Rim - Napulj - Amalfi - CapriRim - Napulj - Amalfi - Capri - slika 1
Rim - Napulj - Amalfi - Capri - slika 2 Rim - Napulj - Amalfi - Capri - slika 3 Rim - Napulj - Amalfi - Capri - slika 4
Tip putovanja:
Europska putovanja avionom
Rim

Datum:
3.10.

Broj dana:
5

Dodaci:

Cijena:
od 3.790 kn

RIM - NAPULJ - AMALFI - CAPRI 5 dana avionom iz Zagreba


Tarantella Napoletana, zrakoplovom i autobusom

RIM – NAPULJ – SORRENTO – POSITANO – AMALFI – RAVELLO – CAPRI – POMPEJI

Polazak: 03.10. – 07.10.2017.


Tarantella Napoletana živahan je muzički simbol južne Italije i jedna od najveselijih melodija na svijetu. Najčešće izvođena na gitari, mandolini, harmonici i defu u 6/8 taktu kruna je euforije na vjenčanjima i velikim feštama odovodeći sudionike u ekstatična stanja.
Priča  o nastanku popularnog narodnog plesa jednako je uzbudljiva i živopisna kao i glazba koja je svjetsku slavu doživjela s popularnošću filmske trilogije „Kum“.


1. dan    ZAGREB – RIM

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman kod kioska Tisak Media (2. kat, lijevo od ulaza) u 12.30h. Polijetanje zrakoplova za Rim, s međuslijetanjem u Splitu, na letu Croatia Airlinesa, OU 380 u 14.40h. Po dolasku u 17.05h, obavljanje graničnih formalnosti te prijevoz do hotela. Tijekom vožnje proći ćemo pored Koloseuma, najvećeg amfiteatra ikad izgrađenog u Rimskom Carstvu, proglašenog prije 10-ak godina jednim od 7 novih svjetskih čuda. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora, odlazak u večernju šetnju do Kvirinala na jedan od sedam rimskih brežuljaka gdje se nalazi Kvirinalska palača, službena rezidencija Predsjednika Italije te dalje uz barokni dragulj Fontanu di Trevi, najpoznatiju rimsku fontanu do Španjolskog trga, jednog od najljepših gradskih trgova i popularno mjesto okupljanja. Krase ga Berninijeva fontana, jedno od najpoznatijih otvorenih stubišta na svijetu (137 stepenica), obelisk i crkva na brežuljku. Slobodno za večeru u nekom od okolnih restorana te povratak u hotel. Noćenje.


2. dan    RIM – NAPULJ – SORRENTO/okolica

Nakon doručka, odlazak do Vatikana, najmanje države na svijetu, na čijem se središnjem trgu sv. Petra nalazi čuvena bazilika sv. Petra, najveća crkva na svijetu, u kojoj se čuva poznata Michelangelova Pietá. U ranim poslijepodnevnim satima nastavak putovanja prema Napulju, prijestolnici Kampanije, gradu u kojem je nastala pizza. Po dolasku, panoramska vožnja gradom koji ima jedno od najvećih povijesnih središta na svijetu (UNESCO): Porta Capuana, najljepša renesansna vrata u Italiji; Palazzo Reale, napuljska kraljevska palača iz 17. stoljeća; Castel Nuovo, anžuvinska utvrda; Arheološki muzej s rimskim blagom iz Herkulaneja i Pompeja. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe pa odlazak u pravcu Sorrenta. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.


3. dan     SORRENTO – OBALA AMALFI (POSITANO-AMALFI-RAVELLO) – SORRENTO

Nakon doručka, odlazak prema Amalfijskoj obali koja se proteže dužinom od 40-ak km te je zbog očaravajuće ljepote mediteranske prirode, strmih litica, slikovitih mjesta i karakteristične arhitekture uvršena na popis UNESCO-a. Prvi gradić u kojem ćemo se zaustaviti je Positano, poznat iz knjige i iz istoimenog filma „Pod suncem Toskane“, u kojem na svakom koraku možete naići na stabla limuna i limete, kao i prekrasne bugenvilije. Ne propustite probati domaći liker limoncello, a i kupiti koji primjerak tradicionalnog keramičkog suvenira. Slijedi odlazak do simpatičnog Amalfija, najvećeg grada ove obale po kojem je rivijera i dobila naziv. Karakteriziraju ga uličice prepune cvijeća, malih suvenirnica i ribarnica, a najpoznatija znamanitost grada je katedrala sv. Andrije, koja datira iz 9. stoljeća, u kojoj se čuvaju relikvije apostola Andrije prenesene iz Konstantinopola. Na glavnom trgu Piazza del Duomo možete predahnuti u nekom od kafića ili restorana te uz žamor mještana uživati u okusima toga kraja. Za kraj posjet Ravellu, slikovitom mjestu koje nosi titulu jednog od najromantičnijih mjesta južne Italije, smještenog na strmim terasastim padinama 400 metara nad morem. Jedna od znamenitosti gradića je vila Rufolo iz 13. stoljeća, poznata po lijepim vrtovima i veličanstvenom pogledu na obalu. Povratak u hotel. Noćenje. 


4. dan     SORRENTO – OTOK CAPRI – SORRENTO

Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za cjelodnevni fakultativni izlet na otok Capri, koji je još od rimskih vremena čuven po svojim ljepotama i omiljeno je odredište mnogih umjetnika i slavnih ličnosti.  Prijevoz do luke, ukrcaj na hidrogliser i jednosatna plovidba do glavne luke otoka, Marina Grande koju  krase vesele šarene kuće. Slijedi vožnja autobusom do Anacaprija. Slobodno vrijeme za osobne programe tijekom kojeg predlažemo posjet Vili San Michele okruženoj prekrasnim vrtovima koje je na ruševinama druge rimske vile izgradio švedski liječnik Axel Munthe ili pak odlazak žičarom do vrha planine Monte Solaro i prekrasnog vidikovca s kojeg se pruža nevjerojatan pogled na otok, okolni Napuljski zaljev i obalu Amalfi. Odlazimo potom u gradić Capri čiji je glavni trg, Piazza Umberto I, nadimkom Piazzetta (mali trg) središte zbivanja na otoku. Prošećite trgovačkom ulicom Via Camerelle poznatoj po luksuznim dućanima i dizajnerskim buticima i ne propustite posjetiti Augustove vrtove odakle možete uživati u pogledu na poznate Faraglioni stijene. U poslijepodnevnim satima povratak hidrogliserom u Sorrento. Noćenje.


5. dan     SORRENTO – POMPEJI – RIM – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak do Pompeja, grada zaustavljenog u vremenu, stradalog erupcijom Vezuva '79. godine. Pompeji su bili zatrpani pod slojem pepela 1600 godina prije nego što su slučajno otkriveni te danas predstavljaju jedan od najznačajnijih arheoloških lokaliteta u Italiji. Od 1. stoljeća do danas vulkanski je pepeo za buduće generacije sačuvao brojne freske, mozaike, arhitekturu i keramiku starih Rimljana i tako omogućio jedinstven doživljaj života kakav je nekada bio. Obilazak lokaliteta šetnjom kroz ostatke gradskih ulica i trgova, bogatih rimskih vila, termi i foruma nekada velikog grada Rimskog carstva. Slijedi polazak prema rimskoj zračnoj luci.. Po dolasku, prijava za let Croatia Airlinesa za Zagreb, OU 385 u 18.00h, s međuslijetanjem u Dubrovniku. Očekivani dolazak u 21.05h. Završetak programa.


Ultra first minute cijena aranžmana po osobi: 3.790 kn   

First minute cijena aranžmana po osobi:3.990 kn   

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:   4.190 kn


Pristojbe u zračnim lukama: 1.100 kn

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 60, odnosno 45 dana prije polaska ili do  popunjenja određenog broja mjesta! 


Cijena uključuje:

prijevoz zrakoplovom iz Zagreba do Rima (ekonomska klasa);
prijevoz autobusom prema programu;
smještaj u Rimu u hotelu 3* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom;
smještaj u Sorrentu ili okolici u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom;
razglede prema programu;
pratitelja iz Zagreba;
pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.


Cijena ne uključuje:

pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata 1.100 kn (podložno promjeni), doplatu za jednokrevetnu sobu od 1.090 kn, obaveznu doplatu za boravišnu pristojbu u Rimu u iznosu od 4 € po osobi i noćenju te u Sorrentu ili okolici u iznosu od 1,50 € po osobi i noćenju, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda, karte javnog  gradskog  prijevoza, doplate za fakultativne izlete i sadržaje kao i obroke koji nisu predviđeni programom, osobne troškove, napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje i putno osiguranje (preporučamo).

Mogućnost doplate za polaske iz Pule i Zadra (na upit): 370 kn po osobi + pristojbe zračnih luka
Polasci iz Splita i Dubrovnika po istoj cijeni aranžmana.


Fakultativna ponuda (uz najmanje 10 prijavljenih osoba):

izlet na otok Capri: 690 kn 
uključeno: povratni prijevoz od hotela do brodske luke u Sorrentu, povratna vožnja hidrogliserom iz Sorrenta do Caprija, prijevoz autobusom na otoku Capri, pristojbu na Capriju, pratitelj) 

Informativne cijene individualnih ulaznica po osobi :
Colosseo i Foro Romano 15€,
Javni gradski prijevoz 10€

RED LETENJA:
OU 380 03OCT  ZAGREB     RIM  14:40 17:05                     
OU 385 07OCT  RIM  ZAGREB    18:00 21:05                                

Minimalni broj putnika: 20  

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od hrvatskih standarda.  Cijene fakultativne ponude bazirane su prema stanju iz srpnja 2017. i mogu biti podložne promjeni. Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja.

Org.put: 2015GO

Pošaljite upit


Preporučamo za Vas:

Dubai 6 dana Garantirani popust
Putovanje avionom

Dubai 6 dana

6.3.1.5.
od 5.590 kn
Lisabon - Uskrs Garantirani popust
Putovanje avionom

Lisabon - Uskrs

29.3.2018.
od 3.590 kn
Rim avionom 4 dana Garantirani popust
Putovanje avionom

Rim avionom 4 dana

1.3.,19.4.
od 1.890kn
Prag 4 dana avionom Garantirani popust
Putovanje avionom

Prag 4 dana avionom

3.5.,31.5.,21.6.
od 1.490 kn