Izrael 6 dana 2022

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE U IZRAEL 6 dana zrakoplovom iz Zagreba 2022.

 

BETLEHEM - JERUZALEM - JERIHON - MRTVO MORE - GALILEJSKO JEZERO - AKRA - HAIFA - CESAREA - TEL AVIV I JAFFA

 

Termin putovanja: 17.09.- 22.09.2022. First minute

 

Ono što Izrael čini tako posebnim prije svega je iznimno bogato povijesno i religijsko nasljeđe. Gotovo da nema nikoga tko nije čuo za Betlehem, Jerusalem ili Nazaret. Taj mali kutak svijeta kolijevka je triju monoteističkih religija; judaizma, kršćanstva i islama. To je čudesna zemlja puna kontrasta; od plodnih zelenih dolina i plavetnila mediteranske obale do planinskih pustinja Judeje i Mrtvog mora i gdje se suvremeni način života isprepliće s tradicionalnim.

 

Program putovanja:

1. dan ZAGREB – ISTANBUL - BETLEHEM
Sastanak sudionika putovanja 2 sata prije polijetanja kod šaltera središnjih informacija. Preuzimanje putnih dokumenta i osnovnih informacija od strane pratitelja grupe te prijava na let  TK 1054 u 9,00 sati.   Dolazak u Istanbul u 12,15 po lokalnom vremenu, nastavak leta na liniji  TK 786  u 13,40 s dolaskom u Tel Aviv 15,45. Carinske formalnosti i preuzimanje prtljage. U pratnji lokalnog vodiča vožnja do Betlehema, slikovitog gradića u brdovitom krajoliku desetak kilometara od Jeruzalema. Grad je danas palestinski turistički i kulturni centar, a njegovi samostani i crkve uvršteni su u popis UNESCO-ve baštine. U pratnji lokalnog vodiča upoznavanje grada, šetnja uz drevne crkve i samostane, posjet nekoj od mnogobrojnih suvenirnica.....Smještaj u hotel. Večera, noćenje.

2. dan JERUZALEM
Doručak u hotelu. Cjelodnevni program u  Jeruzalemu, gradu koji ostavlja duboki dojam na sve svoje posjetitelje. Ovaj tisućljetni grad jedinstveno je mjesto u svijetu – srce židovske, kršćanske i islamske religije. UNESCO je Stari grad uvrstio na popis svjetske baštine. Po dolasku odlazak na Maslinsku goru odakle se pruža prekrasan panoramski pogled na zidine i kupole džamija te zvonike mnogobrojnih crkava. Silazak u Getsemanski vrt i ulazak u Stari grad unutar zidina. Razgledavanje grada u pratnji lokalnog vodiča sa stankama za odmor i ručak, prilikom kojeg ćete upoznati najznačajnije znamenitosti i svetišta : tvrđava Antonija, crkva Sv. Anne i ostaci  kupališta Bethesda ,  Via Dolorosa  ( križni put ) Bazilika Isusova groba ( unutar bazilike nalazi se Golgota te Isusov grob ). Šetnja do Zida Plača najsvetijeg mjesta za židove te uspon na  na brdo Hrama gdje su džamije Kupola nad Stijenom i Al-Aksa, sveta mjesta za muslimane. Razgled ostataka glavne jeruzalemske ulice Cardo iz rimskih vremena. Odlazak na brdo Sion izvan zidina, gdje je Dvorana posljednje večere i grob kralja Davida. U gradu se isprepliću židovska , kršćanska , arapska i armenska četvrt i tijekom razgledavanja prelazi se iz jedne u drugu uz živopisne trgovine bučnih trgovaca, vrevu kupaca, mnoštvo turista i hodočasnika.....U kasnim popodnevnim satima panoramski razgled novog dijela Jeruzalema.Vožnja autobusom uz parlament Kneset i kroz nove gradske četvrti. Povratak u hotel u Betlehemu. Večera i noćenje.

3. dan BETLEHEM - JERIHON – MRTVO MORE – TIBERIAS
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u centar Betlehema i obilazak Bazilike Isusova rođenja, najstarije crkve u Svetoj Zemlji, sagrađene u 4. stoljeću na mjestu rođenja Isusova. Tko želi može posjetiti i crkvu Bogorodičina mlijeka ili spilju u kojoj je živio Sv. Jeronim dok je prevodio Sveto pismo na latinski jezik, nalaze se u blizini bazilike.
Kratka vožnja do Jerihona, palestinskog gradića koji se smatra jednim od najstarijih naselja na svijetu u kojem se još uvijek živi, čije se ime stoljećima spominje u legendama  i literaturi. Još je jedna posebnost vezana uz Jerihon, to je najniže smješten grad na svijetu (258 m ispod razine mora). Razgledavanje arheološkog lokaliteta.
Fakultativno;  uspon žičarom na Brdo iskušenja, uz lijep panoramski pogled tijekom vožnje na cijeli Jerihon i polja agruma, banana i datulja u okolici. Posjet starom grčkom Manastiru Karantal uklesanom u stijenje. Prema tradiciji vjeruje se da je to mjesto Isusove kušnje nakon četrdeset dana boravka u pustinji. Polazak prema Mrtvom  moru , koje je u stvari  jedinstveno slano jezero u pustinjskom krajoliku, preko 400 m ispod morske razine. S obzirom na iznimno visoku razinu slanosti u njemu nema nikakva života, no to  pomaže kupačima da bez napora mogu plutati na površini ( iako se ne preporučuje boravak u vodi duži od 15-ak minuta). Vrijeme za kratko kupanje i razonodu. U popodnevnim satima vožnja dolinom rijeke Jordan, kroz Judejsku pustinju prema sjeveru, u Galileju , pokrajinu bujnije vegetacije nego što je u ostatku zemlje,  koja se i u bibliji spominje kao „ cvjetna Galileja „  Dolazak u Tiberias, povijesni grad na obali Galilejskog jezera. Grad je tijekom povijesti više puta rušen i ponovno građen, a danas je to prijatan turistički centar. Večera i noćenje u hotelu.

4. dan GALILEJSKO JEZERO – NAZARET
Doručak u hotelu. Razgledavanje lokaliteta uz jezero ; Brdo Blaženstava, mjesta na kojem se pretpostavlja da je Isus održao čuveni govor o blaženstvima  i čudesno nahranio mnoštvo te obilazak crkve u Tabghi s drevnim mozaikom dvije ribice i košarom kruha. Slijedi razgled Kafarnauma, ostataka ribarskog sela u kojem je Isus živio neko vrijeme sa svojim učenicima. Mogu se vidjeti arheološki ostaci Petrove kuće nad kojom je sagrađena crkva u obliku lađe i drevne sinagoge. Posjet kibucu, svojevrsnoj komuni specifičnoj za rane židovske doseljenike u Palestinu i Yardenitu ,mjestu gdje rijeka Jordan izlazi iz jezera. U prijašnjim vremenima vjerovalo se da je to mjesto Isusova krštenja. Iako današnji arheolozi misle da je na drugoj lokaciji, mnogi vjernici i danas dolaze ovamo i obnavljaju obred krštenja u rijeci Jordan. U popodnevnim satima odlazak u Nazaret, danas najveći arapski grad unutar Izraela, vjernicima poznat kao mjesto u kojem je živjela Marija. Posjet Bazilici Marijina Navještenja koja je sagrađena, prema tradiciji, na mjestu anđelova navještenja Mariji. Starija crkva koja je stoljećima preuređivana i dograđivana je srušena, a podignuta je nova bazilika u čijem se donjem dijelu nalaze ostaci prijašnjih zdanja i Špilja navještenja. Povratak u hotel u Tiberiasu na večeru. Nakon večere odlazak u jednu od brusionica dijamanata gdje će zaposlenici prezentirati način obrade dijamanata i izrade nakita. Mogućnost kupnje proizvoda po diskontnim cijenama  u njihovoj trgovini.

5. dan AKRA – HAIFA – CESAREA - TEL AVIV – JAFFA
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak na mediteransku obalu u luku Akra ( ili Akko ) još jedno od drevnih  stalno naseljenih mjesta , poznato i kao posljednje uporište  križara koji su ovdje opstali sve do 1291. god. Razgledavanje križarske utvrde s viteškim dvoranama , otomanskih hanova i javnog kupališta hamama. Stara gradska jezgra je na UNESCO –vom popisu svjetske baštine. Vožnja duž obale do Haife , najvećeg lučkog grada u Izraelu. S brda Karmel poviše grada pruža se lijep panoramski pogled na cijeli grad, a posebno na čuvene viseće vrtove uz Bahai hram koji je UNESCO uvrstio u spisak kulturne baštine uz ostale Bahai centre u Galileji. Kratko putovanje  do ostataka Cezareje Primorske gdje se nalazilo središte rimske vlasti u  Palestini. Grad je bio najznačajnija luka i jedan od najvećih gradova u to vrijeme. Razgledavanje arheološkog lokaliteta:  rimski amfiteatar, hipodrom i ostaci iz bizantskih i križarskih vremena. U popodnevnim satima dolazak u Tel Aviv , noviji grad moderne arhitekture duž pješčanih plaža Mediteranskog mora. Grad se u potpunosti razlikuje od ostatka zemlje zbog zapadnjačkog stila života svojih stanovnika. Dio grada koji se naziva „ Bijeli grad“ UNESCO je stavio na popis svjetske baštine jer se smatra vrhunskim primjerom urbanističke gradnje  u prvoj polovici dvadesetog stoljeća. Razgledavanje grada i slobodno vrijeme. U ranim večernjim satima odlazak u obližnju Jaffu, staru luku uz koju se razvio Tel Aviv. Danas je u Jaffi umjetnička kolonija i mnoštvo restorana, zanatskih radnji te je popularno izletište. Transfer na aerodrom u kasnim večernjim satima.

6. dan  TEL AVIV -  ISTANBUL - ZAGREB
Prijava na let TK 791 s polijetanjem iz Tel Aviva u 00,50 i dolaskom u Istanbul u 03,05. Nastavak putovanja letom TK 1053 u 7,00 sati s dolaskom u Zagreb u 8,05 po lokalnom vremenu


CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

FIRST MINUTE: 5.590,00 kn / REDOVNA CIJENA: 5.990 KN

Doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.880 kn


U cijenu je uključeno:

 • razgledavanje prema programu i ulaznice za lokalitete koji se posjećuju
 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • 4 polupansiona prema programu  / 2 polupansiona u hotelu 4* u Betlehemu, 2 polupansiona u hotelu 3* u Tiberiasu /
 • lokalnog vodiča tijekom cijelog boravka u Izraelu
 • pratitelja putovanja
 • svi prijevozi prema programu klimatiziranim turističkim autobusom
 • troškove organizacije putovanja

U cijenu nije uključeno:

 • doplata za aerodromske takse 1.880,kn
 • doplata za jednokrevetnu sobu  1.250 kn
 • napojnice lokalnom vodiču i vozaču, nosačima prtljage (plaćanje na licu mjesta)
 • putno osiguranje

Fakultativno:

 • žičara i posjet Manastiru Karantal u Jerihonu 25 $ (plaćanje na licu mjesta)

Minimalni broj putnika u grupi : 20

Napomena:

 • S obzirom na specifične okolnosti koje vladaju u Izraelu ( mogućnost  privremenog zatvaranja pojedinih prometnica ili privremeno zatvaranje odnosno promjene radnog vremena pojedinih lokaliteta u slučaju nereda ili vezano uz pandemiju Covid-19 ) agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda razgledavanja. Također, u slučaju velikih redova i dugih čekanja na ulaz za pojedine objekte, lokalni vodič će prilagoditi raspored obilazaka.

Viza:

 • Hrvatski državljani za ulazak u Izrael ne trebaju vizu. Putovnica mora važiti najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju.

Podaci o letu:
Prijevoznik:  Turkish Airlines
Dozvoljena težina prtljage 30 kg ( uključena u cijenu ) + 1 komad do 8 kg ručne prtljage
TK 1054  ZAGREB     09,00             ISTANBUL   13,40
TK   786  ISTANBUL  13,40             TEL AVIV     15,45
TK   791  TEL AVIV    00,50              ISTANBUL  03,05
TK 1053  ISTANBUL  07,00              ZAGREB     08,05  
Navedena su sva lokalna vremena dolazaka / odlazaka
Zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena letova

Izrael  – Covid-19 uvjeti:
S obzirom na to da se situacija oko uvjeta ulaska u zemlju često mijenja i u trenutku izrade programa ne možemo znati koja će pravila važiti za period 17.9.-22..9.2022. Naknadno ćemo detaljno obavijestiti zainteresirane putnike o svim promjenama.
Trenutni uvjeti su ( veljača 2022. )  - sve osobe koje ulaze u Izrael moraju imati PCR test ne stariji od 72 sata i po dolasku u zračnu luku potrebno je novo testiranje.

Napomene:

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Izraela te može biti različita u odnosu na europsku kategorizaciju
 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana
 • Za navedeni aranžman vrijede opći uvjeti putovanja. Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

IZRAEL

 • Zemljopisni položaj: bliskoistočna zemlja, smještena uz istočni rub Sredozemnog mora
 • Površina: 20.770 km2
 • Broj stanovnika:  9.471 260
 • Službeni jezik: hebrejski i arapski, dosta se koristi engleski
 • Klima: mjeseci od travnja do listopada su bez kiše, a lipanj, srpanj i kolovoz su vrući ljetni
 • mjeseci. U zimskim mjesecima pada kiša, iako ima i mnogo sunčanih dana.
 • Valuta: Novi Izraelski Šekel NIS  /  1 € = 3,7 NIS :  1 $ = 3,3 NIS
 • Plaćanje: dolari se najlakše promijene i promijenit će vam ih bilo gdje, ali primaju se i euri. Bankomata ima svuda i većina njih prima međunarodne kreditne kartice. Većina hotela, ureda i restorana primaju sve glavne svjetske kreditne kartice.
 • Voda: izraelska voda iz vodovoda je dobra za piće , no preporučuje se i voda u bocama u nekim dijelovima zemlje
 • Mobilna telefonija: VIP i T-Mobile partneri: Cellcom Israel, Partner Communication
 • Električni napon:  220 V
 • Vremenska razlika: +1 sat u odnosu na Hrvatsku
 • Napojnice: davanje napojnica je običaj u Izraelu. Neki restorani dodaju napojnice računu; ako toga nema, od vas se očekuje napojnica. Napojnica od 10-15% je uobičajena
 • Sigurnost: turisti se slobodno mogu kretati Izraelom, no preporučuje se izbjegavati samostalno odlazak u dijelove zemlje u kojima povremeno izbijaju sukobi ( Pojas Gaze i neki dijelovi Zapadne Obale )
 • Društveni običaji: u kršćanskim, židovskim i muslimanskim svetim mjestima nosi se skromna odjeća (obavezna je odjeća koja pokriva koljena, ramena i dekolte).
 • Kupovina: u većim izraelskim gradovima trgovine su obično otvorene od 9-19 h od nedjelje do četvrtka. Petkom se većina trgovina zatvara između 14 i 15.30h, a većina židovskih ustanova ne radi subotom. Arapske tržnice i brojne suvenirnice u Bethlehemu s velikim izborom hodočasničkih i turističkih suvenira  otvorene su 7 dana u tjednu.
 • Hrana : raznovrsna, mješavina arpaske i europske hrane

 

ID: Integral
17.09.2022. - 22.09.2022.
cijena od 5.590 HRK
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 5.590 HRK