Švicarska 4 dana autobusom

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE U ŠVICARSKU -  4 dana autobusom 2022.


MILANO - LUZERN - ZÜRICH - BERN – LAUSANNE - ŽENEVA - CHAMONIX

 

Datum putovanja: 6.-9.10., - POPUNJENO,  29.10.-1.11.2022. - Garantirani polasci!

Program putovanja: 

1. dan: ZAGREB - MILANO
Polazak autobusa u 5:30 sati s Autobusnog kolodvora u Zagrebu. Vožnja preko Karlovca i Rijeke (moguć ukrcaj putnika) te dalje Slovenijom i Italijom do Milana, uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Po dolasku u Milano slijedi razgled grada: rezidencija obitelji Sforza, kazalište La Scala, Milanska katedrala, Galerija Vittorio Emanuele. Kraće slobodno vrijeme. Vožnja do hotela u okolici Milana. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: MILANO - LUZERN - ZURICH
Doručak. Vožnja autobusom prema Luzernu, jednom od najljepših švicarskih gradova. Najstariji drveni natkriveni most u Europi, Kapellbrücke, danas je simbol grada Luzerna, kao i jedna od glavnih turističkih atrakcija u Švicarskoj. Razgled stare gradske jezgre smještene duž obale rijeke Reuss. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje prema Zürichu, najvećem gradu u Švicarskoj i jednom od vodećih svjetskih gradova po kvaliteti života. Razgled grada: crkva Grossmünster, crkva Fraumünster, crkva sv. Petra s najvećim satom na tornju crkve u Europi, Gradska vijećnica, Vinski trg, zgrada Opere, šetnica uz jezero. Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan: ZURICH - BERN - LAUSANNE - ŽENEVA 
Doručak. Vožnja autobusom prema Bernu, glavnom gradu Švicarske, smještenom na obalama rijeke Aare. Razgled grada: Münster - najveća švicarska katedrala,  Gradska vijećnica, Zytglogge - raskošni srednjovjekovni toranj sa satom i pokretnim lutkama koje zvone;  Bernska promenada s natkrivenim trgovinama u starom dijelu grada, duljine 6 km, je najduža trgovačka promenada u Europi. Grad je poznat i kao mjesto nastanka poznate čokolade Toblerone. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje kroz predivne alpske krajolike do obale Ženevskog jezera. Kraće zaustavljanje u Lausanneu, sjedištu Olimpijskog odbora. Vožnja obalom jezera do Ženeve, drugog najvećeg švicarskog grada i jednog od sjedišta Ujedinjenih naroda. Razgled grada: katedrala Sv. Petra, Engleski vrt i Cvjetni sat, Brunswickov mauzolej, Jet d'Eau - simbol Ženeve, golem vodoskok koji vodu baca do 140 metara u zrak. Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel u okolici Ženeve, na području Francuske. Noćenje.

4. dan: ŽENEVA - CHAMONIX - ZAGREB
Doručak. Vožnja do poznatog zimovališta Chamonix, smještenog u podnožju Mont Blanca na 1000 metara nadmorske visine, mjesta održavanja prvih Zimskih olimpijskih igara. Kraća šetnja do spomenika posvećenog prvim osvajačima Mont Blanca. Nastavak vožnje tunelom Mont Blanc dužine 11,5 km i dalje Italijom, uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima. 


First minute cijena  vrijedi za uplate do 30 dana prije putovanja ili do popunjenja mjesta.

Datum putovanja

First minute cijena

Redovna cijena

 

6.-9.10.2022.

 

POPUNJENO

 

29.10.-1.11.2022.

 

2.090 kn / €277,39  

 

 

Doplata za jednokrevetnu sobu: 850 kn / €112,82

Trokrevetna soba na upit.


Cijena uključuje: prijevoz autobusom, 3 noćenja s doručkom u hotelima 2*/3*/4* u dvokrevetnim sobama, voditelja putovanja, sve razglede prema programu, troškove organizacije i prodaje aranžmana, jamčevno osiguranje.

 

Cijena ne uključuje: putno osiguranje, boravišnu pristojbu, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike koji se posjećuju.
Boravišna pristojba plaća se na recepciji hotela (2,50 CHF u Zürichu,  1€ u okolici Ženeve).

 

Doplata za odabrana sjedala u autobusu (neobavezno, plaćanje prilikom rezervacije):
1. red (sjedala 3,4): 200 kn / €26,55
2. red (sjedala 5,6,7,8): 100 kn / €13,27

Informativne cijene ulaznica: Milanska katedrala €3, galerija Rosengard Luzern (Picasso) CHF 18, crkva Fraumünster CHF 5, Olimpijski muzej Lusane CHF 18. 

Putni dokumenti: Državljani Republike Hrvatske u Italiju i Švicarsku mogu putovati s valjanom osobnom iskaznicom ili putovnicom. 
Službena valuta plaćanja u Švicarskoj je Švicarski franak.

PROTOKOLI VEZANI UZ COVID-19
ITALIJA

od 01.02.2022. putnici koji ulaze u Italiju iz zemalja EU moraju predočiti Passenger Locator Form (dPLF) i Digitalnu EU Covid potvrdu kojom se zadovoljava jedan od slijedećih uvjeta:
•    završen ciklus cijepljenja protiv Covida-19 (2 ili 3 doze) ili
•    oporavak od bolesti uzrokovanom virusom Covid-19 ili
•    negativan nalaz molekularnog ili antigenskog testa provedenog putem brisa (molekularni test ne smije biti stariji od 72 sata a antigenski ne smije biti stariji od 48 sati prije ulaska u Italiju)

 • U slučaju nemogućnosti predočavanja digitalne EU Covid potvrde, odnosno Covid putovnice ulazak u Italiju dopušten je samo pod uvjetom obveze samoizolacije u trajanju od 5 dana nakon koje se provodi antigenski ili molekularni test.
 • Djeca mlađa od 6 godina izuzeta su od obveze testiranja. Maloljetne osobe (od 6 do 18 godina) koje putuju s roditeljem koji ne podliježu obvezi samoizolacije (jer roditelj posjeduje potvrdu o cijepljenju ili potvrdu o izlječenju) također su izuzeti od obveze izolacije, ali moraju predočiti dokaz o obavljenom testiranju putem brisa s negativnim rezultatom.
 • Sukladno relevantnim propisima EU i isključivo u svrhu ulaska u Italiju, digitalna EU Covid potvrda dobivena nakon cijepljenja vrijedi 9 mjeseci.
 • Detaljne informacije oko ulaska u Italiju možete pogledati na stranicama MVEP-a


Super Green Pass Italija

 • Do 31.03.2022. potrebna je Super Green Pass za pristup restoranima, barovima, hotelima, svim lokalnim i regionalnim prijevoznim uslugama (osim taksija i međunarodnih letova), kao i muzejima, kulturnim centrima, sportskim objektima i stadionima. Super Green Pass je također potreban za pristup vanjskim sadržajima kao što su restorani, bazeni, wellness centri, ski liftovi i za sudjelovanje u proslavama nakon građanskih i vjerskih ceremonija.
 • Super Green Pass vrijedi 6 mjeseci nakon cijepljenja ili preboljena Covid-19 bolesti.
 • Putnici koji dolaze iz inozemstva i posjeduju potvrdu koja je starija od 6 mjeseci mogu pristupiti uslugama i aktivnostima za koje je potrebna Super Green Pass ukoliko se podvrgnu testiranju antigenskim testom (vrijedi 48 sati) ili molekularnim (vrijedi 72 sata) . 

Od gore pobrojanih  obaveza izuzeta su djeca mlađa od 12 godina. Za djecu staru 12 i više godina vrijede ista pravila kao i za odrasle osobe.

Državljanima EU-a koji su primili booster dozu cijepljenja, ili koji su se oporavili od covid-19 nakon završetka primarnog ciklusa cjepiva, Super Green Pass vrijedi neograničeno.

Nošenje maski za lice
U Italiji od 11.02.2022. više nije obavezno nošenje zaštitne maske za lice (bilo koje vrste) na otvorenom, no istu je potrebno imati kod sebe. Osim toga, na cijelom nacionalnom teritoriju do 31.03.2022. obavezno je nošenje zaštitne maske za lice (tip FFP2) u svim sredstvima javnog prijevoza (uključujući vlakove, trajekte i zrakoplove), tijekom javnih priredbi, bilo da se one održavaju u zatvorenom prostoru ili na otvorenom, kao i tijekom bilo koje sportske manifestacije (u zatvorenom ili na otvorenom).

ŠVICARSKA

 • Od 17. veljače 2022. za ulazak u Švicarsku više neće biti potrebno pružiti dokaz o cijepljenju, oporavku ili negativan test niti ispunjavati obrazac za najavu dolaska. Ukida se obveza uporabe maski u trgovinama, restoranima, kao i u drugim javnim prostorima. Također, ukida se i obaveza COVID certifikata za pristup objektima i prostorima kao što su kina, kazališta i restorani te javnim događanjima.
 • Trenutno je na snazi obaveza uporabe zaštitnih maski u javnom prijevozu i zdravstvenim ustanovama.
 • Kantoni su slobodni uvesti strože zaštitne mjere, dok su pojedine ustanove slobodne propisati obavezu korištenja zaštitnih maski.


Povratak u Republiku Hrvatsku
Prilikom povratka u Republiku Hrvatsku, putnik mora predočiti jedno od navedenog:
•    EU digitalnu COVID potvrdu
•    negativan nalaz PCR testa  ili brzog antigenskog testa na SARS-CoV-2
•    ili obaviti PCR testiranje ili brzo antigensko testiranje - BAT na SARS-CoV-2 odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku (o vlastitom trošku), uz obvezu samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza.
Više informacija na https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211

 

ŠVICARSKA

 • Švicarska i njezini zanosni krajolici oduševljavaju na svakom koraku. Kroz ovo putovanje posjetiti ćemo glavni grad Bern sa svojim predivnim srednjovjekovnim starim gradom, Ženevu i najveće švicarsko jezero, te šarmantni Lausane i Chamonix. 

BERN

 • Bern je glavni grad Švicarske, a njegov stari grad jedan je od najočuvanijih povijesnih središta u Švicarskoj te je proglašen UNESCO-vom svjetskom baštinom. Srednjovjekovne kule, brojne fontane i kamene ulice, predivan botanički vrt i medvjeđi park, gdje prebiva obitelj medvjeda - simbol grada, samo su neke od stvari kojima Bern oduševljava.

LUZERN

 • U srcu Švicarske nalazi se grad Luzern, još jedan idiličan grad smješten među planinskim panoramama. Utvrđene kule, drveni mostovi i stare crkve s antičkim freskama omogućile su gradu da zadrži svoj tradicionalni ugođaj. Uživajte u uzbudljivom pogledu na grad i jezero Luzern, te krstarenju na jednom od prastarih parobroda. Luzern je jedno od najboljih mjesta u Švicarskoj zbog blizine pogleda na planine i  radi željezničke pruge koja vodi do planine Pilatus na 2073 metara. Željeznička pruga do Pilatusa doslovno je najstrmija na svijetu, sa zapanjujućim nagibom od 48%! Pogledi na vrhu su spektakularni, svakako jedna od stvari koje morate vidjeti u Švicarskoj.

ZURICH

 • Zurich je kulturno središte Švicarske sa više od 50 muzeja i 100 umjetničkih galerija i poznat je kao jedan od najživljih gradova na svijetu. Preporučamo šetnju starom gradskom jezgrom i luksuznom trgovačkom ulicom Bahnhofstrasse. U gastronomskoj ponudi možete kušati tradicionalnu švicarsku čokoladu u restoranu Maestrani's

ŽENEVA

 • Ženeva je jedno od najljepših mjesta u Švicarskoj i savršeno mjesto za ljubitelje čokolade, međuostalim poznat kao i mjesto nastanka čokolade Toblerone. Ženeva je poznata i po tome što ima puno jedinstvenih muzeja, od povijesne tematike do stakla i keramike.

LAUSANNE

 • Lausanne je slikoviti grad i drugi po veličini na Ženevskom jezeru te dom Međunarodnog olimpijskog odbora. Dio švicarske rivijere, Lausanne je stoljećima bio popularan među piscima, uključujući Lorda Byrona, Shelleya i Ernesta Hemingwaya. Smješten u francuskom govornom području Švicarske, Lausanne ima impresivnu katedralu i prekrasnu tržnicu na otvorenom.
Preporučujemo  putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora kod Wiener osiguranja, broj police 1322-00050906 i jamčevno osiguranje kod Croatia osiguranja,  broj police 298625000124. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema OPĆIM UVJETIMA INTEGRALA ZAGREB d.o.o., Zagreb, 17.03.2022..

 

ID:Integral
06.10.2022. - 09.10.2022.
29.10.2022. - 01.11.2022.
cijena od 2.090 HRK | 277,39 €
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 2.090 HRK | 277,39 €