Moskva 5 dana avionom

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE U MOSKVU - 5 dana zrakoplovom iz Zagreba

Smještaj u hotelu 4*
    
Datum putovanja: 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan putovanja: ZAGREB - MOSKVA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman, kod šaltera informacija u 11:15 sati. Prijava na direktan let zrakoplova Aeroflota za zračnu luku Šeremetjevo u 13:05 sati. Po slijetanju u Moskvu  u 17:05 sati, transfer do hotela. Kraći odmor te odlazak u šetnju po poznatoj ulici Arbat u kojoj se nalaze brojni kafići, restorani i suvenirnice. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan putovanja: MOSKVA
Doručak. Odlazak na panoramski razgled grada autobusom u pratnji lokalnog vodiča: tv toranj Ostankino, Moskovsko državno sveučilište Lomonosov, Vrapčeva brda, Boljšoj teatar. Nastavak razgleda pješice: Crveni trg - simbol Rusije na kojem se nalaze jedne od najpoznatijih moskovskih građevina: katedrala sv. Vasilija Blaženog i Lenjinov mauzolej. Nakon razgleda, slobodno vrijeme za vlastite programe. Povratak u hotel. Noćenje.  

3. dan putovanja: MOSKVA – fakultativni izlet: KREMLJ i MOSKOVSKI METRO
Doručak. Nakon doručka predlažemo cjelodnevni izlet, u pratnji lokalnog vodiča: razgled Kremlja i turu moskovskim  metroom. Kremlj, najpoznatija znamenitost grada, u kojoj se nalazi posebno zanimljiv Muzej oružja u kojem su pohranjene mnogobrojne kraljevske dragocjenosti – nakit, krune, prijestolja, kostimi, zlatnina, srebrnina, Fabergéova jaja, drevno i modernije europsko i rusko oružje. Nakon Kremlja, odlazak na turu podzemnog muzeja: moskovski metro. Moskovski metro krasi epitet najljepšeg metroa na svijetu. Slobodno vrijeme vlastite programe.
Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan putovnja: MOSKVA - fakultativni izlet: SERGIJEV POSAD
Doručak. Slobodan dan za vlastito istraživanje grada i uživanje u ruskoj kuhinji, znamenitostima i  muzejima poput galerije Tretjakov, Puškinov muzej. Predlažemo fakultativni izlet u pratnji lokalnog vodiča do jednog od gradića na Zlatnom Prstenu: Sergijevog Posada. U njemu se nalazi najveći ruski samostan koji je uvršten na UNESCOv Popis svjetske baštine: samostan Sv. Sergija Radonješkog. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan putovaja: MOSKVA - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja autobusom do zračne luke. Let Aeroflota u 10:05. Dolazak u Zagreb u 12:15 sati.

 

Cijena putovanja po osobi:

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Moskva-Zagreb, smještaj u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama  na osnovi  noćenja s doručkom, transfer autobusom zračna luka – hotel – zračna luka, sve razglede prema programu, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
zrakoplovne pristojbe, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, troškove osobnih narudžbi, putno osiguranje.

Fakultativna ponuda (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):

-    Kremlin i Metro tura 40€ - u pratnji lokalnog vodiča
-    izlet Sergijev Posad 70€ (min. 10 prijavljenih) –izlet autobusom u pratnji lokalnog vodiča, s uključenom ulaznicom u Lavru

Cijene metro ulaznica: vožnja u jednom smjeru 55 RUB, ulaznica za 3 dana: 415 RUB

PRTLJAGA uključena u cijenu: 1 komad prtljage koji se prijavljuje do 23 kg + 1 komad ručne prtljage do 10 kg težine, dimenzija 55 x 40 x 25 cm

NAPOMENE: Državljani Republike Hrvatske za putovanje u Rusiju moraju imat važeću turističku vizu.

Cijena izrade vize: turistička viza za Rusiju 470 kn + 100 kn naknada za posredovanje. Hitni postupak (750 kn + 200 kn naknade) se pokreće kod rezervacija unutar 14 dana do putovanja.

Za dobivanje vize za Rusku Federaciju potrebno je:
-    popuniti online upitnik s fotografijom, isprintati i osobno potpisati
-    fotografija u boji 3,5х4,5 cm sa svijetlom pozadinom, s jasnim prikazom osobe s lica (en face), bez naočala s tamnim staklima i bez pokrivala za glavu (izuzetak su slučajevi kada osoba zbog nacionalne ili vjerske pripadnosti ima pokrivalo za glavu na fotografiji u putovnici)
-    putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju i potrebne su najmanje dvije prazne stranice.
-    policu zdravstvenog osiguranja koja vrijedi na teritoriju Ruske Federacije, s minimalnim pokrićem od 30.000 eura
-    original voucher nadležne ruske turističke agencije, koji pribavlja agencija

Rok izdavanja vize je  7 radnih dana (+/- 3 dana).  
15 dana prije putovanja potrebno je dostaviti putovnice u agenciju, koje agencije prosljeđuje u veleposlanstvo na viziranje.

VAŽNE NAPOMENE: Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili nadležnom konzulatu. Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju agenciju, te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova ovisno o izmjenama u redu vožnje ili kada to zahtijevaju okolnosti tijekom putovanja.

 

Što pogledati u Moskvi?

Klasične znamenitosti u Moskvi su crvena politička utvrda Kremlj, Katedrala sv. Vasilija Blaženog sa šarenim kupolama, najveći ruski park Gorky, Lenjinov mauzolej u kojem leži otac ruske revolucije i najpoznatije rusko kazalište Boljšoj teatr.  No grad je puno više od svojih znamenitosti, a kroz svoju ugostiteljsku ponudu u brojnim kafićima i restoranima upoznat ćete zanimljive i neobične ljude, posebice ako znate pokoju riječ ruskog i volite popiti.

Crveni trg

Crveni trg je srce Moskve, početna točka istraživanja i najposjećenija ruska atrakcija koja se prostire na 73.000 četvornih metara. Tu je nekad ruska vojska paradirala sa svojim oružjem kako bi impresionirala svoje vođe i zastrašivala Zapad, a još ranije tu je bila tržnica na otvorenom i mjesto na kojem su se odvijali festivali, religijske procesije i tu i tamo ponekog pogubljenje.

Trg je posebno čaroban noću kad zbog osvijetljenja dobiva posebnu snagu i bajkovit izgled, posebice zime kada su kamene ploče prekrivene snijegom, a katedrala  svetog Vasilija Blaženog u dnu trga kao da ima šlag umjesto kupola.

 

Kremlj

Moskovski Kremlj ili samo skraćeno Kremlj je utvrđeni kompleks, koje se s južne strane nalazi rijeka Moskva, s istočne Katedrala svetog Vasilija i Crveni trg, a Aleksandrov vrt sa zapadne.

Zanimljivo je da je Kremlj, najveća aktivna utvrda u Europi, u početku bio napravljen od drva, zatim u kamenu, a finalno od cigle te je nekada bio grad za sebe, okružen tornjevima, zidinama i grudobranima.

Kremlj je sinonim za misteriju Hladnog rata, rezidenciju predsjednika Ruske federacije i politički centar više od 500 godina. Unutar zidina krije se i katedrala gdje su bili okrunjeni carevi i pokapani vođe pravoslavne crkve. Treba puno vremena za istražiti Kremlj jer ima čak pet trgova, niz zgrada, 20 tornjeva i najveće zvono i top na svijetu.

 

Moskovski metro

Moskovski metro je umjentička galerija na otvorenom. Ovaj javni prijevozni sustav optimalan je način kretanja po Moskvi, kojeg svakodnevno koristi 9 milijuna stanovnika, promatrajući nevjerojatne slike, brončane stupove i socijalističke skulpture. Metro u Moskvi je jedan od najdubljih, sa 196 stanica i preko 300 km tračnica. Obzirom da je promet u Moskvi vrlo gust, a taksi često spor, svakako se krećite metroom koji je jeftin, brz, pouzdan i predivan.

Boljškoj teatr

Najveće kazalište u Rusiji Boljšoj teatr ima najimpresivniji auditorij, a ulaznice za balet i operu prodaju se više mjeseci unaprijed. Posebno je popularan baletni ansambl, jedan od najstarijih i najboljih na svijetu, koji postoji od 1773. godine. Ipak, preko određenih agencija i hotela moguće je doći do ulaznice pa se raspitajte. U kazalištu danas radi preko 900 glumaca pjevača, glazbenika i plesača.


Preporučujemo  putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća.
Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora i jamčevno osiguranje kod Uniqa osiguranja d.d., broj police 11-7002470210. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile.
Ostali uvjeti prema OPĆIM UVJETIMA INTEGRALA ZAGREB d.o.o., Zagreb, 16.10.2018.

 

 

ID: Integral
Trenutno nema dostupnih ponuda

Moglo bi vas zanimati