Meksiko i Yucatan - 10 dana za Uskrs 2024.

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

Putovanje Meksiko i Yucatan 10 dana za Uskrs 2024. 

 

Magični poluotok Yucatan u Karipskom moru poznat je po nepreglednim bijelim pješčanim plažama i bogatoj povijesnoj baštini majanske civilizacije. Karipske tople tirkizne vode, palme, lagune, ostaci drevnih građevina, ukusna hrana i obilje zabavnih sadržaja idealno su mjesto za nezaboravan odmor.


Termin putovanja: 01.04.2024. - 10.04.2024. - garantirani polazak

 

Program putovanja:

1. dan  ZAGREB - ISTANBUL - CANCUN
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul u 20.30 na liniji TK1056. Dolazak u Istanbul predviđen je u 23.40 po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Cancun u 02.05 na liniji TK182. Noćni let s obrocima tijekom leta.

2. dan  CANCUN - PLAYA DEL CARMEN 
Po dolasku u Cancun u 12.20 sati po lokalnom vremenu sastanak s lokalnim vodičem i organizirani prijevoz do hotela u Playa del Carmen. Playa del Carmen je popularna turistička destinacija na Rivieri Maya u kojoj se više nego u ostalim ljetovalištima osjeća duh lokalne, meksičke kulture i na idealnoj je lokaciji za izlete i istraživanje poluotoka Yucatana. Grad je prepun restorana s lokalnim specijalitetima, barova, suvenirnica i trgovina. U popodnevnim satima odmor i opuštanje na prekrasnim pješčanim plažama. Noćenje u hotelu.

3. dan  PLAYA DEL CARMEN
Doručak i noćenje u hotelu. Slobodan dan za aktivnosti po izboru.

4. dan  PLAYA DEL CARMEN - CHICHEN ITZA - CENOTA SAAMAL -  VALLADOLID (fakultativno)
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet u pratnji lokalnog vodiča do Chichen Itze, najpoznatijeg majanskoga lokaliteta na Yucatanu koji se nalazi na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. To su ostaci pretkolumbovskog grada plemena Itza, čiji kameni spomenici zorno prikazuju tisuću godina kulture Maya i drugih naroda koji su utjecali na arhitekturu i umjetnost srednjoameričkog područja. Neke od preživjelih građevina poput Ratničkog hrama, opservatorija El Caracol i piramide El Castilloa su najreprezentativnije građevine majansko-toltečke civilizacije općenito. Lokalni vodič upoznat će vas s kulturom, načinom života i graditeljskim umijećima tadašnjih stanovnika ovih prostora. Nakon razgledavanja polazak prema cenoti Saamal u blizini koje je organiziran tradicionalni ručak koji uključuje najpoznatija regionalna jela. Cenote, kojih ima posvuda po poluotoku, svojevrsne špilje bez svoda, rezultat su urušavanja kamena vapnenca. Voda je pogodna za kupanje i malo tko može odoljeti, a da ne zapliva u ovim bistrim vodama. Pri povratku u Playa del Carmen zaustavljanje u Valladolidu, autentičnom kolonijalnom gradu šarenih pročelja. Šetnja središnjim gradskim trgom na kojem se nalazi atraktivna crkva San Servacio iz 16. st. Noćenje u hotelu.

5. dan  PLAYA DEL CARMEN - ISLA MUJERES (fakultativno)
Doručak u hotelu. Predlažemo izlet na otok Mujeres. Ovaj izlet je predviđen za relaksaciju, kupanje, sunčanje i ronjenje. Otok je poznat po prelijepim bijelim plažama u plavetnilu Karipskog mora. Na otoku nema prometa; možete koristiti električna golf vozila, a uz kupanje ćete uživati u autentičnim šarenim uličicama punim suvenirnica i restorana. Transfer od hotela do marine u Cancunu te plovidba katamaranom do otoka. Izlet uključuje ručak i domaće napitke. U popodnevnim satima povratak u Playa del Carmen. Noćenje u hotelu.

 

 

6. dan PLAYA DEL CARMEN  - TULUM - COBA (fakultativno)
Doručak u hotelu. Predlažemo izlet u pratnji lokalnog vodiča.
Arheološki ostaci majanskoga grada u Tulumu, iako manji od onih u Chichen Itzi, vrlo su atraktivni, a posebnu draž daje im položaj na uzvisini s koje se pruža krasan pogled na Karipsko more i duge plaže. Tulum je bio jedan od najznačajnijih majanskih utvrđenih obalnih gradova i luka na Yucatanu, a danas je velika turistička atrakcija. Nakon razgledavanja u pratnji vodiča, slobodno vrijeme za uživanje na čuvenim plažama Tuluma uz koje se proteže koraljni greben. Slijedi posjet ostacima još jednog majanskog lokaliteta, Cobi. Ovo nalazište u laguni dvaju jezera uključuje ostatke skupine velikih hramskih piramida poznatih kao Nohoch Mul od kojih su neke među najvišima u Meksiku. S vrha 42 m visoke piramide pruža se spektakularan panoramski pogled na tropsko zelenilo koje okružuje nalazište. U tom području još uvijek žive tradicionalnim načinom života autentični potomci Maja. Povratak u Playa del Carmen. Noćenje u hotelu.

7. dan PLAYA DEL CARMEN - RIO LAGARTOS - LAS COLORADAS (fakultativno)
Doručak u hotelu. Predlažemo cjelodnevni atraktivni izlet u pratnji lokalnog vodiča. Park prirode Rio Lagartos na sjevernom dijelu poluotoka Yucatan tajnovita je laguna, prvenstveno poznata po najvećoj koncentraciji ružičastih flaminga u Meksiku i šumama mangrova. Laguna je dom za više od 320 vrsta ptica, a mogu se ponekad vidjeti čak i krokodili dok se sunčaju na obali. plovidba brodom kanalima mangrova uz jata flaminga tijekom koje ćete se upoznati s bogatstvom flore i faune i načiniti niz nezaboravnih fotografija. U drugom dijelu dana obilazak jedinstvene lagune Las Coloradas čije nijanse vode variraju od blijedo ružičaste do tamno ružičaste ili čak dobivaju crvenkaste nijanse. Takva boja posljedica je postojanja mikroorganizama koji se aktiviraju sunčevom svjetlošću. Laguna je vrlo popularna među turistima koji dolaze do Las Coloradasa kako bi vidjeli neobične tonove ovih voda. Povratak u Playa del Carmen. Noćenje u hotelu.

8. dan  PLAYA DEL CARMEN - CENOTE CASA TORTUGA (fakultativno)
Doručak u hotelu. Predlažemo relaksirajući poludnevni izlet u Park prirode Cenotes Casa Tortuga nedaleko Tuluma. Tu su četiri različite cenote: Wisho, Campana, Tres Zapotes i Jaguar. Svaka je jedinstvena na svoj način i nudi obilje doživljaja i uzbuđenja. Dvije su otvorena svoda, koje mame kupače svojim kristalno bistrim zelenim vodama kroz koje možete vidjeti sve do dna, a možete se okušati i u skakanju sa stijena. Oni koji žele zaroniti otkrit će živopisni podvodni svijet. Tu je i polušpilja u kojoj se iz jednog otvorenog dijela u drugi dolazi plivajući uskim prolazima te jedna cenota - špilja u kojoj možete istraživati tajne na način na koji su to nekada radili i drevni narodi ovog podneblja. Ima restorana u kojima se može osvježiti pićem ili ručati. Povratak u Playa del Carmen. Noćenje u hotelu.

 

9. dan PLAYA DEL CARMEN - CANCUN - ISTANBUL
Doručak i odjava iz hotela. Organizirani transfer do zračne luke Cancun. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Istanbul u 08.35 na liniji TK 190. 

10. dan ISTANBUL - ZAGREB
Dolazak u Istanbul predviđen je u 04.45 po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb na liniji TK1053 u 06.55. s predviđenim dolaskom u Zagreb u 08.00. 


Cijena po osobi: 1.910.00 €

Posebna ponuda 1.690,00. €  do popunjenja kapaciteta 


Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Cancun – Zagreb
 • aerodromske takse
 • smještaj u hotelu 4* u Playa del Carmen na bazi 7 noćenja s doručkom
 • transfere aerodrom – hotel - aerodrom prema programu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 490 € ( 3.689,70 kn )  
 • putna osiguranja

 

Predviđeni hotel:  HM Playa del Carmen 4* ili sličan

Fakultativni izleti:

Chichen Itza – Cenota Saamal – Valladolid   120 € 

 • uključeno:  transferi, lokalni vodič, ulaznica za Chichen Itzu i ručak 
 • Izlet traje cca 12 sati 

Isla Mujeres  142 € 

 • uključeno : transfer do luke , lokalni vodič , katamaran za otok, lučke takse i ručak
 • s uključenim pićem 
 • Izlet traje cca 10 sati 

Tulum - Coba  95 € 

 • uključeno: transferi , lokalni vodič , ulaznice za Tulum i Cobu
 • Izlet traje cca 10 sati 

Rio Lagartos – Las Coloradas   120 € 

 • uključeno: transferi , lokalni vodič , ulaznica Las Coloradas , pješačka poučna i foto tura parkom prirode, te vožnja brodicom po Rio Lagartos i ručak 
 • Izlet traje cca 12 sati

Cenote Casa Tortuga  60 € 

 • uključeno: transferi, lokalni vodič, ulaznice za 4 cenote, sigurnosni prsluk 
 • Izlet traje cca 5-6 sati 

Napomena:

 • Odabir izleta potrebno je prijaviti najkasnije 30 dana prije putovanja. 
 • Finalne cijene izleta šaljemo u završnom pismu mjesec dana prije putovanja jer
 • cijena ovisi o broju prijavljenih putnika za pojedine izlete.

Informacije o letu:
Prijevoznik:  Turkish Airlines 

 • Dozvoljena težina prtljage 30 kg ( uključena u cijenu ) + 1 komad do 8 kg ručne prtljage
 • Navedena vremena su lokalna vremena dolazaka / odlazaka 
 • Zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena letova

Minimalni broj prijavljenih putnika: 15

Viza:

 • Nije potrebna viza za Meksiko za državljane Republike Hrvatske.
 • Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. 

 

Više informacija na stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH:
http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/meksiko,89.html

 

Važne napomene

 • Kategorizacija hotela u Meksiku odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemljama u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr  
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.


MEKSIKO

 • Službeno ime: Sjedinjene Meksičke Države
 • Geografski položaj: Srednja Amerika
 • Površina: 1.972.550 km2
 • Broj stanovnika: oko 112.322.000
 • Glavni grad: Ciudad de México
 • Jezik: španjolski
 • Vremenska razlika: -6-7 sati
 • Novčana jedinica: meksički peso (MXN), 10 MXN = oko 3,1 kn; 1 EUR = cca 24 MXN
 • Odjeća i obuća: laganu odjeću i obuću te topliju vestu za boravak u klimatiziranim prostorima.
 • Hrana i piće: tortilla, frijolesa , chiles, riblja jela , alkoholna pića koja se izrađuju od grožđa i kaktusa
 • Napon struje: 110V/220V (potreban je adapter)
 • Cijepljenje: nije potrebno
 • Viza: nije potrebna
 • Mobilne mreže: T-Mobile, A1 i Telemach partneri
 • Pozivni broj zemlje: +52
 • Korisna web stranica: www.visitmexico.com  
 • Klima: Poluotok Yucatan i jug Meksika karakteriziraju visoke temperature i visoka vlažnost zraka. Temperatura mora kreće se oko 25-26°C.

ID: Integral

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Maroko

USA