Kina 12 dana

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE KINA – 12 dana avionom iz Zagreba

DATUM PUTOVANJA: 24.10. – 04.11.2019. – GARANTIRANI POLAZAK ULLTRA LAST MINUTE

1. dan putovanja, 24.10.2019., četvrtak ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb u 18:00 sati. Prijava na let kompanije Turkish Airlines i polijetanje zrakoplova na letu TK1056 za Peking via Istanbul u 20:05 sati. Dolazak u Zračnu luku Istanbul u 23:20 sati.

2. dan putovanja, 25.10.2019., petak ISTANBUL – PEKING
Nastavak leta za Peking u 01:20 sati na letu TK 020. Slijetanje u Peking – „sjevernu prijestolnicu Kine“ u 15:25 sati po lokalnom vremenu. Obavljanje carinskih formalnosti i transfer do grada. Odlazak do poznate ulice Wangfujing koja predstavlja najpoznatiji komercijalni distrikt u Pekingu i u kojoj se nalaze mnogobrojne trgovine te noćna tržnica s neobičnim kineskim specijalitetima koja je jedna od turističkih znamenitosti Pekinga. Sam naziv Wangfujing označava „izvor carske palače“ s obzirom da su prve trgovine nastale na ovom prostoru prije više od 700 godina. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan putovanja, 26.10.2019., subota PEKING
Doručak. Odlazak na razgled Pekinga. Odlazak do najvećeg trga na svijetu Tiananmena  - „vrata rajskog mira“ koji se prostire na preko 40 hektara površine i nacionalni je simbol Kine. Gradnja trga Tiananmena započeta je još za dinastije Ming 1420. godine te sam trg predstavlja ulaz u Carski grad unutar kojih se nalazi poznati Zabranjeni grad. Nastavak razgleda do Zabranjenog grada koji je drevna carska rezidencija dinastija Ming i Quing s više od 9000 soba okružena visokim purpurnim zidovima  i zlatnim krovovima. Ovo mjesto je stoljećima bilo obavijeno tajnom i u njega nisu smjeli niti kročiti obični smrtnici. Predlažemo vožnju rikšama po starom dijelu Pekinga (uz doplatu). Odlazak do hrama Nebeskog mira, mjesta na kojem su kineski carevi prinosili žrtve bogovima. Predlažemo odlazak do Ljetne palače koja je okružena najbolje očuvanim carskim vrtom u cijeloj Kini i tijekom dinastije Qing bila je ljetnikovac carske obitelji. Večera. Noćenje.

4. dan putovanja, 27.10.2019., nedjelja PEKING – KINESKI ZID – PEKING
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet na Kineski zid – „dugi kineski zid“, jedno od najpoznatijih svjetskih čuda uvršten 2007. godine na popis modernih svjetskih čuda, a 1987. na popis UNESCO-ve svjetske baštine. Sam zid je skupina obrambenih zidova s tornjevima građena kao obrana od napada neprijatelja. Zid je građen tijekom 20 stoljeća s ciljem obrane od napada nomadskih plemena sa sjevera te je dug gotovo 9.000 kilometara. Kineski zid je najveća građevina na svijetu koja se vidi čak i iz Svemira, a uvršten je na listu svjetske baštine UNESCO-a davne 1987. godine. Šetnja dijelom zida. Ručak(uz doplatu). Vožnja prema Pekingu. Razgled grobnica dinastije Ming i šetnja Svetim putem na kojem mramorni likovi životinja i ljudi čuvaju dinastijsku grobnicu careva Ming, dok cijeli kompleks predstavlja izvanredno svjedočanstvo kulturne i arhitektonske tradicije te utjelovljuju kompleks s prirodnim krajolikom i predstavljaju primjer vjerovanja teorija Feng Shuija feudalne Kine, dok sam ulaz s petero vrata označava početak puta duša, a slijede građevine koje ga predstavljaju sve do Memorijalnog tornja s grobnicama. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5. dan putovanja, 28.10.2019., ponedjeljak PEKING – noćni vlak za NANJING
Doručak. Odlazak na razgled budističkog hrama Lama, najvećeg i nabolje očuvanog hrama u Pekingu koji je ukrašen muralima tibetanskog stila sa mnogobrojnim skulpturama buda, demona i bogova. Hram je sagrađen krajem 17. stoljeća kao školski centar sekte Žutih Šešira tibetanskog lamaizma i danas u njemu živi 70 svećenika (lama). Najpoznatija skulptura je ona Maitreya Bude visoka 18 metara koja je isklesana od jednog komada sandalovine, a nalazi se u najudaljenijoj posjetiteljima dostupnoj dvorani. Kraće slobodno vrijeme. Večera. Odlazak prema željezničkom kolodvoru te prijava za vlak za Nanjing. Vožnja noćnim vlakom turističke kategorije u spavaćim kolima sa 4 ležaja bez uključenih obroka.

6. dan putovanja, 29.10.2019., utorak NANJING
Dolazak u Nanjing u jutarnjim satima. Grad Nanjing je bivši glavni grad i jedan od najstarijih gradova Kine, a danas je poznat kao južna prijestolnica koja se smjestila na obali rijeke Yangtze. Nanjing je postao 1912. godine prva prijestolnica Republike Kine nakon svrgnuća carstva, a s obzirom da je u Pekingu tog doba i dalje na vlasti bio car. Odlazak u hotel. Doručak. Odlazak na razgled grada: mauzolej Dr. Sun Yat-sena, revolucionara i osnivača moderne Kine koji je odigrao važnu ulogu u svrgavanju posljednje kineske dinastije Qing, Konfucijev hram sa živopisnom tržnicom na kojoj možete pronaći raznorazne kineske delicije i rukotvorine. Ručak (uz doplatu). Slobodno vrijeme te povratak u hotel, večera, noćenje.

7. dan putovanja, 30.10.2019., srijeda NANJING – HANGZHOU
Doručak. Nastavak razgleda – mauzolej prvog cara dinastije Ming, drevne zidine, most preko rijeke Yangtze. Ručak (uz doplatu). Odlazak do grada Hangzhou. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

8. dan putovanja, 31.10.2019., četvrtak HANGZHOU – SUZHOU
Doručak. Grad Hangzhou u provinciji Zheijiang smjestio se na delti rijeke Yangtze, a Marco Polo je na svojem proputovanju kroz Kinu 13.stoljeća opisao kao jedno od najljepših mjesta na svijetu. Grad je poznat po mnoštvu hramova i paviljona, ali i po plantaži najboljeg zelenog čaja na svijetu. Razgled pagode Šest harmonija i posjet hramu Lingyin. Vožnja čamcem po poznatom Zapadnom jezeru (uključena u cijenu). Ručak (uz doplatu). Poslijepodne odlazak prema gradu Suzhou kojeg zovu Kineska Venecija zbog brojnih kanala te mnogobrojnih kineskih vrtova od kojih se veći dio nalazi i pod zaštitom UNESCO-a. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
 
9. dan putovanja, 01.11.2019., petak SUZHOU – ZHUJIAJIAO – SHANGHAI
Doručak. Posjet jednom od više od 60 vrtova grada Suzhoua  smještenog na jugu provincije Jiangsu u istočnoj Kini koji datira iz 514. godine, a poznat je po svojim   kamenim mostovima, pagodama i pažljivo napravljenim vrtovima zahvaljujući kojima je postao velika turistička atrakcija. Vrtovi su ostali netaknuti od vremena svog nastanka iz vremena dinastije Sung (960.-1279.). Vrtovi su dodani na popis UNESCO-ve svjetske baštine 2000. godine. Vožnja brodom po kanalima grada koji se odlikuje svojim prekrasnim pagodama i kamenim mostovima. Vožnja u smjeru vodenog sela Zhujiajiaoa - „Shanghaijske Venecije“ s jedinstvenim starim mostovima i rječicama koje se provlače kroz tradicionalne kineske kuće. Mjesto je nastalo prije 1.700 godina i još uvijek ocrtava tradicionalni način života. Ručak (uz doplatu). Nastavak vožnje do Shanghaia. Večera. Smještaj u hotel. Noćenje.

10. dan putovanja 02.11.2019., subota SHANGHAI
Doručak. Odlazak na razgled grada: Bund, simbol kolonijalne prošlosti Shanghaija sa zgradom hotela Peace, Bank of China, zgradom carine te ulicom Nanjing, žilom kucavicom grada ispunjenu trgovinama i trgovačkim centrima. Ručak (uz doplatu). Nastavak razgleda i odlazak do starog dijela grada koji brzo nestaje pod mnoštvom nebodera te posjet Vrtu sreće mandarina Yua i hramu Budhe od žada. Večera. Navečer predlažemo odlazak (uz doplatu) na svjetski poznati akrobatski show s akterima koji hodaju po žici, djevojkama koje se izvijaju uz zvukove glazbe u gotovo nezamislivim pozama, žonglerima i mnogim drugim atrakcijama. Povratak u hotel. Noćenje.

11. dan putovanja, 03.11.2019., nedjelja SHANGHAI – ISTANBUL
Doručak. Nastavak razgleda grada. Posjet starom gradu i vrtu YuYang sagrađenom prije 450 godina kao oaza mira unutar mnogobrojnih mostova i paviljona. Zajednički odlazak na ručak. Slobodno vrijeme za shopping ili vlastite programe. Transfer do zračne luke. Putnici koji to žele mogu do zračne luke otići poznatim Maglev vlakom, a sama vožnja traje samo 8 minuta s obzirom na njegovu maksimalnu brzinu od 425 km na sat (doplata na licu mjesta cca 50 yuana). Za to vrijeme, autobus će prevesti putnike koji nisu odabrali ovu mogućnost i prtljagu do zračne luke. Prijava za let na kompaniji Turkish Airlines za Istanbul. Polazak zrakoplova za Istanbul na letu TK 027 u 23:05. Noćni let.

12. dan putovanja, 04.11.2019., ponedjeljak ISTANBUL – ZAGREB
Dolazak u zračnu luku Istanbul u 06:10 sati. Nastavak putovanja za Zagreb na letu TK1053 u 08:05 sati (po lokalnom vremenu). Dolazak u Zagreb u 08:15 sati.

 

Datum polaska

Važeća cijena aranžmana po osobi:

Ultra last minute

First minute

Redovna cijena

24.10. – 04.11.2019.

6.390 kn

6.990 kn

7.490 kn

Pristojbe zračnih luka

2.990 kn

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 7 dana prije putovanja     
Minimalan broj putnika: 20

Cijena aranžmana uključuje:
•    povratni zrakoplovni prijevoz u ekonomskom razredu na liniji kompanije Turkish Airlines: Zagreb – Istanbul – Peking / Shanghai – Istanbul – Zagreb – dozvoljena količina predane prtljage 30 kg po osobi + 1 komad ručne prtljage do 7 kg po osobi
•    smještaj na osnovi ukupno 8 noćenja u hotelima 4* (doručak u hotelima, večera u lokalnim restoranima prema programu s uključenim 1 bezalkoholnim pićem): 3 noćenja u Pekingu, 1 noćenje u Nanjingu, 1 noćenje u Hangzhou, 1 noćenje u Suzhou, 2 noćenja u Shanghaiu
•    prijevoz noćnim vlakom u kabinama s četiri ležaja na liniji Peking – Nanjing
•    transfere prema programu
•    razglede i ulaznice za lokalitete prema programu u pratnji vodiča na engleskom jeziku
•    pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
•    organizaciju i pripremu putovanja.

Cijena ne uključuje:
•    zrakoplovne pristojbe u iznosu – 2.990 kn (podložne promjeni)
•    nadoplata za jednokrevetnu sobu: 1.890 kn
•    viza za Kinu (obvezno osobno ishođenje) – više informacija nastavno u tekstu!
•    piće uz obroke
•    napojnice lokalnim davateljima usluga
•    ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene(informativne cijene, mogu biti podložne promjeni)
•    akrobatski show 180 kn (plaćanje prilikom rezervacije)
•    dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
•    prijenos prtljage
•    napojnice vodičima, vozačima i nosačima kofera
•    putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja (preporučamo)


Obavezne doplate po osobi:
•    zrakoplovne pristojbe 2.990 kn - pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
•    viza za Kinu
•    napojnica lokalnim davateljima usluga – 35 eur (plaćanje na licu mjesta)
•    obavezno putno zdravstveno osiguranje

Napomena:
•    u Kini su uobičajene napojnice za lokalne vodiče, vozače autobusa i hotelsko osoblje. Preporučujemo da tijekom putovanja po Kini izdvojite otprilike 3 EUR po osobi i danu za potrebe istih, ukupno 35 EUR
•    za potrebe noćne vožnje u vlaku ponesite ruksak ili manju torbu u koju ćete moći odložiti stvari za spavanje i osobnu higijenu.
•    organizator putovanja nije u mogućnosti utjecati na dodjelu sjedala u zrakoplovu te ležajeva u kabinama noćnog vlaka, koje određuje prijevoznik
•    redoslijed obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja putovanja
•    avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta.

Red letenja:
24.10.    TK1056     ZAGREB – ISTANBUL        20:05 – 23:20
25.10.    TK 020      ISTANBUL – PEKING        01:20 – 15:25
03.11.    TK 027      SHANGHAI – ISTANBUL    23:05 – 06:10
04.11.    TK1053     ISTANBUL – ZAGREB        08:05 – 08:15

Prtljaga: U cijenu aranžmana uključena je prtljaga od 30 kg koja se prijavljuje + 1 komad ručne prtljage do 7 kg

Popust: dvokrevetna soba s pomoćnim ležajem – na upit.

Narodna Republika Kina, često zvana samo Kina je država u istočnoj Aziji. Poznata kao najmnogoljudnija zemlja svijeta, po veličini površine je četvrta (4.) na svijetu (iza Rusije, Kanade i SAD-a) i obuhvaća 9.596.960 km². Pruža se od Tihog oceana na istoku do planinskog lanca Pamira na zapadu (oko 5000 km) i od rijeke Amura (kineski Heilong Jiang) na sjeveru do otoka Hainana na jugu (oko 4000 km). Prema popisu stanovništva Kina je 1953. imala 590.194.715 stanovnika, a 2000. godine 1.265.830.000 stanovnika (bez Hong Konga i Makaa). Po broju stanovnika Kina je prva zemlja u svijetu. Kina je zemlja sa najstarijom civilizacijom. Više od 2000 godina, od 211. pr. Kr. do 1911. bila je ujedinjena u golemo carstvo. Službeni je jezik kineski. Službeno narječje je mandarinsko. Tradicionalna su kineska vjerovanja, koja su okupljala i najveći broj stanovnika: daoizam (taoizam), konfucijanizam i budizam. Ta su se tri filozofsko-religijska sustava kroz povijest međusobno prožimala.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske viza za Kinu je potrebna. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Viza:
Obvezna – jedan ulaz! Agencija nije u mogućnosti posredovati u ishođenju vize! Veleposlanstvo Narodne Republike Kine nalazi se u Zagrebu i putnici osobno trebaju aplicirati za vizu (predati svu dokumentaciju i dati otisak prstiju), dok podizanje putovnica može napraviti i agencija uz dostavu „Pick up“ formulara koji ćete dobiti u Veleposlanstvu. Cijena usluge podizanja gotove putovnice je 100 kn po osobi. U upotrebi je elektronički obrazac za podnošenje zahtjeva za vizu, a termin podnošenja zahtjeva dogovara se osobno putem interneta. Prije samog dolaska u Veleposlanstvo, nužno je da svaki putnik osobno ispuni elektronički obrazac te dogovori vrijeme predaje dokumenata za izradu vize. Cijena vize iznosi 180 kn ukoliko se ishodi redovnim putem.  Podnositelj zahtjeva za vizu treba popuniti obrazac za vizu. Web adresa za podnošenje zahtjeva: https://cova.cs.mfa.gov.cn Nakon podnesenog zahtjeva potrebno je dogovoriti vrijeme predaje dokumenata, također, putem interneta. Za izradu vize potrebna 1 fotografija (48 x 33 mm), ispunjeni obrazac, avio karta, potvrda o hotelima, kopija prve stranice putovnice, original putovnica. Putovnica mora imati najmanje 2 prazne susjedne stranice i biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja. Ovisno o popunjenosti grupe, cca 30 dana prije polaska, putnik će dobiti svu dokumentaciju potrebnu za izradu vize. Za više informacija kontaktirajte našu putničku agenciju!

Napomena: Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja agencije.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 20. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 7 dana prije početka putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica osiguranja od odgovornosti broj 1322-00041335 i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 1501-00000733 uplaćena kod Wiener osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr . Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

 

ID: INT2022BP
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Maroko

USA