Engleska - romantični vrtovi i dvorciEngleska - romantični vrtovi i dvorci - slika 1
Engleska - romantični vrtovi i dvorci - slika 2 Engleska - romantični vrtovi i dvorci - slika 3 Engleska - romantični vrtovi i dvorci - slika 4
Tip putovanja:
Velike autobusne ture
Sve ponude

Datum:
22.8.2018.

Broj dana:
8

Dodaci:

Cijena:
6.490 kn

ENGLESKA ROMANTIČNI VRTOVI I DVORCI – 8 dana autobusom i brodomDatum putovanja: 22.08.-29.08.2018.

Vrijednost više: uključene ulaznice i polupansion u Engleskoj!1. dan     ZAGREB - FRANKFURT

Polazak autobusa iz Zagreba s autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku preko Regensburga i Nürnberga prema Frankfurtu. Razgled središta Frankfurta na Majni, poslovnog i bankarskog središta Njemačke: trg Römer s povijesnim zgradama - gradska vijećnica - crkva sv. Pavla, mjesto prvog pokušaja ujedinjenja Njemačke - obala Majne - katedrala. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za šetnju, večeru ili kupovinu. Smještaj u hotel u okolici Frankfurta. Noćenje.


2. dan    FRANKFURT – AACHEN – ANTWERPEN

Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja prema Aachenu. Posjet Aachenu, najzapadnijem njemačkom gradu i središtu Franačke države. Šetnja gradom: aachenska katedrala, prvi njemački spomenik uvršten na UNECO-ovu listu baštine – gradska vijećnica – Elisenbrunnen. Kraće slobodno vrijeme te nastavak putovanja prema Belgiji. Vožnja prema Antwerpenu, najvažnijoj belgijskoj luci i svjetskoj prijestolnici trgovine dijamantima. Dolazak u Antwerpen, drugi najveći grad Belgije na ušću rijeke Schelde. Razgled povijesnog središta: glavni trg – gradska vijećnica – katedrala Naše Gospe, najveća crkva Belgije. Antwerpen je grad velikog slikara Rubensa koji je oslikao brojne crkve i palače. Slobodno vrijeme za čašu dobrog belgijskog piva na glavnom trgu, a možda poželite isprobati poznate belgijske vafle ili  specijalitete sa školjkama i plodovima mora. Smještaj u hotel. Noćenje


3. dan    ANTWERPEN – BRUGGE – CALAIS – BROD – DOVER - SITTINGBOURNE

Doručak. Put nastavljamo prema Brugesu (Brugge) jednom od najljepših gradova Europe i „tvrđavi srednjeg vijeka“. Razgled grada: glavni trg – trg Burg - kapela sv. Krvi – gradska vijećnica – zatvorena tržnica – palača udruge slobodnih građana - crkva Naše drage Gospe – bolnica sv. Ivana – samostan Begijnhof. Vožnja prema obali Sjevernog mora i Francuskoj. Ukrcaj na brod u francuskoj luci Calais i plovidba kanalom La Manche prema Doveru. Na brodu je restoran, cafe i trgovine. Iskrcaj u engleskoj luci Dover poznatoj po bijelim stijenama i vožnja do Sittingbournea. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.


4. dan    IZLET DVORAC LEEDS CASTLE I VRTOVI SISSINGHURST GARDENS

Doručak. Vožnja prema dvorcu Leeds, jednom od najljepših engleskih dvoraca (uključena ulaznica). Dvorac koji ćemo posjetiti sagrađen je kao normanska utvrda u 12. stoljeću te se od tada neprekidno koristi. Dvorac okružen jezerom služio je kao kraljevska rezidencija. Čak 6 kraljica je živjelo u dvorcu i zbog toga je poznat i kao damski dvorac. Henrik VIII je bio osobiti zaljubljenik u ovaj dvorac budući da mu je služio kao utočište prilikom bijega iz Londona zbog epidemije kuge, a dvorac je preuređen iz utvrde u kraljevsku palaču. Vožnja po zelenoj unutrašnjosti kroz tradicionalna sela i pašnjake prema Sissinghurst Gardensu, elegantnom vrtu uz istoimeni ladanjski dvorac iz 1930-ih godina (uključena ulaznica). Posjet vrtu koji su su osmislili i dizajnirali pjesnikinja i kolumnistica Vita Sackwille West i njen suprug. Sackwille West je bila jedna od najbližih prijateljica Virginije Woolf koja je često i sama zalazila u ovaj vrt koji se danas smatra najljepšim vrtom Grofovije Kent. Povratak u hotel u Sittingbourneu. Večera. Noćenje.


5. dan    IZLET BRIGHTON I VRTOVI SHEFFIELD PARK GARDEN

Doručak. Odlazak prema Brightonu, najpoznatijem kupališnom odredištu engleske južne obale, tzv. engleske rivijere. Brighton, poznat po svojoj blagoj klimi bio je omiljeno odredište engleskog plemstva u viktorijansko doba čemu svjedoče brojni hoteli, luksuzne palače i kraljevski spomenici. Razgled grada pješice: posjet kraljevskom paviljonu (uključena ulaznica uz audio slušalice) – ratni spomenik – kraljevsko kazalište – kraljevska kupola – Brighton Pier. Slobodno vrijeme za ručak, odlazak u zabavni park na doku ili šetnju plažom. U poslijepodnevnim satima odlazimo prema Sheffield Park Gardenu, prostranom vrtu poznatom po ružičnjacima i cvjetnim tepisima (uključena ulaznica). Vlasnici imanja su iz brojnih sojenica ovog parka uživali u pogledima na pitome livade i jezera, ali su gledali i utakmice kriketa koji se ovdje igra od 1845. godine. Sheffield Park odigrao je i važnu ulogu u Drugom svjetskom ratu jer je služio kao sjedište kanadskih postrojbi i njihova polazišna točka na Dan D i iskrcavanje u Normandiju. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.


6. dan    IZLET VRTOVI GARDEN WISLEY I DVORAC HEVER CASTLE

Doručak. Vožnja kroz unutrašnjost jugoistočne Engleske prema vrtu Wisley, jednom od najposjećenijih i najpopularnijih vrtova u Engleskoj (uključena ulaznica). Vrt u Wisleyu zasigurno je jedan od najljepših primjera vrtne umjetnosti i gradnje, a poznat je i po svojoj kolekciji orhideja, kući alpskog cvijeća i japanske flore. Kraće slobodno vrijeme za kupnju cvjetnih suvenira i pogledima na cvjetna polja. Vožnja prema dvorcu Hever, domu jedne od najpoznatijih engleskih kraljica, Anne Boleyn (uključena ulaznica). Posjetit ćemo dvorac u sklopu kojeg se nalazi i originalna spavaća soba Henrika VIII i Anne Boleyn, saznati nešto o brojnim legendama vezanim uz dvorac te prošetati kroz ružičnjak i labirint. Povratak u hotel. Večera. Noćenje


7. dan    SITTINGBOURNE – DOVER – BROD – CALAIS – WIESBADEN - FRANKFURT

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Doveru gdje se ukrcavamo na brod i napuštamo Otok. S pogledom prema bijelim doverskim klifovima upućujemo se prema francuskoj obali. Na brodu je restoran, cafe i trgovine. Dolazak u francusku luku Calais. Vožnja kroz Francusku i Njemačku prema Wiesbadenu uz usputna zaustavljanja radi odmora. Dolazak u Wiesbaden, glavni grad savezne države Hessen poznatog po izvorima tople ljekovite vode. Grad je upravo zato bio otmjeno lječilište europske aristokracije. Razgled gradskog središte koje obiluje parkovima i otmjenim palačama: Kurhaus s Casinom – gradsko kazalište – otmjene vile. Slobodno vrijeme u ugodnoj pješačkoj gradskoj jezgri. Vožnja prema hotelu u okolici Frankfurta. Noćenje


8. dan  FRANKFURT – NÜRNBERG - ZAGREB

Doručak. Vožnja kroz Njemačku prema Bavarskoj. Dolazak u Nürnberg. Razgled grada: utvrda Kaiserburg - kuća Albrechta Dürera - Gradska vijećnica - crkva sv. Seebalda - crkva Frauenkirche i glavni gradski trg poznat po božićnom sajmu – Lorenzkirche - gradske zidine. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak putovanja kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.


FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  6.490 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 6.790 kn

First minute cijena vrijedi  do popunjenja kapaciteta po FM cijeni
Rok za prijavu: 30 dana prije puta      
Minimalan broj putnika: 40


Cijena uključuje:

•    prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
•    smještaj na osnovi ukupno 7 noćenja  u hotelima 3* /4* u dvokrevetnim sobama:
•    2 noćenja s buffet doručkom u okolici Frankfurta
•    1 noćenje s buffet doručkom u Anwerpenu
•    4 noćenja s polupansionom (engleski topli doručak i večera u 3 slijeda) u Sittingbourneu u Kentu
•    prijevoz brodom na liniji Calais – Dover - Calais
•    razgledavanja prema programu
•    ulaznice za dvorce: Leeds Castle i Hever Castle
•    ulaznice za vrtove: Sissinghurst Gardens, Sheffield Park Garden i Garden Wisley
•    ulaznicu i audio slušalice za Royal Pavillion u Brightonu
•    stručnog pratitelja tijekom putovanja
•    pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn


Cijena ne uključuje:

•    doplatu za jednokrevetnu sobu : 1.590 kn
•    ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene u cijeni aranžmana
•    dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
•    putno osiguranje

Trokrevetne sobe: na ovom programu nije moguća rezervacija trokrevetnih soba.


VAŽNO! PODACI POTREBNI PRILIKOM  REZERVACIJE ARANŽMANA:

Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo, broj osobne iskaznice ili putovnice. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.


PRAKTIČNE NAPOMENE:

•    valuta u Velikoj Britaniji je britanska funta (GBP). Preporučujemo ukoliko imate mogućnosti da nabavite funte prije početka putovanja u Hrvatskoj jer je tečaj često povoljniji nego na licu mjesta.
•    ponesite na put odjeću i obuću za različite vremenske prilike, obavezno jaknu, vestu, čvršću sportsku obuću, zaštitu od kiše, ali naravno i ljetnu laganiju odjeću.
•    adapteri za električnu energiju potrebni u Velikoj Britaniji mogu se kupiti u trgovini na brodu ili na licu mjesta.


PREPORUKA PUTOVANJA:

Jugoistočni dio Engleske jedno je od najromantičnijih područja Europe. Prekrasne prirodne ljepote, povijesni gradići, fantastični njegovani vrtovi, usamljeni dvorci, pješčane plaže i duga obala s ribarskim brodovima ostavljaju vrlo privlačan utisak na posjetioce. Sve ono što ste gledali u popularnim engleskim TV serijama ili čitali u romantičnim povijesnim romanima doživjeti ćete u stvarnosti:  zanimljivu ruralnu arhitekturu, bujnu vegetaciju, autentične pubove, seoske puteljke, neodoljiva mala mjesta i povijesne spomenike…


Granične i vizne formalnosti:

Za putovanje u Veliku Britaniju državljanima Republike Hrvatske nije potrebna viza, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica (prema stanju u siječnju  2018). Savjetujemo da prije polaska na put provjerite  mogućnost putovanja u Veliku Britaniju s osobnom iskaznicom obzirom na proces Brexita. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 2 dana prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica osiguranja od odgovornosti broj 1399-00036581 i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 1501-00000568 uplaćena kod Wiener osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Org.put: 2015B

Pošaljite upit


Preporučamo za Vas:

PADOVA - VENECIJA Izložba
Putovanje autobusom

PADOVA - VENECIJA Izložba "Od Kandinskog do Botera"

23.3.,13.4.
od 550 kn
Dvorci Bavarske 4 dana
Putovanje autobusom

Dvorci Bavarske 4 dana

18.4.,2.5.,20.6.
1.490 kn
Venecija i Verona - karneval
Putovanje autobusom

Venecija i Verona - karneval

23.2.,2.3.
550kn