Vijetnamska tura i Kambodža

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

VIJETNAMSKA TURA I KAMBODŽA (ANGKOR)

 

Termin putovanja 03.-15.12.2019. (uskoro garantirano)
 

Vijetnam - “morska vrata Indokine”- izdužena zemlja između Kineskog mora i Kine, dijeli  riječne obale plodnoga Mekonga s Laosom i Kambodžom. Tonkin je sjeverna regija, planinska ali i subtropska u području hanojskog bazena; toplina i vlažnost šire se kroz središnju regiju Anam do južne i tropske Cochinchin; sunce je blagonaklono svima. Transvijetnamska tura kroz živopisne krajobraze do čudesnih spomenika povijesti i kulture vodi vas kroz zemlju prekrasnih predjela i ljubaznih ljudi, koji se okreću svijetu nakon višedesetljetne izolacije.

Program putovanja:

01. dan,03.12. : ZAGREB – DOHA
Sastanak u zračnoj luci 2 sata prije leta.. Podjela putne dokumentacije.Let za Dohu  na liniji QR 218 u 16h05.
Slijetanje u 23h35. Nastavak leta za Hanoi u 02h55

02.dan,04. 12. : DOHA-HANOI
Po slijetanju u 13h30 ,prijevoz  do hotela. Smještaj.Nakon odmora slijedi 1-satna  vožnja rikšama do jezera Hoan Kiem. Razgled hrama Ngoc Son i mosta The Huc. Prije večere u lokalnom restoranu pogledat ćete lutkarsku predstavu na void. Povratak u hotel.Noćenje.

03.dan,05. 12. : HANOI – HALONG
Doručak, a potom  razgled grada: trg neovisnosti Ba Dinh, mauzolej Ho Hochiminh (izvana), predsjednička palača,pagoda na jednom stupu, hram Tran Quoc. Odlazak do hrama književnosti nakon kojeg slijedi ručak u lokalnom restoranu. U poslijepodnevnim satima odlazak u zaljev Halong. Smještaj u hotel,noćenje.

04.dan,06. 12. : HALONG -HANOI-DANANG-HOI AN
Nakon doručka  krstarenje rajskim zaljevom sa preko 2000 otoka i otočića fantastičnih oblika u odsjaju smaragdne boje mora. Zaustavljanje  kod špilje Thien Cung te vožnja do plutajućih ribarskih kućica – posjet jednoj od njih. Ručak (morski plodovi) na brodu. U poslijepodnevnim satima  prijevoz na aerodrom.Let za Danang u 18h40.Po slijetanju u 20h ,prijevoz do Hoi Ana-smještaj u hotel, noćenje.

05.dan,07. 12. : HOI AN
Doručak te razgled grada Hoian:lokalna tržnica, hram Phuc Kien,japanski most,kuća Tan Ky,atelier za proizvodnju  svilene tkanine (ako vrijeme dozvoli).Slobodno poslijepodne. Večera u lokalnom restoranu.Noćenje.

06.dan,08. 12. : HOI AN- HUE
Poslije doručka vožnja do mjesta Hue Po dolasku  razgled kraljevske grobnice Tu Duc sa njenom tradicionalnom arhitekturom i  najstarije pagode Thien Mu. Ručak u lokalnom restoranu. U poslijepodnevnim satima obilazak Carskog grada s kraljevskim palačama i svetištima.Hue je bio glavni grad vijetnamske dinastije Nguyen, iz kojeg je razdoblja ostalo puno znamenitih građevina i spomenika koji se nalaze na popisu UNESCO-a. Dan završavamo posjetom tržnice Dong Ba.Noćenje.

07.dan,09. 12. : HUE-SAIGON
Nakon  doručka prijevoz na aerodrom.Let za Saigon u 08h35 / dolazak u 10h05. Prijevoz  do grada i početak razgleda : palača ujedinjenja, katedrala, centralna pošta..Nastavljamo ulicom Catinat prolazeći pored Opere, vijećnice,starih hotela Grand i Majestic.. razgled hrama Cara Žada te ratnog muzeja. Zaustavljanje u kineskoj četvrti : tržnica Binh Tay, kineski hram Thien Hau,
tržnica Ben Thanh. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

08.dan,10. 12. : SAIGON – MY THO – SAIGON
Nakon doručka odlazak u My Tho, glavni grad delte, 75 km južno od Saigona.Brodski izlet  deltom jedne od najvećih azijskih rijeka Mekong. Plodonosne, muljevite naplavine stvorile su bezbrojne otočiće i otoke  plodnih rižinih polja, povrtnjaka i voćnjaka. Degustacija sezonskog voća i čaja uz tradicionalnu južnjačku glazbu i pjesme. Povratak u Saigon Večera u lokalnom restoranu,noćenje.

09.dan,11. 12. : SAIGON – CU CHI-SIEM REAP
Nakon doručka odlazak sjeverno od grada,u 70 km udaljeni Cu Chi – razgled labirinta od 200 km podzemnih tunela, nastalih u vrijeme američko-vijetnamskog rata. Povratak u Saigon, ručak  te prijevoz na aerodrom.Let za  Siem Reap u 19h25.Po dolasku u 20h35, prijevoz do hotela. Smještaj,noćenje.

10.dan,12. 12. : SIEM REAP ( ANGKOR )
Doručak.Razgled  monumentalnog hrama Bayon s 54 tornja ukrašena golemim kmerskim glavama, južna vrata kraljevskog grada Angkor Thom  i remekdjela kmerske umjetnosti:terasa Gubavog kralja,terasa slonova… Prijepodnevni razgled završavamo sa božanskom palačom Phimen Akas, piramidom  na 3 kata koja predstavlja brdo Meru. Kmeri najstariji nastanjen narod u Indokini, ostavio nam je čuda vjerske umjetnosti u Angkoru.Ručak u hotelu.
U poslijepodnevnim satima razgled epskog središnjeg hrama  Angkor Wat koji fascinira svojom arhitekturom i reljefima. Razgled budističkog hrama Ta Prohm iz 12.st. u kojem je snimljen filmski hit Tomb raider nakon kojeg se Angkor pročuo u svijetu.Povratak u hotel, noćenje.

11.dan,13. 12. :SIEM REAP
Nakon doručka  razgled grada  i hrama od ružičastog pješčenjaka Bantei Srey, pravog dragulja kmerske arhitekture i skulpture, budističkog hrama Banteay  Kdei.Posjet tvrtke “Obrtnici Angkora” , nastala s ciljem oživljavanja drevne kmerske umjetnosti i obrta te poboljšanja života tisuća ljudi koji žive u ruralnim područjima. Zaposlenici s ponosom pokazuju da je kambodžansko obrtništvo još živo i kreativnije no ikad, inspirirano baštinom Angkora ali i suvremenim životnim stilom. Tu se izradjuju predmeti od svile,kamena,drva, rezbari se, oslikava,lakira..U poslijepodnevnim satima odlazak do ribarskog sela pored jezera Tonle Sap. Uz lijepi prizor zalaska sunca,posjet kućama lokalnog stanovništva a potom  povratak u grad, večera u lokalnom restoranu.Noćenje.

12.dan,14. 12. :SIEM REAP-SAIGON – DOHA
Doručak i  slobodno do prijevoza na aerodrom-let za Saigon. Nastavak leta za Dohu u 19h15 na liniji QR 971/slijetanje u 23h55.  

13.dan,15. 12. . : DOHA-ZAGREB
Let za Zagreb u 02h00. Dolazak u  Zagreb u 06h15.

 

Cijena po osobi (min. 16 putnika ): 14.950,00

doplata za manji broj putnika: 1.250,00    
 
Doplata za jednokrevetnu sobu:2.250,00


Za prijave do 25.09.2019. –First minute cijena : 14.250,00 kn.
Jedan popust isključuje svaki drugi popust.


Cijena uključuje: povratnu avio kartu Zagreb-Hanoi –Saigon-Zagreb, avio-karte unutar programa, smještaj u dvokrevetnim sobama na bazi usluga navedenih u programu u hotelima 4* (lokalna kategorizacija),
razglede, izlete navedene u programu, lokalne vodiče ,pratioca grupe na hrvatskom jeziku,jamčevina ( polica osiguranja jamčevine za turističke paket aranžmane br. 1501-00000177 kod Kvarner Vienna Insurance group).

Nije uključeno: zrakoplovne pristojbe ( cca 2.650,00 kn – točan iznos na dan pisanja karte)  troškovi vize (vijetnamska –USD 25 ( za 1 ulaz) ;kambodžanska –USD 30-dobivaju se i plaćaju na licu mjesta,troškovi nosača prtljage i napojnice (cca 5$ dnevno) .

Cijena je rađena na bazi tečaja USD –EUR-HRK, na dan 28.03.2019. U slučaju povećanja zrakoplovnih pristojbi te promjene tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo izmjene cijene, kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.
Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa.
Putnicima  preporučamo  putno osiguranje – informacije u agenciji.

Dobro je znati
Klima: tropska klima s vlažnim i toplim monsunima. Najugodnija od listopada do travnja.
Zdravsveni propisi: za putovanje nije potrebno cijepljenje;može  se preventivno uzimati  tablete protiv malarije.
Vremenska razlika:Vijetnam+ 6 sati
Novac: Vijetnam :Dong (VND);Kambodža:Riel (KHR) Kreditne kartice se prihvaćaju u nekim hotelima,restoranima u vlasništvu stranaca I boljim  suvenirnicama
Električni napon: 220 V, potreban je adapter zbog različitih utičnica.
Odjeća: preporuča se lagana, komotna odjeća ( lanena, pamučna ). Obavezno ponijeti sunčane naočale i razna zaštitna sredstva protiv sunca.
Kulinarstvo: vijetnamska  je među najpoznatijim  azijskim kuhinjama,  nudi ukusna i lagana jela od različitih vrsta mesa u umaku, mnogo povrća, raznih vrsta riže ( uobičajen i odličan prilog ), morske i riječne ribe, rakovi, plodovi mora; uštipci, odlično pivo. Tekuća voda nije za piće, koristi se buteljirana  voda; led u piću treba izbjegavati izvan hotela i turističkih restauracija.
Kupovanje: mnoge zanatske rukotvorine, kutije od lakovca sa sedefnim inkrustacijama, tkanine, svila…
Jezik: vijetnamski; francuski je sve manje u upotrebi, engleski više.

 

ID: 2015ITC
Trenutno nema dostupnih ponuda