Zanzibar ljetovanje 10 dana 2021

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

ZANZIBAR PUTOVANJE I LJETOVANJE 2021.

TERMIN PUTOVANJA: 06.08. – 15.08.2021.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN PUTOVANJA (06.08.) ZAGREB – DUBAI – ZANZIBAR
Sastanak putnika u zračnoj luci u Zagrebu 120 min prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije te prijava na let avio kompanije Fly Dubai  u 15.15 sati. Dolazak u Dubai previđen je u 22.55h. Nastavak leta za Zanzibar u 02.35 sati. Obroci tijekom leta. Noćni let.

2. DAN PUTOVANJA(07.08.) ZANZIBAR
Slijetanje u Zanzibar predviđeno je u 07.10 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih graničnih formalnosti transfer do hotela na istočnoj strani otoka. Prijava u hotel od 14h. Slobodan dan za odmor i uživanje u rajskim plažama i tirkiznom moru. Noćenje.

3. DAN PUTOVANJA (08.08.) STONE TOWN – PRISON ISLAND
Nakon doručka predlažemo fakultativni izlet u Stone Town i na Prison Island. Dan započinjemo posjetom Stone Townu u kojem se isprepliću brojne kulture, od arapske, indijske, svahili pa sve do zapadne. Grad je poznat kao rodno mjesto Freddi-ja Mercury-ja u prijevodu sa svahilija znači “stari grad i pod zaštitom je UNESCO-a. Od brojnih atrakcija izdvajaju se Stara utvrda, vrtovi Forodhani, Palača čuda, lokalne tržnice, anglikanska katedrala i nekadašnja tržnica robova koja je stoljećima služila kao središte istočno – afričkog tržišta robova. Slobodno vrijeme za ručak, u poslijepodnevnim satima slijedi posjet Prison Islandu, otoku kojeg je 1893 godine kupio Lloyd Mathews, britanski guverner Zanzibara s idejom da se na njemu izgradi zatvorski kompleks za robove i zatvorenike. Danas je dom brojnim divovskim kornjačama koje su na otok dospjele kao poklon Sejšelske vlade, a neke jedinke starije su i od 100 godina. Na otoku ćete moći uživati u kupanju, ronjenju i hranjenju divovskih kornjača. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. DAN PUTOVANJA (09.08.) ZANZIBAR – NUNGWI BEACH
Nakon doručka iskoristite slobodno vrijeme za kupanje i uživanje u afričkom suncu. Predlažemo odlazak na sjeverni dio otoka na plažu Nungwi. Mogućnost posjete prirodnog Akvarija gdje se nalazi veliki broj morski kornjači. Slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. DAN PUTOVANJA (10.08.) ZANZIBAR – SPICE TOUR
Nakon doručka predlažemo odlazak na poludnevnu “Spice” turu, tj. turu gdje ćemo se upoznati sa začinima koji se uzgajaju na otoku. U 19 st. Zanzibar je bio jedan od vodećih svjetskih proizvođača začina, iz tog razloga dobio je nadimak Spice Island, tj. Otok Začina. Današnje plantaže začina su ostavština kolonijalne prošlosti otoka, a osim u uživanju u okusima i mirisima, ovo je idealan način za upoznavanje burne prošlosti Zanzibara. Ovisno o godišnjem dobu, mogu se pronaći razni začini: od vanilije, kardamoma, cimeta, muškatnog oraščića, kurkume, limunske trave, klinčića, ylang ylanga, do kumina, češnjaka, đumbira, korijandera, bibera, papra, tamarinda, čilija i origana. Obilazak farme začina gdje ćete okusiti i mirisati različite začine, naučiti kako se uzgajaju i koriste. Povratak u hotel. U popodnevnim satima preporučamo odlazak do jednog od najatraktivnijih restorana na svijetu The Rock. Jedinstveni restoran je spoj talijanske i lokalne kuhinje, nalazi se na stijeni koju okružuje more. Povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN PUTOVANJA (11.08.) ZANZIBAR – BLUE SAFARI
Nakon doručka predlažemo odlazak na avanturistički izlet pod nazivom Blue Safari u zaljevu Menai Bay. Plovit ćemo tirkiznim oceanom u tradicionalnim brodovima karakterističnim za ovaj dio svijeta. Današnji izlet je odličan je spoj prirode i uživanja. Imat ćemo priliku roniti u jednom od najljepših dijelova Indijskog oceana bogatog koraljnim grebenima i raznolikom morskom florom i faunom. Menai Bay je poznat i po velikom broju dobrih dupina koji se tamo mogu vidjeti u svom prirodnom staništu. Nakon dana gdje će se izmjenjivati pješčani sprudovi, tirkizno more, kupanje, ronjenje i sunčanje slijedi povratak u hotel. Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje.

7. DAN PUTOVANJA (12.08.) ZANZIBAR
Nakon doručka  slobodno vrijeme za uživanje na bijelim plažama. Noćenje.

8.DAN PUTOVANJA (13.08.) ZANZIBAR – JOZANI FOREST I DELFINI
Nakon doručka predlažemo cjelodnevni izlet. Dan započinjemo vožnjom do ribarskog mjesta Kizimkazi, na jugu otoka. Plitke obalne vode oko Kizimkaza omiljeno su izletište dupina jer ovdje dolaze zbog pouzdane opskrbe hranom, njege mladunčadi, odmora i druženja. Nakon kraće vožnje brodom iz sela već možemo vidjeti delfine. Možete doživjeti fantastično iskustvo i zaplivati sa njima. Poslije plivanja i druženja sa delfinima odlazimo do Jozani šume, nacionalnog parka. Šuma je idealno mjesto za upoznavanje s mnogim autohtonim vrstama životinjskog i biljnog svijeta. Ovdje ćemo naići i na crvene Kolumbus majmune, posebne endemske vrste, a u prirodi se mogu naći samo u ovom nacionalnom parku. Vrsta je jedno vrijeme bila pred izumiranjem ali se adekvatnim zbrinjavanjem populacija oporavila, te danas broje oko 6000 jedinki. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9. DAN PUTOVANJA (14.08.) ZANZIBAR – DUBAI
Nakon doručka odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za posljednje uživanje na Afričkom suncu. U poslijepodnevnim satima slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let avio kompanije Fly Dubai u 21:20h. Obroci tijekom leta. Noćni let.

10.DAN PUTOVANJA (15.08.)  DUBAI – ZAGREB
Dolazak u Dubai u 03.55 h po lokalnom vremenu, nastavak leta za Zagreb u 10.00h s očekivam slijetanjem u Zagreb u 14.15h po lokalnom vremenu.


Promo cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 7.990,00 kn

First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 8.590,00 kn

Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 8.990,00 kn


U cijenu je uključeno:
– avionske karte Zagreb – Zanzibar – Zagreb u ekonomskoj klasi
– smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu 4* sa doručkom
– transferi od/do hotela iz zračne luke
– organizacija putovanja i pratitelj iz Hrvatske kroz cijelo putovanje

U cijenu nije uključeno:
– zrakoplovne pristojbe 2.090,00 (obavezno kod prijave)
– jednokrevetna soba 2.150,00kn
– viza za Tanzaniju – 50 USD na licu mjesta u zračnoj luci
– napojnice za lokalne vodiče i vozače – 30 USD (plaća se na licu mjesta)
– putno zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate)
– faklutativni izleti: Stone Town&Prison Island, Blue Safari, Spice tour, Jozani Forest&Delfini (cijene uskoro)

Raspored letova:

ZAG    DXB    FZ-1794    06-Aug-2021    03:15 PM    10:55 PM        20kg    Meal    
DXB    ZNZ    FZ-1685    07-Aug-2021    02:35 AM    07:10 AM
ZNZ    DXB    FZ-1688    14-Aug-2021    09:20 PM    03:55 AM        20kg    Meal    
DXB    ZAG    FZ-1793    15-Aug-2021    10:00 AM    02:15 PM

ID: ID
06.08.2021. - 15.08.2021.
cijena od 7.990 HRK
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 7.990 HRK