Tajland - Bangkok i Phuket

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

TAJLAND Bangkok city break i odmor na Phuketu 10 dana zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 20.2. – 29.2.2020., 9.4. – 18.4.2020.


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: ZAGREB – DOHA – BANGKOK  
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja te prijava na let za Dohu u 9.45 sati na liniji QR216 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu predviđen je u 16.15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Bangkok u 18.30 sati na liniji QR826 (Qatar Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan: BANGKOK
Predviđeni dolazak u zračnu luku Bangkok u 5.30 sati po lokalnom vremenu. Po obavljanju viznih i carinskih formalnosti, doček od strane lokalnog agenta te odlazak na poludnevni razgled tajlandske prijestolnice Bangkoka; obilazak hramova i velike kraljevske palače s raskošnom pozlatom i živopisnim keramičkim kipovima i ukrasima. Palača je smještena na obali rijeke Chaophraya, a u njoj se nalazi i poznati Hram smaragdnog Bude. Nakon toga, odlazak do Wat Pho hrama Ležećeg Bude, najstarijeg i najvećeg hrama u Bangkoku, ujedno i jednog od najstarijih medicinskih učilišta. Zatim plovidba klongovima (kanalima – ulicama) i posjet jednom od najatraktivnijih tajlandskih hramova Wat Arun - hramu Zore Po završetku razgleda, organizirani prijevoz do hotela. Odmor i slobodno vrijeme. U večernjim satima preporučujemo fakultativni odlazak na krstarenje po rijeci Chaopraya uz večeru (uz doplatu). Povratak i noćenje u hotelu.

3. dan: BANGKOK – izlet PLUTAJUĆA TRŽNICA DAMNOEN SADUAK – BANGKOK
Nakon doručka krećemo na cjelodnevni izlet na plutajuću tržnicu Damnoen Saduak gdje se ponuda svih namirnica nalazi na čamcima. Vožnja po rijeci kroz tržnicu te zaustavljanje ukoliko želite nešto i kupiti. Nakon vožnje posjet poljima soli te odlazak do farme na kojoj se proizvodi šećer i različiti proizvodi od kokosa. Ručak u ružinim vrtovima je uključen. U poslijepodnevnim satima povratak u Bangkok. Navečer predlažemo odlazak u Siam Niramit, folklorni spektakl s večerom gdje ćete moći vidjeti tradicionalne folklorne plesove i pjesme iz različitih regija Tajlanda (uz doplatu). Noćenje.

4. dan: BANGKOK – PHUKET
Doručak i odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke i prijava na let PG273 (Bangkok Airways) prema Phuketu u 12.25 sati. Dolazak na Phuket predviđen je u 13.50 sati. Prijava i smještaj u hotelu na plaži na osnovu 5 noćenja s doručkom. Phuket je najveći tajlandski otok i jedno od najomiljenijih tajlandskih ljetovališta s predivnim pješčanim plažama okruženim palmama, toplim morem, gostoljubivim ljudima, odličnom hranom, bujnim tropskim raslinjem, brojnim mogućnostima za vodene sportove, shopping i zabavu u brojnim restoranima, barovima i noćnim klubovima. Kombinacija svega ovoga čini idealan ambijent za nezaboravan odmor. Noćenje.


5 – 8. dan: PHUKET
Smještaj u hotelu na plaži na osnovi noćenja s doručkom. Predlažemo neki od fakultativnih izleta poput cjelodnevnih izleta na Krabi, Phi Phi Island (Maya Beach), James Bond Island, Khao Sok Jungle Safari, itd. Cijena izleta varira od cca 30 EUR do 80 EUR. Svi izleti su na principu „seat in“ što znači da su na principu grupnog polaska gostiju iz više hotela na Phuketu, ne na privatnoj osnovi. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta program na izletima može se promijeniti bez prethodne najave, zbog sigurnosnih razloga. Izleti se uplaćuju na licu mjesta.

9. dan: PHUKET – DOHA
Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza do zračne luke i prijava na let za Dohu na liniji QR841 (Qatar Airways) u 20.40 sati. Dolazak u Dohu predviđen je u 23.50 sati.

10. dan: DOHA – ZAGREB  
Nastavak putovanja prema Zagrebu u 1.55 sati na liniji QR215. Predviđeni dolazak u Zagreb u 7.00 sati po srednjoeuropskom vremenu.


First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 6.690 kn*

* FM popust 300 kn vrijedi za rezervacije do 45 dana prije polaska ili do popunjenosti mjesta po FM cijeni.

Redovna cijena aranžmana po osobi: 6.990 kn

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 2.790 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.250 kn


Cijena uključuje:
- prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Bangkok – Phuket - Zagreb
- unutarnji let Bangkok – Phuket
- 2 noćenja u dvokrevetnim sobama s doručkom u hotelu 4* u Bangkoku
- 5 noćenja u dvokrevetnim sobama s doručkom u hotelu 4* na Phuketu (Patong Beach)
- cjelodnevni izlet s ručkom na plutajuću tržnicu Damnoen Saduak
- razgled Bangkoka s uključenim ulaznicama
- lokalnog vodiča na engleskom jeziku
- pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
- trošak organizacije putovanja
- jamčevinu

 

Cijena ne uključuje:
- pristojbe zračnih luka 2.790 kn
- doplatu za jednokrevetnu sobu 2.250 kn
- napojnice vodiču i vozaču 20 EUR - plaćanje na licu mjesta
- viza za Tajland 280 kn (mogućnost posredovanja agencije uz doplatu od 80 kn)
- dodatne usluge, obroke i izlete
- osobne troškove
- putno osiguranje

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

BANGKOK:
Krstarenje s večerom na rijeci Chaopraya: 490 kn
Večera s folklornom predstavom (Siam Niramit): 400 kn
*plaćanje prilikom rezervacije aranžmana


Važne napomene:
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
- Kategorizacija hotela na Tajlandu odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
- Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
- Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja prema Općim uvjetima organizatora putovanja. - Viza za Tajland: putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju; formular ispunjen u cijelosti štampanim slovima; jedna fotografija sa svijetlom pozadinom veličine 3.5 x 4.5 cm

Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju aranžmana: 15

KORISNE INFORMACIJE – TAJLAND
 

TAJLAND

Tajland, službeno Kraljevina Tajland (staro ime ove države je bilo Sijam) je država u jugoistočnoj Aziji. Na jugu izlazi na Tajlandski zaljev, dio Južnog kineskog mora. Graniči na zapadu s Mjanmarom, na sjeveru i istoku s Laosom, na istoku s Kambodžom i na jugu s Malezijom. Planine zauzimaju sjeverni i zapadni dio zemlje (najviši vrh je Inthanon, 2.565 m). Na sjeveroistoku se nalazi brežuljkasta uzvisina Khorat koju rijeka Mekong dijeli od Laosa. Središnji dio zemlje zauzima široka dolina rijeke Chao Phraya. Dolina je jezgra tajlandske države; ovdje živi većina stanovništva. Tajlandu pripada i sjeverni dio Malajskog poluotoka. Većinu stanovništva čine etnički Thai (Tajci) čiji je jezik član tajske jezične skupine (srodan laoskome) i koji su uglavnom budisti. Osim njih, u zemlji živi i velik broj Laošana koncentriranih u sjeveroistočnom dijelu zemlje. Brojna kineska zajednica ima velik utjecaj u gospodarskom životu zemlje. Na sjeveru žive planinski narodi, među kojima se ističu Hmong i Karen.

VAŽNO!

Elektronske cigarete, vaporizeri i tekućine za iste su zakonski zabranjene u Kraljevini Tajland od strane vlade te sukladno odluci donesenoj 2014. godine kako bi se promovirala zaštita zdravlja. Nepoštivanje iste odluke može rezultirati novčanom ili zakonskom kaznom te se primjenjuje kako na strance, tako i na domaće državljane.

Vodič za unos liječnički propisanih medikamenata u Kraljevinu Tajland nalazi se na sljedećem linku .

•    Ukoliko liječnički propisani medikamenti nisu navedeni na međunarodnoj listi kao opijati, pacijenti pod tretmanom mogu unijeti količinu lijekova dostatnu za 30 dana uporabe u originalnoj ambalaži i uz pismo liječnika. Kontakt mail za sva pitanja: [email protected]   i [email protected]

•    Ukoliko se unose liječnički propisani medikamenti koji sadrže određene psihotropske sastojke, molimo provjerite popis lijekova i djelatnih tvari na sljedećim linkovima:

o    Restriction on Narcotic

o    Restriction on Psychotropic

o    Check the Drug

o    List of Controlled Narcotic Drugs under the Thai Narcotics

o    FAQ

Ukoliko vaš lijek spada pod Kategoriju 2 na listi kontroliranih lijekova, prije ulaska u Kraljevinu Tajland trebate dobiti dozvolu za unos lijekova od Administracije za hranu i lijekove za što trebate ispuniti online obrazac na sljedećem linku, minimalno 2 tjedna prije dolaska s obzirom da za izdavanje dozvole treba 3-5 radnih dana: http://permitfortraveler.fda.moph.go.th/Submission/create?type=ic

Po odobrenju unosa lijekova, dozvolu ćete dobiti na mail adresu te ju je potrebno isprintati i ponijeti sa sobom na putovanje. Carinski službenici pri ulasku u zemlju imaju pravo tražiti istu na uvid.

Kontakt adresa za sve informacije i pitanja: [email protected]

Zabranjeni predmeti za unos u Kraljevinu Tajland: obsceni predmeti, literatura i slika, predmeti sa krivom zastavom Kraljevine Tajland, narkotici, krivotvorene valute, krivotvoreni pečati i ostali predmeti.

Sukladno zakonu Lese Majeste donesenom 1908., vrijeđanje i nepoštivanje kraljevske obitelji se smatra ozbiljnim prekršajem te se čak izbjegava i razgovor o kraljevskoj obitelji u javnosti. Također se isto odnosi i na tajlandski novac – baht, stoga ukoliko vidite novac na cesti, nemojte stati na njega jer se isto smatra uvredom i može rezultirati kažnjavanjem ili zatvorom.

Ispijanje alkoholnih pića dozvoljeno je osobama starijim od 20 godina, no zabranjeno je ispijanje istih u hramovima, ljekarnama, školama, benzinskim crpkama, javnim parkovima. Također, sukladno zakonu iz 2017 zabranjeno je promoviranje loga i brendova alkoholnih pića, stoga razmislite prije nego što napravite selfie sa Singha pivom uz bazen jer je za isto predviđena kazna od 1,500 USD.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:    

Za državljane Republike Hrvatske  viza za Tajland je potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju te imati barem dvije prazne stranice za vizu. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se sami informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te bio kakvih drugih problema, za hrvatske putnike nadležno je diplomatsko predstavništvo Hrvatske u Bangkoku

Bangkok

Konzulat Republike Hrvatske u Kraljevini Tajland

No. 138/51, Jewelry Center Building,

23rd Floor, Room No. C-7,

Nares Road,

Bangruk Disctrict,

Bangkok 10500,

Thailand

Vithoon Aramvareekul, počasni konzul

+66 81 8666855

+662 236 1451

 

KORISNE INFORMACIJE – TAJLAND

Službeno ime: Kraljevina Tajland

Glavni grad: Bangkok

Službeni jezik: Službeni jezik je Thai. U turističkim mjestima govori se engleski.

Vremenska razlika: srednjoeuropsko vrijeme + 7 sati (Hrvatska 10:00 = Thailand 17:00 sati

Novčana jedinica: Baht (THB)

Broj stanovnika: 62 mil.

Površina: 517 000 km2;

Napon struje: 220 V

Cijepljenje: nije potrebno

Pozivni broj zemlje: +66

Mobilna telefonija: sve mreže uglavnom rade, no za roaming obavezno provjeriti kod telefonske kompanije čije usluge koristite prije putovanja

Klima: tropska klima sa 3 različite sezone. Monsuni tj. kišna sezona na Tajlandu počinje u srpnju i traje do listopada nakon čega slijedi suho i hladno razdoblje sve do polovice veljače. U razdoblju od ožujka do lipnja temperature su mnogo veće (čak do 40 stupnjeva tijekom dana). Najbolje vrijeme za boravak na Tajlandu je od studenog do ožujka da bi se izbjegla vruća i kišovita razdoblja. Međutim i svi ostali mjeseci su također pogodni za posjetu.

Odjeća i obuća: 

lagana pamučna odjeća, dobre i udobne cipele i oprema za kišu. U Tajlandu jeftino prodaju kvalitetne i praktične kabanice. Obuću treba skinuti u nekim hramovima i na večeri kantoke

Za posjet hramu treba biti dolično odjeven-ne toleriraju se kratke hlače, kratke suknje (trebaju biti do koljena) niti majice otkrivenih ramena.Košulje s kratkim rukavima ili slične majice su najpraktičnije.

Moderne „poderane „ traperice nisu preporučljive-u kraljevskoj palači u Bangkoku i ljetnoj palači možete biti zaustavljeni na ulazu. Biti će vam ponuđen-uz malu napojnicu- dugi ogrtač ( u ljetnoj palači ponekad obavezan). U kraljevskoj i ljetnoj palači nisu dozvoljene natikače (ni muške ni ženske), sandale moraju biti s remenom na peti.

Kupovina: predmeti od pamuka, dlaka, bambusa, kokosa, papira, svile, nakit od dragog kamenja, srebra i zlata, rukotvorine svih vrsta - vrlo napredno izrađene

Hrana i piće: obavezno korištenje flaširane vode, Thailand je destinacija poznata i po kulinarstvu. Najčešće se priprema meso: piletina, govedina, svinjetina, riba, plodovi mora, svježe voće i povrće, a kod kuhanja se koriste razni začini od kojih je većina jako pikantna, te kokosovo mlijeko, curry, kikiriki. Uobičajeni prilozi su rezanci i riža.

INFORMACIJE O TAJLANDU:

Ovaj dragulj jugoistočne Azije obiluje prelijepim plažama, ukusnom hranom, bogatom kulturom i zabavom koju nudi na svakom koraku.

Na sjeveru zemlje naći ćete planine i bujne džungle, a na jugu prekrasne otoke. Chiang Mai najveći je grad na sjeveru i kulturno je središte poznat po izvrsnoj hrani, a glavni grad Bangkok eklektična je metropola u koji slijeće većina letova.

Napojnice na Tajlandu: Napojnice se ne očekuju, ali uobičajeno je da se zaokruži iznos i gesta se cijeni. 

Korisni izrazi:

Pozdrav = sa-wat-dee ka (žena) | sa-wat-dee kap (muško)

Hvala = kop-koon ka (žena) | kop-koon kap (muško)

Pivo = bia

Ukusno = a-roy

Kupaonica = hong-num

Koliko? = nee gee baht?

Preskupo = feng-mak-pita

Ne želim = mai Ow

Religija i kultura: Budizam je službena religija zemlje i naći ćete hramove i svetišta širom zemlje. Prilikom posjete vjerskim mjestima pokrijte ramena i noge ispod koljena.

Obilazak Tajlanda: Vožnja trajektima najbolji je enačin prijevoza između otoka, a mini-autobusi (ili kombiji s 15 putnika) dobar su način putovanja kratkim udaljenostima.

Najbolje vrijeme za posjet Tajlandu:

Klima varira od regije do regije, ali obično ćete naći najugonije temperature i najmanje koborina od studenog do travnja.

Vrijeme na Tajlandu:

Tropska s tri različita godišnja doba. Iako je „sezona kiše“, oborine su moguće u bilo koje doba godine, pa je najbolje biti pripremljen.

Vruća sezona: od ožujaka do svibanja

Blaga sezona: od studenog do veljače

Sezona kiše: od lipnja do listopada

Najbolje stvari na Tajlandu

Ronjenje: Tajland je jedno od najboljih mjesta na svijetu za naučiti roniti. Mnogo je visokokvalitetnih i jeftinih škola ronjenja.

Tajlandska kuhinja često se smatra jednom od najboljih na svijetu. Saznajte kako pripremiti svoja omiljena jela uz satove kuhanja koje možete pronaći diljem zemlje, ali Chiang Mai nudi jedne od najboljih. 

Tajlandska masaža: Nakon dugog leta ili čak samo jednog dana istraživanja tajlanda, tajlandska masaža najbolji je način za opuštanje. Cijene variraju ovisno o regiji  ali očekujte da ćete platiti između 6 i 15 dolara, ovisno o vašoj lokaciji. Tajlandske masaže su prilično intenzivne i mnogo je istezanja, ali ako ste osjetljivi preporučamo masažu glave, vrata i ramena.

Što probati od hrane na Tajlandu?

Khao Soi: rezanci od jaja i curry juha s piletinom i kiselim povrćem, obično se mogu probati na sjeveru zemlje.

Tom Kha Gai: juha od kokosovog mlijeka s piletinom

Tom Yum Goong: vruća i kisela juha od morskih plodova

Evo nekoliko fraza koje će vam pomoći:

"a harn" znači hrana

"mang-sow-ee-rat" znači bez mesa, ali može uključivati ​​jaja i mliječne proizvode

"jey" je riječ kineskog podrijetla i u prijevodu je veganska (bez mesa i bez životinjskih proizvoda). Također isključuje luk, češnjak i čili.

 

ID: PT
Trenutno nema dostupnih ponuda