Moskva 5 dana avionom

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE U MOSKVU - 5 dana zrakoplovom iz Zagreba 2020.

- smještaj u hotelu Delta 4*: http://www.izmailovo.ru/en/
Hotel je okružen bogatom ponudom restorana i kafića; metro stanica Partizanskaja (vozi do Crvenog trga) udaljena je 8 min pješice od hotela
    
Datum putovanja: 

1. dan putovanja: ZAGREB - MOSKVA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman, kod šaltera informacija u 11:15 sati. Prijava na direktan let zrakoplova Aeroflota za zračnu luku Šeremetjevo u 13:05 sati. Po slijetanju u Moskvu  u 17:05 sati, transfer do hotela. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. dan putovanja: MOSKVA
Doručak. Odlazak na panoramski razgled grada autobusom u pratnji lokalnog vodiča: tv toranj Ostankino, Moskovsko državno sveučilište Lomonosov, Vrapčeva brda, Boljšoj teatar. Nastavak razgleda pješice: Crveni trg - simbol Rusije na kojem se nalaze jedne od najpoznatijih moskovskih građevina: katedrala sv. Vasilija Blaženog i Lenjinov mauzolej. Nakon razgleda, slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo odlazak do najpoznatijeg trgovačkog centra u Moskvi: GUM-a, u kojem se nalaze mnogobrojne trgovine i restorani. Nakon odmora, odlazak na razgled moskovskog metroa, kojeg krasi epitet najljepšeg metroa na svijetu. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada. Predlažemo odlazak do ulice Arbat koja je pješačka zona i u kojoj se nalaze mnogobrojni kafići i restorani. Noćenje.  

3. dan putovanja: MOSKVA – fakultativni izlet: KREMLJ
Doručak. Nakon doručka predlažemo fakultativni izlet, u pratnji lokalnog vodiča: razgled Kremlja. Kremlj, najpoznatija znamenitost grada i simbol Rusije koji je uvršten U UNESCO-ov popis svjetske kulturne i prirodne baštine. U kompleksu Kremlja se nalaze četiri palače, Katedralni trg s Crkvom Vasilija Blaženog, Aleksandrovski park i obrambeni zid s tornjevima. Kremlj služi i kao službena rezidencija predsjednika Rusije. Nakon razgleda, slobodno vrijeme za ručak. Predlažemo posjet Tretjakovskoj galeriji, riznici ruske umjetnosti. U njoj se čuvaju djela ruske umjetnosti nastale od 11. stoljeća do danas. Ili pak, krstarenje rijekom Moskvom (uz prethodni upit). Noćenje.

4. dan putovanja: MOSKVA - fakultativni izlet: SERGIJEV POSAD
Doručak. Predlažemo fakultativni izlet u pratnji lokalnog vodiča do jednog od gradića na Zlatnom Prstenu: Sergijevog Posada. U njemu se nalazi najveći ruski samostan koji je uvršten na UNESCOv Popis svjetske baštine: samostan Sv. Sergija Radonješkog. Slobodno vrijeme za ručak. Za one koji ne žele ići na fakultativni izlet, predlažemo odlazak na Izmailovsku tržnicu (u blizini hotela), koja se nalazi unutar kremlja gdje se mogu nabaviti suveniri ruskog karaktera ili odlazak do VDNH-a, koji je najveći izložbeni, muzejski i rekreacijski kompleks na svijetu kojeg svake godine posjeti oko 25 milijuna ljudi. VDNH se sastoji od 250 izložbenih paviljona posvećenim određenim republikama ili određenim područjima privrede, znanosti i tehnike, od kojih je gotovo svaki remek djelo arhitekture. U kompleksu se nalaze remek djela sovjetske arhitekture kao što je npr. fontana “Prijateljstvo naroda“ sa 16 skulptura djevojaka odjevenih u narodne nošnje bivših sovjetskih republika; muzej Kozmonautike u kojem se mogu vidjeti makete postaje Mir, svemirski skafanderi. Noćenje.

5. dan putovanja: MOSKVA - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja autobusom do zračne luke. Let Aeroflota u 10:05. Dolazak u Zagreb u 12:15 sati.


First minute cijena vrijedi za uplate do 30 dana prije putovanja ili do popunjenja mjesta.


Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.190  kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 700 kn

Jednokrevetna i trokrevetna soba na upit

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Moskva-Zagreb, smještaj u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama  na osnovi  noćenja s doručkom, transfer autobusom zračna luka – hotel – zračna luka, sve razglede prema programu, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, troškove osobnih narudžbi, putno osiguranje.

Informativne cijene:

Metro karta: vožnja u jednom smjeru 55 RUB, karta za 3 dana: 400 RUB
Tretjakovska galerija: 500 RUB (galerija je otvorena utorkom, srijedom i subotom od 10:00-18:00, a četvrtkom, petkom  i subotom od 10:00-21:00, djeca do 18 godina gratis)
Ulaz u VDNH je besplatan, ulaz se plaća u pojedine paviljone i muzeje:
 muzej Kozmonautike 250 RUB, muzej leptira 400 RUB

Fakultativna ponuda (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):

-    Kremlin 20€- u pratnji lokalnog vodiča
-    Tura moskovskim metroom 10€
-    izlet Sergijev Posad 80€ (min. 10 prijavljenih) –izlet autobusom u pratnji lokalnog vodiča, s uključenom ulaznicom u Lavru

PRTLJAGA uključena u cijenu: 1 komad prtljage koji se prijavljuje do 23 kg + 1 komad ručne prtljage do 10 kg težine, dimenzija 55 x 40 x 25 cm

NAPOMENE: Državljani Republike Hrvatske za putovanje u Rusiju moraju imat važeću turističku vizu.

Cijena izrade vize: turistička viza za Rusiju 470 kn + 100 kn naknada za posredovanje. Hitni postupak (750 kn + 200 kn naknade) se pokreće kod rezervacija unutar 14 dana do putovanja.

Za dobivanje vize za Rusku Federaciju potrebno je:
-    popuniti online upitnik s fotografijom, isprintati i osobno potpisati
-    fotografija u boji 3,5х4,5 cm sa svijetlom pozadinom, s jasnim prikazom osobe s lica (en face), bez naočala s tamnim staklima i bez pokrivala za glavu (izuzetak su slučajevi kada osoba zbog nacionalne ili vjerske pripadnosti ima pokrivalo za glavu na fotografiji u putovnici)
-    putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju i potrebne su najmanje dvije prazne stranice.
-    policu zdravstvenog osiguranja koja vrijedi na teritoriju Ruske Federacije, s minimalnim pokrićem od 30.000 eura
-    original voucher nadležne ruske turističke agencije, koji pribavlja agencija

Rok izdavanja vize je  7 radnih dana (+/- 3 dana).  
15 dana prije putovanja potrebno je dostaviti putovnice u agenciju, koje agencije prosljeđuje u veleposlanstvo na viziranje.

Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili nadležnom konzulatu. Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju agenciju, te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova ovisno o izmjenama u redu vožnje ili kada to zahtijevaju okolnosti tijekom putovanja.

ZA PUTOVANJE JE POTREBNO NAJMANJE 40 PRIJAVLJENIH PUTNIKA.Preporučujemo putno osiguranje.  
Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora, broj police 11-7002693683 i jamčevno osiguranje, broj police 45-7002691624, kod Uniqa osiguranja d.d. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile.
Ostali uvjeti prema OPĆIM UVJETIMA INTEGRALA ZAGREB d.o.o., Zagreb, 04.12.2019.

Što pogledati u Moskvi?

Klasične znamenitosti u Moskvi su crvena politička utvrda Kremlj, Katedrala sv. Vasilija Blaženog sa šarenim kupolama, najveći ruski park Gorky, Lenjinov mauzolej u kojem leži otac ruske revolucije i najpoznatije rusko kazalište Boljšoj teatr.  No grad je puno više od svojih znamenitosti, a kroz svoju ugostiteljsku ponudu u brojnim kafićima i restoranima upoznat ćete zanimljive i neobične ljude, posebice ako znate pokoju riječ ruskog i volite popiti.

Crveni trg

Crveni trg je srce Moskve, početna točka istraživanja i najposjećenija ruska atrakcija koja se prostire na 73.000 četvornih metara. Tu je nekad ruska vojska paradirala sa svojim oružjem kako bi impresionirala svoje vođe i zastrašivala Zapad, a još ranije tu je bila tržnica na otvorenom i mjesto na kojem su se odvijali festivali, religijske procesije i tu i tamo ponekog pogubljenje.

Trg je posebno čaroban noću kad zbog osvijetljenja dobiva posebnu snagu i bajkovit izgled, posebice zime kada su kamene ploče prekrivene snijegom, a katedrala  svetog Vasilija Blaženog u dnu trga kao da ima šlag umjesto kupola.

Kremlj

Moskovski Kremlj ili samo skraćeno Kremlj je utvrđeni kompleks, koje se s južne strane nalazi rijeka Moskva, s istočne Katedrala svetog Vasilija i Crveni trg, a Aleksandrov vrt sa zapadne.

Zanimljivo je da je Kremlj, najveća aktivna utvrda u Europi, u početku bio napravljen od drva, zatim u kamenu, a finalno od cigle te je nekada bio grad za sebe, okružen tornjevima, zidinama i grudobranima.

Kremlj je sinonim za misteriju Hladnog rata, rezidenciju predsjednika Ruske federacije i politički centar više od 500 godina. Unutar zidina krije se i katedrala gdje su bili okrunjeni carevi i pokapani vođe pravoslavne crkve. Treba puno vremena za istražiti Kremlj jer ima čak pet trgova, niz zgrada, 20 tornjeva i najveće zvono i top na svijetu.

Moskovski metro

Moskovski metro je umjentička galerija na otvorenom. Ovaj javni prijevozni sustav optimalan je način kretanja po Moskvi, kojeg svakodnevno koristi 9 milijuna stanovnika, promatrajući nevjerojatne slike, brončane stupove i socijalističke skulpture. Metro u Moskvi je jedan od najdubljih, sa 196 stanica i preko 300 km tračnica. Obzirom da je promet u Moskvi vrlo gust, a taksi često spor, svakako se krećite metroom koji je jeftin, brz, pouzdan i predivan.

Boljškoj teatr

Najveće kazalište u Rusiji Boljšoj teatr ima najimpresivniji auditorij, a ulaznice za balet i operu prodaju se više mjeseci unaprijed. Posebno je popularan baletni ansambl, jedan od najstarijih i najboljih na svijetu, koji postoji od 1773. godine. Ipak, preko određenih agencija i hotela moguće je doći do ulaznice pa se raspitajte. U kazalištu danas radi preko 900 glumaca pjevača, glazbenika i plesača.


Katedrala sv. Vasilija Blaženog u Moskvi

Čuvene raznobojne kupole u obliku glavice luka kao da su izašle iz nekog Disneyovog crtića. Katedrala svetog Vasilija Blaženika ili skraćeno Svetog Vasilija izgradio je Ivan Grozni sredinom 16. stoljeća kako bi obilježio svoje uspjehe nakon velike ruske pobjede nad Tatarima. Navodno je arhitekte kasnije dao oslijepiti kako više ne bi replicirati građevinu negdje drugdje. Zanimljivo je da je katedrala zapravo devet crkava u jednoj, spojenih galerijama i prolazima, a samo pročelje je napravljeno tako da izgleda kao da je katedrala zidana od cigle.

Katedrala je ime dobila po svetom Vasiliju koji je imao dar vidovitosti i koji je predvidio da će 1547. godine izbiti požar. Taj je požar uništio gotovo trećinu Moskve. Nakon kanonizacije svetog Vasilija 1588. godine uz katedralu je dograđena deseta crkva, u koju su prenesene njegovi ostaci, a katedrala je tada dobila trenutno ime.

Lenjinov mauzolej

Najomraženija i najvoljenija znamenitost Moskve, poznata i kao Lenjinov grob, nalazi se na Crvenom trgu. Za javnost je otvoren 1924. godine, a svake godine privlači 2,5 milijuna posjetitelja. Ulaz je besplatan pa je stoga ispred mauzoleja vječno red, no isplati se ući u ovu povijesnu građevinu gdje ćete na park sekundi zaista i moći vidjeti balzamirano tijelo Vladimira Lenjina. Budite tamo ranije ujutro jer je mauzolej otvoren samo do 13 sati.

Muzeji- posebno onaj o svemirskom programu

Moskovskih muzeja ima na desetke, a mi vam preporučamo samo neke ako ste ograničeni vremenom.

Za umjetnost obavezno pohodite Tretjakovsku galeriju, najveći centar ruske umjetnosti u svijetu, smješten južno od Kremlja te Novu Tretjakovsku galeriju u ulici Krymsky Val koja nudi pregled suvremenih autora.

Za one koje zanima Drugi svjetski rat, Muzej Velikog patriotskog rata (kako oni nazivaju taj rat) u parku Victory, koji se prostire na 14,143 četvornih metara, zadovoljit će sve potrebe. Od fotografija preko prikaza važnih bitki, svih imena i sudbina vojnika pa do brojnih artefakata prikazuju rusku stranu povijesti Drugog svjetskog rata.

No imate li vremena samo za jedan muzej, Kozmonautski muzej ima našu preporuku. Ljubitelji svemira dobit će uvid u sovjetski svemirski program u Memorijalnom muzeju kozmonautike na pola sata vožnje metroom od Crvenog trga. Nalazi se u kompleksu nasuprot metro stanice VDNKh i vrijedi posjete. Svemirska odijela, model Sputnika, povijesnog svemirskog broda i vjerne kopije pasa koji su sjelovali u programu zadivit će vas na minimalno dva sata za 250 rubalja koliko košta ulaznica.

Važno za znati: Ponedjeljkom muzeji ne rade, a zatvorena je i većina povijesnih znamenitosti izuzev Kremlja i katedrale svetoga Vasilija.

 
Bunker-42

Možda niste znali, ali u Moskvi postoji fascinantan sustav tunela ispod gradskih ulica koji vode do tajne tvrde iz Hladnog rata, nekad poznate pod kodnim nazivom Bunker-42. Tuneli su izgrađeni nakon prvih sovjetskih nuklearnih pokusa koji su pokazali da bunkeri moraju biti najmanje 50 metara ispod zemlje kako bi preživjeli nuklearni udar. Arhitekti su stoga imali težak zadatak: izgraditi tunele tako da ne poremete postoju arhitekturu i strukture grada. Bunker-42 nalazi se ispod brda u četvrti Tagansky blizu Kremlja kako bi se Staljin i važni oficiri mogli u slučaju potrebe brzo skloniti

Tunele i sam Bunker-42 možete istražiti u organiziranim turama.

 
Lubyanka – središte KGB-a

Lubyanka je bila centar mračne prošlosti SSSR-a, notorno središte tajne službe KGB gdje je bio smješten i zatvor za sve špijune, političke disidente i različite neprijatelje države koje su tamo zatočili i mučili.

Danas je u toj zgradi središnji ured FSB-a, federalne sigurnosne službe, carinska kontrola i muzej KGB-a u koji se može doći samo uz prethodnu najavu.


Hotel Ukraina

Najviši hotel u Europi nalazi se u Rusiji i poznat je pod izvornom imenu Ukraina. Ogromno impresivno izdanje izgrađeno 1957. godine nalazi se uz rijeku, a ima 34 kata na 200-ak metara visine. Bio je jedan od sedam staljinističkih nebodera poznatih kao Sedam sestara.

Od 2010. godine kada je hotel preuređen zove se Radisson Royal Hotel i nudi vrhunsku uslugu s 5 zvjezdica. Poznati gosti koji su tu odsjedali su Marcello Mastroianni, Robert De Niro, Cesaria Evora, Audrey Tautou, Sofija Loren, Francis Ford Coppola, Christian Slater, Adrien Brody, Ronaldo, Zinedine Zidane, Cristiano Ronaldo i drugi.

Imate li želje, ali i novca, otiđite u neki od restorana unutar hotela, najbolje u talijanski Ristorante Buono na 29. katu iz kojeg puca nevjerojatan pogled na grad.

Možete i otići na 33. kat gdje se nalazi promatračnica, a radi tijekom čitave godine. Moguće je ući nakon 12 sati, a ako ste gost hotela ili restorana ili imate Moscow City Pass, ulaz je besplatan. Za sve druge naplaćuje se 1000 rubalja (za djecu do 14 godina 500), ulaznice se kupuju u restoranu Buono.


Ulica Arbat
Jedna od najturističkih ulica u Moskvi je ulica Arbat (Ulitsa Arbat), elegantna kilometarska pješačka ulica u centru grada koja postoji još od 15. stoljeća, a danas je puna kafića i restorana, suvenirnica i tattoo shopova, spomenika i kazališta koji svakodnevno privlače i brojne glazbene i umjetničke performere. I do njega valja potegnuti, 40-minuta pješice ili 20-ak minute vožnje metroom od Crvenog trga.

Gorky Park
Opjevan u pjesmi Scorpionsa „Wind of change“ 1991. godine kada se raspao Sovjetski savez, Gorky Park je najveći ruski park koji je ime dobio po piscu Maksimu Gorkom. Park je poprište brojnih aktivnosti u gradu, od plesa, joge i fitnessa tijekom cijelog ljeta, odbojke na pijesku i ping-ponga, preko rolanja, skejtanja i bicikliranja, pored kojih oni lijeniji voze segwayje ili su pak u unajmljenom čamcu. Zimi se pola parka pretvori u klizalište.


Preporučujemo  putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća.
Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora i jamčevno osiguranje kod Uniqa osiguranja d.d., broj police 11-7002470210. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile.
Ostali uvjeti prema OPĆIM UVJETIMA INTEGRALA ZAGREB d.o.o., Zagreb, 16.10.2018.

 

 

ID: Integral
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Austrija

Beč

1

Engleska

Estonija

Finska

Francuska

Pariz

1

Grčka

Atena

3

Irska

Dublin

1

Island

Italija

Rim

2

Latvija

Riga

2

Mađarska

Nizozemska

Poljska

Krakow

1

Portugal

Slovačka

Turska

Španjolska

Madrid

1

Švedska

Moglo bi vas zanimati