UZBEKISTAN 9 dana - Travanj 2024.

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

Uzbekistan - Tragom dalekih karavana

 

 

1.dan, 18.04.: ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zračnoj luci dva sata prije leta. Polijetanje iz Zagreba za Istanbul u 20:30 h letom TK 1056 s dolaskom u 23:40 h po lokalnom vremenu. 


2.dan, 19.04.: TAŠKENT – doručak, ručak

Nastavak leta za Taškent na liniji TK 368 u 00:55 h. Slijetanje u Taškent u 07:20 h po lokalnom vremenu, prijevoz do hotela i odmor u Vašim sobama. Nakon doručka slijedi razgled glavnog grada Uzbekistana s uključenim ručkom: spomenici i vjerski objekti na trgu Hasti Imam: medrese Barak-Kan i Abdul Kasim, mauzolej Kaffai Chachi, muzej primijenjene umjetnosti. Šetnja Chorsu bazarom koji se smatra najvećim i najstarijim bazarom u srednjoj Aziji, memorijal posvećen potresu koji je razorio grad 1966., Bijela džamija, trg nezavisnosti, parlament, novo kazalište. Slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu. Povratak u hotel, noćenje.


3.dan, 20.04.: TAŠKENT – URGENCH – KHIVA – doručak, ručak

Nakon ranog doručka, odlazak u zračnu luku Taškent i let za Urgench. Nakon slijetanja vožnja autobusom za Khivu. Po dolasku slijedi obilazak Khive, jednog od bisera Uzbekistana, najautentičnije oaze središnje Azije, pravog grada-muzeja pod vedrim nebom. Razgled grada s uključenim ručkom: medresa Muhameda Amin Kana s minaretom, mauzolej Pahlavan Mahmuda, utvrda Kunya Ark i džamija Juma s 218 drvenih izrezbarenih stupova, palača Tash Holi. U kompleksu Islam hodže nalazi se minaret s kojeg se pruža nezaboravan pogled na cijeli grad. U večernjim satima odlazak na predstavu s folklornim programom, noćenje.

4.dan, 21.04.: KHIVA – BUKHARA – doručak, večera

Doručak te polazak autobusom za Bukharu. Put vodi kroz pustinju Kizil Kum (Crvena pustinja) i traje između 7 i 8 sati. Kroz pustinju put vodi uz tok rijeke Amu Daria. Vožnja se nastavlja kroz polja pamuka, oteta pustinji. Po dolasku, prijava u hotel, večera i noćenje.


5.dan, 22.04.: BUKHARA – doručak, ručak

Doručak. Slijedi cjelodnevni razgled grada – bisera na nekadašnjem putu svile: utvrda Ark, džamija Bolo Hauz, mauzolej Ismail Samani, česma Ayub, minaret i džamija Kalian (remek-djelo upisano u UNESCO-vu svjetsku baštinu), četvrt Poi Kalian (12-15.st.) sa svojim čudesnim starim tržnicama, džamijama, medresama: Mir Arab, Ulug Beg i Abdulaziz Kan, trgovačka četvrt sa starom tržnicom svile. Ručak tijekom razgleda. Povratak u hotel noćenje.


6.dan, 23.04.: BUKHARA – SHAHRIZABS – SAMARKAND – doručak, ručak

Nakon doručka polazak za Shahrizabs, nekadašnji Kecha, rodno mjesto Timur Lenka gdje je on gradio ogromnu palaču Ak Saray. Tu se nalazi i mauzolej Gumbaz Sejdana, džamija Kok-Mumbaz i kompleks Dory Saodat. Ručak. Dolazak u Samarkand, prijestolnicu antičke Sogdiane koji je bio stjecište karavanskih puteva iz Kine, Sibira, Perzije i Zapada. Smještaj u hotel, noćenje.


7.dan, 24.04.: SAMARKAND – doručak, ručak

Doručak a potom razgled grada: observatorij Ulug Beg, grob sv. Danijela (Daniar Hodža), posjet povijesnom muzeju Afrosiab, džamija Bibi Khanym, šetnja bazarom – najpopularnijom šetnicom lokalnog stanovništva. Razgled nekropole Timurida Shah i Zinda: prostrani arhitektonski kompleks sastavljen od 11 mauzoleja. Ručak i slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu. Noćenje.


8.dan, 25.04.: SAMARKAND – TAŠKENT – doručak, večera

Doručak, odlazak na razgled mauzoleja Timur Lenka: Gur Emir i čuvenog trga Registan na kojem se nalaze tri medrese. U poslijepodnevnim satima prijevoz do željezničkog kolodvora i polazak vlakom za Taškent. Putovanje traje 2 sata i 10 minuta (300 km). Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.


9.dan, 26.04.: TAŠKENT – doručak, ručak

Nakon doručka, odlazak na izlet u planinsko područje u blizini Taškenta. Planina Chimgan i umjetno jezero Chorvak čine popularno odmaralište kojeg posjećuju brojni turisti iz Uzbekistana i susjednih zemalja. Ručak i povratak u Taškent. Kratki odmor u hotelu prije prijevoza u zračnu luku Taškent.


10.dan, 27.04.: TAŠKENT – ISTANBUL – ZAGREB

Polijetanje za Istanbul u 02:35 h (let TK 371) s predviđenim dolaskom u Istanbul 05:50 h. Nastavak leta za Zagreb u 06:55 h (TK 1053) s dolaskom u 08:00 h.


 


Cijena aranžmana za minimum 20 putnika: 14.277,87 kn / 1.895,00 eur 
Cijena aranžmana za minimum 15 putnika: 14.745,01 kn / 1.957,00 eur 


Popust za prijave do 1.12.2023.: 376,72 kn / 50,00 eur 
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.298,02 kn / 305,00 eur

Obavezne doplate: zrakoplovne pristojbe cca. 2.448,71 kn / 325,00 eur – točan iznos na dan pisanja karte
Navedene cijene su za virmansko i gotovinsko plaćanje. Za kartično plaćanje agencija obračunava manipulativne troškove kartičara.

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb–Taškent–Zagreb, prijevoz turističkim autobusom prema programu, vlak Samarkand–Taškent, unutarnji let Tashkent–Urgench, smještaj u hotelima 3* i 4* (lokalna kategorizacija), obroci prema programu, razglede i ulaznice prema programu, lokalnog vodiča na engleskom i stručnog hrvatskog vodiča – pratioca, jamčevinu (polica osiguranja jamčevine za turističke paket aranžmane kod Uniqa osiguranje d.d, polica br. 45- 7002809850).


Napomena: hrvatskim državljanima nije potrebna viza za turistički boravak u Uzbekistanu do 30 dana.

Preporučujemo putno osiguranje.

Više informacija u agenciji.
Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa.

IDK:HR-AB-01-080203269

ID: 2015ITC
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Maroko

USA