Vijetnam i Kambodža 13 dana - Ožujak 2024.

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

VIJETNAMSKA TURA I KAMBODŽA 

Vijetnam - “morska vrata Indokine”- izdužena zemlja između Kineskog mora i Kine, dijeli  riječne obale plodnoga Mekonga s Laosom i Kambodžom. Tonkin je sjeverna regija, planinska ali i suptropska u području hanojskog bazena; toplina i vlažnost šire se kroz središnju regiju Anam do južne i tropske Cochinchin; sunce je blagonaklono svima. Transvijetnamska tura kroz živopisne krajobraze do čudesnih spomenika povijesti i kulture vodi vas kroz zemlju prekrasnih predjela i ljubaznih ljudi, koji se okreću svijetu nakon višedesetljetne izolacije.


01. dan: ZAGREB – DOHA

Sastanak u zračnoj luci 2 sata prije leta. Podjela putne dokumentacije. Let za Dohu na liniji QR 218 u 16:05 h. Slijetanje u 23:20 h.


02. dan: DOHA – HANOI – večera

Nastavak leta za Hanoi u 01:35 h na liniji QR 976. Po slijetanju u 12:10 h, prijevoz do hotela. Smještaj. Nakon odmora slijedi vožnja rikšama prolazeći starim dijelom grada, kolonijalnom četvrti do jezera Hoan Kiem. Šetnja uz jezero, a potom večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje. 


03. dan: HANOI – HALONG – doručak, ručak

Doručak, a potom  razgled grada: trg neovisnosti Ba Dinh, mauzolej Ho Hochiminh (izvana), predsjednička palača (izvana) ,pagoda na jednom stupu, Tran Quoc-najstariji budistički hram u Hanoiu, taoistički hram Quan Thanh. Odlazak do hrama književnosti nakon kojeg slijedi ručak u lokalnom restoranu. U poslijepodnevnim satima odlazak u zaljev Halong. Smještaj u hotel, noćenje. 


04. dan: HALONG – HANOI – DANANG – doručak, ručak

Nakon doručka  krstarenje rajskim zaljevom s preko 2000 otoka i otočića fantastičnih oblika u odsjaju smaragdne boje mora. Zaustavljanje  kod špilje Thien Cung te vožnja oko plutajućih ribarskih kućica. Ručak (morski plodovi) na brodu. U poslijepodnevnim satima prijevoz na aerodrom Hanoi. Let za Danang. Po slijetanju smještaj u hotel, noćenje.


05. dan: DANANG – HOI AN – doručak, ručak

Doručak nakon kojeg krećete na razgled muzeja Cham s  prekrasnom kolekcijom remek-djela civilizacije kraljevstva Champa. Slijedi posjet jednoj od 5 mramornih planina, Thuy Son – voda, jedinoj koja se može posjetiti. To je mjesto budističkog hodočašća. Vožnja prema Hoian-u. Razgled: lokalna tržnica, hram Phuc Kien, japanski most, kuća Tan Ky,atelier za proizvodnju svilene tkanine (ako vrijeme dozvoli). Ručak u lokalnom restoranu. Noćenje.


06. dan: HOI AN – HUE – doručak, ručak

Poslije doručka vožnja do mjesta Hue. Na putu zaustavljanje u francuskim i američkim bunkerima izgrađenima za vrijeme ratova. Ručak u lokalnom restoranu. U poslijepodnevnim satima obilazak Carskog grada s kraljevskim palačama i svetištima. Hue je bio glavni grad vijetnamske dinastije Nguyen, iz kojeg je razdoblja ostalo puno znamenitih građevina i spomenika koji se nalaze na popisu UNESCO-a. Dan završavamo posjetom tržnice Dong Ba. Noćenje. 


07.dan: HUE – DANANG – SIEMREAP – doručak, ručak

Doručak a potom razgled najstarije pagode Thien Mu (budistički hram ) i kraljevske grobnice Tu Duc s njenom tradicionalnom arhitekturom. Ručak u lokalnom restoranu te prijevoz na aerodrom Danang. Let za Siemreap. Nakon carinskih formalnosti prijevoz u hotel. Noćenje.


08. dan: SIEM REAP (ANGKOR) – doručak, ručak

Doručak. Razgled  monumentalnog hrama Bayon s 54 tornja ukrašena golemim kmerskim glavama, južna vrata kraljevskog grada Angkor Thom i remekdjela kmerske umjetnosti: terasa Gubavog kralja,terasa slonova. Prijepodnevni razgled završavamo s božanskom palačom Phimen Akas, piramidom na 3 kata koja predstavlja brdo Meru. Kmeri najstariji nastanjen narod u Indokini, ostavio nam je čuda vjerske umjetnosti u Angkoru. Ručak u lokalnom restoranu.
U poslijepodnevnim satima razgled epskog središnjeg hrama Angkor Wat koji fascinira svojom arhitekturom i reljefima. Razgled budističkog hrama Ta Prohm iz 12.st. u kojem je snimljen filmski hit Tomb raider nakon kojeg se Angkor pročuo u svijetu. Povratak u hotel, noćenje.


09. dan: SIEM REAP – doručak, večera

Nakon doručka  razgled grada i hrama od ružičastog pješčenjaka Bantei Srey, pravog dragulja kmerske arhitekture i skulpture, budističkog hrama Banteay Kdei. Posjet tvrtke “Obrtnici Angkora”, nastala s ciljem oživljavanja drevne kmerske umjetnosti i obrta te poboljšanja života tisuća ljudi koji žive u ruralnim područjima. Zaposlenici s ponosom pokazuju da je kambodžansko obrtništvo još živo i kreativnije no ikad, inspirirano baštinom Angkora, ali i suvremenim životnim stilom. Tu se izrađuju predmeti od svile, kamena, drva, rezbari se, oslikava,lakira. U poslijepodnevnim satima odlazak do ribarskog sela pored jezera Tonle Sap. Uz lijepi prizor zalaska sunca, posjet kućama lokalnog stanovništva a potom povratak u grad, večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

 

10.dan: SIEM REAP-SAIGON – doručak, večera

Nakon doručka prijevoz na aerodrom. Let za Saigon.Prijevoz do grada i početak razgleda: palača ujedinjenja, katedrala, centralna pošta. Nastavljamo ulicom Catinat prolazeći pored Opere, vijećnice, starih hotela Grand i Majestic, razgled hrama Cara Žada te ratnog muzeja. Zaustavljanje u kineskoj četvrti. Smještaj u hotel. Šetnja do tržnice Ben Thanh te večera u lokalnom restoranu. Noćenje. 


11. dan: SAIGON – MY THO – SAIGON – doručak, ručak

Nakon doručka odlazak do mjesta Ben Tre. Slijedi brodski izlet deltom jedne od najvećih azijskih rijeka Mekong. Plodonosne, muljevite naplavine stvorile su bezbrojne otočiće i otoke  plodnih rižinih polja, povrtnjaka i voćnjaka. Degustacija sezonskog voća i čaja uz tradicionalnu južnjačku glazbu i pjesme. Upoznat ćete se sa svakodnevnim životom lokalnog stanovništva.Na povratku u Ben Tre, ručak te povratak u hotel. Noćenje.


12. dan: SAIGON – CU CHI – DOHA – doručak, ručak

Nakon doručka odlazak sjeverno od grada ,u 70 km udaljeni Cu Chi – razgled labirinta od 200 km podzemnih tunela, nastalih u vrijeme američko-vijetnamskog rata. Povratak u Saigon, ručak te prijevoz na aerodrom. Let za Dohu na liniji QR 971 u 19:20 h, slijetanje u 23:30 h. 

 

13.dan: DOHA – ZAGREB
Nastavak leta  za Zagreb na liniji QR 215 u 02:25 h. Dolazak u Zagreb u 06:20 h. 

 


Cijena po osobi (min. 15 putnika): 18.896,94 kn / 2.520,00 eur
     
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.742,55 kn / 364,00 eur


Cijena uključuje: povratnu avio kartu Zagreb–Hanoi–Saigon–Zagreb, 4 avio-karte unutar programa, smještaj u dvokrevetnim sobama na bazi usluga navedenih u programu u hotelima 4* (lokalna kategorizacija),
razglede, izlete navedene u programu, lokalne vodiče ,pratioca grupe na hrvatskom jeziku,jamčevinu (polica osiguranja jamčevine za turističke paket aranžmane  kod  Uniqa osiguranje d.d , polica br. 45-7002809850).
Cijena ne uključuje: zrakoplovne pristojbe (cca. 3.352,85 kn / 445,00 eur – točan iznos na dan pisanja karte) troškovi vize (vijetnamska dobiva se online – agencija može posredovati u izradi vize);kambodžanska –USD 30– dobiva se i plaća na licu mjesta. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od početka putovanja.
Cijena je rađena na bazi tečaja USD–EUR na dan 03.07.2023. U slučaju povećanja zrakoplovnih pristojbi te promjene tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo izmjene cijene kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika. Fiksni tečaj EUR 7.53450
Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa.
Putnicima  preporučujemo  putno osiguranje – informacije u agenciji.
Za ovo  putovanje  vrijede Opći uvjeti putovanja agencije I.T.C.d.o.o – IDK:HR-AB-01-080203269.


                      

 

 

ID: 2015ITC
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Kuba

Havana

3

Maroko

USA