Vijetnam i Kambodža - Veljača 2024

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

Vijetnam i Kambodža putovanje 12 dana u Veljači 2024.

 

Termin putovanja: 18.2. - 29.2.2024.- garantirani polazak


Vijetnam i Kambodža: Dvije zemlje burne povijesti, bogate kulture i predivne prirode

Putovanje Vijetnamom od juga kroz središnji dio zemlje do sjevera prekrasnim krajolicima omogućit će vam da upoznate sve čari ove lijepe zemlje. Doživjet ćete autentičnu atmosferu i vrevu većih gradova, uroniti u daleku prošlost razgledajući stare pagode, carske palače te kolonijalno nasljeđe. Vijetnam je  odredište za one koji traže neobične doživljaje na putovanju, gdje se više nego na drugim mjestima može osjetiti spoj starog i novog. Zemlja se nakon ratnih razaranja modernizirala, ali još uvijek se mogu vidjeti stara sela koja žive svojim sporim, tradicionalnim tempom života. Kambodža je zemlja skromnih ljudi, no ubrzano se turistički razvija zadnjih godina zahvaljujući hramovima Angkora, ostacima slavnog kmerskog carstva. Uz Angkor posjećuje se jezero Tonle Sap, te gradovi Siem Reap i Phnom Penh.

 

Program putovanja:

1. dan ZAGREB – DOHA 
Sastanak putnika dva sata prije polaska kod šaltera središnjih informacija u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu. Preuzimanje putnih dokumenta i osnovnih informacija od strane pratitelja putovanja te prijava na let QR 216  s polaskom u 10.35. Dolazak u Dohu u 17.50. Nastavak putovanja letom QR 970 u 01,45 za Ho Chi Minh.

2.dan HO CHI MINH ( Sajgon )
Slijetanje u zračnu luku u 12.50 po lokalnom vremenu. Carinske  i vizne formalnosti te susret s lokalnim vodičem. Panoramsko razgledavanje Ho Chi Minha (nekadašnjeg Sajgona), najvećeg vijetnamskog  grada čiji se stanovnici uglavnom voze motociklima ili biciklima no ipak su prometne gužve velike. Grad je ekonomski centar juga zemlje, spoj stoljetnog nasljeđa jer je bio je važno trgovačko središte za kineske, japanske i zapadne trgovce i suvremenog načina života. Centar grada će se razgledavati pješice: Palača ponovnog ujedinjenja (bivša rezidencija predsjednika), francuske kolonijalne građevine kao Gradska vijećnica, zgrada opere i pošta, šetnja do užurbane tržnice Ben Thanh. Potom odlazak u hotel na odmor. U večernjim satima odlazak u restoran na večeru dobrodošlice. Noćenje u hotelu.

3.dan DELTA MEKONGA 
Doručak. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet  Vožnja do grada Ben Tre u kojem se mogu vidjeti ostaci francuskih kolonijalnih trgovina i kuća dok šetate rivom te mnogobrojne brodice kojima se dovoze kokosovi orasi u luku. Ukrcavanje na brod i plovidba uskim kanalima koji vijugaju kroz šume kokosovih stabala, Zaustavljanje uz seoska imanja i zaseoke gdje možete naučiti kako napraviti različite proizvode od kokosa ili kako lokalno stanovništvo na starinski način izrađuje cigle. Možete i unajmiti bicikl i voziti se seoskim cestama uz rižina polja i nasade kokosa kako biste pobliže upoznali kulturu i život lokalnog stanovništva. Posjet imanju na kojem se može razgledati kolekcija predmeta od keramike koji se izrađuju u ovom kraju. Tijekom dana ručak. U popodnevnim satima povratak u hotel u Ho Chi Minhu, slobodno vrijeme. Noćenje u hotelu.
Napomena: mogućnost noćnog obilaska Ho Chi Minha skuterom kroz stari dio grada tijekom kojeg će vas iskusni vozači upoznati s gradskim legendama, a možete i zastati na kultnim mjestima te probati ukusnu tradicionalnu hranu i napitke. Plaćanje usluge na licu mjesta vozačima.

4.dan CHU CHI TUNELI – PHNOM PENH
Doručak. Odlazak iz Ho Chi Minha na razgledavanje Cu Chi tunelskog sustava s više od 200 km podzemnih tunela u kojima su se za vrijeme rata nalazila podzemna skloništa, skladišta, male tvornice, poljske bolnice, zapovjedni centri, kuhinje....Danas je dio otvoren za razgledavanje i velika je turistička atrakcija. Nastavak vožnje pedesetak kilometara do graničnog prijelaza Bavet/Moc Bai. Carinske formalnosti te ulazak u Kambodžu. Tijekom zanimljivog putovanja do Phnom Penha vidjet ćete autentičan način života lokalnog stanovništva i lijepe krajolike. Ručak u restoranu tijekom dana. Po dolasku u glavni grad Kambodže smještaj u hotel, noćenje.

5.dan PHNOM PENH – SIEM REAP 
Doručak te obilazak Phnom Penha. Razgledavanje atraktivnih građevina poput Kraljevske palače, Prijestolne dvorane i riznice te Srebrne pagode s raskošnim ukrasima. Podovi su popločani srebrnim pločicama, a kip Bude izrađen je od žada. Posebnost je i Maitreya Buda u prirodnoj veličini od zlata, težak 90 kilograma i ukrašen dijamantima. Nastavak putovanja kroz živopisne predjele Kambodže do Siem Reapa. Ručak tijekom dana. Siem Reap je drugi po veličini grad u zemlji i posljednjih se godina ubrzano turistički razvija jer dolaze posjetitelji iz cijelog svijeta da bi obišli čuvene hramove Angkora. Po dolasku smještaj u hotel. U večernjim satima šetnja gradskim središtem u pratnji vodiča, posjet restoranima s tradicionalnom hranom. Noćenje u hotelu.

6.dan ANGKOR 
Doručak. Današnji dan posvećen je otkrivanju hramova u Angkoru od kojih je većina sagrađena u 11. i 12. stoljeću. Jedan od njih je  Angkor Wat, najpoznatiji i najbolje očuvani od svih hramova unutar kompleksa Angkor. To je masivna troslojna struktura okrunjena s pet tornjeva nalik lotosu koji se uzdižu 65 metara iznad tla. Tu je i drevni grad Angkor Thom, posljednja prijestolnica Kmerskog carstva te hram Bayon, iz 12 .stoljeća čije su atrakcije  kraljevski prostor i terasa slonova. Nastavak do hrama Ta Prohm koji je za razliku od većine drugih hramova u Angkoru, ostao onakav kakav je bio kad je ponovno otkriven, fotogeničan zbog drveća koje raste iz ruševina. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima i slobodno vrijeme. Noćenje u Siem Reapu.

7.dan SIEM REAP – JEZERO TONLE SAP – DA NANG – HOI AN

Doručak. Izlet do čuvenog jezera Tonle Sap, nedaleko grada. To je najveće slatkovodno jezero jugoistočne Azije sa slikovitim „plutajućim selima“ i ribarskim kolibama na vodi. Veći dio godine jezero je duboko otprilike samo jedan metar, međutim tijekom sezone monsuna voda nadire iz rijeke Mekong u jezero i tako uvelike povećava površine pod vodom, poplavljuje obližnje šume i polja. U periodu monsuna dubina jezera je i do devet metara. Vožnja brodicom do sela gdje ćete upoznati svakodnevni ritam života mještana koji žive uglavnom od ribolova. Tradicionalni ručak tijekom izleta. Povratak u grad i slobodno vrijeme do odlaska u zračnu luku. U popodnevnim satima let za Da Nang, grad u središnjem djelu Vijetnama. Transfer u obližnji grad Hoi An. Smještaj u hotel, noćenje.

8.dan HOI AN – HUE 
Doručak. Hoi An je postao omiljeno odredište turista iz cijelog svijeta jer pomalo djeluje kao muzej na otvorenom. Razgledavanje i šetnja starom gradskom jezgrom koja se nalazi na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Tu se isprepliće domaća i arhitektura s raznih strana svijeta, što ga čini tako posebnim. Hoi An je u 16. i 17. stoljeću bio prometna međunarodna trgovačka luka za kineske, europske, japanske i arapske trgovce koji su svi ovdje ostavili svoj trag. I danas grad vrvi mnogobrojnim trgovinama, tržnicama na otvorenom, suvenirnicama, umjetničkim galerijama i restoranima  Šetajući krivudavim ulicama vidjet ćete pagodu Chua Ong, kineske dvorane, Japanski most, staru kuću Tan Ky te veliku tržnicu na obali. Slobodno vrijeme u gradu. U popodnevnim satima polazak prema gradu Hue kroz sela u podnožju Mramornih planina. To je lanac od pet mramornih i vapnenačkih brda koja su međusobno povezana. Stoljećima su stanovnici okolnih sela živjeli kopajući dragocjeno kamenje od kojeg su izrađivali lampe, sve vrste figurica, vaza i razne potrepštine za kućanstvo. Kratko zaustavljanje, a zatim nastavak putovanja kroz slikovite, brdovite predjele džungle uz povremeno zaustavljanje da bi se uživalo u panorami i pogledu na prekrasan zaljev Lang Co. Po dolasku u Hue smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor ili šetnju živopisnim gradskim ulicama uz mnogobrojne restorane i šarene suvenirnice. Grad je poznat kao gurmanski raj Vijetnama i vrlo je atraktivan turistički centar kojeg posjećuje više od četiri milijuna turista godišnje.  Noćenje u hotelu.

9.dan  HUE – HANOI 
Doručak. Drevni grad Hue je bivša vijetnamska prijestolnica, sjedište dinastije Nguyen.
Razgledavanje Carskog grada u kojem su nekada bile raskošne carske palače, niz kraljevskih grobnica i starih pagoda. Kompleks je dosta oštećen u ratu no i dalje zadivljuje svojom arhitekturom. Slijedi opuštena plovidba tradicionalnom brodicom Parfemskom rijekom  tijekom koje se može vidjeti stara pagoda Thien Mu na 7 katova, simbol Hua, do sela Thuy Bieu. Posjet lokalnom imanju gdje će vas domaćin dočekati s džemom od đumbira i čajem. Šetnja selom, upoznavanje svakodnevnog života lokalnog stanovništva u mirnoj prirodi. Ručak koji uključuje tradicionalna jela. Slijedi posjet mauzoleju Tu Duc čije je središte jezero i uključuje brojne spomenike povezane atraktivnim šetnicama. U kasnim popodnevnim satima transfer na aerodrom i let za Hanoi. Po dolasku transfer u hotel, noćenje.

10.dan HANOI – HA LONG BAY 
Doručak. Fakultativni izlet. Vožnja bujnim, zelenim krajolicima Vijetnama do zaljeva Ha Long. Zaljev je poznat po mnoštvu vapnenačkih otočića neobičnih oblika koji izranjaju iz mora i pružaju posjetiteljima fascinantne prizore. Uvršten je na listu UNESCO-ve svjetske baštine. Ukrcavanje na brod i uživanje u plovidbi koja traje oko pet sati uz otočiće i hridi, s pejzažima koji dugo ostaju u sjećanju. Ha Long se s lokalnog dijalekta prevodi kao „mjesto gdje se zmaj spušta u more“, a mještani skloni mitovima i legendama dali su živopisna imena hridima uz koje će ploviti vaš brod, poput Kameni pas , Pijetlovi koji se i bore i slično. Tijekom plovidbe ukusan ručak pripremljen od lokalnih namirnica. Po dolasku u mali zaljev Lan Ha odlazak čamcima u špilju, a zatim (ako bude sunčan dan) plivanje u smaragdno zelenoj vodi i odmor na lijepim plažama zaljeva. Povratak u Hanoi, slobodno vrijeme. Po želji lagana šetnja u pratnji vodiča ulicama užurbanih gradskih četvrti i prilika za upoznavanje specifičnosti ukusne tradicionalne hrane u Vijetnamu;  jela od riže, prženog tijesta, mesa i povrća, razne slastice te tradicionalni napitak ca phe trung - kavu sa žumanjcima i mlijekom. Noćenje u hotelu.

11.dan HANOI
Doručak. Hanoi je glavni grad države i kulturno središte, pun proturječja brzog razvoja i tradicije. Šarm stare azijske arhitekture i kolonijalnih građevina, brojni parkovi i jezera zaslužni su što se grad smatra jednim od najljepših gradova Južne Azije. U pratnji lokalnog vodiča razgledavanje grada: Ho Chi Minhov kompleks, predsjednička palača, slikoviti hram iz 11. stoljeća Pagoda jednog stupa te obilazak kompleksa Hram Literature iz 12. stoljeća. To je dragulj azijske arhitekture u kojem je bila carska akademija i prvo sveučilište, vrlo važno mjesto za Vijetnamce. Potom stara gradska četvrt poznata po obrtničkim cehovima i labirintu od 36 ulica, gdje su i danas očuvane raznovrsne obrtničke radnje i trgovine. Obilazi se još i jezero Hoan Kiem u samom srcu grada sa slikovitim Tornjem Kornjače i pagodom Ngoc Son. Slobodno vrijeme za kupnju zadnjih suvenira, zadnji vijetnamski obrok u nekom od  mnogobrojnih malih restorana  ili samo odmor uz piće i promatranje užurbanosti velegrada prije povratnog leta.
Transfer na aerodrom i prijava na let QR 977 s polaskom u 19,40 i dolaskom u Dohu u
23,45.

12.dan DOHA – ZAGREB   
Nastavak putovanja letom QR 215 iz Dohe za Zagreb u 02,25 s dolaskom u 06,20.


Cijena po osobi  

Posebna ponuda za uplate do 24.1.2024.: 2.290 €  (17.996,70 kn)

Redovna cijena: 2.430 €  (18.297,90 kn)

U cijenu je uključeno: 

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Ho Chi Minh i Hanoi -  Zagreb 
 • pristojbe zračnih luka 
 • interni let u Vijetnamu Hue - Hanoi
 • međunarodni let Siem Reap – Da Nang
 • svi potrebni prijevozi  turističkim autobusom
 • 9 noćenja s doručkom u kvalitetnim hotelima 4* u Vijetnamu i Kambodži
 • 3 ručka u restoranima  
 • večera dobrodošlice
 • vožnju brodom po Parfemskoj rijeci u gradu Hue
 • ulaznice za sve lokalitete  koji se posjećuju prema programu 
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku u Vijetnamu i Kambodži
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • vodu u bocama u autobusu
 • troškove organizacije putovanja 


U cijenu nije uključeno:

 • nadoplata za jednokrevetnu sobu 310 € (2.334.30 kn)
 • troškovi turističkih viza za Vijetnam i Kambodžu
 • uobičajeno je davanje napojnica vozaču i lokalnom vodiču (oko 50 $ ukupno)
 • putno osiguranje

 

Fakultativni izleti: 

Delta Mekonga  45 € (338,85 kn)
Cjelodnevni izlet u pratnji lokalnog vodiča s uključenim ručkom 

Zaljev Ha Long  85 € (640,05 kn) 
Cjelodnevni izlet u pratnji lokalnog vodiča autobusom i brodom s uključenim ručkom

Izleti se prijavljuju u poslovnici, a plaćaju na licu mjesta 

Viza:

 • Hrvatskim državljanima potrebne su vize.
 • Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci. Trenutna cijena vize je 50 € za Vijetnam i 30 € za Kambodžu.

Minimalan broj putnika u grupi  :  20

Informacije o letu:
Prijevoznik: Qatar Airways 

U programu su navedena lokalna vremena dolazaka/odlazaka. 
Zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena letova.

Napomena :

 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Vijetnama / Kambodže te može biti različita u odnosu na europsku kategorizaciju
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata u odnosu na datum izrade programa do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana
 • Datum uzrade programa: 28.9.2023.


Za navedeni aranžman vrijede opći uvjeti putovanja. Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. 

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Vijetnam

 • Geografski položaj: jugoistočna Azija
 • Površina: 331 212 km2
 • Broj stanovnika:  96 208 984
 • Glavni grad: Hanoi
 • Religija: 43 % tradicionalna vjerovanja, 28 % nereligiozni, 15 % budisti , 8 % kršćani
 • Vremenska razlika: +5 sati
 • Novčana jedinica: vijetnamski dong (VND), 
 • Hrana: riba i riža glavna su obilježja vijetnamske kuhinje te razni začini i obilje povrća
 • Odjeća i obuća: na jugu, zbog tople i vlažne klime najidealnija je lagana pamučna odjeća i lagana obuća. Za planinska područja i večernje sate lagana vesta ili jakna. Pri posjeti hramovima i svetim mjestima obavezna je primjerena odjeća
 • Kupovina: suveniri od raznih materijala, svila  
 • Napon struje: 220V 
 • Cijepljenje: nije potrebno
 • Pozivni broj zemlje: +84
 • Klima: klima  varira od sjevera prema jugu. Na sjeveru prevladava hladna i suha sezona od svibnja do listopada. Sličnu klimu ima srednji dio, dok je na jugu vruće i sparno tijekom cijele godine. Kišna sezona traje od svibnja do studenog.

Kambodža

 • Površina zemlje: 181.035 km2
 • Stanovništvo: 15,7 milijuna stanovnika
 • Glavni grad: Phnom Penh
 • Nacionalnost: Kmeri 90%  
 • Religija: budizam 
 • Klima :  prevladava tropska monsunska klima. Kišna sezona traje od sredine svibnja do listopada, a suha sezona od studenog do travnja.

 

ID: Integral

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Maroko

USA