Vijetnam i Kambodža

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE VIJETNAM I KAMBODŽA - 13 dana / 10 noćenja

Termini putovanja:

03.08. - 15.08.2019.
06.11. - 18.11.2019.
21.01. - 02.02.2020.

 

Uključeni grupni razgledi gradova sa ulaznicama, obrocima, svi izleti i sadržaji prema programu: Chi Min – My Tho (Mekong Delta) – Cu Chi Tuneli - Hue – Danang – Hoi An – Hanoi – Angkor Wat

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan:  ZAGREB – DOHA - HO CHI MIN (SAIGON)
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Dohu na liniji QR218 (Qatar Airways)  u 16.05 sati. Dolazak u Dohu u 23.35 sati.

2. dan: HO CHI MIN / SAIGON
Nastavak leta za Ho Chi Min na liniji QR970 u 01.55 sati. Noćni let. Dolazak u Ho Chi Min  u 13.45 sati. Nakon carinskih formalnosti organizirani prijevoz prema prema gradu i panoramsko razgledavanje Ho Chi Mina, najvećeg vijetnamskog grada. Ovaj grad, nekadašnji Saigon, smješten na desnoj obali istoimene rijeke, bio je glavni grad Južnog Vijetnama od 1955. do 1976. godine. Središte grada karakterizira francuska kolonijalna arhitektura. Šetnja do rijeke Saigon i Gradske vijećnice te katedrale Notre-Dame, Kineske četvrti Cholon s kanalima i hramovima. Znamenitosti koje ćete vidjeti tijekom razgleda: Reunification Palace, Presidential Palace, War Museum, Ben Thanh Market, General Post Office, Notre Dame Chatedral.. Prijava i smještaj u hotel iza 16 sati. Nakon odmora odlazak na večeru u lokalni restoran. Povratak u hotel i noćenje.

3. dan: HO CHI MIN – MY THO (MEKONG DELTA) – HO CHO MIN
Nakon doručka, polazak prema gradu My Tho, udaljenom oko 70 km od Ho Chi Mina. Zaustavit ćete se kod Ben Luc grada u kojem su izmiješane religije poput budizma, taoizma, kršćanstva i konfucionizma. Po dolasku u My Tho i dolaskom do obale moćne Mekong rijeke, motornim čamcem otisnut ćete se uz Tan Long otočje preko gornjeg dijela rijeke i uživati u jedinstvenom prizoru stvarnog života uz rijeku. Zaustavljanje u jednom od sela gdje ćete doći u dodir s lokalnim stanovništvom i vidjeti način proizvodnje predmeta od kokosovog drveta. Ručak– specijaliteti Delte (uključeno u cijenu). Povratak prema Ho Chi Min-u uz zaustavljanje u kineskoj četvrti, vidjet ćete kineski Lady Hram i čuti legendu o izbjeglicama iz Kine. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: HO CHI MIN – CU CHI TUNELI – HUE
Nakon doručka , odjava iz hotela i odlazak na izlet do TUNELA CU CHI (oko 75 km od grada). Tunele je dao sagraditi vijetnamski Pokret otpora. Šire se pod zemljom kao mreža, dužine više od 200 km od kojih neki vode sve do Kambodže. Povratak u Ho Chi Min. Nakon ručka (uključen u cijenu) prijava na let za Hue na liniji VN1374 (Vietnam Airlines) 14.10/15.30. Dolazak u Hue, vožnja po rijeci Huong (Perfume River) iznad koje se ponosno uzdiže Thien Mu pagoda. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje u hotelu u Hue.

5. dan: HUE – DANANG - HOI AN
Nakon doručka, odjava iz hotela i nastavak razgleda. Vidjeti ćete King Tu Duc i Khai Dihn grobnice, zatim Tu Hieu pagodu te posjetiti Dong Ba tržnicu.  Vožnja prema Hoi Anu kroz Hai Van prolaz. Zaustavit ćemo na kratko u Da Nangu te obići Cham muzej. Ručak je organiziran u lokalnom restoranu. Vožnja prema Hoi An-u gdje je dolazak predviđen u večernjim satima. Prijava u hotel. Večera i noćenje.

6. dan/ HOI AN (doručak)
Doručak.  Hoi An je uvršten na listu UNESCO-ve Svjetske baštine. Predlažemo da  posjetite staru jezgru grada koja je dobro očuvana trgovačka luka iz 15.stoljeća. Također možete prošetati po slikovitoj tržnici,  obići neobične trgovine , a ovdje vam se može izraditi i odjeća po mjeri. Grad podsjeća na jedan veliki europski grad s azijskom arhitekturom i kulturom. Preporučamo večernji izlazak, jer je grad čaroban, a jedna od atrakcija je popularno puštanje lampiona u rijeku. Noćenje u hotelu.
       
7. dan/ HOI AN – (DANANG) - HANOI  
Doručak i odjava iz hotela. Prijava na let za Hanoi u 08.25 sati. Dolazak u Hanoi predviđen je u 09.30 sati. Odlazak u organizirani razgled grada. Temple of Literature – Prvo Vijetnamsko Sveučilište originalno izgrađeno kao Confucijev hram, prvi put se spominje kao vijetnamsko sveučilište 1070 g.  Zatim Hoan Kiem, Ngoc Son hram i vožnja rikšama u trajanju od sat vremena. Odlazak na večeru u lokalni restoran, i posjet Water Puppet showu, kazalištu sa tradicionalnom izvedbom vijetnamske muzike i plesa lutaka na vodi. Povratak u hotel.

8.dan/ HANOI – HALONG – HANOI
Doručak. Odlazak prema Ha Longu. (Vožnja traje oko 3 sata uključujući i zaustavljanje u humanitarnom centru osnovanom za žrtve „Agent Oragne-a“). Dolazak u Halong Bay oko podneva. Odlazak na brod na četverosatno krstarenje zaljevom. Ručak (svježa riba, morski plodovi), uključen u cijenu. Tijekom krstarenja džunkom  vidjeti ćete spilju Thien Cung (Nebeska palača) i Dau Go (Drvena glava) te otočić Titop. Po povratku na kopno vožnja do Hanoia. Dolazak u Hanoi predviđen je u poslijepodnevnim satima. Večera i noćenje.

9. dan: HANOI – SIAM REAP
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do kuće Ho Chi Minh-a, kratki razgled i organizirani prijevoz do zračne luke i let za Siam Reap (let u trajanju od oko 2 sata). Po dolasku u Saim Reap, organizirani prijevoz do hotela. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje u hotelu.

10. dan: SIAM REAP – ANGKOR – BANTEAY SREI
Ustat ćemo rano i otići do fotogeničnog hrama Ta Prohm-a, slavnog podsjetnika rasta i pada carstva, buntovne snage prirode, nesvjesne drama ljudske povijesti, kad čovjek prvo osvoji prirodu da bi stvorio, a nakon toga priroda osvaja čovjeka da bi uništio. Posjeta je predviđena u ranim jutarnjim satima iz razloga da se izbjegne gužva kako bi doživljaj bio uistinu nezaboravan. Nakon Ta Prohm-a odlazak do najpoznatijeg kmerskog svetišta: Banteay Samre, izgrađen sredinom 12.st. pod vodstvom kralja Suryavarmana II. Posvećen Višni, Banteay Srei, hram koji je bio izgrađen zadnjih godina 10.st. hinduistički hram posvećen Šivi, glavna znamenitost su tri centralne stupe ukrašene muškim i ženskim božanstvima u prekrasnom reljefu.  Odlazak na večeru sa plesom Apsara u lokalnom restoranu. Povratak u hotel i noćenje.

11. dan: SIAM REAP – ANGKOR THOM i ANGKOR WAT
Doručak u hotelu. Odlazak u razgled drevne prijestolnice Angkor Thom iz 12.stoljeća kompleksa Angkor. Južna vrata Angkora, poznati Bayon hram, jedinstven po svoja 54 tornja dekoriranih sa preko 200 nasmijanih lica božanstava.  Odlazak u Phimeanks hram, kompleks kraljeva sa platformom s koje su promatrali narod. U kasnim poslijepodnevnim satima povratak do glavnog Angkor Parka te odlazak do čuvenog hrama Angkor Wat koji je najduži plitki reljef na svijetu, koji duž svojih zidina priča priču i Hindu mitologije. Šetnja kroz ulicu gdje se mogu pronaći barovi za okrijepu ili kupovinu suvenira na Angkor noćnoj tržnici. Povratak u hotelu, večera i noćenje.

12. dan: SIAM REAP – BANGKOK – DOHA
Doručak i odjava iz hotela. Dolazak u zračnu luku i prijava na let za Bangkok na liniji PG914 (Bangkok Airways) u 15.35 sati. Dolazak u Bangkok u 16.55 sati. Nastavak putovanja za Dohu na liniji QR833 u 19.35 sati. Dolazak u Dohu u 23:25 sati.

13. dan: DOHA – ZAGREB
Prijava na let za Zagreb na liniji QR2015 (Qatar Airways) u 2 sata. Dolazak u Zagreb u 6.15 sati.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

03.08.2019. i 21.01.2020.: 13.590 kn / First minute: 13.290 kn*

06.11.2019.:  12.890 kn / First minute: 12.590 kn*

*First minute popust: 300 kn vrijedi za određeni broj mjesta.

Obavezna doplate za zrakoplovne pristojbe 2.990 kn

 

Cijena aranžmana uključuje:
povratnu zrakoplovnu kartu na ekonomskoj klasi prema navedenom redu letenja, smještaj u hotelu 3* u Ho Chi Minh-u na osnovi 2 noćenja s doručkom, smještaj u hotelu 4* u Hue na osnovi 1 noćenja s doručkom, smještaj u hotelu 3* u Hoi An-u na osnovi 2 noćenja s doručkom, smještaj u hotelu 3* u Hanoiu na osnovi 2 noćenja s doručkom, smještaj u hotelu 4* u okolici Angkor Wat-a na osnovi 3 noćenja s doručkom,  9 večera prema programu u lokalnim restoranima ili hotelima, 4 ručka u lokalnim restoranima prema programu, sve ulaznice za muzeje i lokalitete koji se posjećuju prema programu, cjelodnevni razgled autobusom i pješice grada Ho Chi Min-a u pratnji voditelja putovanja i lokalnog vodiča, cjelodnevni izlet u grad My Tho sa krstarenjem po delti rijeke Mekong i uključenim ručkom, cjelodnevni izlet do Cu Chi tunela, razgled s uključenim ručkom, unutrašnji let Ho Chi Minh – Hue (avio takse uključene), vožnja brodom po rijeci Huong do Tien Mu pagode, izlet u Danang sa ručkom i posjetom muzeju (ulaznice i ručak uključeni u cijenu), cjelodnevni izlet u Halong zaljev i trosatno krstarenje po zaljevu s uključenim ručkom, vožnja rikšama, Water Puppet show u Hanoiu, zrakoplovna karta Hanoi – Siam Reap (avio takse uključene), dva cjelodnevna izleta autobusom i pješice hramova Angkor Thom i Angkor Wat, Tha Prohm i Banteay Srei, razgledi svih lokaliteta prema programu u pratnji voditelja putovanja i lokalnog vodiča, večeru i show u lokalnom restoranu u Siam Reapu (Apsara Dance Sow), voditelja putovanja na hrvatskom jeziku i lokalne vodiče u svim gradovima, prijevoze tijekom putovanja, jamčevinu i organizaciju putovanja.

Cijena ne uključuje:
obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe 2.990 kn (podložno promjenama, plaćanje prilikom rezervacije putovanja), doplatu za jednokrevetnu sobu 1.900 kn, trošak vize i usluge za viziranje ukoliko agencija posreduje pri viziranju, osobne troškove i putna osiguranja (preporučujemo).

Obavezne doplate: zrakoplovne pristojbe 2.990 kn, trošak vize za Vijetnam 45 USD (e-viza), trošak vize za Kambodžu 40 USD (e-viza) plaćanje na licu mjesta, 50 USD napojnice za lokalne vozače i vodiče (plaćanje na licu mjesta).

VIZE:
Hrvatskim državljanima za ulazak u Vijetnam i Kambodžu potrebne su vize. Mogu se dobiti na ulasku u zemlju, potrebne su 2 fotografije i 2 prazne stranice u putovnici koja treba biti važeća 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.
Potrebno je dostaviti skeniranu kopiju putovnice u prilikom rezervacije.


Važne napomene:
- Kategorija hotela odgovora službenoj kategorizaciji hotela u zemljama koje se posjećuju  i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.
- Putovnica mora vrijediti još najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje
- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
- Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr  
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.


Minimalni broj prijavljenih putnika: 15

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. 1501-00000699 uplaćena kod Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.  Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

 

ID: INT2022AZ
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju