Malezija - Kuala Lumpur - Malacca -Borneo

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE MALEZIJA 11 dana - Kuala Lumpur, Malacca i Borneo zrakoplovom iz Zagreba

TERMINI PUTOVANJA: 24.10. – 3.11.2019., 20.2. – 1.3.2020.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: ZAGREB – DOHA – KUALA LUMPUR
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb s pratiteljem putovanja dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let te polijetanje zrakoplova za Dohu u 17.15 sati na liniji QR218 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu u 23.45 sati, a nastavak leta za Kuala Lumpur u 02.05 sati na liniji QR848 (Qatar Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan: KUALA LUMPUR
Dolazak u Kuala Lumpur predviđen je u 15.00 sati po lokalnom vremenu. Doček od strane predstavnika lokalnog agenta te transfer do hotela u Kuala Lumpuru. Prijava i smještaj u hotel. Odmor u hotelu te slobodna večer za vlastite programe i aktivnosti ili odlazak s voditeljem putovanja u večernju šetnju centrom grada. Noćenje.

3. dan: KUALA LUMPUR – MALACCA
Doručak u hotelu i odjava iz hotela. Oko 11 sati krećemo do Malacce, grada smještenog na ušću istoimene rijeke u Malajski zaljev. Malacca je bila jedna od najvažnijih luka Jugoistočne Azije. Portugalci, Nizozemci i Britanci vladali su njome u prošlosti i kontrolirali trgovinu svilom i začinima. Bogato multikulturalno nasljeđe vidljivo je u jedinstvenoj mješavini arhitektonskih stilova. Razgled hrama Cheng Hoon Teng, najstarijeg kineskog hrama u Maleziji, Nizozemskog trga te crkve Sv. Pavla iz 1571. godine. Šetnja slikovitom ulicom Jonker, poznatom po brojnim antikvarnicama. Ručak u lokalnom restoranu. Po završetku razgleda, odlazak prema Prijava i smještaj u hotel. Slobodna večer. Noćenje.

4. dan: MALACCA – KUALA LUMPUR – KUCHING (BORNEO)
Doručak te odjava iz hotela. Oko 10.30 sati transfer do zračne luke Kuala Lumpur te prijava na let za Kuching u 14:00 sati na liniji MH2536 (Malaysia Airlines). Po dolasku u Kuching oko 15:45 sati doček od strane predstavnika lokalnog agenta te privatni transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan: KUCHING – MENGKAK LONGHOUSE – BATANG AI
Nakon doručka, odjava iz hotela, u 08:00 sati krećemo prema Nacionalnom parku Batang Ai, koji se nalazi oko 250 km od grada Kuching, prolazimo kroz slikovit krajolik koji se sastoji od pitoresknih gradića i sela, rižinih polja, plantaža papra i palmi uljarica koje se miješaju s divljim krajolikom netaknute džungle, a kako ulazimo sve dublje u prašumu, tako i cesta postaje sve zavojitija i izazovnija. Zaustavljanje radi ranijeg ručka oko 11.30 sati u mjestu Lachau, a potom nastavljamo izravno prema pristaništu na jezeru Batang Ai da bismo se ukrcali na tradicionalni drveni brod (longboat) koji će nas prevesti do Mengkaka. Nakon otprilike 45 minuta plovidbe pristajemo uz obalu rijeke Engkari gdje ćemo posjetiti jedno od autohtonih, lokalnih plemena u njihovim tradicionalnim dugačkim kućama (Longhouses). Imat ćete priliku upoznati se s načinom života plemena Iban, a svakako preporučujemo da isprobate njihovo tipično vino i popijete čašu „tuaka“, domaće pripravljenog vina od riže dok uživate gledajući njihov tradicionalni ples “Ngajat”. Potom krećemo prema motoriziranim brodom do našeg hotela Aiman Batang Ai Resort & Retreat gdje ćete provesti odmarajući se ostatak dana. Večera u resortu. Noćenje.

6. dan: BATANG AI – JAMBU LONGHOUSE – SLAP ENSELUAI – BATANG AI
Nakon doručka odlazimo brodom na izlet u longhouse Jambu i slap Enseluai. Plovidba će trajati otprilike dva sata, a po dolasku posjetit ćemo još jednu tradicionalnu nastambu odnosno longouse Jambu. Nakon kraće posjete nastavljamo uzvodno prema slikovitom slapu Enseluai. Po dolasku slobodno vrijeme za trekking, šetnju ili istraživanje ovog područja. Slijedi piknik ručak, a potom još slobodnog vremena do polaska prema pristaništu i ponovnom ukrcaju u brod. Poslijepodne povratak u resort. Večera i noćenje.

7. dan: BATANG AI – KUCHING
Nakon doručka odjava iz hotela. Polazak prema Kuchingu uz usputno zaustavljanje kako bismo posjetili plantaže papra i tržnicu u gradu Serian koja nudi najrazličitije plodove džungle uz neizostavno tropsko voće. Slijedi ručak i potom nastavak puta do Kuchinga. Po dolasku u Kuching prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan: KUCHING – PRIRODNI REZERVAT SEMONGGOK – KUCHING

Doručak. Odlazak na poludnevni izlet u Semonggok u posjet orangutanima udomljenim u rehabilitacijskom centru Semonggok Orang Utan. Obilazak i promatranje orangutana koji se u utočištu Semonggok pripremaju za samostalni život u prašumi. Na putu prema ovom rezervatu imat ćete prilike vidjeti i botaničke vrtove s brojnim primjercima prašumskih biljaka. Povratak u hotel u Kuchingu. Noćenje.

9. dan: KUCHING
Nakon doručka odlazak u obilazak grada Kuchinga čije ima na malajskom znači mačka, a koji je ujedno i glavni grad malezijske države Sarawak. Vidjet ćemo tvrđavu Margherita na rijeci Sarawak, tamošnji najstariji kineski hram Tua Pek Kong, kao i muzej Sarawak, jedan od najboljih u jugoistočnoj Aziji. Svakako predlažemo da iskoristite i dio vremena za uživanje na tropskim plažama u neposrednoj blizini grada. Povratak u hotel. Noćenje.

10. dan: KUCHING – KUALA LUMPUR – DOHA
Nakon doručka odjava iz hotela i transfer do zračne luke Kuching. Po dolasku prijava na let za Kuala Lumpur u 13:20 sati na liniji MH2513 (Malaysia Airlines). Dolazak u Kuala Lumpur predviđen je oko 15:00 sati, a nastavak leta za Dohu u 20:00 sati na liniji QR849 (Qatar Airways). Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Dohu predviđen je 23:00 sata po lokalnom vremenu.

11. dan: DOHA – ZAGREB
Nastavak leta za Zagreb u 02:00 sata po lokalnom vremenu na liniji QR215 (Qatar Airways). Dolazak u Zagreb predviđen je u 06:15 sati po hrvatskom vremenu.

 

First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 10.990 kn*

First Minute popust 500 kn vrijedi za sve rezervacije do 60 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Redovna cijena aranžmana po osobi dvokrevetnoj sobi: 11.490 kn Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.990 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.950 kn

 

Cijena uključuje:
- prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Doha – Kuala Lumpur – Doha – Zagreb
- prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na unutarnjim letovima Kuala Lumpur – Kuching – Kuala Lumpur
- smještaj u hotelima i resortu 4*/ 5* na osnovu 8 noćenja s doručkom
- obroke prema programu: 4 ručka i 2 večere
- razglede prema programu putovanja
- sve transfere i prijevoze prema programu
- lokalnog vodiča na engleskom jeziku
- voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
- jamčevinu i troškove organizacije putovanja Cijena ne uključuje: - obveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe 2.990 kn - doplatu za jednokrevetnu sobu 1.950 kn
- dodatne usluge i obroke
- napojnice za vodiče/vozače 40 USD (obavezna doplata na licu mjesta)
- lokalne pristojbe: Malacca Heritage Fee MYR 2 (cca 3.20 kn) i boravišnu pristojbu po osobi po noćenju MYR 10 (cca 8 kn)
- osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo)

NAPOMENE:
- Kategorija hotela odgovora službenoj kategorizaciji hotela u Maleziji i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.
- Putovnica mora vrijediti još najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje
- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
- Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Minimalan broj putnika potreban za realizaciju putovanja: 15

KORISNE INFORMACIJE - MALEZIJA

Službeno ime: Federacija Malezije
Geografski položaj: jugoistočna Azija, na obali Južnog kineskog mora
Površina: 329.847 km2
Broj stanovnika: oko 28.335.000
Glavni grad: Kuala Lumpur, oko 1.800.000 stanovnika
Jezik: malajski, koristi se i engleski
Religija: muslimani 53%, budisti 17%, taoisti 12%, hinduisti 7%, kršćani 6%
Vremenska razlika: +6 sati ljeti /+7 sati zimi
Novčana jedinica: malezijski ringit (MYR), 1 USD = oko 3,18 MYR
Kupovina: U većim gradovima trgovine uglavnom rade od 9:30 do 19 sati, a shopping centri od 10 do 22 sata, neki čak i nedjeljom. Popularni suveniri: drvene rezbarije, predmeti od bambusa, biseri, školjke, odjeća, batik, svila, zlato i srebro.
Odjeća i obuća: Preporučamo laganu pamučnu odjeću i udobnu, laganu obuću. Za planinske predjele i klimatizirane prostore preporučamo laganu vestu ili jaknu.
Hrana i piće: Hrana je raznolika, zbog multietničkog sastava zemlje. Od začinjenih malajskih sambala i oštrih indijskih currya do pikantnih kineskih specijaliteta, izbor je velik. Popularno jelo: satay – ražnjići od mesa ili ribe s umakom od kikirikija i kokosovog mlijeka. Piti isključivo flaširanu vodu. Popularno piće je čaj s kondenziranim slatkim mlijekom.
Napon struje: 220V/240V (potreban je adapter)

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: nije potrebna
Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri
Pozivni broj zemlje: + 60
Korisne web stranice: www.tourism.gov.my, www.visitborneo.com, www.sabahtourism.com, www.klta.org.my, www.langkawi-online.com
Klima: Tropska, s visokim dnevnim temperaturama i visokom vlažnosti zraka i ugodno blagim večerima. Klima je uvjetovana monsunima. Na istoku poluotoka te u Sabahu i Sarawaku glavna kišna sezona traje od studenog do veljače, a na zapadnoj obali u kolovozu i rujnu. Prosječna temperatura mora kreće se oko 26°C.

KORISNE INFORMACIJE (BORNEO):
Geografski položaj: južnoistočna Azija, usred Indonezijskog arhipelaga (država Malezija).
Broj stanovnika: cca 18,6 milijuna
Jezik: bahasa malajski, engleski, dijalekti kineskog, tamil
Religija: budisti 70%, katolici 10%, ostali 20%
Vremenska razlika: +6/+7 sati
Novčana jedinica: malezijski ringit (10 MYR = 19 KN)
Kupovina: rezbareno drvo i predmeti od bambusa, biseri, školjke, odjeća, batik, zlato i srebro.
Odjeća i obuća: Topla i blaga temperatura idealna je za laganu, ljetnu odjeću i sandale. Tanka vjetrovka ili džemper je sve što vam treba u planinama i prostorijama s klima uređajima.
Napon struje: 240 V (potreban adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna
Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i TELE 2 partneri
Pozivni broj zemlje: + 60
Korisna web stranica: www.visitborneo.com
Klima: Borneo karakterizira sunčana tropska klima tijekom cijele godine s temeperaturama općenito između 29 °C i 32°C. Kišna sezona traje od studenog do veljače, te je obično vrlo nepredvidljiva sa kratkim izljevima kiše.

Kuala Lumpur za Maleziju i njezine stanovnike nije samo prijestolnica - on je svojevrstan spomenik malezijskoj genijalnosti i odlučnosti. Od siromašnog grada izrastao je u metropolu 21. stoljeća te uvelike pripomogao pri pozicioniranju Malezije u društvo "azijskih tigrova". Ono što ovaj grad čini iznimno šarmantnim je spoj kulturoloških različitosti vidljiv na svakom koraku; na misteriozne hramove i džamije pruža se pogled sa najviših katova nebodera. Fascinantan kozmopolitski glavni grad Malezije smješten u srcu jugoistočne Azije osvaja svojom egzotičnom mješavinom zapadnjačke i orijentalne arhitekture. Ponosan na legendarne tornjeve Petronas – koji su ujedno i zaštitni znak grada, luksuzne hotele, vrhunski shopping, brojne impresivne parkove i nacionalne spomenike, Kuala Lumpur u punom sjaju ocrtava moderno lice jugoistočne Azije. Tu su i odlični lokalni restorani koji će zadovoljiti sve Vaše gurmanske prohtjeve. Neizbježna destinacija na Vašem putovanju u Aziju!
Borneo ili Kalimantan treći je po veličini otok u svijetu na čijoj su se površini smjestili teritoriji triju zemalja - Indonezije, Malezije i Bruneja. Malezijski je dio Bornea smješten na sjevernoj strani otoka. Pokrajina Sabah raj je za zaljubljenike u prirodu. Idealna je destinacija za trekking, pruža jedinstveno iskustvo istraživanja prašume, a u Sandakanu je moguće vidjeti orangutane u njihovom prirodnom okolišu; tamo je smješten jedan od četiri rezervata orangutana u svijetu.

Za navedeni aranžman vrijede Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

ID: PT
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Indija

Delhi

1

Kuba

Havana

3

Maroko

USA