Norveška - Norveški fjordovi 10 dana avionom

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

NORVEŠKA - NORVEŠKI FJORDOVI 10 dana avionom 2020.

Velika ljetna tura regijom fjordova od sjevera do juga

HAMAR - TRONDHEIM – KRISTIANSUND – ATLANTSKI TUNEL – ATLANTSKA CESTA – MOLDE – ÅLESUND – TROLOVA STIJENA I CESTA – ORLOVA CESTA – GEIRANGERFJORD – LEDENJAK BRIKSDAL – NAEROYFJORD – GORSKA ŽELJEZNICA FLAM-MYRDAL – BERGEN – HARDANGERVIDDA - OSLO

Datum putovanja: 9.-18.8.2020.

VRIJEDNOST VIŠE: UKLJUČENA VOŽNJA POZNATIM GEIRANGER FJORDOM I NAEROY FJORDOM, VIŠE VOŽNJI BRODOVIMA PREKO NEKOLIKO FJORDOVA, VOŽNJA POZNATIM ATLANTSKIM TUNELOM i GLASOVITOM ATLANTSKOM CESTOM, TE VOŽNJA GORSKOM ŽELJEZNICOM FLAM-MYRDAL!


1.dan:ZAGREB–OSLO-HAMAR
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova, podjela putne dokumentacije i prijava za let u Oslo na liniji OU488 u 15:30 sati. Predviđeno vrijeme slijetanja u 18:00 sati. Po slijetanju u Oslo ukrcaj u autobus i putovanje prema sjeveru. Kroz pitome krajolike sjeverno od Osla, uz istočne obale jezera Mjosa, najvećeg norveškog jezera, prema gradu Hamaru. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: HAMAR-TRONDHEIM
Doručak. Nastavljamo putovanje na sjever, prema Trondheimu, trećem najvećem norveškom gradu. Put nas vodi na više nadmorske visine, a krajolici postaju grublji, planinski. Proći ćemo kraj Dovrefjell-Sunndalsfjella nacionalnog parka i stati na panoramskim točkama koje su putem budu nudile. Dolazimo u Trondheim u kasnijim podnevnim satima: više od 1000 godina star grad smješten u istoimenom fjordu, dugo je bio norveška prijestolnica, a i dalje se sve krunidbe održavaju u katedrali Nidaros, podignutoj 1070.g. na grobu sv. Olava. Smještaj u hotel. Šetnja središtem grada oko trgovačke ulice Munkegata i krasno uređenom lukom. Noćenje.

3.dan:TRONDHEIM-KRISTIANSUND-ATLANTSKI TUNEL I ATLANSTSKA CESTA – MOLDE
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje regijom fjordova skreće prema jugozapadu. Kroz prekrasne, idilične norveške krajolike i sjevernim proširenjem poznate Atlantske ceste vodi nas prema Kristiansundu, gradiću smještenom na četiri otoka: Innlandet, Kirkelandet, Nordlandet i Gomalandet. Gradić je doživio renesansu nakon 2. svj.rata u kojem je bio devastiran. Panoramski razgled Kristiansunda, starog dijela grada Innlandeta i užeg gradskog središta, slobodno kraće vrijeme u središtu grada. Nastavljamo s putovanjem kroz Atlantski tunel, nevjerojatan norveški cestovni projekt, tunel koji spaja otok Averoya i Kristiansund. Zakopan 250 m ispod mora (jedan od najdubljih podmorskih tunela na svijetu), dug skoro 6 km, tunel je jedinstveno iskustvo. A poslije tunela slijedi još veći spektakl: Atlantska cesta, jedna od najljepših cesta na svijetu kako je često nazivaju, norveška je građevina stoljeća prema izboru iz 2005.g. Autocesta koja spaja nekoliko otočića i arhipelaga apsolutno je neponovljiva i ostavlja bez daha! Dolazak u Molde u večernjim satima, smještaj u hotel, noćenje.

4.dan:MOLDE-ÅLESUND
Doručak. Poslije doručka panoramski razgled Moldea, „grada ruža“, kako ga nazivaju. Oko Moldea neki su od najpoznatijih fjordovskih krajolika Norveške s pogledom na više od 80 planinskih vrhunaca – i stoga ćemo  otići na vidikovac Varden s kojeg se pruža odličan pogled na Molde fjord, fantastičan arhipelag i cijeli grad. Kraće vrijeme za šetnju i kavu i nastavljamo putovanje regijom fjordova. Odlazak na trajekt koji spaja Molde s Ålesundom, po mnogima najljepšim norveškim gradom poznatom po Art Nouveau arhitekturi. Ålesund je početkom 20.st. doživio razorni požar, a iznova su ga obnovili secesijski arhitekti iz cijele Europe, pa je tako Ålesund svojom arhitekturom jedinstven u Norveškoj. Slikovitost grada naglašava njegov položaj na poluotoku koji se prostire u Sjeverno more i razvedena obala s brojnim otočićima koji su između sebe povezani podvodnim tunelima. Po dolasku u grad prvo ćemo se uputiti na 189 metara visoko brdo Aksla otkud se nudi čudesna panorama na grad, otočni pojas i planine Sunnmore na zapadu. Spuštanje do grada i šetnja središtem. Smještaj u hotel, slobodno vrijeme za uživanje u pitoresknom Alesundu. Noćenje.

5.dan: ÅLESUND-TROLOVA STIJENA- TROLOVA CESTA- ORLOVA CESTA- GEIRANGER
Doručak. Vožnja iz Ålesunda prema Andalsnesu. Putem ćemo se zaustaviti kod „Trolove stijene“ – 1100 metara visoke stijene, najviše vertikalne stijene u Europi. Potom ćemo nastaviti put prema jednoj od najpopularnijih nacionalnih turističkih cesta, tzv. „Trolovoj cesti“ (Trollstigen). Vrlo strma gorska cesta, ujedno je i norveška najfotografiranija cesta. Smještena između slapova, dubokih dolina i brda koja idu u visinu i do 1760 metara, vijugaju serpentine ove ceste na visini od 850 metara i potrebno je svladati 11 uskih zavoja s nagibom od 10 posto. Zaustavljanje na vrhu ceste u centru za posjetitelje uz šetnju do panoramskih točki s kojih puca pogled na spektakularnu cestu. Spuštanje cestom do Norddalsfjorda i vožnja brodom od Eidsdala do Lingea. Nastavak putovanja do Geirangerfjorda i istoimenog mjestašca Geirangera, smještenom ispod još jedne poznate ceste - Orlove ceste. Kao iz bajke, s prekrasnim pogledom na fjord, Geiranger će vas oduševiti. Noćenje.

6.dan:GEIRANGER - HELLESYLT-STRYN-NP JOSTEDAL - LEDENJAK BRIKSDAL - NORDFJORDEID
Doručak. Današnji dan nas i dalje vodi kroz iznimne krajolike i lokacije, kroz jedinstvenu norvešku prirodu koju su, ne bez razloga, mnogi nazvali najljepšom zemljom na svijetu. Poslije doručka ukrcaj na brod u Geirangeru i jednosatna vožnja brodom fjordom koji je i UNESCO stavio na popis zaštićene prirodne baštine,  uz najpoznatije slapove norveških fjordova kao što su „Sedam sestara“, „Nevjestin veo“ i dr., s pogledom na usamljene farme iznad fjordova i smaragdno-zeleni krajolik. Iskrcaj u Hellesyltu i nastavak putovanja regijom Nordfjorda. Posjet malom gradiću Strynu za kratku okrjepu i kupovinu suvenira i putovanje kroz prekrasne fjordovske krajolike, guste šume i visoravni do NP Jostedal gdje se nalazi najveći ledenjak na kopnenoj Europi. Jedan od najpoznatijih i najdostupnijih je ledenjak Briksdal u dolini Oldedalen. Uspon do ledenjaka (preporučujemo doplatu za gorsko vozilo prilikom rezervacije aranžmana!). Slobodno vrijeme i nastavak putovanja kroz regiju Nordfjorda. Smještaj u hotel u Nordjfjordeidu ili okolici. Noćenje.

7.dan:NORDFJORDEID-NAEROYFJORD-FLAM-MYRDAL-VOSS-BERGEN
Doručak. Poslije doručka odjava iz soba i putovanje prema Gudvangenu koje nas vodi kroz najduži tunel na svijetu, tunel Laerdal. Po dolasku u Gudvangenu ukrcaj na brod koji će nas kroz Naeroyfjord dovesti do sela Flam. Maleno i pitoreskno, selo ima oko 350 stanovnika i više od 450 000 posjetitelja godišnje, a razlog za to je slavna gorska željeznica koja povezuje Flam s Myrdalom i na koju ćemo se i mi ukrcati nakon kraćeg slobodnog vremena u Flamu. Nakon dolaska u Myrdal nastavak vlakom prema Vossu i dalje prema Bergenu. Smještaj u hotel, noćenje.  

8.dan:BERGEN
Doručak. Jedan od najpoznatijih i najljepših norveških gradova, Bergen, stara hanzeatska luka, dragulj je regije fjordova. Nakon doručka odlazak u razgled gradskog središta jednog od najljepših skandinavskih gradova i drugog grada po veličini u Norveškoj: očuvane drvene trgovačke kuće iz doba Hanze kad je Bergen bio moćno trgovačko središte i glavno središte trgovine ribom s Lofota - luka Bryggen, čije prekrasne drvene kuće stoje na listi zaštićene baštine UNESCO-a - utvrda Bergenhus. Moguć odlazak gradskom uspinjačom Floybannen na brdo iznad Bergena, s veličanstvenim panoramskim pogledom na grad (preporučujemo!). Slobodan dan za uživanje u živopisnom i živahnom Bergenu. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme s voditeljem putovanja ili individualni povratak u hotel. Noćenje.

9.dan:BERGEN-HARDANGERVIDDA-OSLO
Doručak. Odlazak iz Bergena prema Oslu. Preko područja Hardangerfjorda, poznatog po blagoj klimi, pitomim mjestašcima i nasadima voća - prijelaz fjorda kojeg nazivaju i „kraljem fjordova“ preko jednog od najdužih visećih mostova na svijetu. Putovanje prema Oslu vodi nas preko fascinantne visoravni Hardangervidda, koja slovi za jednu od najvećih u Europi. Visoravan na kojoj žive najveća divlja krda sjevernih jelena u Europi uzdiže se nad šumom, a u golom, mjesečevom krajoliku ostat ćete zadivljeni brojnim jezercima i širokim močvarama. Prije no što je prijeđete možete uživati u pogledu na vodopad Voringfoss koji u visini od 182 m pada u dubinu, s najvećim vertikalnim padom u Norveškoj. Dolazak u Oslo i smještaj u hotel. Predlažemo posjet modernoj četvrti Aker Brygge, koja je iz starog brodogradilišta pretvorena u popularno odredište poznato po svojoj karakterističnoj kombinaciji tradicionalne i suvremene arhitekture te po brojnim restoranima i kafićima smještenima uz more. Povratak u hotel. Noćenje.

10.dan: OSLO-ZAGREB
Doručak. Panoramski razgled grada: počet ćemo s odlaskom na brdo Holmenkollen: brdo na sjeverozapadu grada gdje se nalazi poznata skijaška skakaonica i otkuda se pruža fantastičan pogled na grad i Oslo fjord. Jedno od najvećih atrakcija Osla, Holmenkollen je i mjesto otkud počinje Nordmarka, jedno od omiljenih rekreacijskih područja grada. Nakon posjeta Holmenkollenu spušamo se prema jednom od najpoznatijih atrakcija grada, poznatog parka skulptura Frogner. Panoramski obilazak druge velike atrakcije grada, poluotoka Bygdoy na kojem se nalazi više iznimnih muzeja, a otići ćemo i do glasovite zgrade Opere u modernoj četvrti Barcode. Obilazak ćemo završiti u središtu grada koji vodi prema kraljevskoj palači, odnosno gradskoj vijećnici gdje se svake godine u prosincu dodjeljuju Nobelove nagrade (osim one za mir). Transfer prema zračnoj luci Gardermoen. Let za Zagreb na liniji  OU489 u 18:45 sati. Slijetanje u Zagreb predviđeno u 21:15 sati.

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: FIRST MINUTE: 11.480 / REDOVNA CIJENA: 11.980 kn

(Zrakoplovne pristojbe 1.090 kn uključene u cijenu aranžmana)

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.690 kn

DOPLATA ZA vožnju gorskim vozilma na ledenjak Briksdal i uspinjaču Floibanen: 350 kn
Popust za sobu s pomoćnim ležajem: - 800 kn

Doplata za večere: 2.290 kn (PREPORUČUJEMO!)

Doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 470 kn (raspoloživost i potvrda letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb-Oslo-Zagreb, zrakoplovne pristojbe, smještaj u hotelima 3/4* u u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom: 1 noćenje na području Hamara, 1 noćenje u Trondheimu, 1 noćenje u Moldeu, 1 noćenje u Alesundu, 1 noćenje u Geirangeru, 1 noćenje u području Nordfjorda, 2 noćenja na području Bergena i 1 noćenje na području Osla, voditelja putovanja, autobusni prijevoz prema programu, razglede prema programu, prijelaze brodovima na linijama: Tommervag-Seivika, Molde-Vestnes i Linge-Eidsdal, krstarenje Geiranger fjordom u Hellesylt i krstarenje Naeroy fjordom iz Gudvangena u Flam, vožnju Atlantskim tunelom i Atlantskom cestom, vožnju gorskom željeznicom na liniji Flam-Myrdal i željeznicom Myrdal-Voss, te troškove organizacije i prodaje

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, večere, karte javnog prijevoza, putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!), fakultativne sadržaje, napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, te troškove osobnih narudžbi

NAPOMENA:
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Oslu, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u listopadu 2019. godine i podložna su promjeni.

UPUTE:

VALUTA NA PUTOVANJU:
Norveška je valuta norveška kruna. Valuta se može nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja i savjetujemo, ako imate tu mogućnost, da je nabavite jer je tečaj često povoljniji nego na licu mjesta. Osim toga, ovo putovanje se kreće regijom gdje će biti teško promijeniti novce, prolazimo kroz gradiće i mjestašca gdje će to biti i nemoguće. Međutim, najlakše je i često najbolje sa sobom ponijeti kreditne kartice. Plaćanje kreditnim karticama rašireno je u svim skandinavskim zemljama i plaćanje gotovinom je sve rjeđe, zapravo nestaje. Visa, Mastercard i Diners nešto su češće prihvaćeni od American Expressa. Veće suvenirnice u blizini turističkih punktova velikih gradova primit će i eure (gotovo uvijek vraćaju ostatak novca u lokalnoj valuti), no za sve druge troškove (poput pića, hrane, itd.) trebate imati nacionalnu valutu jer uglavnom nije moguće plaćanje eurima.

ŠTO TREBA PONIJETI IZ HRVATSKE NA PUTOVANJE?
Za putovanje preporučujemo sportsku odjeću i udobnu nepropusnu obuću. Skandinavci nisu previše formalni i uglavnom se oblače jednostavno. Nužno je imati dobre cipele odnosno tenisice, kao i dobru vjetrovku.
Dobro je tijekom ljetnih mjeseci ponijeti ne samo kremu za zaštitu od sunca za sunčanje već i sredstvo za zaštitu od komaraca kojih ljeti ima dosta uz jezera i rijeke kojima Skandinavija obiluje.

DUŽINA VOŽNJI AUTOBUSOM
Udaljenosti su u Skandinaviji vrlo velike. Osim jednog manjeg dijela na jugu Skandinavije, veći dio tog prostora je bez autocesta (zbog rijetke naseljenosti i malog broja stanovnika na sjeveru, ove zemlje nemaju potrebu graditi autoceste izvan regija koje vode prema glavnim gradovima). To znači da se putuje dulje i sporije, ali ste u ljepšem i neposrednijem kontaktu s prirodom i vidite više od gradića i načina života.

HOTELI
Hotelski je smještaj kategorije 3/4*. Skandinavski hoteli često su namješteni u tipičnom skandinavskom funkcionalnom stilu. Lanci koje koristimo su Thon, Scandic, Nordic Choice i sl. U svim hotelima, na svim gore navedenim programima, nudimo buffet doručak.
Skandinavci imaju običaj za doručak mnogo pojesti; skandinavski buffet doručak stoga često uključuje (uz uobičajene namaze, pecivo i sve drugo što nalazite bilo gdje u Europi) riblje specijalitete poput mariniranog lososa, sirovih haringi u raznim umacima, kavijara, ali i mliječne napitke, marmelade od arktičkih bobica, itd.
Pušenje je zabranjeno u svim zatvorenim prostorima u Skandinaviji, pa tako i u hotelima nema soba za pušače. Kazne za pušenje u sobi su vrlo visoke, od 150 pa čak do 500 €.

DOPLATA ZA POLUPANSION
Doplate na licu mjesta ili à la carte večere u restoranima nekoliko su puta skuplje od uplate prilikom rezervacije aranžmana. Večere u hotelima su večere od 3 slijeda ili buffet. Svakako preporučujemo da uplatite večere jer na licu mjesta cijene su mnogo više, a neke od pozicija hotela na ovom putovanju, budući da se nerijetko krećemo kroz slabo naseljena područja i sela, nemaju mogućnost da negdje drugdje jedete jer smo smješteni u prekrasnoj norveškoj prirodi. Cijene hrane u Norveškoj su bitno veće pa ćete recimo u Oslu tanjur tjestenine platiti 150-180 kn, malo pivo 80-100 kn, sendvič od 50-80 kn, juha od 80-100 kn, sladoled od 25-30 kn, meni u Mc Donaldsu 60-80 kn, itd. Putnici koji su se odlučili za polupansion ne moraju potrošiti puno dodatnog novca za hranu. Porcije su u pravilu obilnije i veće nego u drugim zemljama.

Voda je pitka i dobre kvalitete u cijeloj Skandinaviji. Skandinavci piju velike količine rijetke kave, no u većim gradovima postoje ugostiteljski objekti s talijanskom kavom. Kava u McDonaldsu je cca. 15-20 kn, u slastičarnici ili caffe objektu cca. 25-30 kuna, ovisno o tipu lokala, cappucino od 35-45 kn. Na brojnim je mjestima druga šalica kave besplatna ili u pola cijene. Osvježavajuća pića u lokalima: 30-40 kn. Alkohol je skup i može se kupiti samo u državnim dućanima.

SUVENIRI
Vaš voditelj putovanja dat će Vam savjet o kupovini suvenira. Nabrojat ćemo samo nekoliko ideja: sve sa sobovima - od donjeg rublja, preko figurica i svijeća do jastučića. Liker i marmelada od arktičkih bobica. Sobova salama. Konzervirani los. Rakija Aquavit. Figurice trolova. Prekrasni i kvalitetni puloveri. Vikinške posude za piće. Srebrni nakit i suveniri (posudice, drveni i metalni predmeti, bubnjevi) Sami naroda iz Laponije.

Norveška je područje iznimnih i netaknutih prirodnih ljepota, još uvijek čistih jezera i rijeka, prekrasnih otoka, velikih morskih prostranstava, živopisnih glavnih gradova s bogatom kulturnom ponudom. A norveška regija fjordova je dragulj u kruni i putovanje koje ćete pamtiti do kraja života. Fantastični, dramatični, spektakularni, autentični i jedinstveni. Teško je naći riječi za opisati norveške fjordove, riječi nisu dovoljne jer, bez sumnje, riječ je o nečem doista jedinstvenom: planine, fjordovi, vodopadi, ledenjaci, prelijepi gradovi i kulturno nasljeđe... Nećete putovati do atrakcija, putovat ćete KROZ atrakcije. Krajolik kao izmišljen i priroda koju morate doživjeti da biste povjerovali da je moguća...

OPĆE INFORMACIJE O NORVEŠKOJ:

SLUŽBENO IME: Kraljevina Norveška
DRŽAVNO UREĐENJE: parlamentarna monarhija
GLAVNI GRAD: Oslo, oko 634.293 stanovnika (2014 god.)
MEĐUNARODNA ZRAČNA LUKA: Oslo Airport
JEZIK: norveški (službeni)
RELIGIJA: luterani 82.1%, rimokatolici 1.8%, ostali kršćani 3.9%, muslimani 2.3%, ostali 2.4%, nespecificirano 7.5%
VREMENSKA RAZLIKA:  Central European Time  (Hrvatska 12:00 = Norveška 12:00)
NOVAC:  NOK (norveška  kruna); 1 NOK = 100 øre; 1 NOK = 0.75 HRK ili 10 NOK = 1 €
BROJ STANOVNIKA: oko 5.258 milijuna (prema popisu stanovništva iz 2017. god)
POVRŠINA:  385.203 km²  
GEOGRAFSKI POLOŽAJ: Norveška je država na zapadnom i sjeverozapadnom dijelu Skandinavskoga poluotoka. Na sjeveroistoku graniči s Rusijom i Finskom, na istoku i jugoistoku sa Švedskom. Na zapadu i sjeverozapadu izlazi na Atlantski ocean. Osim priobalnih otoka Norveška obuhvaća i udaljeno otočje Svalbard u Sjevernome ledenom moru i otok Jan Mayen između Grenlanda i sjeverne Norveške u Atlantskom oceanu. Norveški su posjed otoci Bouvet u južnom dijelu Atlantskog oceana i Petar I. u antarktičkim vodama te Zemlja kraljice Maud na Antarktici.
KLIMA: Zbog utjecaja Atlantskoga oceana, osobito Golfske struje i zapadnih oceanskih vjetrova, klima Norveške mnogo je toplija od klime drugih krajeva na istim geografskim širinama; pod utjecajem hladnih masa polarnoga zraka nalaze se samo sjeverni krajevi Norveške u polarnim širinama. Ljeto je u unutrašnjosti toplije nego u primorskome pojasu.
ELEKTRIČNI NAPON:  230  V    
DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE:  Za ulazak u Kraljevinu Norvešku  za hrvatske građane potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska. Djeca moraju imati svoju putovnicu/osobnu iskaznicu.
ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporučujemo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int). Preporučujemo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu.
TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je +47. Mobilne telefonske veze su dobre. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.
KREDITNE KARTICE: Većina kreditnih kartica prihvaćene su u svim bankama, te u većini hotela, restorana i trgovina (MasterCard, Visa), dok je Amex prihvaćen malo rjeđe. Većinom se na ulazu svake trgovine nalaze simboli kreditnih kartica koje pojedina trgovina prihvaća kao sredstvo plaćanja.
NAPOJNICE: Usluga je uračunata u cijenu, no ako ste vrlo zadovoljni uslugom, možete ostaviti malu napojnicu.
SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

Preporučujemo:
ODJEĆA: Savjetujemo slojevitu odjeću bez obzira na period godine, dobra vjetrovka je nužna i kvalitetna sportska obuća.  Ponesite i zaštitu protiv sunca, vjetra i kiše i snijega. Kabanica je uputnija od kišobrana.
HRANA I PIĆE:  Neki od tipičnih specijaliteta: fenalår - suhomesnata janjeća natkoljenica; pinnekjøtt - slana i suha, a ponekad i dimljena, janjeća rebra koja se obično pare iznad grana breze, a poslužuju se uz kobasice i pire krumpir i repu; multekrem - desert od močvarne jagode sa šlagom; fårikål - janjetina kuhana s kupusom i cijelim zrnima papra; itd.
Norveška duga obala i mnogi fjordovi, s hladnom, čistom vodom, čine Norvešku jednom od najvećih svjetskih izvoznika ribe, vrlo visoke kvalitete. Norveški losos ima specifičan i delikatan okus što ga čini izvrsnom osnovom za atraktivna i ukusna jela, dok u isto vrijeme zadovoljava stroge zahtjeve najboljih kuhara u svijetu.
KUPOVINA:  popularni suveniri: magneti, privjesci, umjetnine, slastice, troll lutkice, vikinška memorabilija, norveški puloveri, nakit, posteri, fotografije. Veliki broj objekata posluje od 8 do 20 radnim danom, od 9 do 15 subotom, a nedjeljom skraćeno.
SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Norveškoj
Drammensveien 82, 0244 Oslo, NORWAY
[email protected], no.mvep.hr
Hrvoje Marušić, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik
0047 2 3014 050, 0047 2 3014 060
Uredovno vrijeme Veleposlanstva:
• ponedjeljak-petak 8:30-16:30
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva:(za stranke)
• ponedjeljak-petak 9-12
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0047 97027801 / 0047 948 57 593

ID: A
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Engleska

Grčka

Atena

2

Italija

Rim

2

Portugal

Turska

Španjolska