Tibet - Shangri La - Sichuan - Yunnan

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE U TIBET - SHANGRI–LA: SICHUAN, YUNNAN  I TIBET

DATUM PUTOVANJA: 15.06. – 28.06.2020.  


Tibet ima svoj vrt, Yunnan i svoj Shangri – La, zemlju gdje vladaju mir i spokoj, koju je veličao u svom romanu J. Hilton.  Vratit ćete se izvorima, tamo, u Tibet, gdje se zemlja sjedinjuje s nebom, tamo gdje su ljudi nepokolebljive vjere sagradili hramove i palače, čini se, kao odjeke grandiozne prirode.


Program putovanja:

1. dan - 15.06. ponedjeljak: ZAGREB -  DOHA
Sastanak grupe s vodičem na aerodromu. Polijetanje  iz Zagreba u 17:15 h (QR218) s slijetanjem u Dohu  u 23:45  h.

2. dan – 16.06. utorak : DOHA- CHENGDU
Nastavak putovanja letom QR860 za Chengdu u 02:15 h. Po slijetanju  u 14:55 h, transfer do hotela. Smještaj u hotel Arong Antai 4* i razgled prijestolnice Sečuana: povijesna četvrt Jinli i taoistički hram Qing Yang Gong. Večera, noćenje.

3.dan - 17.06.  srijeda: CHENGDU – KUNMING
Po doručku vožnja do najvećeg  centra za proučavanje i zaštitu velikih panda. Povratak u grad. Ručak. Posjet "kući čaja". Slobodno vrijeme do večere, transfera u zračnu luku i  leta za Kunming . Po slijetanju transfer do hotela.

4.dan - 18.06. četvrtak:  KUNMING - SHILIN (KAMENA ŠUMA) – KUNMING
Poslije doručka odlazak na cjelodnevni izlet do «kamene šume» u Shilinu, stijenja fantastičnih oblika stvorenih  kroz milijune godina erozijom, koju Kinezi smatraju jednim od svjetskih čuda. Ručak. Povratak u Kunming, šetnja uz obalu tzv. "Zelenog jezera". Večera, transfer do željezničkog kolodvora i večernji polazak spavaćim kolima za Lijiang.

5.dan - 19.06.  petak: LIJIANG ( 2400 m/nv )
Lijiang je smješten u podnožju planine Ylong  (5596 m) a 1997.g. je upisan u UNESCO-vu svjetsku baštinu.
Po dolasku vlaka doručak u hotelu. Razgled grada palača i budističkih hramova iz doba dinastija Ming i Qing, sa svojim popločanim uličicama i kamenim kućama. Razgled muzeja Dongba (povijest naroda Naxi), šamana, čuvara kulture Naxi i rezidencije dostojanstvenika Mufu, značajne zbog svoje arhitekture i kolekcije uporabnih predmeta. Razgled lokalne tržnice gdje Naxi ( potomci tibetanskih nomada ) prodaju svoje proizvode. Odlazak u selo Baisha i posjet hramu Liuli gong (impresivne freske). Šetnja obližnjim pitoresknim gradićem Shuhe (UNESCO). Večera,  noćenje u hotelu.

6 dan - 20.06.  subota : LIJIANG – SHANGRI LA (ZHONGDIAN )( 3000 m/nv )
Doručak. Polazak cestom prema Zhongdianu, tibetanskom distriktu na sjeveru Yunnana poznatom, zahvaljujući romanu J. Hiltona pod imenom Shangri-la, zemlja gdje vladaju mir i spokoj. Na tibetanskoj visoravni na 3000 m/nv, rižišta i bivole zamijenili su livade i yakovi. Putem ćete uživati u predivnom pejzažu na tromeđi između provincija Tibet, Yunnan i Sechuan. Zaustavljanje u veličanstvenom klancu Tigrov skok, jednom od najdubljih na svijetu, te u malom selu Shigu, na prvoj okuci rijeke Yangze. Večera i noćenje u hotelu u Zhongdianu.

7. dan - 21.06.  nedjelja: SHANGRI LA (ZHONGDIAN)
Doručak. Posjet samostanu sekte žutih kapica Gedansong Zanlin, kojeg je sagradio Dalaj Lama u 17.st. Samostan odiše jakom religioznom atmosferom, jer danas tu živi još oko 800 monaha. Samostan zbog svoje kompleksnosti i bogatstva nazivaju i "mala Potala". Izlet na jezero Shudu koje je sastavni dio nacionalnog parka Pudacuo, u kojem se pod zaštitom UNESCO-a našla bogata flora i fauna, osobito zanimljiva u ovo doba godine.  Zaustavljanje u selu tipičnih tibetanskih kuća  u kojem ćete se susresti sa svakodnevnim životom Tibetanaca. Povratak u Zhongdian, razgled tog starog grada, etape na Putu čaja, na raskrsnici puteva tibetanskih etničkih manjina. Večera. Noćenje.

8. dan - 22.06.  ponedjeljak: SHANGRI LA – GONGGAR – ZETANG(3400m/nv)
Rani doručak, transfer do zračne luke i let  do Gonggar-a u 10:50 h (3400 m/mv) aerodroma koji se nalazi na pola puta između Lhase i Zetanga. Po slijetanju u 12:55 h vožnja cestom do Zetanga u dolini rijeke Yarlung, kolijevke tibetanske kulture. Usputno zaustavljanje i razgled samostana Trandruk, jednog od najstarijih budističkih svetišta na Tibetu.  Ručak.
Slijedi razgled jedne od grobnica starih tibetanskih kraljeva. Po dolasku u Zetang, večera, smještaj u hotel.

9. dan - 23.06. utorak:  ZETANG – GYANZE -XIGATZE (3900 m/nv)
Doručak. Krivudavom cestom se dolazi do tirkiznog jezera Yandrok Tso (4974 m/nv). Nastavak vožnje preko planinskih prijevoja Karo-la (5045 m/nv) i Shimie-la (4500 m/nv). Po dolasku u Gyanze ručak i posjet stupi Pango Chorten u lamaističkom samostanu Palkhor Chode (zvan i Palcho samostan). Nastavak puta za Xigatze. šetnja drugim po veličini gradom na Tibetu, tradicionalnom sjedištu Panchen Lama. Večera u gradu,  noćenje u hotelu.


10. dan - 24.06. srijeda: XIGAZE – LHASA ( 3680 m/nv )
Doručak. Razgled samostana Tashilumpo, osnovanog u 15. st. Za šetnje uličicama redovničkog grada otkrivat ćete
svakodnevni život lama.  Polazak brzim vlakom za Lhasu . Po dolasku u Lhasu slobodno vrijeme za šetnje tibetanskom prijestolnicom. Večera, noćenje u hotelu.

11 dan - 25.06. četvrtak: LHASA
Doručak. Razgled utvrđene palače Potala,  započete u 7. st. a završene u 18. st. Potala dominira gradom, ima 13 katova i više od tisuću prostorija: svetišta, galerija, biblioteka i privatnih odaja. Do 1959. god. ovdje je bilo sjedište Dalaj Lame. Danas je  pretvorena u muzej. Ručak. Posjet samostanu Jokhang-duhovnom središtu Lase i "katedrali Budizma" . Šetnja ulicom Barkhor u kojoj se nalazi živopisni bazar.  Večera i noćenje u hotelu.

12. dan - 26.06. petak: LHASA
Po doručku polazak prema samostanu Drepung (5 km od Lhase). Osnovan 1416.godine, Drepung spada u tri tzv.Gelupka samostana-sveučilišta na Tibetu (uz samostane Sera i Ganden). Nekoć je to bio najveći samostan koji je udomljavao 7.700 redovnika, ponekad i više. Prije izgradnje Potale tu je bilo sjedište Dalaj Lama. Ručak. Slijedi razgled samostana Sera, drugog po važnosti u tibetanskom budizmu. U njemu je sjedište sekte Žutih kapica. Posjet palači Norbulingka (stara ljetna palača Dalaj Lame) u istoimenom parku. Večera, noćenje u hotelu.

13.dan - 27.06. subota:  LHASA– CHENGDU
Nakon doručka napuštamo hotel,  transfer do zračne luke te polijetanje za Chengdu. Po dolasku transfer do mjesta Dujiangyan , oko 40 km od Chengdu-a gdje ćete razgledati 2000 godina stari sustav irigacije (navodnjavanja). Sustav je sagrađen 256 godine prije n.e. i najstariji je sustav za navodnjavanje u kojem se ne koristi brana. Stoga je s razlogom pod zaštitom UNESCO-a. Koristeći prirodnu topografiju (pad terena) I hidrološke uvjete (vodostaje rijeke) sustav natapa oko
670 tisuća hektara poljoprivredne površine (za usporedbu ukupna površina Istre je 282 tisuće hektara). Povratak u Chengdu I večera u gradu. Slobodno za šetnje do polaska u zračnu luku (oko 22:00 sata). Prijava za let.

14.dan - 28.06. nedjelja:   CHENGDU - DOHA – ZAGREB                                          
Polijetanje za Dohu u 02:00 h (QR 861). Slijetanje u 05:00 h po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja letom za Zagreb u 08:15 h s dolaskom u Zagreb u 13:10 h (let QR 217).   

Cijena putovanja: 19.560 kn po osobi u dvokrevetnoj sobi

Cijena je rađena na bazi grupe od minimum 15 putnika.

Doplata po osobi za grupu od 10-14 putnika: 960 kn

Obavezna doplata za aerodromske i druge pristojbe: 3.450 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.340 kn

Cijena uključuje: sve letove navedene u programu, vožnje vlakom, boravak u hotelima 4*, pune pansione, sve transfere, izlete, razglede navedene u programu s ulaznicama i lokalnim vodičima, stručnog pratioca na hrvatskom jeziku.

Cijena ne uključuje: fakultativne programe, troškove vize: 180 kn, napojnice 5 eura dnevno (napojnice se predaju vodiču-pratiocu na početku putovanja)

 

 

ID: 2015ITC
15.06.2020. - 28.06.2020.
cijena od 19.560 HRK
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 19.560 HRK