage (kofer do 20 kg)

 

Red letenja za polaske 11.3.2024.
FR5870 Zagreb – Malaga    6:00 – 9:20
FR5871    Malaga – Zagreb    9:55 – 13:00

Red letenja za polaske 15.2.2024.
FR5870 Zagreb – Malaga    8:45 – 12:05
FR5871    Malaga – Zagreb    12:40 – 15:45

 

Predviđeni hoteli na turi:
Hotel Don Juan***, Granada
Hotel Exe Ciudad de Cordoba****, Cordoba
Hotel Novotel****, Sevilla
Hotel Alboran Algeciras****, Algeciras
Hotel Exe Malaga Museos***, Malaga

    
Izlet u Maroko (Tanger) € 100  – doplata u agenciji kod rezervacije aranžmana.

 • cjelodnevni izlet brodom i autobusom, s uključenim razgledima u pratnji lokalnog vodiča i ručkom.

Za jednodnevni izlet brodom u Maroko državljanima Republike Hrvatske (državljani EU) dovoljna je važeća osobna iskaznica ili putovnica. U slučaju lošeg vremena i nemogućnosti isplovljavanja brodova, izlet se otkazuje uz povrat uplaćenog iznosa. U tom slučaju agencija ne snosi dodatne troškove.

Fakultativna ponuda izleta (obavezna prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):

 • paket ulaznica: Real Alcazar + Mezquita + Alhambra: €75 (uključuje razglede u pratnji lokalnih vodiča i voditelja putovanja, slušalice) 
 • Gibraltar €35 - razgled mini busom u pratnji lokalnog vodiča: vidikovac, rezervat majmuna, špilje sv. Mihovila
 • Granada: Flamenco show s pićem €35

Raspoloživost ulaznica za Nasridsku palaču u Alhambri vrlo je ograničena, te agencija nemože garantirati rasploživost ulaznica za rezervacije napravljene unutar 30 dana prije putovanja, a u nekim terminima i prije toga.


Obavezne doplate: 

 • napojnice za lokalne vodiče i vozače €20 po osobi (plaćanje na licu mjesta)

Vremenske zone: Španjolska +0

Putni dokumenti

 • Državljani Republike Hrvatske na ovo putovanje mogu ići s valjanom osobnom iskaznicom ili putovnicom. Molimo da svakako provjerite valjanost putnih isprava. Pripazite na Vaše putne isprave, kao i na sve vrijedne stvari. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje. 

Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta, te u tom slučaju agencija zadržava pravo promjene redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen, bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.  
Nemojte nositi na put novčanice od 200 ili 500 EUR jer ih je gotovo nemoguće usitniti ili plaćati takvim novčanicama. Organizator nije odgovoran za eventualno povećanje cijena ulaznica i fakultativne ponude


Preporučujemo putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća.

 • Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora kod Adriatic osiguranja, broj police OV0682935672 i jamčevno osiguranje kod Adriatic osiguranja,  broj police OV0682935673. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema OPĆIM UVJETIMA INTEGRALA ZAGREB d.o.o. Zagreb, 06.09.2023.

 

Andaluzija - Što vidjeti na jugu Španjolske?

 • Andaluzija je velika autonomna regija na jugu Španjolske u kojoj su i planine, i rijeke i plaže. Predivna arhitektura bila je pod snažnim utjecajem Maura, naroda iz sjeverozapadne Afrike, koji su Andaluzijom vladali od 8. do 15. stoljeća, a najočitiji utjecaj vidjljiv je u dvorcu Alcázar u glavnom gradu regiji Sevilli, u katedrali u Cordobi i palači Alhambra u Granadi.

Sevilla

 • Sevilla je središte Andaluzije, koji broji 700.000 stanovnika u samom gradu i čak 1,6 milijuna stanovnika u okolici. Četvrti je najveći španjolski grad koji dominira jugom. U njemu je vidljiv snažan utjecaj iz doba arapske vladavine, a kasnije je Sevilla doživjela snažan razvoj zbog trgovine s Amerikama. Naime, upravo su iz Andaluzije osvajači kretali na put u Novi svijet.
 • Tako je i Kristofor Kolumbo je 1492. god. zaplovio iz andaluzijske luke Huelve na putovanje koje će završiti otkrićem Amerike. I upravo će to otkriće utjecati na razvoj Seville jer je njezina trgovačka komora (Casa de Contratacion) dobila ekskluzivno pravo trgovine s Amerikama. Grad je u 17. stoljeću bio je treći po veličini u Španjolskoj, dok ga nije zadesila kuga i prepolovila broj stanovnika. Kada se trgovinsko središte preselilo u Cadiz 1717. godine, Sevilla je dodatno opala u svojoj moći.
 • Kroz 19. stoljeće Sevilla je dobila lijepu reputaciju zbog arhitekture i kulture te je bila jedna od stanica Romantične „Grand ture“ po Europi. Od tada se grad razvijao sve više turistički. U Sevilli je 1929. -1930. godine održana Španjolsko-Američka izložba, a 1992. Svjetska izložba (Expo) koja je nanovo oživjela grad. U tu je svrhu izgrađen  Španjolski trg ili Plaza de España u Parku Marije Lujze (Parque de Maria Luisa). Španjolski trg poslužio je kao filmska lokacija u brojnim filmovima, među kojima je najpoznatiji „Lawrence od Arabije“ iz 1962. godine te „Zvjezdani ratovi - Epizoda II: Klonovi napadaju“.
 • Sevilla je danas poznata po flamencu, maurskom dvorcu Alcázar i koridi za borbe bikova iz 18. stoljeća Plaza de Toros de la Maestranza. Seviljska gotička katedrala Santa Maria de la Sede mjesto je gdje se nalaze Kolumbov grob i najveći oltar na svijetu napravljen od dvije tone zlata te je nezaobilazna lokacija svakog posjetitelja. Toranj katedrale Giralda simbol je grada.
 • Najljepše je Sevillu posjetiti u proljeće, u vrijeme održavanja Ferie, proljetnog sajma. Seviljski sajam obično počinje dva tjedna iza Uskrsa, a održava se na ogromnom području Los Remediosa, jugozapadno od grada uz rijeku. Traje tjedan dana tijekom kojeg je puno plesa, koncerata, zabava i gastro užitaka. U 2019. godini održava se od 4. do 11. svibnja.

Córdoba

 • Córdoba je služila kao prijestolnica maurskog kalifata El Andalus (756.-1035.) te je zbog toga bila jedno od najvažnijih i najbogatijih središta islamske kulture i umjetnosti toga doba. Naime, oko 1000. godine Córdoba je bio jedan od najvećih gradova na svijetu s 500.000 stanovnika. U gradu su, pored većinskog muslimanskog stanovništva živjeli i kršćani i židovi.
 • Upravo iz toga doba ostali su najfascinantniji dijelovi grada, danas pod zaštitom UNESCO-a. Obavezno prošećite slikovitom židovskom četvrti Judeira i posjetite čuvenu Mezquitu, katedralu koja je nekada bila najveća džamija na svijetu i s pravom se smatra jednim od čuda islamske arhitekture.
 • Mezquita je danas simbol grada, a nekoć je bila simbolom sofisticirane kulture kada je Córdoba bila središte islamske Španjolske i najveći kulturni centar zapadne Europe.
 • U gradu postoji mnogo sjajnih lokacija za posjetiti, a sama šetnja kamenom popločanim ulicama ukrašenim pročeljima s metalom ograđenim balkonima i lampama, punim biljaka i malenim trgovima iza svakog ugla na kojima su se smjestili brojni restorani i kafići bit će doživljaj sam po sebi.
 • Lokalci izbjegavaju ugostiteljske objekte oko džamije koji su pod navalom turista pa ako želite osjetiti lokalni život, uputite se prema obali rijeke La Ribera ili u komercijalni centar gdje se okuplja većina ljudi.
 • Preporučujemo da posjetite Jugo wine bar na Plaza San Andrés 5, koji je zapravo spoj kafića i trgovine. Jednostavan lokal s ogoljenim zidovima i drvenim policama odličan je odabir za sve koji vole vina i željeli bi kušati ona domaća španjolska. Možete doći smao kupiti bocu vina ili uzeti čašu vina i sjesti na trg, uživajući u pogledu na stare palače i stabla naranči, osluškujući zvuk vode iz fontane. Navečer često tu budu razna događanja pa lokalci zaista vole ovo mjesto.

Granada

 • Granada se nalazi na samom jugu, podno planina Sierra Nevada i poznata je po grandioznim primjerima srednjovjekovne arhitekture iz doba vladavine Maura, posebice po Alhambri kojoj ćemo posvetiti malo više vremena dalje u tekstu.
 • Ime gradu su dali Arapi koji su tu ostali najdulje. Naime, Granada je bio posljednji grad koji je pao pod utjecaj kršćana 1492. godine, odnosno u ruke kraljice Isabelle od Kastilje i njezinog supruga Ferdinanda od Aragona koji su pokopani u seviljskoj Gospinoj katedrali, konkretnije u Kraljevskoj kapeli (Capilla Real).
 • Turiste u Granadu privlači uglavnom Alhambra, najznačajnija i najočuvanija arapska palača iz 13. stoljeća, koja je savršen i jedinstven primjer maurske arhitekture na europskom prostoru.
 • Inicijalno zamišljena kao lokacija za vojsku, Alhambra je postala rezidencija plemića, palača posljednjih muslimanskih vladara Španjolske i dan danas jedina islamska srednjovjekovna palača koja je ostala nedirnuta. Naime, kada su kršćani osvojili Španjolsku, Alhambra im je bila pojam luksuza, ali i simbol sloma islamskog kraljevstva pa su je očuvali zbog spomeničkih i estetskih vrijednosti.
 • Alhambra je doslovno mali grad koji se prostire oko 800 metara na vrhu brežuljka s pogledom na Granadu. Imala je kraljevske odaje, portale, džamije, kupatila, odaje za sluge, vojne barake, štale, radionice, lijevaonicu i mnogobrojne vrtove. Ova elegantna građevina od drveta, žbuke i štuka s arabesknim ukrasima od 1984. godine se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine.
 • Brežuljak nasuprot Alhambre je stara maurska kazba ili "medina", nazvana Albaicin, a karakteristika su joj bijele kuće nanizane u ulicama poput labirinta sa skrivnem vrtovima poznatima kao "cármenes". Trg svetog Nikole ili Plaza de San Nicolas, najviša je točka Albaicina odakle puca divan pogled na Alhambru.

Malaga

 • Malaga je najveća andaluzijska luka s dugačkim pješčanim potezom plaža, poznata kao rodno mjesto Pabla Picassa.
 • Picasso se rodio 1881. godine i u Malagi živio do 1891. godine, a spomen na njega vidljiv je po cijelom gradu. Najbolji primjer su Picassov muzej osnovan 2003. godine u palači Buenavista i ima 285 umjetnikovih djela te Museo Casa Natal, rodna kuća umjetnika koja je ujedno i muzej s jednom od njegovih najvećih kolekcija. Museo Casa Natal pronaći ćete pod imenom Fundación Picasso na Plaza de la Marced broj 15 u centru Malage.
 • Još jedan od nezaobilaznih muzeja je Carmen Thyssen Museum u kojem možete vidjeti brojna djela andaluzijskih umjetnika, a čitav centar grada svojevrsni muzej andaluzijske povijesti, s katedralom iz doba reneseanse, Rimskim kazalištem i Alcazabom, arapskom palačom iz. 10. stoljeća.
 • Málaga se nalazi na dijelu španjolske poznate kao Costa del Sol (Sunčeva obala) te je obožavaju turisti zbog dugačkih pješčanih plaža uzduž kojih se nanizalo mnogo hotela.

Gibraltar

 • Afriku i Europu razdvajaju Gibraltarska vrata, zapravo tjesnac koji odvaja Atlantski ocean od Sredozemnog mora. Na sjevernoj strani tjesnaca su Španjolska i Gibraltar, a na južnoj Maroko i Ceuta. Granice tjesnaca su u povijesti bile poznate kao Herkulovi stupovi.
 • Gibraltar, poznat pod imenom „The Rock“, prekomorski je teritorij Ujedinjenog Kraljevstva na koji Španjolska nikada nije prestala pridavati pravo, čak i nakon održanog referenduma 1967. godine kada su se njegovi stanovnici izjasnili da bi ostali pod vlašću Ujedinjenog Kraljevstva. Svoju su lojalnost ponovo potvrdili 2002. godine kada je 99% ljudi glasalo da ostanu Britanci. Španjolcima se to ne sviđa pa tako nema nikakve redovne linije autobusa, vlakova ili zrakoplova iz Španjolske prema Gibraltaru.
 • Gibraltar se prostire se na površini od samo 6,5 km2, no ima važnu stratešku ulogu.
 • Ovo je područje iznimno popularno među tvrtkama, ali i ljubitelja shoppinga jer uživaju oslobođenje od PDV-a. Stoga ćete pronaći mnogo kvalitetnih međunarodnih brendova po dosta nižim cijenama nego u nekoj drugoj europskoj zemlji pa ako vas zanima shopping, čisto da imate na umu gdje potrošiti višak vremena.
 • Obvezno posjetite Europa point, najjužniju točku Gibraltara s lijepim pogledom na Afriku te naravno Stijenu ili The rock do koje vode mini busevi uz strmu cestu. Posebno će vam se svidjeti poznati rezervat majmuna u kojem možete uživati u interakciji s dobroćudnim makaki životinjama koji originalno potječu iz afričkih planina Atlas i Rif. Ovi majmuni su jedina divlja populacija majmuna na europskom kontinentu, a ima ih 300-ak.

Cadiz

 • Cadiz je jedan od najstarijih gradova u jugozapadnoj Europi.  Dom je Španjolske mornarice. Upravo je odavde Kolumbo krenuo na put prema Americi, a luka je najveći razvoj doživjela u 16. stoljeću kao baza iz koje su pustolovci i trgovci odlaziti na svoja putovanja. U Cadizu je čak 100 promatračnica za brodove, od kojih je najpoznatija Torre Tavira, s čijeg vrha puca pogled na cijeli grad i jednu od najpoznatijih španjolskih obala Coste de la Luz.
 • U ovom gradu bijelo-žute boje zbog karakteristične arhitekture kroz šetnju  uskim uličicama dođite do trga San Antonio, razgledajte palače s izbočenim željeznim ogradama na balkonima koje podsjećaju na Havanu te nemojte propustiti vidjeti i jednu od najimpresivnijih španjolskih katedrala Santa Cruz sobre las aguas.
 • Regija Cadiza poznata je po mediteranskoj kuhinji i posebice po svojim sherryjima koje može kušati u bilo kojem baru u gradu.
 • No najpoznatiji je po svom ludom karnevalu koji se nije prestao održavati čak ni kada ga je diktator Franco zabranio. Ovaj 10-dnevni festival koji se održava krajem veljače i početkom ožujka svake godine važan je za Cadiz kao Feria za Sevillu, a u grad pristižu ljudi iz svih krajeva Španjolske kako bi uživali u bučnoj i svečanoj atmosferi punoj dobre zabave, natjecanja, plesa, komedija, parada i vatrometa.

Tangier (Maroko)

Ovaj jednodnevni izlet vodi vas da otkrijete najistaknutija mjesta u Tangeru iz Tarife. Uz pratnju lokalnog posjetit ćete moderni grad i povijesni dio, uključujući Kasbah , Medinu i Souk. Osim toga, uživat ćete u ručku u tipičnom marokanskom restoranu sa živom glazbom i slobodnom vremenu za istraživanje Souka i Medine.

Što uključuje jednodnevni izlet?

 • Brzi trajekt Tarifa-Tangier Ville-Tarifa
 • Sastanak s lokalnim vodičem u luci Tangier Ville
 • Obilazak Tangera s vodičem
 • Panoramski razgled modernog grada Tangera
 • Prošećite kasbom, medinom i soukom, prolazeći pored palače Mendoubia i nekropole
 • Ručak u tipičnom marokanskom restoranu
 • Slobodno vrijeme
 • Transfer do luke Tangier Ville

Evo što jesti u svakom od 5 većih gradova andaluzije:

 • Sevilla: Huevos FLamenco
 • Huevos flamenco su pržena jaja servirana s povrćem i umakom u glinenoj posudi. Poslužuju ih posvuda jer je to jelo baš karakteristično za Sevillu.
 • Ako ste malo skloniji „avanturi“, kušajte Caracoles,  puževe u umaku od različitog bilja kao što su timijan, kumin i metvica.
 • Granada: Patatas A Lo Pobre
 • Krumpiri su naše sljedeće jelo, a u Granadi naručite papatas a lo pobre – krumpire pečene u pećnici s lukom, paprikom i češnjakom.
 • Za desert naručite Pionos de Santa Fe, slatki biskvit s kremom od jaja i mlijeka.
 • Cádiz: Almejas A la Marinera
 • Školjke naručite u priobalnom Cadizu, gdje je kuhinja mješavina različitih utjecaja koje su pomorci i trgovci donosili sa svojih putovanja. Tipično jelo su Almejas a la Marinera, školjke u umaku od vina s češnjakom i peršinom te tortillitas de Camarones, pohanci od škampiju iz ovog područja.
 • Córdoba: Salmorejo
 • Tradicionalna hladna juha salmorejo osvježit će vas tijekom vrućina, a radi se od rajčica, kruha, ulja i češnjaka. Nije isto što i gazpacho u kojem možete pronaći više vrsta povrća.
 • Od toplih jela probajte revuelto cordobés, što je zapravo kajgana s lukom, šunkom i šparogama.  
 • Málaga: Espetos De Malaga
 • U Málagi postoji nekoliko jela koja treba probati, a među njima su espetos i fritura Malagueña.
 • Espetos su srdele na roštilju poslužene s malo maslinovog ulja i soli.
 • Fritura Malagueña je koktel od više vrsta riba, ustvari plata krcata inćunima, lignjama, sipama i ciplima. Naručite čašu bijelog ina i uživajte!

 

 

ID: Integral

Pronađite svoju destinaciju

Engleska

Grčka

Atena

2

Italija

Rim

2

Portugal

Turska

Španjolska

Moglo bi vas zanimati