Nova godina Tajland - Bangkok i čarobni sjever Tajlanda

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

TAJLAND NOVA GODINA 2020. -  BANGKOK I ČAROBNI SJEVER TAJLANDA 10 DANA/7 NOĆENJA

DATUM PUTOVANJA: 29.12.2019.-7.1.2020.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan putovanja / ZAGREB – DOHA
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Dohu na liniji QR218 (Qatar Airways) u 16:05 sati. Dolazak u Dohu u 23:35 sati po lokalnom vremenu.

2. dan putovanja / DOHA - BANGKOK
Nastavak leta iz Dohe prema Bangkoku na liniji QR836 (Qatar Airways) u 02:40 sati. Noćni let. Predviđeni dolazak u zračnu luku Bangkok u 13:15 sati po lokalnom vremenu. Obavljanje carinskih i viznih formalnosti. Sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te organizirani transfer do hotela 4* u Bangkoku. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak na krstarenje po rijeci Chaophraya s uključenom večerom. Povratak u hotel i noćenje.

3. dan putovanja / BANGKOK
Nakon doručka odlazak na poludnevni razgled hramova i Velike kraljevske palače s poznatim hramom smaragdnog Bude. Posjetit ćemo najveći i najstariji hram u Bangkoku znan kao i hram ležećeg Bude – Wat Pho, te hram Wat Trimitr gdje se nalazi zlatni Buda (5 i pol tona čistog zlata). Ručak u lokalnom restoranu. Kraće slobodno vrijeme te povratak prema hotelu. Slobodno vrijeme, te priprema za doček. U večernjim satima individualni odlazak na proslavu Nove godine! Predlažemo doček na ulicama Bangkoga uz glazbu i vatromet!

4. dan putovanja / BANGKOK SRETNA NOVA GODINA!

Slobodan dan za istraživanje Bangkoka ili predlažemo nakon doručka fakultativni izlet: odlazak ujutro prema najpoznatijoj plutajućoj tržnici Damnoen Saduak. Neće vam biti žao rano ustati, jer ćete tako imati priliku vidjeti i doživjeli kako lokalno stanovništvo trguje, i to na način trampe - zamjene jednog dobra za drugo, a sve to probijajući se čamcima kroz bogatu ponudu robe koja sa nalazi upravo na čamcima koji su pokretne trgovine. Posjet poljima soli na kojima ćete prisustvovati demonstraciji proizvodnje kokosovog smeđeg šećera ili okušati u vožnji broda sa savijenim pramcem i kupiti nešto s plutajuće tržnice. Povratak u hotel u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan putovanja / BANGKOK – AYUTTHAYA – LOPBURI - PHITSANULOKE

Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak vožnje prema sjeveru do Ayutthayae, danas pod zaštitom UNESCO-a, a nekadašnja prijestolnica tajlandskih kraljeva. Posjet velikom povijesnom parku te šetnja ruševinama nekoć najvećeg i glavnog grada. Ručak u lokalnom restoranu. Nastavak putovanja prema Lopburiju, te slijedi odlazak u Kala hram, hinduističko svetište smješteno u čuvanoj kući u kojoj se nalaze statue Bude u raznim položajima. Jedna od turističkih atrakcija prilikom posjeta San Phra Kan-u, su pitomi majmuni koji tamo obitavaju. Zaustavljanje kod Phra Prang San Yod - hrama s tri tornja iz 13. stoljeća koji predstavljaju tri vrhovna božanstva hinduizma: Shivu, Vishnu i Brahmu. Odlazak prema gradu Phitsanuloke na obalama rijeke Nan. Smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan putovanja / PHITSANULOKE – SUKHOTHAI - LAMPANG

Nakon doručka i odjave iz hotela, nastavak putovanja. Slijedi obilazak hrama Wat Mahatat poznat kao „Wat Yai – Veliki hram“, gdje se nalazi jedan od najljepših kipova Bude u Tajlandu. Nastavak vožnje do susjednog grada Sukhothai (u prijevodu njegovo ime znači „zora sreće“), posjet povijesnog parka pod zaštitom UNESCO-a, prve tajlandske prijestolnice i kolijevke tajlandske kulture gdje hramovi i
ruševine svjedoče o njenom drevnom sjaju (Wat Mahatat i Wat Si Chum). Nakon jutarnjeg povijesnog razgleda hramova, pauza za ručak u lokalnom restoranu. Nastavak putovanja prema Lampangu. Dolazak u Lampang, glavni grad istoimene provincije, u kome je i dalje jedno od prijevoznih sredstava kočija. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan putovanja / LAMPANG – PHAYAO – ZLATNI TROKUT

Doručak i odjava iz hotela. Nastavak puta prema provinciji Payao gdje ćemo se zaustaviti pored najvećeg prirodnog jezera na sjeveru Tajlanda, Kwan Payao. Kraća šetnja uz jezero. Slijedi vožnja sjevernim dijelom Tajlanda koji inače slovi za najljepšu regiju Tajlanda, u smjeru prema Chiang Raiju. Pauza za ručak u lokalnom restoranu. Nastavak putovanja, te zaustavljanje kod drevnog mjesta Chiang Saen smještenog na obali rijeke Mekong, gdje ćemo posjetiti Zlatni trokut, mjesto gdje se na rijeci dodiruju tri zemlje – Laos, Myanmar i Tajland, te zabilježiti trenutke s pauzom za fotografiranje prizora. Fakultativno posjet muzeju Opium House. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan putovanja / ZLATNI TROKUT – CHIANG RAI - CHIANG MAI

Doručak i odjava iz hotela. Slijedi kraća vožnja brodom rijekom Mekong prema granici Laos-Burma, tijekom koje ćemo vjerojatno, ako nam vrijeme dopusti, iz daljine vidjeti mnoge hramove tog područja. Slijedi nastavak putovanja prema Chiang Raiu, odnosno selima gdje ćemo upoznati brdska plemena Akha i Yao, prepoznatljivi po svojoj osebujnoj odjeći. Na putu prema Chiang Maiju posjetiti ćemo jedan suvremeni hram, Wat Rong Kun „Bijeli hram“, djelo poznatog tajlandskog umjetnika – Chalermchai Kositpipata. Smještaj u hotel. Slobodna večer za vlastite sadržaje. Predlažemo posjetu poznatoj ulici Thapae, ulica koja je otvorena svake nedjelje gdje možete kupiti mnoge lokalne suvenire te lokalne rukotvorine. Noćenje u hotelu.

9. dan putovanja / CHIANG RAI – CHIANG MAI – BANGKOK - DOHA

Doručak i odjava iz hotela. Posjeta hrama Wat Phra Tat Doi Suthep smještenog u planinama na nadmorskoj visini od 1.056 m do kojeg vodi tristotinjak stepenica po kojima ćemo se zaputiti. Postoji mogućnost korištenja žičare koja vodi do vrha (uz doplatu). Nakon razgleda, povratak do grada do lokalnog restorana gdje ćemo imati ručak. Nakon ručka slijedi transfer prema zračnoj luci Chiang Mai. Prijava na let prema Bangkoku. Predviđeno slijetanje u Bangkok u 16:35 h. Preuzimanje prtljage, te slijedi prijava na let QR833 iz Bangkoka prema Dohi. Predviđeno polijetanje zrakoplova u 19:35 h, te slijetanje u Dohu u 23:25 h.

10. dan putovanja / DOHA – ZAGREB
Nastavak leta iz Dohe prema Zagrebu na liniji QR215 (Qatar Airways) u 02:00 sati. Noćni let. Predviđeni dolazak u zračnu luku Zagreb u 06:15 sati po lokalnom vremenu.

 

POSEBNA PONUDA po osobi od 13.450 kn. Posebna ponuda važeća je do 31.10.2019.

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 14.650 kn Doplata za jednokrevetnu sobu 1.800 kn

Zrakoplovne pristojbe (2.500 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Doha – Bangkok – Doha – Zagreb, zrakoplovne pristojbe, unutarnji let Chiang Mai - Bangkok, 7 noćenja s doručkom u hotelima 4* (3 noćenja u Bangkoku, 1 noćenje u Phitsanuloku, 1 noćenje u Lampangu, 1 noćenje unutar Zlatnog trokuta, 1 noćenje u Chiang Mai), krstarenje po rijeci Chaophraya s uključenom večerom, poludnevni razgled Bangkoka s uključenim ručkom u lokalnom restoranu, tura po sjevernom Tajlandu prema programu s uključenih 5 obroka tijekom puta (ručak), prijevoz prema programu putovanja, lokalnog vodiča, voditelja putovanja, prijevoz zračna luka – hotel – zračna luka u Bangkoku.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: dodatne usluge, obroke, fakultativne izlete, napojnice lokalnim vodičima, vizu za Tajland, uslugu ishođenja vize, osobne troškove te putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

FAKULTATIVNI IZLET:

Damnoen Saduak 340 kn
U cijenu je uključen povratni transfer, lokalni vodič na engleskom jeziku.
Minimalan broj prijavljenih za fakultativne izlete: 15

Opće informacije:

SLUŽBENO IME: Kraljevina Tajland
DRŽAVNO UREĐENJE: parlamentarna monarhija
GLAVNI GRAD: Bangkok, oko 8.281 milijuna stanovnika (2010 god.)
MEĐUNARODNA ZRAČNA LUKA: Suvarnabhumi International Airport
JEZIK: thai (službeni), u turističkim mjestima govori se engleski.
RELIGIJA: budisti 94.5%, muslimani 4.29%, kršćani 1.17%, ostalo 1.8% (2015)
VREMENSKA RAZLIKA: srednjoeuropsko vrijeme + 7 sati (Hrvatska 10:00 = Tajland 17:00)
NOVAC: THB (tajlandski baht); 1 THB = 100 satanga
BROJ STANOVNIKA: oko 69.04 milijuna (po popisu stanovništva iz 2017. god)
POVRŠINA: oko 513.120 km²
STRANA VOŽNJE: lijeva
GEOGRAFSKI POLOŽAJ: država u jugoistočnoj Aziji, na jugu izlazi na Tajlandski zaljev, na zapadu granički s Mjanmarom, na sjeveru i istoku s Laosom, na istoku s Kambodžom i na jugu s Malezijom.
KLIMA: tropska klima sa 3 različite sezone. Monsuni tj. kišna sezona na Tajlandu počinje u srpnju i traje do studenog nakon čega slijedi suho i hladno razdoblje sve do polovice veljače. U razdoblju od ožujka do lipnja temperature su mnogo veće (čak do 40 stupnjeva tijekom dana). Najbolje vrijeme za boravak na Tajlandu je od studenog do ožujka da bi se izbjegla vruća i kišovita razdoblja. Međutim i svi ostali mjeseci su također pogodni za posjetu.
ELEKTRIČNI NAPON: 220 V
DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: Hrvatski državljani trebaju vizu za turistički boravak koja se izdaje prilikom osobnog dolaska u Konzulat (informativna cijena: 35 EUR) kao i putovnicu koja je važeća najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju.
ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporučamo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int) kao i da prikupite obavijesti o mogućnosti cijepljenja prije odlaska u inozemstvo (HZJZ, http://www.hzjz.hr/). Preporučamo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu, koja sadrži lijekove koje redovito koristite, kao i lijekove za uobičajene probleme koji se javljaju na putovanjima.
TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je +66. Mobilne telefonske veze su uglavnom dobre. Molimo da za detalje roaminga informirate prije putovanja kod vašeg mobilnog operatera.
KREDITNE KARTICE: glavne kreditne kartice prihvaćaju se uglavnom u većim hotelima i restoranima. No kod mnogih malih trgovinica i manjih mjesta, plaćanje je moguće uglavnom gotovinom.
NAPOJNICE: napojnica od 10% ukupnog iznosa smatra se optimalnim načinom zahvale
SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web st ranici: www.mvep.hr.
Preporučujemo:
ODJEĆA: lagana pamučna odjeća, dobre i udobne cipele i oprema za kišu. U Tajlandu jeftino prodaju kvalitetne i praktične kabanice. Obuću treba skinuti u nekim hramovima i na večeri kantoke. Za posjet hramu treba biti dolično odjeven-ne toleriraju se kratke hlače, kratke suknje (trebaju biti do koljena) niti majice otkrivenih ramena. Košulje s kratkim rukavima ili slične majice su najpraktičnije. Moderne
„poderane „ traperice nisu preporučljive-u kraljevskoj palači u Bangkoku i ljetnoj palači jer možete biti zaustavljeni na ulazu. Biti će vam ponuđen-uz malu napojnicu- dugi ogrtač.
HRANA I PIĆE: obavezno korištenje flaširane vode, Tajland je destinacija poznata i po kulinarstvu. Najčešće se priprema meso: piletina, govedina, svinjetina, riba, plodovi mora, svježe voće i povrće, a kod kuhanja se koriste razni začini od kojih je većina jako pikantna, te kokosovo mlijeko, curry, kikiriki. Uobičajeni prilozi su rezanci i riža.
KUPOVINA: predmeti od pamuka, dlaka, bambusa, kokosa, papira, svile, nakit od dragog kamenja, srebra i zlata, rukotvorine svih vrsta - vrlo napredno izrađene.
SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.

 

ID: A
Trenutno nema dostupnih ponuda