Kenija - Safari putovanje u 2 nacionalna parka

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

KENIJA - SAFARI u 2 Nacionalna parka  - AMBOSELI I TSAVO EAST 

 

ODMOR NA PLAŽI - NAIROBI I MOMBASA 10 dana zrakoplovom iz Zagreba

Termin putovanja:  02.10.-11.10.2024.

Kenija turistima nudi mnoštvo atraktivnih i nesvakidašnjih aktivnosti u kojima se uživa 
svim čulima, a lijepi doživljaji ostaju u trajnom sjećanju. Okrunjena zadivljujućim krajolicima, velikom koncentracijom divljih, nama egzotičnih životinja te bijelim pješčanim plažama i ljubaznim lokalnim stanovništvom dočekuje svoje goste otvorena srca. 

 


Program putovanja:

1.dan    ZAGREB –  ISTANBUL
Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu 2 sata prije leta kod šaltera središnjih informacija. Susret s pratiteljem putovanja te prijava na let TK 1058 s polaskom u 13.55. Slijetanje u zračnu luku u Istanbulu u 17.10 po lokalnom vremenu i nastavak letom TK 637 za Nairobi u 19.05.

2.dan    NAIROBI – NP AMBOSELI
Dolazak u zračnu luku Nairobi u 01.50. Transfer u obližnji hotel na noćenje. Nakon doručka vožnja u poznati Nacionalni park Amboseli u dolini Rift, ekosustav uglavnom savanskih travnjaka u ravnici koja se prostire duž granice Kenije i Tanzanije. Iz ravnice se u daljini uzdiže  vrh najviše planine u Africi Kilimandžaro te će vam se pružiti rijetka prilika da fotografirate krda s pozadinom snježnog vrha planine. Po dolasku ručak i kraći odmor u kampu, a potom safari kombijima za 6 osoba s podignutim, otvorenim krovom kroz park do zalaska sunca. U parku Amboseli je najveća koncentracija krda slonova u Africi koji se mogu promatrati tijekom vožnje kroz park, a tu su još mnogobrojne veće ili manje životinje koje nastanjuju savane poput bivola, gnuova, zebri, impala, žirafa, hijena lavova, geparda… U parku se mogu vidjeti i razne vodene ptice poput pelikana i egipatske guske, te mnoštvo manjih ptica. Tijekom safarija mogućnost posjeta Masai selu gdje ćete upoznati pripadnike plemena i vidjeti način na koji žive danas, čuti njihove legende i upoznati njihovu prošlost. Odlazak u lodge unutar parka na večeru i noćenje 

3.dan     NP AMBOSELI – NP TSAVO EAST
Rani doručak da bi se što ranije krenulo u drugi Nacionalni park, u Tsavo East i usput vidjele životinje koje su u jutarnjim satima najaktivnije. Dolazak na ručak i kraći odmor. Tsavo East također je poznat ljubiteljima safarija zbog velike koncentracije životinja. To je suha ravnica, crvenkastoga tla unatoč tome što kroz nju teče jedna od najvećih kenijskih rijeka. Velik dio divljih životinja koncentriran je na rijeci Galana, između ostalog velik broj krokodila i vodenih konja. Smatra se da u tom području obitava jedna od najvećih populacija lavova u Africi. Mogu se vidjeti krda prašnjavih slonova, nosorozi, bivoli, lavovi i leopardi te velika krda svih vrsta afričkih biljojeda. Popodnevni safari u potrazi za divljim životinjama u njihovom prirodnom staništu do zalaska sunca. Povratak u lodge unutar parka, večera i noćenje.

4.dan     TSAVO EAST – MOMBASA 
Rani doručak i potraga za krdima koja se ujutro hrane i traže pojilišta, a potom nastavak putovanja prema Mombasi, drugom po veličini gradu u Keniji na obalama Indijskog oceana. Nedaleko grada se prostiru duge, prostrane plaže bijelog pijeska idealne za opušten odmor, kupanje i sunčanje. Dolazak u popodnevnim satima i smještaj u resort uz obalu. Slobodno vrijeme. Večera i noćenje u hotelu.

5.dan    BEACH RESORT 
Doručak, večera i noćenje u hotelu. Slobodan dan za aktivnosti po želji.

6.dan   BEACH RESORT - MOMBASA
Doručak, večera i noćenje u hotelu. Slobodan dan za aktivnosti po želji.
Predlažemo fakultativno transfer u Mombasu i razgledavanje grada. Šareni otočni grad Mombasa sa svojom mješavinom starih i modernih zgrada glavna je luka Kenije u Indijskom oceanu. Razgledavanje uključuje stari arapski grad s labirintom uskih vijugavih uličica sa zanatskim trgovinama, luku Dhow koja je stara preko 400 godina i još uvijek se koristi, hinduistički hram i bazar. Obilazak tvrđave Fort Jesus. Sagradili su je Portugalci 1593. da čuva ulaz u staru luku Dhow.

7.dan     BEACH RESORT – WASINI – KISITE MPUNGUTI
Doručak, večera i noćenje u hotelu. Slobodan dan za aktivnosti po želji.
Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet do Nacionalnog parka Kisite-Mpunguti.
Plovidba za otok Wasini i Morski nacionalni park Kisite-Mpunguti, jedan od najpoznatijih morskih rezervata u Keniji. Park pokriva 28 četvornih kilometara netaknutih staništa morskih životinja i koraljnih grebena gdje možete s užitkom zaroniti i diviti se šarenom podvodnom svijetu s tisućama riba koje okružuju koralje. Mogu se vidjeti i dupini koji znatiželjno proviruju iz vode, a između kolovoza i listopada povremeno i grbavi kitovi, dok kornjače sporo šetaju po grebenima. Ručak tijekom dana od morskih plodova na Svahili način. Povratak u hotel na večeru i noćenje.

8.dan     MOMBASA – NAIROBI 
Doručak. Transfer na željezničku stanicu u Mombasi. Putovanje novijom prugom i vlakom SRG Madaraka Express do Nairobija. Izgradnja pruge je najveći infrastrukturni projekt u Keniji od osamostaljenja zemlje, a prugu su gradile kineske kompanije. Za vrijeme putovanja koje traje oko 6 sati moći ćete promatrati lijepe i neobične krajolike Kenije. Dolazak u Nairobi poslijepodne. Smještaj u hotel i slobodno vrijeme.

9.dan     NAIROBI
Doručak. Obilazak grada osnovanog krajem 19. stoljeća na rijeci Nairobi. Klima u Nairobiju je relativno ugodna kroz cijelu godinu iako se nalazi u blizini ekvatora jer je sagrađen na 1600 m nadmorske visine. Na rubu grada je savana u kojoj je osnovan Nacionalni park Nairobi pa se mogu vidjeti divlje životinje poput zebri i žirafa kako bezbrižno pasu nedaleko nebodera i gradske vreve. Posjet utočištu Giraffe Centre osnovanom 1979. za zaštitu i proučavanje ugroženih žirafa na prostoru istočne Afrike gdje čete se moći približiti ovim neobičnim životinjama, pa čak ih možete i hraniti. Zajednička večera u restoranu prije transfera na aerodrom koji će biti u kasnim večernjim satima. 

10.dan   NAIROBI – ISTANBUL – ZAGREB 
Prijava na let TK 638 koji polijeće u 03.35 i dolazi u Istanbul u 10.30. Nastavak putovanja za Zagreb letom TK 1057 u 11.55. s dolaskom u 13.00.

 

Cijena po osobi: 

First minute cijena: 2.690,00 €

Redovna cijena: 2.740,00 €


Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi 
 • pristojbe zračnih luka
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu 3/4 * u Nairobiju u blizini aerodroma 
 • 2 puna pansiona u kvalitetnom Sarfari Lodge u Nacionalnom parkovima
 • 4 polupansiona u beach resortu 4*
 • večera u gradskom restoranu zadnji dan
 • karte prvog razreda za vlak Mombasa - Nairobi
 • uslugu pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • usluge lokalnog vodiča/vozača na engleskom jeziku i profesionalnih djelatnika NP tijekom  safarija
 • sve potrebne transfere prema programu turističkim autobusom 
 • ulaznice za Nacionalni park Amboseli i Tsavo East
 • 1 litra mineralne vode po osobi i danu
 • troškove organizacije putovanja 

Cijena ne uključuje:

 • doplata za jednokrevetnu sobu  480 € 
 • napojnice koje se plaćaju na licu mjesta 
 • putno osiguranje

Fakultativno: 
Minimum 15 osoba

 • posjet Masai selu 20 € 
 • razgled Mombase 50 €
 • cjelodnevni izlet brodom s ručkom na Wasini - Kisite-Mpunguti NP 98 € po osobi

Izlete je potrebno prijaviti prodajnom mjestu prije putovanja, a plaćaju se na licu mjesta u € 
Navedene cijene su za minimum 15 osoba po izletu, finalnu cijena šaljemo naknadno, ovisi o broju prijavljenih putnika 

Predviđeni resort na plaži:  Flamingo Beach Resort & Spa
Po upitu možemo osigurati smještaj i u nekom drugom resortu.

Minimalni broj putnika u grupi: 20 

Viza

 • Hrvatski državljani trebaju vizu za ulazak u Keniju. Svaki putnik mora sam popuniti obrazac za odobrenje ulaska u zemlju preko web stranice http://www.etakenya.go.ke 
 • Zahtjevi se mogu podnijeti 90 dana do najkasnije 14 dana prije putovanja. Izdavanje 
 • ETA obrasca plaća se 30 $ i vrijedi 90 dana od datuma odobrenja. Kada je zahtjev odobren primiti ćete putem e-maila PDF obrazac kojeg je potrebno popuniti. Molimo da dokumente isprintate ili preuzmete na mobilni uređaj. Ukoliko vam nije povratno došlo odobrenje molimo da nam se obratite ili pošaljite upit na [email protected]

Napomene:

 • Program nije namijenjen za osobe mlađe od 12 godina
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Kenije te može biti različita u odnosu na europsku kategorizaciju.
 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kad to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos određuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata ili tečaja u iznosu većem od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. 


Za navedeni aranžman vrijede Opći uvjeti putovanja. Prilikom prijave potpisujete Ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. 
Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr


Kenija

 • Službeno ime: Republika Kenija
 • Geografski položaj:  Afrika, uz obalu Indijskog oceana.
 • Površina i broj stanovnika: 580.367 km²
 • Stanovništvo:  52 428 000
 • Glavni grad: Nairobi 
 • Službeni jezik: svahili, engleski 
 • Religija: kršćanstvo 85%, islam 10% , ostalo lokalne religije
 • Vremenska razlika: + 2 sata zimi +  1 sat po ljetnom vremenu
 • Valuta: Kenijski šiling (KES)
 • Električni napon: 240 V, trokutaste utičnice. Potreban je adapter 
 • Klima: od tropske na obali do sušne u unutrašnjosti. Temperature oko 25-30°C.
ID: Integral
02.10.2024. - 11.10.2024.
cijena od 2,690.00 €
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 2,690.00 €

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Maroko

USA