Vijetnam i Kambodža 13 dana

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

VIJETNAM I KAMBODŽA - 13 DANA /10 NOĆENJA

GRUPNI POLAZAK: 28.3. – 9.4.2019.


1. dan/ ZAGREB
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Dohu na liniji QR218 (Qatar Airways) u 16:05 sati. Dolazak u Dohu u 23:35 sati po lokalnom vremenu.

2. dan/ DOHA - HO CHI MIN  (SAIGON)  
Nastavak leta za Ho Chi Min na liniji QR970 u 01:55 sati. Noćni let. Dolazak u Ho Chi Min predviđen je u 13:30 sati. Nakon carinskih formalnosti organizirani prijevoz prema Ho Chi Minhu najvećem vijetnamskom gradu. Ovaj grad, nekadašnji Saigon, smješten na desnoj obali istoimene rijeke, bio je glavni grad Južnog Vijetnama od 1955. do 1976. godine. Središte grada karakterizira francuska kolonijalna arhitektura. Poslijepodnevna šetnja gradom. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kratkog odmora odlazak na večeru u lokalni restoran. Povratak u hotel i noćenje.

3. dan/ HO CHI MIN – MY THO (MEKONG DELTA) – HO CHO MIN
Doručak. Polazak prema gradu My Tho, udaljenom oko 70 km od Ho Chi Mina, u kojem su izmiješane religije poput budizma, taoizma, kršćanstva i konfucionizma. Po dolasku u My Tho odlazak do obale moćne Mekong rijeke, motornim čamcem otisnut ćete se uz Tan Long otočje preko gornjeg dijela rijeke i uživati u jedinstvenom prizoru stvarnog života uz rijeku. Zaustavljanje u jednom od sela gdje ćete imati prilike družiti se s lokalnim stanovništvom i vidjeti način proizvodnje predmeta od kokosovog drveta. Ručak. Povratak prema Ho Chi Minu uz zaustavljanje u kineskoj četvrti. Obilazak hrama Thien Hau i odlazak na tržnicu Binh Tay. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan/ HO CHI MIN – CUCHI TUNELI – HO CHI MIN
Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak na izlet do tunela Cuchi (oko 75 km od grada). Tunele je dao sagraditi vijetnamski Pokret otpora. Šire se pod zemljom kao mreža, dužine više od 200 km od kojih neki vode sve do Kambodže. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u Ho Chi Min na razgled grada: katedrala Notre Dame, predsjednička palača, muzej rata, Ben Thanh tržnica i još mnoge druge znamenitosti. Noćenje.

5. dan/ HO CHI MIN - DANANG - HOI AN
Doručak i odjava iz hotela. Organizirani transfer u zračnu luku Danang na let prema Hoi An. Po dolasku odlazak u na ručak u lokalni restoran. Zaustavit ćete se na kratko u Danangu te obići muzej Cham koji se nalazi u blizini rijeke Han. Nastavak putovanja prema Hoi Anu. Obilazak simpatičnog starog grada koji je prepun lanterna, galerija, starinarnica. Šetnja po slikovitoj tržnici te slobodno vrijeme za kupovinu. Večera u lokalnom restoranu. Dolazak u hotel na području Dananga, smještaj i noćenje.

6. dan/ DANANG
Doručak. Slobodan dan za odmor i uživanje na prekrasnim plažama Vijetnama. Noćenje u hotelu.
   
7. dan/ DANANG - HANOI
Rani doručak i odjava iz hotela. Prijava na let za Hanoi. Po dolasku u Hanoi, odlazak u razgled grada. Temple of Literature – prvo vijetnamsko sveučilište originalno izgrađeno kao Konfucijev hram, prvi put se spominje kao vijetnamsko sveučilište 1070 g. Zatim obilazak jezera Hoan Kiem, Ngoc Son hram. Smještaj u hotel i odmor. Odlazak na večeru u lokalni restoran. Nakon večere, odlazak na Water Puppet show, kazalište s tradicionalnom izvedbom vijetnamske muzike i plesa lutaka na vodi. Povratak u hotel i noćenje.

8.dan/ HANOI – HALONG – HANOI
Doručak. Odlazak prema Halongu. Vožnja traje oko 3 sata. Dolazak u Halong oko podneva. Odlazak na četverosatno krstarenje zaljevom. Ručak na brodu. Tijekom krstarenja vidjet ćete spilju Thien Cung (Nebeska palača) i otočić Titop. Po povratku na kopno vožnja do Hanoia gdje je dolazak predviđen u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

9. dan/ HANOI – SIEM REAP
Doručak. Odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke i let za Siem Reap (let u trajanju od oko 2 sata). Po dolasku u Siem Reap, organizirani prijevoz do hotela. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje u hotelu.

10. dan/ SIEM REAP – ANGKOR THOM – ANGKOR WAT – SIEM REAP
Nakon doručka, odlazak u razgled čuvenog kompleksa Angkor Thom. Južna vrata Angkora, poznati Bayon hram, jedinstven po svoja 54 tornja dekorirana s preko 200 nasmijanih lica božanstava, zatim Baphuon hram koji leži na sjeveru Bayon i predstavlja prikaz mitske Mont Meru te Phimeanks hram - veliki kompleks kraljeva i Preah Palilay – hram stariji čak i od Angkor Thom. Posjet najviše fotografiranog hrama Ta Prohm-a koji se proslavio prikazom u filmu „Tomb Raider“. Hram je slavni podsjetnik rasta i pada carstva, buntovne snage prirode, nesvjesne drame ljudske povijesti, otkrio ga je francuski istraživatelj Henry Mouhout 1860. godine. Zatim slijedi razgled drevne prijestolnice Angkor Wat hrama iz 12.stoljeća. Nakon razgleda hramova, odmorite se i uživajte u jednosatnoj masaži stopala, a zatim prošećite po ulici prepunoj kafića ili po tržnici. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

11. dan/ SIEM REAP
Doručak. Jutarnji posjet Wat Thmei, jedinstvenoj staklenoj stupi koja sadrži kosti žrtava kmerskog Rougea. Neke od kostiju pronađene su u obližnjim bušotinama. Posjet "Les Artisans d'Angkor - Chantiers Ecole" kako biste vidjeli najfiniju autentičnu kmersku umjetnost. Nastavljamo s jednom od živahnih otvorenih tržnica u gradu Psar Chars. Zatim ćemo uživati u vožnji brodom na jezeru Tonle Sap koje ulazi u rijeku Tonle Sap, pridružujući se Mekongu u Phnom Penhu. Vidjet ćemo fascinantno ribarsko "plutajuće selo". Zamislite veliko selo koje pluta na jezeru i kreće se od mjesta do mjesta nakon dizanja razine vode. Večera u lokalnom restoranu uz plesni show. Noćenje.

12. dan/ SIEM REAP – BANGKOK - DOHA
Doručak. Transfer do zračne luke u Siam Reapu i polijetanje zrakoplova na liniji PG914 u 16:00 sati. Predviđen dolazak u Bangkok je u 17:20 sati. Nastavak leta prema Dohi na liniji QR981 u 20:35 sati. Dolazak Dohu u 23:50 sati po lokalom vremenu.

13. dan/ DOHA – ZAGREB
Polijetanje zrakoplova za Zagreb u 01:55 sati na liniji QR215. Dolazak u Zagreb u 07:00 sati.

 

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 17.880 kn      
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.490 kn            
        
Zrakoplovne pristojbe (2.590 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA MJESTA.

 

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Doha - Saigon / Siem Reap - Bangkok – Doha – Zagreb na ekonomskoj klasi, zrakoplovne pristojbe, unutarnji letovi: Saigon - Danang – Hanoi – Siem Reap, smještaj u dvokrevetnim standard sobama u hotelima 3/4* na osnovi 10 noćenja s obrocima prema programu: 3 noćenja u Ho Chi Minu, 2 noćenja u Hoi Anu, 2 noćenja u Hanoi, 3 noćenja u Siem Reapu, razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju, lokalnog vodiča, voditelja putovanja, prijevoz autobusom, trošak organizacije i prodaje putovanja.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: dodatne obroke, prijenos prtljage, usluge koje nisu navedene u programu, napojnice vodiču i vozaču na putu (ukupno ca. 50 USD - plaćanje na licu mjesta), vizu za Vijetnam i Kambodžu, putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

Viza za Vijetnam: Potrebna. Dobiva se na ulazu u zemlju. Cijena vize 45 USD – plaćanje na ulazu u zemlju, ispuni se formular kojemu se priloži jedna fotografija u boji.

Viza za Kambodžu: Potrebna. Dobiva se na ulazu u zemlju. Cijena vize za Kambodžu je 30 USD, plaćanje na ulazu u zemlju, ispuni se formular kojemu se priloži jedna fotografija u boji.

Napomene:
•    Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
•    Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
•    Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
•    Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
•    Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
•    Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr
Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

KORISNE INFORMACIJE

VIJETNAM Službeno ime: Socijalistička Republika Vijetnam
Geografski položaj: jugoistočna Azija, na obali Južnog kineskog mora i Tajlandskog zaljeva
Površina: 331.690 km2
Broj stanovnika: oko 90.550.000
Glavni grad: Hanoi
Jezik: vijetnamski
Religija: budisti 85%, katolici 8%, ostali 7%
Vremenska razlika: +5/+6 sati
Novčana jedinica: vijetnamski dong (VND), 10000 VND = oko 3 kn
Kupovina: ručno rađeni suveniri, ratni suveniri (većina su plagijati), autentična vijetnamska odjeća (odjeća od svile, tradicionalne haljine, cipele, japanke i ručne torbice napravljene od svile i bambusa), antikviteti.
Odjeća i obuća: na jugu, zbog tople i vlažne klime najidealnija je lagana pamučna odjeća i lagana obuća. U klimatiziranim prostorijama i prijevoznim sredstvima te pri posjetu planinskim područjima ili nacionalnim parkovima bit će Vam potrebna lagana vesta ili džemper. Pri posjeti hramovima i svetim mjestima nije dozvoljen ulazak u majicama bez rukava, kao ni u kratkim hlačama ili suknjama.
Hrana: riblji umak, soja i riža glavni su sastojci vijetnamske kuhinje. Tu su također razna bilja, poput limunske trave, vijetnamske mente, korijandera, lišća tajlandskog bosiljka i sl. Vijetnamska kuhinja smatra se jednom od najzdravijih u svijetu te je iznimno cijenjena radi minimalne upotrebe ulja i velike upotrebe ljekovitog bilja i povrća. Od mesa najčešće se koriste riba, piletina, svinjetina, govedina te razne vrste plodova mora.
Napon struje: 220V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Pozivni broj zemlje: +84
Klima: klima u Vijetnamu uvelike varira od sjevera prema jugu. Na sjeveru prevladava hladna i suha sezona od svibnja do listopada. Sličnu klimu ima srednja obala sjeverno od Nha Trang, sa zimskim monsunima koji donose hladno i vlažno vrijeme od prosinca do veljače. Na jugu je vruće i sparno tijekom cijele godine, pogotovo od veljače do svibnja. Kišna sezona traje od svibnja do studenog.

KAMBODŽA Službeno ime: Kraljevina Kambodža
Geografski položaj: jugoistočna Azija, na jugozapadu izlazi na Tajlandski zaljev, dio Južnog kineskog mora i Tihog oceana. Na zapadu i sjeveru graniči s Tajlandom, na sjeveru s Laosom te na istoku i jugu s Vijetnamom.
Površina: 181.040 km2
Broj stanovnika: oko 14.805.000
Glavni grad: Phnom Penh
Jezik: kmerski, govori se i engleski
Religija: budisti 95%, ostali 5%
Vremenska razlika: +5/+6 sati
Novčana jedinica: kambodžanski riel (KHR), 1000 KHR = oko 1,5 kn
Kupovina: svila, srebro, kipovi i razna umjetnička djela, suveniri s budističkom tematikom, drvene i mramorne skulpture, dragulji (posebno safiri).
Odjeća i obuća: zbog tople i vlažne klime najidealnija je lagana pamučna odjeća i lagana obuća. U klimatiziranim prostorijama i prijevoznim sredstvima te pri posjetu planinskim područjima ili nacionalnim parkovima potrebna je lagana vesta ili džemper. Pri posjećivanju hramova ili svetih mjesta potrebno je pristojno se obući. Nije dozvoljen ulazak u majicama bez rukava, kao ni u kratkim hlačama ili suknjama.
Hrana: kambodžansku kuhinju krasi reputacija jedne od najstarijih i najzdravijih na svijetu. Glavni prilog su riža i rezanci raznolikih vrsta i oblika. Od mesa se jedu piletina, pačetina, svinjetina i teletina.
Napon struje: 120V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Pozivni broj zemlje: +855
Klima: općenito se može opisati kao tropska sa sezonskim monsunima. Postoje dva različita godišnja doba, kišno i suho. Temperature tijekom kišne sezone, između lipnja i listopada, kreću se između 27 i 35°C. Suhu sezonu od studenog do veljače karakterizira prohladno vrijeme, s temperaturama između 17 i 27°C, a od ožujka do svibnja toplo vrijeme s temperaturama od 29 do 38°C.

 

 

ID: A
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Maroko

USA