Madrid 5 dana avionom

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE U MADRID SA IZLETOM TOLEDO I SEGOVIA 2023

 

Datum putovanja: 15.-19.8.2023. - STOP BOOKING

 

Predviđeni hotel: Exe Plaza****

Program putovanja:

1. dan:  Zagreb - Madrid
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija u 8:50 sati. Direktan let zrakoplovom kompanije Iberia Airlines za Madrid u 10:20 sati, s dolaskom u Madrid u 13:15 sati. Po slijetanju u Madrid slijedi transfer autobusom do hotela, uz panoramski razgled grada: Torres Kio - najpoznatiji neboderi u Madridu nazvani još i “Vrata Europe“, Paseo de Castellana - najveća i najšira ulica u Madridu,  stadion Santiago Bernabeu, Las Ventas - arena za borbu s bikovima, Plaza Colón - trg s fontanama i spomenikom Kristoforu Kolumbu, trijumfalna vrata Puerta de Alcalá, fontana Cibeles - fontana omiljena navijačima Real Madrida  oko koje se navijači kraljevskog kluba okupe kako bi proslavili pobjedu, Plaza Cánovas del Castillo s Neptunovom fontanom. Smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak  u večernju šetnju s pratiteljem putovanja do središnjih gradskih trgova Plaza Mayor i Puerta del Sol. Slobodno vrijeme za večeru i kušanje poznatih španjolskih vina i ukusnih tapasa. Noćenje.

2. dan: Madrid
Doručak. Odlazak na razgled grada javnim gradskim prijevozom: Kraljevska palača, katedrala, Plaza Oriente, Kraljevsko kazalište, Plaza Espana,  tržnica San Miguel, Plaza Mayor, Puerta del Sol. Slobodno vrijeme za ručak. U popodnevnim satima predlažemo posjet poznatim madridskim muzejima: Prado - jedan od najznačajnijih svjetskih muzeja u kojem se nalaze djela poznatih španjolskih umjetnika Velazqueza, Murilla, El Greca, kao i nekih najslavnijih slikara svih vremena od Fra Anglelica, Rafaela, Caravaggia, Goye, Rubensa i mnogih drugih, te Muzej kraljice Sofije - slavni muzej moderne umjetnosti gdje su izložena djela Picassa, Dalija i Miroa. Navečer predlažemo odlazak na flamenco show. Noćenje.

3. dan: Madrid – fakultativni izlet Toledo
Doručak. Predlažemo cjelodnevni (8 sati) fakultativni izlet autobusom u Toledo, nekadašnji glavnog grad Španjolske, u kojem je živio poznati slikar El Greco. Toledo je grad triju kultura, gdje se na jedinstven način prožimaju muslimanska, kršćanska i židovska baština, vjera, kultura, običaji i gastronomija. Po dolasku u Toledo slijedi obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča: katedrala Santa Maria, utvrda Alcazar, crkva svetog Tome, samostan San Juan de los Reyes, sinagoga Santa Maria la Blanca, muzej El Greco, Plaza de Zocodover – središnji mjesto okupljanja i zabave. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u Madrid u popodnevnim satima. Slobodno poslijepodne za kupovinu u glavnoj trgovačkoj ulici Gran Via, za obilazak stadiona Santiago Bernabeu, nogometnog hrama čuvenog kraljevskog kluba Real Madrid ili za osobne programe. Noćenje.

4. dan: Madrid – fakultativni izlet Segovia
Doručak. Predlažemo cjelodnevni (8 sati)izlet autobusom u Segoviu, jedan od najljepših gradova u Španjolskoj, poznat po rimskom akvaduktu i dvorcu Alcázar (doplata u agenciji prilikom rezervacije aranžmana). Po dolasku u Segoviu slijedi obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča: rimski akvadukt – jedan od najbolje očuvanih na svijetu, izgrađen u 1. st. na dva kata, a danas je sačuvano oko 1.200 metara s 166 lukova, glavni trg Plaza Mayor s prekrasnom katedralom, dvorac Alcazar de Segovia – romantični srednjovjekovni dvorac smješten na brežuljku iznad grada (za posjet unutrašnjosti dvorca plaća se ulaznica €8 na licu mjesta). Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u Madrid u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

5. dan: Madrid - Zagreb
Odjava iz hotel u 5:00 sati (breakfast box umjesto doručka). Transfer autobusom do zračne luke u Madridu. Prijava na direktan let zrakoplovne kompanije Iberia Airlines za Zagrebu u 07:55 sati. Dolazak u Zagreb u 10:35 sati.

 

FIRST MINUTE CIJENA vrijedi za uplate do 60 dana prije putovanja ili do popunjena kapaciteta.

Pristojbe zračnih luka uključene u cijenu aranžmana!

Datum putovanja

Last minute cijena

Redovna cijena

Doplata za 1/1 sobu

15.-19.8.2023.

STOP BOOKING

STOP BOOKING

€135 (1.017,16 kn)

Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Popust: dijete do 12 godina 10% popusta na pomoćnom ležaju, odrasla osoba bez popusta na pomoćnom ležaju.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Iberia Airlines na liniji  Zagreb - Madrid - Zagreb, voditelja putovanja, smještaj u hotelu 3*/4* u dvokrevetnim sobama na osnovi 4 noćenja s doručkom, sve prijevoze i transfere autobusom prema programu, sve razglede prema programu, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno - povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrijekom navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi, napojnice, putno osiguranje.

PRTLJAGA uračunata u cijenu: 1 komad predane prtljage do 23 kg + 1 komad ručne prtljage do 8 kg težine, dimenzija 55 x 40 x 20 cm

Fakultativna ponuda izleta (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):

 • Toledo €65 – prijevoz autobusom i razgled u pratnji lokalnog vodiča (min. 15 putnika)
 • flamenco show uz piće €35

Izlet u Segoviu €70 (527,42 kn)  – doplata u agenciji kod rezervacije aranžmana (min. 15 putnika)

 • cjelodnevni izlet autobusom (8 sati) i razgled grada u pratnji lokalnog vodiča 
 • dodatno se plaćaju ulaznice na licu mjesta za katedralu €4 i Alcazar €8, po želji

Informativne cijene ulaznica: katedrala u Toledu €10, muzej Prado €15, Muzej kraljice Sofije €12, stadion Santiago Bernabeu od €15, Kraljevska palača €13.

Obavezne doplate: napojnice za lokalne vodiče i vozače €5 po osobi (plaćanje na licu mjesta).

Napomena: Molimo da svakako provjerite ispravnost putnih isprava. Pripazite na Vaše putne isprave, kao i na sve vrijedne stvari. Nemojte nositi na put novčanice od 200 ili 500 EUR jer ih je gotovo nemoguće usitniti ili plaćati takvim novčanicama. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Organizator nije odgovoran za eventualno povećanje cijena ulaznica i fakultativne ponude

Preporučujemo putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora kod Adriatic osiguranja, broj police OV0682935672 i jamčevno osiguranje kod Adriatic osiguranja,  broj police OV0682935673. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema OPĆIM UVJETIMA INTEGRALA ZAGREB d.o.o. Zagreb, 13.06.2023.

 

TOP znamenitosti za vidjeti prilikom putovanja u Madrid?

 

Plaza España

 •  Od nekud treba krenuti pa preporučamo Plazu España, jedan od najprometnijih trgova i prometnih raskršća u Madridu. Nalazi se odmah pored Kraljevske palače i ostalih must-see znamenitosti i atrakcija, a prepoznat ćete je po ogromnom spomeniku španjolskog pisca Miguela de Cervantesa, fontani i jezeru te dvama najvećim zgradama u gradu koje okružuju trg -  Torre de Madrid i The Edificio España.

Gran Via

 • Najveća i definitivno najturističkija ulica u Madridu je Gran Via koja ide od Plaza de España do Calle de Alcaláblizu Plaza de Cibeles. Dugačka je 1300 metara i stara 100 godina. Zovu je još i madridškim Broadwayem zbog mnoštva trgovina, ogromnih ekrana, reklama, kina, kafića i veličanstvenih zgrada, posebice Edifico Carrión i Telefónica. Tu možete pogledati Kralja lavova, show  the Cirque du Soleil ili Jadnike, navečer otići na flamenco show ili pak na stand-up komediju u la Chocita del Loro. 

Kraljevska palača (Palacio Real)

 • Kraljevska obitelj ne stanuje u Kraljevskoj palači, iako je to i dalje njihova službena rezidencija u kojoj se održavaju glavne ceremonije, a stanuju u palači Zarzuela na rubu grada. Kraljevska palača zasigurno je najelegantnija građevina u Madridu. Izgrađena je od kamena, a danas je jedan od najvažnijih muzeja. Na 135.000 četvornih metara smjestilo se 3418 soba, čime je Kraljevska palača najveća palača po broju kvadrata u cijeloj Europi. Kroz posjet muzeju moći ćete ih obići 50, što će biti i više nego dovoljno da upoznate svu raskoš kraljevine, posebice kada ugledate radove Velazquesa, Goye, Giordana i Mengsa!

Puerta del Sol

 • Puerta del Sol ili Vrata Sunca je najpopularniji trg u Madridu, onaj gdje zimi stoji ogromno božićno drve, a ostatak godine na tisuće ljudi se okuplja oko restorana, barova i targovina. Ovo se smatra središtem grada otkuda kreću i brojne ulice.

Plaza Mayor

 • Trg koji bismo preveli Glavni trg ima čak 9 ulaza i nejčešće je mjesto sastanaka u Madridu . ogromna četvrtasti trg nekad je bio centar starog Madrida, a danas ga smatraju centrom novog iako se za tu titulu natječu i raniji spomenuti Plaza del Sol i Plaza Espana.

Gradska vijećnica 

 • Predivna fontana Cibeles, izgrađena 1782. jedan je od simbola Madrida, a nalazi se na istoimenom trgu na kojeg se nalazi Gradska vijećnica. Otiđite u bar unutar zgrade iz kojeg se pruža  predivan panoramski pogled na grad.

Mercado San Miguel

 • Natkrivena tržnica Market of San Miguel izgrađena je još 1916. godine, a 2003. godine kupili su je privatni investitori i ponovo otvorili u trenutnom sjaju 2009. godine. Stara željezna konstrukcija i staklene fasade tržnice iza kojih se naziru štandovi s hranom izazivaju poglede i zazubice svih prolaznika. Trebate li brzu šetnju kroz svijet španjolske gastronimije, uđite na tržnicu i isprobajte tapase, sušenu tjesteninu, kamenice i vino u ponudi. Garantirano ćete izaći sretni!

Park Retiro

 • Centralni madridški park omiljeno je mjesto gdje stanovnici i turisti dolaze prošetati i odmoriti na klupama i travi. Vidjet ćete mnogo obitelj s djecom, trkača, ali i onih koji uživaju u čitanju knjige ili vježbanju joge. Ljeti 15.000 stabala nudi puno potrebnog hlada pa je Retiro odlična stanica za predah, a ako ste romantični oduševit će vas jezero posred parka. Možete unajmiti i brodić te zaveslati.

Kristalna palača (Palacio Cristal)

 • Palacio Cristal nalazi se usred parka Retira i smatra se jednom od ikonskih građevina u Madridu. Napravljena je u potpunosti od stakla pa će vas oduševiti lom svjetla na suncu, kada zrake prolaze kroz cijelu palaču okruženu malim jezerom gdje obitavaju patke i žabe. Ulaz u palaču je besplatan.

Stadion El Bernabeu 

 • Nakon kulturnog uzdizanja na red dolazi i nogometna umjetnost koja je u Madridu na vrhuncu zahvaljujući klubu Real Madrid. Posjetite Realov stadion El Bernabeu koji prima 85.000 gledatelja, a tek je drugi najveći stadion u Španjolskoj iza onog FC Barcelone. Moći ćete vidjeti sve, od svlačionica do klupa, terena i predsjedničke lože, te muzeja u kojem se nalaze sva odličja i nagrade ovog kraljevskog kluba.

 

Preporučujemo  putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora kod Wiener osiguranja, broj police 1322-00050906 i jamčevno osiguranje kod Croatia osiguranja,  broj police 298625000124. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema OPĆIM UVJETIMA INTEGRALA ZAGREB d.o.o. Zagreb, 16.12.2021.

 

 

ID: Integral
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Austrija

Beč

1

Engleska

Estonija

Finska

Francuska

Pariz

1

Grčka

Atena

3

Irska

Dublin

1

Island

Italija

Rim

2

Latvija

Riga

2

Mađarska

Nizozemska

Poljska

Krakow

1

Portugal

Slovačka

Turska

Španjolska

Madrid

1

Švedska

Moglo bi vas zanimati