Velika Planina, Golte i Logarska Dolina

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

VELIKA PLANINA, GOLTE I LOGARSKA DOLINA 2 dana/1 noćenje, autobusom iz Zagreba     
        
POLASCI 7.-8.11.2020.

Smještaj u hotelu Golte 4*


Gorski plato u kamniškim alpama , pašnjaci najviše nadmorske visine u sloveniji (1500 m ), gdje su pastiri izgradili kolibe zanimljive arhitekture, jedinstveno u Europi…Logarska dolina-bajkovita i posebna, mami posjetitelje u bilo koje godišnje doba.


1.dan ZAGREB-KAMNIŠKA BISTRICA-VELIKA PLANINA-GOLTE
Polazak s autobusnog kolodvora Zagreb u 7 sati. Vožnja Slovenijom, pokraj Ljubljane i Kamnika do Kamniške Bistrice. Uspon gondolom i sedežnicom do Velike planine koja se nalazi u blizini velikog pastirskog sela čime ćete se vratiti u neka druga, jednostavnija vremena. Šetnja slikovitim pašnjacima do pastirskog sela, koje oživi s toplijim vremenom kada se pastiri vraćaju sa svojim blagom. Razgled živopisnog naselja i upoznavanje pastirske tradicije: Preskarjev muzej, kapelica Sv. Marije snježne i špilja Veternica. Svakako predlažemo degustaciju domaćih specijaliteta poput kiselog mlijeka sa žgancima. Slobodno vrijeme za uživanje u osunčanim livadama, planinskim proplancima, mirisima i cvijeću. Ručak u lokalnoj gostionici (uz doplatu). Povratak žičarom u dolinu do izvora rijeke Kamniške Bistrice, gdje ćemo vidjeti i Plečnikov dvorac, lovačka kuća koju je izgradio Jože Plečnik, najveći slovenski arhitekt i sveučilišni profesor. Opijeni planinskim zrakom te okrijepljeni pastirskom hranom odlazimo u hotel Golte 4* koji se nalazi na 1410 m nadmorske visine i nudi prekrasan pogled na Savinjsku dolinu. Noćenje.

2. dan GOLTE-LOGARSKA DOLINA-MOZIRJE (park cvijeća)-ZAGREB
Doručak. Nastavak putovanja prema Logarskoj dolini koja vas već na prvi pogled ostavlja bez daha. Leži na prosječnoj nadmorskoj visini od 750 m okružena planinskim  visovima od preko 2000 m. Po dolasku slijedi slobodno vrijeme za šetnju dolinom, ručak u jednom od restorana ili posjet  Palenk slapu. Nakon kratkog predaha odlazak do slapa rijeke Savinje – Rinka, jednom od najvećih na području Slovenije (lagana šetnja od mjesta iskrcaja autobusa do slapa ca 30 min). Odlazak do prekrasnog vidikovca “Orlovo gnijezdo” na kojem obavezno popijte liker od borovnica –borovniček.  Slijedi nastavak putovanja do Mozirja i parka cvijeća Mozirski Gaj u kojem možete razgledati enografske predmete, cvjetne gredice, drvene sculpture, popeti se na 18-metarsku promatračnicu isl. Povratak u Zagreb u večernjim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka je podložan promjenama ovisno o prometu i procjeni  pratitelja putovanja.

FIRST MINUTE CIJENA  ARANŽMANA PO OSOBI : REDOVNA CIJENA 550 KN / FIRST MINUTE 490 KN

*First minute cijena je važeća do popunjenja određenog broja mjesta.


CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 
•    Prijevoz  turističkim autobusom
•    1 noćenje s doručkom u hotelu Golte 4* u dvokrevetnoj sobi
•    Turističkog pratitelja tijekom putovanja
•    razglede prema programu
•    jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Doplata: 
•    doplata za jednokrevetnu sobu: 200 kn
•    Povratna karta gondola i sedežnica, ulaznica u Preskarjev muzej i vođenje izleta od strane lokalnog vodića - 21 EUR  / umirovljenici i studenti 19 EUR (potrebno dokumentirati) , djeca do 14 godina 17 EUR – OBAVEZNA DOPLATA
•    OKVIRNI CJENIK UGOSTITELJSKIH USLUGA NA DESTINACIJI:
-degustacija: domaći planinski sir, skuta, kobasice, suho voće, orasi, kruh - 5 EUR 
-pastirski doručak: žganjci, kiselo mlijeko, sir - 5.50 EUR
-gulaš sa palentom - 7 EUR
-pečenica sa zeljem i hajdinim žgancima - 8 EUR
•    Ulaznica u park cvijeća Mozirski gaj: 6 Eur (informativna cijena)
Popusti:
•    Popust za dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju:  50 kn 

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
•    sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
•    sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
•    sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn
•    bilo koje drugo sjedalo po odabiru – 50 kn

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo Vam mailom  najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument  u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl. )
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  
Za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje!

COVID 19 važne informacije:
Većina  hrvatskih županija nalazi se na narančastom popisu, pa osobe  koje dolaze iz tih županija mogu ući u Sloveniju bez određivanja karantene i bez negativnog testa na SARS-CoV-2  (COVID-19). Crveni popis hrvatskih županija pratite na linku. http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/slovenija,120.html
 
Osobama koje ulaze u Sloveniju iz hrvatskih županija koje su na crvenom popisu neće se odrediti karantena ako na graničnom prijelazu predoče negativan test na  SARS-CoV-2 (COVID-19).

UPLATE I REZERVACIJE:
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimum 30% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 21 dan dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!) Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.  

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
•    gotovina, internet bankarstvo
•    kreditne kartice: Diners, Maestro, Visa, Mastercard


Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Sukladno ZPUT-u Agencija je s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Zagreb temeljem Ugovora o osiguranju od dana 03.09.2020. ugovorila: osiguranje jamčevine za slučaj nesolventnosti koje omogućava Ugovaratelju/Putniku neposredno ostvarivanje prava iz jamčevine od osiguravajućeg društva pod brojem police 11 - 7002783444, te osiguranje od odgovornosti za štetu koju Agencija prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza iz Ugovora pod brojem police 45 - 7002783241. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Minimalni broj putnika: 35
Maksimalan broj putnika: 45
    

ID: M
07.11.2020. - 08.11.2020.
cijena od 490 HRK
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 490 HRK