Valencija i Zaragoza 5 dana avionom iz Zagreba

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

Valencija i Zaragoza putovanje 5 dana posebnim avionom iz Zagreba 2024.

 

Datum putovanja: 27.3. – 31.3.2024.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, srijeda 27.3.2024.:  ZAGREB – ZARAGOZA 
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Slijedi prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Zagreba za Zaragozu u 17.15 sati. Po dolasku u Zaragozu u 19.50 sati, slijedi organizirani transfer autobusom do hotela. Prijava i smještaj u hotel. U večernjim satima odlazak u prvu orijentacijsku šetnju gradom uz pratnju voditelja putovanja. Slobodno vrijeme u gradu za večeru, a potom povratak u hotel s voditeljem putovanja u dogovoreno vrijeme pješice ili javnim prijevozom, a možete se vratiti i samostalno. Noćenje.

2. dan, četvrtak 28.3.2024.: ZARAGOZA
Nakon doručka odlazimo u razgled Zaragoze, glavnog grada pokrajine Aragón, u pratnji lokalnog vodiča. Zaragoza je grad smješten uz rijeku Ebro te je peti grad po veličini u Španjolskoj, a poznat je i kao jedno od većih španjolskih marijanskih svetišta. Slijedi razgled stare gradske jezgre Casco Antiguo: barokna bazilika Gospe od Pilara, nastala na mjestu gdje se sv. Jakovu ukazala Gospa, a ujedno poznata i po freskama sjajnog umjetnika Francisca Goye; trg Pilar; Lonja de Mercaderes, trgovačka burza iz 16. st.; Gradska vijećnica; katedrala La Seo; maurska palača Aljafería; Sveučilište iz 15.st. s glasovitim medicinskim fakultetom. Stari grad je prepun uskih uličica i tapas barova te odiše pravom španjolskom atmosferom. Zaragoza je ujedno i grad muzeja tako da se ovdje nalaze, između ostalih, i Muzej Francisca Goye, Muzej Pabla Gargalla, Muzej Alma Mater, Muzej rimskih termi. Nastavljamo šetnju glavnom šetnicom Calle Alfonso II, proći ćemo živim uskim uličicama, vidjeti ostatke rimskog kazališta te se vratiti do glavnog trga. Šetnja do mosta Puente del Pilar odakle se pruža fantastičan pogled na Baziliku i Zaragozu. Slobodno poslijepodne i večer u gradu uz autentično ozračje Velikog tjedna „SEMANA SANTA“: procesije, mise, protkane životom, bojom, kulturom, glazbom i plesom. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, petak 29.3.2024.: ZARAGOZA – ALBARRACIN – TERUEL – VALENCIA 
Doručak i odjava iz hotela. Odlazimo do sela Albarracin, koje se smatra najljepšim španjolskim selom. Kada ste ovdje, imate osjećaj da ste se našli usred srednjovjekovne bajke u kojoj princeza Blanca igra glavnu ulogu. Vrlo zanimljivo, gotovo nepromijenjeno i netaknuto selo na nadmorskoj visini od 1.180 metara s uskim i strmim ulicama i srednjovjekovnom arhitekturom, također je zaslužilo svoje mjesto na UNESCO-voj listi zaštićenih kulturnih spomenika. Nastavljamo prema gradu Teruel, koji se smatra gradom punim života i živih boja te dramatičnih priča iz 13. stoljeća povezanih s dvoje ljubavnika koje Španjolci smatraju svojim Romeom i Julijom. Protagonisti ove priče bili su Isabel de Segura i Juan Diego Martínez, čija je romansa u to vrijeme bila nemoguća zbog ogromnih ekonomskih i klasnih razlika među njima. Pored fascinantne priče, u gradu vrijedi pogledati i katedralu, poznati trg Plaza Del Torico te brojne kule i crkve s elementima „mudéjar“ arhitekture. Slijedi vožnja do Valencije, trećeg najvećeg španjolskog grada, poznatog i kao "grad cvijeća" s brojnim vrtovima i parkovima. Smještaj u hotel. Ukoliko vremenski bude moguće, večernja šetnja jednim od najživljih mediteranskih gradova s voditeljem putovanja. Noćenje.

4. dan, subota 30.3.2024.: VALENCIA
Nakon doručka slijedi razgled Valencije, trećeg po veličini španjolskog grada, koji je svoj nadimak "grad cvijeća" dobio zbog brojnih vrtova i parkova u gradu. Razgled starog dijela grada (javnim prijevozom i pješice) koji je zadržao svoj klasični španjolski izgled. Središnji dio ispunjava katedrala izgrađena u gotičkom stilu s iznimnim portalom i osmerokutnim zvonikom - simbolom grada. Osim katedrale, vidjet ćemo i staru zgradu burze La Lonja, izvanredno očuvano gotičko trgovačko središte iz 15. stoljeća te zanimljive mostove. Zaustavit ćemo se i prošetati natkrivenom središnjom tržnicom iz 1928. godine, jednom od najljepših i najvećih europskih tržnica s 350 lijepo uređenih štandova. Šetnja užurbanim i živahnim ulicama Barrio del Carmen. Slobodno vrijeme za šetnju i večeru u odličnim restoranima gdje možete kušati različite vrste paelle, najpoznatija je “arroz a banda" te osvježavajuće piće “orchata” od badema, i “agua de Valencia" (svježi narančin sok i pjenušac). Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan, nedjelja 31.3.2024.: VALENCIA – ZARAGOZA – ZAGREB 
Doručak i odjava iz hotela. Odlazimo prema modernom dijelu grada, gdje su urbanu cjelinu pretvorili u jedan od najmodernijih gradova u Europi. Želja za kreiranjem učinkovite povezanosti starog i novog u gradu ostvarena je kroz provedbu planova najvažnijeg arhitekta Valencije, Santiaga Calatrava. U isušenom koritu nekadašnje rijeke Turie podignut je impozantan kompleks koji ima, ne samo estetski, već i praktični karakter, sadrži sve: od Muzeja znanosti, Palače umjetnosti, Oceanografskog muzeja. Raskošne, futurističke suvremene građevine danas su postale simbol grada. Razgled izvana sljedećih građevina: l`Hemisferic, Muzej znanosti Princa Filipa, L'Umbracle Terraza, L'Oceanogràfic, Opera i umjetnički centar, L'Àgora - mjesto za koncerte i sportske događaje, most l'Assut... U kasnim poslijepodnevnim satima odlazak do zračne luke Zaragoza. Po dolasku prijava na izravan charter let za Zagreb u 21.35 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 23.55 sati.

 

First Minute* cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 969 €
*First Minute popust 30 € vrijedi za rezervacije do 45 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta po FM cijeni.

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 999 € 
Doplata za jednokrevetnu sobu: 320 € 

Minimalan broj putnika za realizaciju aranžmana: 45

Cijena uključuje: 

 • prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb – Zaragoza – Zagreb 
 • pristojbe zračnih luka
 • 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi do 20 kg i 1 komad ručne prtljage do 5 kg, dimenzija 55 x 40 x 23 cm
 • transfere i razglede prema programu
 • smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama na osnovi 4 noćenja s doručkom
 • licencirane lokalne vodiče u Zaragozi, Albarracinu, Teruelu i Valenciji
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • boravišne pristojbe
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 320 €
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • putna osiguranja
 • fakultativne izlete i sadržaje
 • troškove osobnih narudžbi

Popusti
-10% za dijete do 12 god. na 3. pomoćnom ležaju

Informativne individualne cijene ulaznica:
 

Zaragoza:

 • Katedrala del Salvador de Zaragoza 7 €; Maurska palača Aljafería 5 €; toranj Bazilike-katedrale Nuestra Señora del Pilar 5 €; Museo Goya 8 €

Valencia:

 • GRAD UMJETNOSTI I ZNANOSTI (Ciutat de les Arts i les Ciències)
 • Hemisfèric: 8,70 € (odrasli); 6,70 € (djeca 4 do 12 godina)
 • Museu de les Ciències: 9 € (odrasli); 6,90 € (djeca 4 do 12 godina)
 • Oceanogràfic: 40,50 € (odrasli); 30 € (djeca 4 do 12 godina)

BIOPARC VALENCIA:  

 • Odrasli 26,90 €
 • Djeca (od 4 do 12 godina) 21 €
 • Djeca mlađa od 4 godine: GRATIS

NAPOMENE

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Španjolskoj te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama
 • Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Kraljevinu Španjolsku dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica. 
 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
 • Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Španjolsku na službenim stranicama MVEP-a.

 

ŠPANJOLSKA -  OPĆE INFORMACIJE

 • Zemljopisni položaj: Smještena je na jugozapadu Europe. Španjolska zauzima veći dio Pirinejskog poluotoka. Dio su njenog teritorija i dva arhipelaga, smješteni u Sredozemnom moru (Baleari) i Atlantskom oceanu (Kanarski otoci), sjevernoafrički primorski gradovi Ceuta i Melilla, koji su pod španjolskom upravom te enklava Llivia u francuskim Pirinejima. Španjolska graniči na sjeveru s Francuskom i Andorom, s Portugalom na zapadnu te s britanskom kolonijom Gibraltar na jugu. Sjevernoafrički teritoriji pod španjolskom upravom graniče s Marokom. Ukupna dužina španjolske kopnene granice je 1918 km.
 • Površina: 505,988 km2
 • Broj stanovnika: 44.1 milijuna (god. 2005)
 • Državno uređenje: Parlamentarna Monarhija od 1978.
 • Glavni grad: Madrid, 5.5 milijuna stanovnika (god. 2005)
 • Klima: Istok i jug države – prosječne temperature: 13°C do 25°C Sjeverozapad – prosječne temperature: 8°C -20°C. Unutrašnjost –prosječne temperature: 3°C -23°C
 • Novac: Euro (€) = 100 centa. Novčanice za € 500, 200, 100, 50, 20, 10, 5. Kovanice za € 2, 1 i 50, 20, 10, 5, 2 i 1 cent.
 • Jezik: Španjolski (Kastiljski), katalonski (na sjeveroistoku), galicijski (na sjeverozapadu) i baskijski (na sjeveru).

KORISNE INFORMACIJE - ZARAGOZA

 • Grad se nalazi u kontinentalno-mediteranskom klimatskom pojasu, što znači da su ljeta vruća i suha, dok su zime hladne i ponekad snježne. Najbolje vrijeme za posjet Zaragozi je proljeće (od ožujka do svibnja) i jesen (od rujna do studenog), kada su temperature blage i šanse za oborine niske. Posjetitelji mogu uživati u gradu i tijekom ljetnih mjeseci (od lipnja do kolovoza), ali u to vrijeme vrućina vas može izmoriti i oduzeti užitak istraživanja.

Što vidjeti u Zaragozi?

 • Zaragoza je grad s bogatom poviješću koja se očituje u mnogim znamenitostima, kulturnim i arhitektonskim. Bilo da ste zainteresirani za umjetnost, povijest ili kulturu, Zaragoza ima za svakoga ponešto. Vizurom grada dominira kultna katedrala Basilica del Pilar, smještena na obalama rijeke Ebro i poznata po svojoj impresivnoj baroknoj arhitekturi. Posjetitelji se mogu popeti na toranj za zadivljujući pogled na grad i istražiti brojne kapelice unutar njega.
 • Maurska palača Aljafería sagrađena je u 11. stoljeću i lijepo je očuvana. Posjetitelji mogu krenuti u obilazak s vodičem, naučiti nešto o povijesti palače i diviti se zamršenim detaljima građevine. Palača se smatra jednim od najvažnijih islamskih spomenika u Španjolskoj, iako je u 15. stoljeću postala rezidencija katoličkih monarha. Poznato je po zadivljujućoj mudéjar arhitekturi, koja kombinira elemente islamskog i kršćanskog dizajna. Palača je također poznata po prekrasnim vrtovima i dvorištima ukrašenim fontanama, cvijećem i citrusima.
 • Katedrala La Seo, koja je još jedan primjer barokne arhitekture u gradu. Također se može pohvaliti jedinstvenom mješavinom gotičkog, renesansnog i mudéjarskog stila te je dom mnogim umjetničkim djelima, uključujući Goyine freske. Djela slavnog slikara su ono što vas prati na svakom koraku. Zato vrijedi posjetiti muzej Goya, poznat i kao zbirka Ibercaja. Nalazi se u povijesnom središtu grada, u blizini Basilica del Pilar. Muzej je posvećen djelima Francisca de Goye, jednog od najpoznatijih španjolskih umjetnika, kao i drugih umjetnika iz 18. i 19. stoljeća.
 • Ovdje možete pronaći veliku zbirku Goyinih slika, grafika i crteža, uključujući neka od njegovih najpoznatijih djela, poput "Gole Maje" i "Odjevene Maje". U muzeju se nalaze i djela drugih umjetnika iz Goyina vremena, uključujući njegove suvremenike i one koji su na njega utjecali. El Tubo je, s druge strane, povijesno središte kulinarske scene Zaragoze, gdje posjetitelji mogu pronaći tradicionalne tapas barove i restorane. To je odlično mjesto za probati lokalne specijalitete kao što su migas (pržene krušne mrvice), ternasco (pečena janjetina) i poznato aragonsko vino. U poslijepodnevnim satima posjetite Parque Grande José Antonio Labordeta s brojnim stazama za šetnju, gdje se možete odmoriti od gradske vreve i uživati u bujnom zelenilu.

Kako istražiti Zaragozu?

 • Kretanje po Zaragozi jednostavno je i praktično jer grad ima opsežan sustav javnog prijevoza koji uključuje autobuse i tramvaje. Autobusna mreža pokriva cijeli grad i okolicu, omogućujući jednostavan pristup svim glavnim atrakcijama. Tramvajska mreža također je odlična opcija za kretanje po centru grada, jer nekoliko linija povezuje glavne trgove i atrakcije. Druga opcija je bicikl. Grad ima sustav dijeljenja bicikala pod nazivom Bizi, koji posjetiteljima omogućuje iznajmljivanje bicikla na jednoj od brojnih postaja u gradu. To je sjajan način da istražite grad vlastitim tempom i da se u isto vrijeme malo razgibate.


KORISNE INFORMACIJE - VALENCIA 

 • Katedrala sa zvonikom El Miguelete
 • Ova raskošna katedrala izrađena je u mnoštvu stilova (gotika, renesansa, barok, neoklasicizam) i jedna je od najvećih atrakcija u Valenciji. Baš zato prvi dan započinjemo upravo njome. Katedrala je izgrađena preko muslimanske džamije, koja je izgrađena preko vizigotske bazilike, koja je pak bila izgrađena preko ostataka rimskog hrana – toliko povijesti na jednom mjestu sadrži malo koja građevina.
 • Nemojte zaboraviti na najveću atrakciju u katedrali! S njenog zvonika, popularno znanog kao „El Miguelete“ pruža se zapanjujući pogled na grad i Mediteran. Odande ćete uhvatiti prekrasne fotografije kojima se možete hvaliti na društvenim mrežama ili kasnije razviti predivne razglednice. Neka vas ne uplaši 207 stepenica koje vode do vrha, pogled vrijedi svakog koraka! Ako se nađete gore na puni sat, budite spremni na zvonjavu i smiješne reakcije iznenađenih posjetitelja.
 • Radno vrijeme katedrale u zimsko vrijeme je od ponedjeljka do petka 10:00 – 17:30, a nedjeljom i praznicima zatvorena je za posjetitelje od 14:00 do 17:00.
 •  
 • La Lonja de la Seda (Loža svile)
 • Loža se nalazi u samom centru Valencije, ispred glavne tržnice i Crkve svetog Ivana. Proteže se preko 1990 četvornih metara, a nalazi se i na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine.
 • Vjerojatno je najbolji primjer građanske gotičke građevine u Španjolskoj i podsjetnik na srednji vijek u kojem je Valencija bila veliki trgovački centar. Čim uđete u ovu monumentalnu građevinu visoku vrtoglavih 17 metara, podignite pogled i usmjerite ga u čarobno-zamršenu dekoraciju njenog svoda.
 • Za puni događaj preporučamo kupnju audio-vodiča preko kojeg ćete saznati sve zanimljive detalje o nastanku i stilu ove zapanjujuće povijesne zgrade.
 •  
 • Bioparc Valencia (Valencijski zoološki vrt)
 • Zoološki vrt u Valenciji jedan je od najboljih zooloških vrtova u Europi, što ne čudi jer imitira prirodna staništa isključivo afričkih divljih životinja. Briga o životinjama je ovdje na zavidnoj razini, a osjećaj je sasvim prirodan. Gotovo kao da gledate životinje u njihovom stvarnom okruženju, ali i kao da ste dio tog okruženja jer su granice između posjetitelja i životinja gotovo neprimjetne. Preporučamo da svratite do Madagaskara i poigrate se s preslatkim lemurima. Zoološki vrt je u prosincu otvoren od 10:00 do 18:00 na sve dane, s izuzecima: 24.12. i 31.12. prosinca od 10:00 do 17:00 te 25.12. od 11:00 do 18:00.
 •    
 • Ciutat de les Arts i les Ciències (Grad umjetnosti i znanosti)
 • Najpoznatiji kompleks javnih građevina, veoma kontroverznog dizajna koji je postao zaštitni znak suvremene Valencije. Na istočnom dijelu valencijanskog parka, naići ćete na dva mosta koje je dizajnirao poznati arhitekt Santiago Calatrava: Pont de l'Exposició (popularno „La Peineta“ — „češalj“) i l'Assut de l'Or (popularno „El Arpa“ — „harfa“). Mišljenja o ovim djelima su podijeljena. Mnogi su zadivljeni ovom arhitekturom, dok drugi nisu oduševljeni. Najbolje bi bilo da procijenite sami!
 •  
 • L'Hemisferic (Hemisfera)
 • U nastavku Grada umjetnosti i znanosti nalazi se poznato kino s velikom IMAX kupolom namijenjenom projekciji 3D dokumentaraca i serija o astronomiji. Pravi mali raj za znanstvenike i ljubitelje nebeskog svoda.
 • No, čak i ako niste znanstvenici, naći ćete nešto impresivno ovdje. Calatravina zgrada okružena je vodom, a njena refleksija podsjeća na veliko oko. Ovaj prizor još je zanimljiviji i romantičniji noću, stoga preporučamo da, ako posjećujete Valenciju u paru, došećete ovdje i u večernjim satima.
 • Oceanografic Valencia (Oceanografski muzej)
 • Još jedna najveća atrakcija Europe nalazi se u Valenciji – valencijanski akvarij. Najveći akvarij Europe. Oni koji još nisu posjetili ovakve građevine, mogli bi osjećati laganu nelagodu hodajući kroz tunele dok im iznad glave plivaju pravi pravcati morski psi i raže. Akvarij sadrži dijelove glavnih morskih ekosustava: mediteranski, antarktički, crvenomorski, arktički, tropski, i mnoge druge. A imaju i delfinarij. Da, dobro ste pročitali – delfinarij. Uživajte u izravnom susretu s većinom egzotičnih i nesvakidašnjih morskih vrsti i time okrunite svoje razgledavanje ovog velikog europskog grada.


Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane” turističke agencije. Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. Prilikom prijave plaćate akontaciju 30% iznosa aranžmana čime je vaša rezervacija potvrđena. Ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put ukoliko se niste odlučili za obročno plaćanje. | Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
 

ID: INT2022PT
27.03.2024. - 31.03.2024.
cijena od 969 €
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 969 €

Pronađite svoju destinaciju

Austrija

Beč

1

Engleska

Francuska

Pariz

1

Grčka

Atena

4

Italija

Rim

2

Mađarska

Nizozemska

Portugal

Slovačka

Turska

Španjolska

Madrid

1