Velika Poljska tura 10 dana autobusom

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

VELIKA POLJSKA TURA 10 dana autobusom 2021.

Termini putovanja: 05.08. – 14.08.2021.

Uz Zagreb, moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.

  • Bez noćnih vožnji!
  • Uključeni polupansioni, sve ulaznice i lokalni vodiči!
  • Dodatno se naplaćuje samo izlet i ulaznica za rudnik Wieliczka.

Program putovanja:

1.dan   ZAGREB – BRATISLAVA – KRAKOW     900 km
Polazak iz Zagreba s autobusnog kolodvora s perona 502-506 u 05:00 sati. Ugodna vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Slovačku do Bratislave, glavnog grada danas nezavisne države Slovačke, koja je nekada bila dio socijalističke Čehoslovačke. U davna vremena Austrougarske monarhije hrvatsko ime je bilo Požun. U njoj su studirali i mnogi poznati Hrvati. Raspadom socijalizma i mirnim razdvajanjem od oronuloga grada zapuštenih fasada postaje veoma atraktivna turistička destinacija. Razgled započinjemo odlaskom do dvorca koji se nalazi 100 m iznad Dunava i s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad. Dvorac je jedno od rijetkih mjesta odakle se vide tri države: Austrija (3 km), Mađarska (13 km) i Slovačka. Slijedi razgled ostalih znamenitosti: Trg slobode, Napoleonova promatračnica, katedrala Svetog Martina, glavni trg, vijećnica, palača Primacial, Hviezdoslavni trg, Vrata Svetog Martina. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak putovanja kroz prema Poljskoj uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Krakov. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

2.dan   KRAKOW – TORUN – GDANSK      620 km
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema sjeveru Poljske i Baltičkom moru uz kraća zaustavljanja putem. Zaustavljanje u Torunu, koji je poznat kao rodni grad Nikole Kopernika u kojem se nalazi i njegov muzej. Osim muzeja, Torun je poznat i kao grad pod zaštitom UNESCA zbog prekrasne stare gradske jezgre. Razgled grada s voditeljem putovanja: Starega Miasto, stari grad – Rynek Staromiejski, glavni gradski trg – katedrala sv. Ivana – rijeka Wisla – ruševine dvorca Dybowski – Zamak Krzyżacki. Kraće slobodno vrijeme za ručak. Nastavak putovanja prema sjeveru Poljske. Dolazak u Gdansk, najvažnije poljsku luku, za kojeg mnogi tvrde da je grad s naljepšom starom jezgrom u Poljskoj koja se gotovo u potpunosti obnovila nakon 2. svjetskog rata. Povijest Gdanska veoma je turbulentna od početka 2. svjetskog rata u Europi pa do pokreta koji će kasnije slomiti komunizam u istočnoj Europi. Gdansk je bio bio vodeći grad u otporu komunističkoj vlasti. 1980. godine je u brodogradilištu osnovan prvi nekomunistički sindikat „Solidarnost“ čiji vođa je poznati borac protiv komunizma i kasniji predsjednik Poljske Lech Wałęsa koji je radio u brodogradilištu. „Solidarnost“ je 1989. pokrenula masovne prosvjede koji su doveli do pada komunističke vlasti. Time je iz Gdanska krenuo masovni pokret koji će dovesti do sloma komunizma u istočnoj Europi. Odlazak u hotel te smještaj. Večera. Noćenje.

3.dan   GDANSK - izlet BALTIČKI GRADOVI GDANSK, OLIWA I SOPOT – GDANSK                30 km
Doručak. Razgled „Trojmiasta“, konurbacije triju gradova na obali Baltičkog mora: Gdanska, Oliwe i Sopota. Izlet je uz pratnju lokalnog vodiča. Odlazimo u razgled Gdanska. Grad ima mnogo građevina u tradicionalnom njemačkom gotičkom stilu gradnje, posebno iz vremena Hanze. Većina znamenitosti je u Dugoj ulici (Ulica Długa) i na Dugom trgu (Długi Targ). Značajna je Neptunova fontana na Dugom trgu. Jedna od najvećih atrakcija je prolaz Zlatna vrata (Złota Brama). Poznata su i Zelena vrata (Brama Ziełona). Najpoznatija crkva je konkatedrala sv. Marije. To je najveća crkva na svijetu građena od cigle (dugačka 105 m). Građena je u stilu baltičke gotike. Razgled crkve (ulaznica je uključena u cijenu aranžmana). Nakon slobodnog vremena, nastavljamo dalje prema Oliwi gdje ćemo posjetiti katedralu koja je najduža cistercitska crkva na svijetu. Poznata je po svojim veličanstvenim orguljama koje su jedne od najvećih na svijetu. Imat ćemo ih i prilike poslušati. Ulaznica za katedralu u Oliwi uz mali koncert na orguljama uključena je u cijenu aranžmana. Odlazak u obližnji Sopot poznat po svojim kilometarskim pješčanim plažama, razgled: Ulica heroja Monte Cassina – trg Zdrojowy – mol dugačak 500 metara. U predgrađu Sopota mogu se vidjeti prekrasne vile u Art Noveau stile podignute početkom 20. stoljeća. Posjet radionici jantara uz vođenje (ulaznica u cijeni aranžmana). Jantarni nakit jedan je od najvažnijih proizvoda baltičke regije Poljske, mogućnost kupovine predmeta i suvenira od jantara. Ulaznica uključuje i probu poznatog likera Zlatovka. Povratak u hotel u Gdansku. Večera. Noćenje.

4.dan   GDANSK – OLSZTYN – MAZURSKA JEZERA (MIKOLAJKI –  MRAGOWO)         280 km
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do Olsztyna, glavnog grada Warminsko-mazurskog vojvodstva. Ovaj je ljupki gradić, okružen jezerima i šumom, kroz povijest bio pod pruskim i poljskim utjecajem. Grad se prvi puta spominje u 14. stoljeću. Šetnja gradskim središtem: Visoka vrata, koja su glavni ulaz u stari grad – Rynek – katedrala sv. Jakova iz 14. stoljeća – stara gradska vijećnica – dvorac. Slobodno vrijeme za kavu i uživanje u povijesnoj jezgri grada. U slobodno vrijeme, predlažemo posjet regionalnom muzeju u sklopu srednjovjekovnog dvorca u kojem je svojedobno boravio slavni Nikola Kopernik u 16. stoljeću – njegovi nacrti izloženi su u muzeju (posjet u vlastitom aranžmanu, uz doplatu za ulaznicu na licu mjesta). Nastavljamo prema području Mazurskih jezera s preko 2.000 glacijalnih jezera povezanih rijekama (8) i kanalima (12) u sjeveroistočnom dijelu Poljske. Okružena su veličanstvenim prirodnim rezervatima s predivnim slikovitim šumama, u kojima se nalazi i nekoliko veličanstvenih srednjovjekovnih dvoraca, zanimljivima ljubiteljima povijesti. Posjet turističkom središtu regije jezera, ugodnom mjestu Mikolajki. Vrijeme za šetnju promenadom uz obale jezera, kupovinu suvenira i osobne programe. Smještaj u hotel u Mragowu u zoni jezera. Slobodno vrijeme za šetnju u predivnoj prirodi ili kupanje u jezeru. Večera. Noćenje.

5.dan   izlet MAZURSKA JEZERA (KETRZYN – DVORAC RASTENBURG – VUČJA JAZBINA – SWIETA LIPKA)          90 km
Doručak. Cjelodnevni izlet po Mazuriji uz pratnju lokalnog vodiča.  Vožnja prema Ketrzynu, nekadašnjem Rastenburgu, koji je dobio ime po poljskom povjesničaru i aktivistu Wojciechu Ketrzynskom. Posjet gradskom dvorcu obnovljenom u autentičnom gotičkom stilu (ulaznica u cijeni aranžmana).  Područje ovog grada zanimljivo je zbog svoje povijesti. Ovdje se zadržao Napoleon u svojem pohodu na Rusiju dok je u blizini bilo aktivno vojno sjedište Trećeg Reicha za istočno bojište, tzv. „Vučja jazbina“. U ovoj šumskoj bazi je boravio i Adolf Hitler više od 800 dana te uspio i preživjeti atentat bombom pukovnika Clausa von Stauffenberga. Na vrhuncu rada, kompleks je bio mjesto stanovanja i rada čak dvije tisuće ljudi, među njima i 20 žena. Kako ne bi pao u ruke Crvenoj armiji, koja je sve više nadirala prema zapadu, dignut je u zrak 25. siječnja 1945. Kako su pojedini bunkeri bili toliko debeli, nisu srušeni do temelja. Obilazak  kompleksa bunkera uz stručno vođenje (uključena ulaznica i vođenje). Nastavljamo izlet prema obližnjem samostanu Swieta Lipka. Ovaj barokni biser sjeverne Poljske ime je dobio po legendi o „svetoj lipi“ u čije je grane položen drveni kipić sv. Marije, a na čijem je mjestu samostan izgrađen. Prema predaji, kipić je izradio osuđenik na smrt u dvorcu Rastenburg nakon što mu je sv. Marija odgovorila na molitve i poslala komad drveta i nož. Suci su ostali zadivljeni tim čudom i zatvorenika oslobodili. Ulaznica uz vodstvo u cijeni aranžmana. Povratak u hotel u Mragowu. Večera. Noćenje.

6.dan   MRAGOWO – VARŠAVA           230 km
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema Varšavi. Po dolasku panoramski razgled grada busom. Proći ćemo pored Varšavskog muzeja ustanka te ćemo se voziti blizu granica nekadašnjeg varšavskog geta. Vidjet ćemo zgradu koja je građena po uzoru na moskovske “Staljinke” – Palaču kulture, najviša zgrada u Varšavi, glavnu varšavsku aveniju i ulicu Aleje Jerozolimskie, zgrada Nacionalne Opere – Trg Piłsudski – Ogród Saski, najljepši i najstariji park Varšave. Izlazimo iz autobusa i krećemo u razgled starog dijela Varšave uz pratnju lokalnog vodiča: Predsjednička palača – glavna gradska šetnica Krakowskie Przedmieście, mjesto gdje se nalaze mnoge crkve, neoklasicističke palače i spomenici – Grob neznanog Junaka na trgu Piłsudski te idemo u Starego Miasto – Stari grad Varšava – Kraljevska ruta sa kraljevskim dvorcem Zamek Krolewski na trgu Plac Zamkowy (s uključenom ulaznicom – Sigmundov stup i novoizgrađeni stadion koji je otvorio Europsko Prvenstvo 2012. godine. Potom idemo prema starogradskoj tržnici Rynek Starego Miasta, najbolje mjesto za doživjeti pravu varšavsku atmosferu i život –  kip Syrenka Warszawska (sirena varšavska ) – simbol Varšave, Bazylika sw. Jana Chrzciciela (katedrala sv. Ivana Krstitelja) – Muzej Marie Curie, poznate poljske nobelovke – Barbakan Warszawski – ulaz u stari grad Varšavu te zidine koje okružuju stari grad – Pomnik Małego Powstańca, spomenik djeci koja su sudjelovala u bitci za Varšavu – Nowe Miasto, novi dio starog grada. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite programe. Odlazak u hotel i smještaj. Večera. Mogućnost odlaska javnim prijevozom do četvrti Praga smještene na desnoj obali rijeke Wisle koja je u povijesti bila zaseban grad. Danas je ovaj dio grada četvrt u kojoj se okupljaju umjetnici. Ovdje se nalaze brojne galerije, kazališta i klubovi. Stare građevine su pretvorene u kulturne centre, kina, pubove i galerije. Ovo je jedan od rijetkih dijelova Varšave netaknutih ratom te se ovdje nalaze i stare šarmantne ulice i građevine iz predratnog perioda, a ovdje je sniman i poznati film “Pijanist”. Povratak u hotel. Noćenje.

7.dan   VARŠAVA – CZESTOCHOWA – WADOWICE – KRAKOW         400 km
Doručak i odjava iz hotela. Uz pratnju vodiča nastavak razgledavanja grada. Slijedi tura “Židovska Varšava“. Otići ćemo u obilazak Židovskog dijela Varšave – ulica Prozna, jedna od rijetkih ulica u kojoj su još uvijek izvorne zgrade – Koncentracijski kamp i muzej Pawiak – Muzej Poljskih židova – Spomenik herojima geta – Prekrasni park Ogród Krasińskich gdje su bile granice geta. Nakon kraćeg slobodnog vremena vožnja prema slavnom svetištu Czestochowa – Jasnoj Gori, najvećem marijanskom svetištu i mjestu hodočašća u Poljskoj s poznatom Crnom Gospom. Slika Crne Gospe čuva se u bazilici pavlinskog samostana unutar svetišta. Kompleks samostana prostire se na površini većoj od 5 hektara, a Crna Gospa je prema predanju zaustavila napade švedske vojske u 17. stoljeću. Vođenje po svetištu (u cijeni aranžmana) uz detaljni razgled: kapela čudotvorne ikone – bazilika – arsenal – utvrde. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i osobne programe. Nastavak putovanja do Krakowa, jednog od najvažnijih i najstarijih poljskih gradova. Prije nego stignemo u Krakow, usput ćemo stati u Wadowicama, rodnom gradu pape Ivana Pavla II., jednom od najomiljenih papa u povijesti. Nastavljamo dalje prema Krakowu. Iako je Varšava glavni grad, Krakow nazivaju kulturnom prijestolnicom Poljske. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

8.dan   KRAKOW – fakultativni izlet, WIELICZKA – KRAKOW       400 km
Doručak. Odlazak u pješački razgled grada kraljevskom rutom uz pratnju lokalnog vodiča: gradske zidine – dvorac Wawel (ulaznica za dvorac u cijeni aranžmana) koji je bio sjedište poljskih kraljeva pet stotina godina – katedrala (ulaznica za katedralu u cijeni aranžmana) – Collegium Mauis – glavna zgrada Jagelonskog sveučilišta – tvrđava Barbacan – Florianska ulica - središte gradskih događaja – crkva sv. Adalberta – Marijina crkva (ulaznica u crkvu u cijeni aranžmana) – natkrivena tržnica – gradska vijećnica – Rynek Glowny, za koji se vjeruje da je najveći europski srednjovjekovni trg. Ne zaboravite vidjeti vatru koji riga čuveni zmaj Krakowa – Smok Wawelski. Nakon razgleda grada probajte neki od čuvenih street food specijaliteta ili tradicionalne hrane: pierogi, mekani punjeni jastučići od tijesta, slični raviolima; golabki – poljska sarma, a ako nemate baš puno vremena odlični su zapiekanki – sendvič od prepolovljenog francuskog peciva nadjeven sirom, gljivama, lukom… Njam! Poslijepodne predlažemo fakultativni izlet u rudarski gradić Wieliczka (prijava i uplata u agenciji prilikom rezervacije aranžmana) te obilazak jedinstvenog rudnika soli čiji su viši dijelovi danas muzej. Svaka dvorana u rudniku je posvećena važnim osobama, legendama ili događaju iz povijesti Poljske. S preko 300 km rudarskih puteva, dubine od 9 etaža i svakako činjenica da se nalazi na listi UNESCO-a, ova je atrakcija nezaobilazna za sve one koji posjećuju Krakow. Razgled jedine katedrale na svijetu koja je pod zemljom, dvorane za ples i mnogih drugih zanimljivosti podzemnog svijeta. Razgled rudnika s lokalnim vodičem na hrvatskom ili engleskom jeziku. Nakon obilaska slijedi povratak u Krakow. Preporučujemo odlazak do židovskog dijela grada – Kazimierz, dijela grada u koji su bili smješteni svi Židovi iz Krakowa u vremenu njemačke okupacije Krakowa tijekom II. svjetskog rata. Ovaj dio grada se posebno razvijao od 14. stoljeća kada je to bio poseban i neovisan grad, središte židovske kulture i jedan od najutjecajnijih poljskih gradova. U Kazimierzu je srce umjetničkog i boemskog Krakowa prepuno povijesti, obiluje sinagogama i židovskim grobljima, ispunjeno starim, domaćim restoranima, barovima i kafićima, predivnim fasadama sa starim žaluzinama ukrašenim Davidovim zvijezdama, trgovima i hotelima, pravi biser za istraživanje svakog putnika. Vidjet ćemo neke od znamenitosti grada: sinagoga Remu, Stara sinagoga, Izakova sinagoga, Visoka sinagoga (danas u četvrti ima čak 7 sinagoga, no samo dvije služe u vjerske svrhe), židovsko groblje, Židovski trg, Trg Heroja, Židovski muzej Galicija, a proštetat ćemo i do Schindlerove tvornice čiji je vlasnik Oscar Schindler spasio tisuće Židova od smrti. Ovdje je danas za razliku od tmurnije prošlosti 20. stoljeća dio grada gdje možete pronaći hip kafiće i restorane i gdje je odlično mjesto za poslijepodnevni i večernji izlazak. Povratak u hotel javnim prijevozom. Večera. Noćenje.

9.dan       KRAKOW – izlet AUSCHWITZ i BIRKENAU – WROCLAW           310 km
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazimo do Oswiecima, u kojem je bio smješten najveći logor smrti Trećeg Reicha – zloglasan Auschwitz-Birkenau. Ulaz u sami logor uz razgledavanje spomen muzeja i koncentracijskog logora u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom ili engleskom jeziku. Kompleks se sastojao od tri glavna kampa: Auschwitz I., administrativni centar; Auschwitz II. (Birkenau), kamp za istrebljivanje; i Auschwitz III. (Monowitz), radnički kamp te 45 satelitskih logora. Razgled s lokalnim vodičem obuhvaća i razgled Auschwitza II-Birkenau do kojeg se dolazi autobusom (vođenje u cijeni aranžmana). Obzirom da je to mjesto posebnog pijeteta i može biti stresno za neke osobe, za one koji nisu zainteresirani za ulazak, preko puta same destinacije nalaze se caffe barovi i restorani. Vožnja prema Wroclawu, glavnom gradu Donješleskog vojvodstva. Zbog svojih brojnih mostova preko Odre i desetaka otočića, ovaj grad prozvan je „poljskom Venecijom“. U Wrocławu je usprkos vojnom razaranju u Drugom svjetskom ratu (uništeno je oko 70% gradskog tkiva) sačuvan veliki broj starih građevina, dijelom u izvornom obliku, a dijelom su rekonstruirane nakon rata.  Razgled grada: Rynek – gotička gradska vijećnica – Slani Trg – crkva Sv. Elizabete – sveučilišna zgrada u baroknom stilu – Aula Leopoldina (ulaznica u cijeni aranžmana) – otok Ostrow Tumski – barokno-neoklasicistička Kraljevska palača (dvorac pruskih kraljeva) – katedrala sv. Ivana Krstitelja (uključena ulaznica ). Poljaci se diče i s Narodnom dvoranom ili Dvoranom stoljetnice, koja je upisana na UNESCO-v popis svjetske baštine. Riječ je o povijesnoj zgradi s prepoznatljivom kupolom napravljenom od armiranog betona, koja je otvorena u čast stogodišnje obljetnice Bitke kod Leipziga. Ako u šetnji gradom, točnije na mostu Tumski ugledate velik broj lokota obješenih o metalne šipke – ne brinite. U pitanju je romantičan običaj, gdje novopečeni mladenci simbolički zapečaćuju svoju ljubav stavljanjem lokota. Slobodno vrijeme za osobne programe. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

10.dan       WROCLAW – BRNO – ZAGREB            800 km
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja kroz Poljsku i Češku do Brna. Brno je drugi najveći grad u Češkoj, na samom jugoistoku zemlje, na sutoci rijeka Svitave i Svratke. Brno nazivaju malim Bečom i skrivenim srcem Europe. Odlazak u razgled grada s voditeljem putovanja u koji krećemo od dvorca Špilberk, koji je bio najpoznatiji zatvor carske Austrije do 1858. godine. Nastavljamo dalje s trgom Nam. Svobody, Zeleni Trg, imperesivna katedrala sv. Petra i Pavla, crkva sv. Jakova, zmaj od Brna u starogradskoj vijećnici, kapucinski samostan... Slobodno vrijeme za ručak. Kako nijedan posjet Češkoj ne može proći bez piva, posjetit ćemo Pivovaru Starobrno, čiji počeci datiraju čak u 1325. godinu kada se u sklopu tadašnjeg cistercitskog samostana počelo proizvoditi pivo. Probajte neke od čuvenih piva: Stare Brno, Starobrno Medium, Starobrno Dark ili nefiltrirano – Starobrno Unfiltered pivo. Od 2003. godine Starobrno pivovara, zajedno s pivovarom Krušovice ušla je u obitelj Henekena. Posjet uključuje razgled pivovare i degustaciju piva (u cijeni aranžmana). Vožnja prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima, iza ponoći.

Cijena aranžmana po osobi: First minute: 4.790 kn /  Redovna cijena: 4.990 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta    
Minimalan broj putnika: 40 / maksimalan broj putnika 58


Cijena uključuje:
•    prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja,
•    smještaj na osnovi ukupno 9 noćenja s polupansionom (doručak i večera) u dvokrevetnim sobama u hotelima 3*/4*:
•    1 noćenje na osnovi polupansiona u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3*/4* u Krakowu ili okolici,
•    2 noćenja na osnovi polupansiona u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3*/4* u Gdansku ili okolici,
•    2 noćenja na osnovi polupansiona u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3*/4* u Mragowu na Mazurskim jezerima,
•    1 noćenje na osnovi polupansiona u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3*/4* u Varšavi ili okolici,
•    2 noćenja na osnovi polupansiona u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3*/4* u Krakowu ili okolici,
•    1 noćenje na osnovi polupansiona u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3*/4* u Wroclawu ili okolici,
•    sve razgledi prema programu,
•    voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku,
•    lokalne vodiče na izletima “Baltički gradovi” i "Mazurska jezera”
•    lokalne vodiče u Varšavi, Krakowu, Wroclawu i Czestochowi,
•    ulaznicu s katedralom u Oliwi uz mali koncert na orguljama,
•    ulaznicu u crkvu sv. Marije u Gdansku,
•    ulaznicu u tvornicu jantara uz vođenje i probu likera Zlatovka,
•    vođenje kroz samostan Swiata Lipka,
•    ulaznicu i vođenje u Vučjoj jazbini,
•    posjet dvorcu Rastenburg,
•    ulaznicu u kraljevski dvorac u Varšavi uz uključeno vođenje,
•    ulaznicu u Wawelsku katedralu u Krakowu,
•    ulaznicu u crkvu sv. Marije u Krakowu,
•    posjet Auschwitzu i razgled s lokalnim vodičem na hrvatskom ili engleskom jeziku,
•    ulaznicu u Aulu Leopoldinu u Wroclawu,
•    ulaznicu u katedralu u Wroclawu,
•    lokalne vodiče na svim lokalitetima za koje je ulaznica uključena u cijenu aranžmana,
•    jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje.

Cijena ne uključuje:
•    ulaznice za objekte koji se posjećuju u vlastitom aranžmanu, u slobodno vrijeme,
•    dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
•    boravišnu pristojbu koja iznosi 1,50-3,00 eur po osobi po noćenju, obvezna doplata (točan iznos biti će objavljen u završnom pismu),
•    izlet u Wieliczku (uključuje povratni transfer autobusom i pratnju voditelja putovanja, parkirne takse, rezervaciju termina za posjet rudniku soli Wieliczka, ulaznicu i razgled rudnika soli s lokalnim vodičem na hrvatskom ili engleskom jeziku) – 260 kn po osobi; mladi 18-26 god i umirovljenici iznad 65 godina uz predočenje dokumenta 240 kn po osobi; djeca od 4 do 18 godina 220 kn po osobi, (min. 30 prijavljenih, obavezna najava i uplata pri rezervaciji aranžmana),
•    doplata za jednokrevetnu sobu – 1.590 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi,
•    napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2,00-5,00 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami ukoliko istu želite ostaviti),
•    putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Popusti i doplate:
•    20% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
•    trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni,
•    doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 100 kn po osobi.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.
Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
1.    za posebno sjedalo u autobusu:
-    1 red – sj. 3,4     100 kn
-    2 red – sj. 5,6,7,8     100 kn
2.    za dodatno prazno sjedalo u autobusu 990 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami).


VAŽNE INFORMACIJE
-    raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; posebno sjedalo u autobusu garantiramo samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
-    završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
-    fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
-    Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
-    Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja,
-    Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa,
-    program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu,
-    Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na granicama, u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju,
-    predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

Slovačka (Slovensko; Slovenská republika), država u srednjoj Europi; obuhvaća 49 036 km². Na sjeveru graniči s Poljskom (duljina granice 541 km), na sjeverozapadu s Češkom (252 km), na jugozapadu s Austrijom (91 km), na jugu s Madžarskom (677 km) i na istoku s Ukrajinom (97 km). Slovačka je pretežito planinska zemlja; najveći dio površine obuhvaćaju Karpati, ugl. Zapadni, a na krajnjem sjeveroistoku obuhvaća i dio Istočnih Karpata. Ravnice su na jugozapadu i jugoistoku zemlje. U Slovačkoj živi 5 397 036 st. prema popisu 2011. god. ili 110,1 st/km², odnosno 5 410 836 st. prema procjeni za 2013. god.

Poljska, država na istoku Srednje Europe, graniči s Njemačkom na zapadu, Češkom na jugozapadu, Slovačkom na jugu, Ukrajinom na jugoistoku, Bjelorusijom na istoku, Litvom na sjeveroistoku i Rusijom (Kaliningradska oblast) na sjeveru; izlazi na Baltičko more, ima 491 km morske obale. Stanovništvo Poljske etnički je vrlo homogeno. Poljaci, zapadnoslav. narod, čine više od 98% od gotovo 40 mil. st. Takva homogenost nastala je nakon velikih migracija poslije II. svj. rata kada je iselilo nepoljsko stanovništvo (najviše Nijemci), a na njihovo mjesto doselili su Poljaci koji su promjenama granica ostali izvan zemlje. Od manjina danas najviše ima Nijemaca, Ukrajinaca i Bjelorusa, a broj Židova, koji su prije rata činili više od 8% st., zanemariv je. Služb. jezik je poljski.

Češka, službeno Češka Republika je država u Srednjoj Europi koja graniči s Poljskom na sjeveroistoku, Slovačkom na jugoistoku, Austrijom na jugu i Njemačkom na zapadu i sjeverozapadu. Glavni grad Češke je Prag. Češka država nastala je krajem 9. stoljeće kao Vojvodstvo Češka u sklopu povijesne Velikomoravske kneževine. Tijekom Drugog svjetskog rata, Češka je bila pod njemačkom okupacijom, a oslobođena je 1945. godine od strane Sovjeta i Amerikanaca . Češka je visoko razvijena država s naprednim gospodarstvom i visokim životnim standardom. Češka je uz to i članica Ujedinjenih naroda, Europske unije, NATO-a, OECD-a, OSCE-a i Vijeća Europe.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:    
Za  državljane RH viza za Slovačku, Poljsku i Češku, nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta niže navodimo najbliža predstavništva u državama kroz koje prolazimo.
BRATISLAVA: Konzulat Republike Hrvatske u Republici Slovačkoj (Bratislava) se nalazi na adresi Mišikova 21, 81106 Bratislava, Slovačka. Kontakt podaci: tel. 00 421 2 57 20 20 90, 00421 2 57 20 20 91, fax. 00 421 2 54 43 53 65, e-mail. [email protected]. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik, mr.sc. Aleksandar Heina.
KRAKOW: Konzulat Republike Hrvatske u Republici Poljskoj (Krakow) se nalazi na adresi u.ks. Jerzego Popieluszki 36, 30-898 Kraków, Polska. Kontakt podaci: tel. 0048 12 290 6510, 0048 514 007 669 (suradnica konzula), fax. 0048 12 290 6510, e-mail. [email protected]. Kontakt 24 sata, samo za hrvatske državljane +48 602 366 220. Počasni konzul: Pawel Wlodarczyk.
GDANSK: Konzulat Republike Hrvatske u Republici Poljskoj (Bydgoszcz) se nalazi na adresi ul. Kościuszki 27, 85-079 Bydgoszcz, Polska. Kontakt podaci: 0048 601 809 007, e-mail. [email protected]. Počasni konzul: Henryk Maciejewski.
VARŠAVA: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Poljskoj (Varšava) se nalazi na adresi Ignacego Krasickiego 25, 02-611 Warszawa, Polska. Kontakt podaci: 0048 22 844 23 93, 0048 22 44 39 94, fax. 0048 22 844 48 08, 0048 22 844 22 70, e-mail. [email protected]. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Tomislav Vidošević.
Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 8,30-16,30
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva(za stranke): utorak i četvrtak 10,00-14,00
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0048 602 662 413.

BRNO: Konzulat Republike Hrvatske u Češkoj Republici (Brno) se nalazi na adresi Purkyňova 2740/45, 612 00 Brno 12, Češka. Kontakt podaci: tel. 00 420 541 590 202, fax. 00 420 541 590 205, e-mail. [email protected]. Počasni konzul: Ivo Nespor.
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim najkasnije 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40, a maksimalan broj putnika je 58. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
•    gotovina, uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom,
•    kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard,
•    online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama).

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.  Polica jamčevine br. 45-7002767545 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.  Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 1322-00049594, Wiener osiguranje Vienna Insurance group d.d., Slovenska 24, tel. 0800-2580.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda programa.

 

ID: ID
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Engleska

Grčka

Atena

2

Italija

Rim

2

Portugal

Turska

Španjolska