Kolumbija 11 dana 2022

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE U KOLUMBIJU 11 DANA 2022.

Termin putovanja: 21.01. - 31.01.2022.

MJESTA POSJETA: Bogota, Medellin, farma kave, Guatape, Cartagena, Nacionalni park Islas Rosario

Program putovanja:

1.dan (21.01.) Zagreb – Istanbul
Sastanak putnika sa pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb, 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Prijava i ukrcaj na let aviokompanije Turkish airlines u 20.15h. Dolazak u Istanbul predviđen je u 00.30h.

2.dan (22.01.) Istanbul – Bogota
Nastavak leta za Bogotu u 08.25h. Dolazak u Bogotu predviđen je u 14.05h po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, transfer do hotela, prijava u hotel 4* u centralnom djelu grada. Nakon kraćeg odmora predlažemo orijentacijsku šetnju s pratiteljem. Noćenje.

3.dan (23.01.) Bogota – City tura
Nakon doručka predlažemo razgled Bogote u pratnji lokalnog vodiča. Obilazak započinjemo panoramskim pogledom s planine Montserrat, te nastavljamo šetnjom kroz Calendariju, povijesno središte Bogote gdje su se smjestili brojni muzeji i znamenitosti u prekrasnim kolonijalnim zgradama. Istražiti ćemo Plaza de Bolivar, Palaču pravde, Predsjedničku palaču i prošetati među starim kolonijalnim kućama koje su oblikovale povijest grada. Vidjeti ćemo najstariju knjižnicu Južne Amerike i posjetiti muzej smaragda i zlata. Da upotpunimo sliku ovoga grada, nakon ručka ćemo posjetit sjeverni dio Bogote, i saznati o kulturnim razlikama unutar grada. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan (24.01.) Bogota – Medellin
Nakon doručka slijedi transfer u zračnu luku. Prijava i ukrcaj na let za Medellin. Po dolasku u Medellin slijedi transfer do hotela. Predlažemo odlazak na poludnevni razgled grada. Medellin, grad vječnog proljeća, danas je najinovativniji grad Latinske Amerike. Njegova nedavna prošlost je bilo usko vezana uz djelovanje Pabla Escobara i sukobljavanje narko kartela. Posljednjih 20 godina Medellin je doživio drastične promjene, inovativni program urbanog razvitka pretvorio je Medellin iz najopasnijeg grada na svijetu u moderni primjer urbane transformacije. Razgled ćemo započeti posjetom “Pueblito Paisa”, te nastaviti s trgom Botero, gdje se nalazi otvorena izložba Kolumbijskog umjetnika Fernada Botera čije su neobične skulpture postale zaštitni znak grada. Slijedi vožnja žičarom do Santo Dominga, nekoć ozloglašene četvrti.  Noćenje.

5.dan (25.01.) Medellin – Plantaža kave – Comuna 13
Nakon doručaka predlažemo obilazak plantaže kave. Kolumbija je treća zemlja u svijetu po uzgoju i proizvodnji kave. Upoznati ćemo Kolumbijsku kulturu kave kroz lokalnu farmu nedaleko od Medellina, te saznati kako teče proces “od grma do šalice”. Imati ćete priliku napraviti svoju vlastitu kavu te je ponijeti kući. Povratak u hotel. U poslijepodnevnim satima predlažemo obilazak četvrti Comuna 13, koja je godinama bila poznata po sukobima narko kartela, policijskim racijama i ilegalnoj trgovini. Izgrađena na strmim brdima periferije Medellina, najgušće je naseljen dio grada, a danas je poznata po grafitima, uličnim umjetnicima i njihovim performansima. Povratak u hotel. Ostatak dana slobodan za vlastito istraživanje grada. Noćenje.

6.dan (26.01.) Medellin – Guatape i stijena Peñol
Nakon doručka predlažemo(fakultativno) obilazak istočnih visoravni, gradića Guatape sa stijenom Peñol. Stijena Peñol jedna je od najspektakularnijih destinacija u okolici Medellina. Na 200 metara visoku monolitnu stijenu možete se uspeti po 740 stepenica i uživati u zapanjujućem pogledu na okolicu u kojoj se izmjenjuju modra jezera i zelene planine. Selo Guatape je poznato po svojim kućama dekoriranih bojama, izgrađeno je na obali rezervoara koje je nastalo 70-ih godina gradnjom brane. Povratak u hotel. Noćenje.

7.dan (27.01.) Medellin – Cartagena city tura
Nakon doručka, slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Polijetanje zrakoplova za Cartagenu. Po dolasku transfer do hotela. Nakon kraćeg odmora predlažemo obilazak Cartagene. Cartagena je bez sumnje jedan od najljepših gradova Južne Amerike. 1533. godine osnovali su je Španjolci kao stratešku luku za izvoz srebra i uvoz robova. Luka, utvrde i povijesni centar Cartagene upisani su na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine još 1984. godine kao “španjolski kolonijalni grad iz 16.-18. stoljeća koji je sačuvao najveći i najpotpuniji sustav utvrda u Novom Svijetu”. Obilazak ćemo započeti utvrdom San Felipe de Barajas, koja predstavlja najveći vojni objekt koji su izgradili Španjolci u svojim kolonijama. Nastavljamo do muzeja Convento San Pedro Claver, nekoć Jezuitskog samostana u kojem je živio prvi svetac Novog Svijeta i borac za prava robova. Posjet povijesnom centru Cartagene gdje ćemo vidjeti trgove, crkve i najbitnije povijesne građevine, te čuti zanimljive priče i legende o piratima. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

8.dan (28.01.) Cartagena – slobodan dan
Nakon doručka slobodno vrijem za vlastito istraživanje prekrasne Cartagene. Preporučamo kupanje na pješčanim plažama ili šetnju kroz povijesni dio grada koji vrvi malim galerijama, restoranima i barovima. Noćenje.

9.dan (29.01.) Cartagena – Nacionalni Park Islas del Rosario
Nakon doručka predlažemo posjet Nacionalnom parku Islas de Rosario. Arhipelag zauzima površinu od 120 000 km2, a park je osnovan kako bi zaštitio koraljne grebene i jedinstvene podvodne ekosustave. Vožnja brodom iz Cartagena do jednog od otoka arhipelaga, putem se kratko zaustavljamo na utvrdama San Fernando i San Jose koje su štitile zaljev od gusarskih napada. Dolaskom na otok imat ćete vrijeme za kupanje, ronjenje, vožnju kajacima ili posjetiti akvarij San Martin de Pajarales. Povratak u Cartagenu u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

10.dan (30.01.) Cartagena – Bogota – Istanbul
Nakon ranijeg doručka transfer na aerodrom te prijava na let za Bogotu. Po dolasku u Bogotu prijava na let za Istanbul u 15.30h. Noćni let s jednim tehničkim stopom. Putnici ne napuštaju zrakoplov. Obroci tijekom leta.

11.dan (31.01.) Bogota – Istanbul
Dolazak u Istanbul u 15.00h po lokalnome vremenu, nastavak leta za Zagreb u 19.10h. Slijetanje u Zagreb predviđeno je u 19.20h.

 

First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi : 9.490,00 kn

Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi : 10.150,00 kn

U cijenu je uključeno:

 • avionska karta Zagreb – Bogota – Zagreb
 • unutarnji letovi: Bogota – Medellin, Medellin – Cartagena, Cartagena – Bogota
 • smještaj u dvokrevetnim sobama 4*/5* na bazi noćenja s doručkom
 • transferi iz zračne luke od/do hotela
 • organizacija putovanja
 • pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku

U cijenu nije uključeno:

 • zrakoplovne pristojbe 2.950,00 kn (obavezno kod prijave, podložne promjenama)
 • jednokrevetna soba 1.890,00 kn
 • putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti 48h nakon prve uplate)

Fakultativni izleti:

 • Bogota city tura s uključenim ručkom – 550 kn
 • Medellin city tura – 210 kn
 • Medellin coffee tura – 390 kn
 • Comuna 13 – 270 kn
 • Guatapé i Peñol s uključenim ručkom – 410 kn
 • Islas del Rosario – 760 kn
 • Cartagena city tura – 440 kn

Napomene:
izleti se rezerviraju i plaćaju u Hrvatskoj 15 dana prije putovanja
putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju
za državljane RH nije potrebna viza za Kolumbiju

Minimalan broj putnika: 10

ID: INT2022GO
21.01.2022. - 31.01.2022.
cijena od 9.490 HRK
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 9.490 HRK