Šri Lanka i Maldivi - Zimski praznici

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE ŠRI LANKA I MALDIVI - 11 dana iz Zagreba

Datum putovanja: 04.01. – 14.01.2020.


PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan putovanja: ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polaska zrakoplova. Polijetanje zrakoplova kompanije Turkish Airlines (TK 1056) za Istanbul u 19.55 sati. Dolazak u Istanbul u 00.10 sati prema lokalnom vremenu.

2. dan putovanja: ISTANBUL – COLOMBO   
Nastavak leta za Colombo zrakoplovom kompanije Turkish Airlines u 2.10 sati (TK 730). Dolazak u Colombo u 15.25 sati prema lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih formalnosti slijedi vožnja prema hotelu u Colombu. Smještaj u hotel. Večera. U dogovoru s vodičem, moguć odlazak u večernju šetnju. Noćenje.

3. dan putovanja: COLOMBO – PINNAWALA – DAMBULLA – KANDALAMA
Doručak i odjava iz hotela. Turu  započinjemo vožnjom prema Kandalami. Na putu zaustavljanje u Pinnawali uz posjet sirotištu za slonove. Cijela nastamba smještena je među nasadima kokosovih palmi površine gotovo jednog hektra pa se bebe slonovi slobodno kreću uokolo te ih možete fotografirati iz neposredne blizine kao i hraniti. Nastavak putovanja prema Dambulli. Zaustavljanje kod kamenog hrama koji je izgradio kralj Walagambahu u 1. st. prije Krista i spada u svjetsku kulturnu baštinu. Simbol hrama je kameni Buda visine 14 metara. Nakon razgleda nastavak putovanja prema Sigiriji. Po dolasku, smještaj u hotel. Večera i noćenje u hotelu.

4. dan putovanja: KANDALAMA  – POLONNARUWA – MINNERIYA – KANDALAMA
Doručak i odlazak prema Polonnaruwi, najznačajnijem srednjevjekovnom gradu na otoku. Nakon propasti Anuradhapure, Polonnaruwa je preuzela ulogu otočke prijestolnice. Tamo se hinduistički i budistički hramovi nalaze jedni do drugih. Zatim odlazak do Minerije, nacionalnog rezervata slonova koji se širi na preko 8.800 hektara površine. Vožnja džipovima uz zaustavljanja. Minnerija je postala poznata među entuzijastima cijelog svijeta koji su u potrazi za proučavanjem ponašanja slonova, a ovo je definitivno posebno mjesto gdje možete biti svjedok okupljanja i do 300 slonova na jednome mjestu. Povratak u hotel, večera i noćenje.

5. dan putovanja: KANDALAMA – SIGIRIYA – MATALE – KANDY
Doručak. Odjava iz hotela.  Vožnja prema kamenoj utvrdi Sigiriyi gdje se Lavljim stepenicama uspinjete na vrh Lavlje stijene u čijem se podnožju nalaze i vodeni vrtovi gdje se može vidjeti još uvijek funkcionalan sistem navodnjavanja koje je i dan danas čudo Azije još iz vremena vladavine cejlonskih kraljeva. Na vrhu stijene nalazi se citadela kralja Kassape. Nastavak putovanja za Matale. Posjet  Spice Gardenu, velikom vrtu sa začinima, u kojem ćete saznati kako se uzgajaju, prerađuju te koliko sve vrsta začina postoji. Posjet radionici batika te nastavak vožnje za Kandy. Smještaj u hotel. Poslijepodnevni razgled grada. Kandy, zadnja prijestolnica kraljeva Šri Lanke, gdje je vladao zadnji singalski kralj Sri Wickram Rajasingh prije dolaska na vlast Britanaca 1815. g., hram s relikvijom – zubom Bude, zatim vožnja po jezeru, šetnja kroz centar i preko bazara s rukotvorinama, muzej dragog kamenja. Pred kraj večeri ušetajte u tradicionalnu muzičko plesnu izvedbu kako bi kompletirali kulturu ovog azijskog čuda, otoka Šri Lanka. Povratak u hotel, večera i noćenje.

6. dan putovanja: KANDY – PLANTAŽE ČAJA – NUWARA ELIYA
Doručak i odjava iz hotela. Čaj i turizam su riječi koje se ne mogu odvojiti u priči na putu prema Nuwara Eliyi na kojem ćete se zaustaviti u  tvornici čaja gdje se proizvodi jedan od najboljih i najkvalitetnijih čajeva na svijetu. Uz prezentaciju i degustaciju bit će vremena i za ručak u lokalnom restoranu (nije uključen u cijenu). Imat ćete priliku prisustvovati samom procesu proizvodnje. Ovaj gradić poznat je još iz britanske vladavine, tako da se još uvijek vidi kolonijalna arhitektura pa je čitav kraj prozvan Malom Engleskom. Dok krajobraz kroz koji se prolazi kao i sama lokacija gdje ćete biti smješteni pruža pogled koji oduzima dah. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

7. dan putovanja: NUWARA ELIYA – COLOMO – MALÉ (Maldivi)
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Colombu uz zaustavljanja. Dolazak u zračnu luku Colombo. Prijava na  let za Male, glavni grad otočnog arhipelaga - države Maldivi. Po dolasku u Male, organizirani prijevoz hidrogliserom do hotela. Smještaj  i noćenje.

8. – 9. dan putovanja: MALDIVI
Smještaj u hotelu na Maldivima s uslugom all inclusive. Slobodno vrijeme za odmor i uživanje na prekrasnim pješčanim plažama otoka.

10. dan putovanja: MALÉ (Maldivi) – ISTANBUL
Odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke Male. Prijava na let za Istanbul na liniji TK731 (Turkish Airlines) u 23.35 sati. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

11. dan putovanja: ISTANBUL – ZAGREB
Dolazak u Istanbul u 6.20 sati.  Prijava na let za Zagreb na liniji TK1053 (Turkish Airlines) u 8.05 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 8.15 sati.


First Minute cijena aranžmana po osobi: 18.990 kn
*First Minute popust 600 kn za rezervacije do 60 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Redova cijena aranžmana po osobi: 19.590 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.990 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 6.790 kn

Cijena uključuje:
prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi Zagreb - Colombo - Malé – Zagreb, unutarnji let ekonomskom klasom Colombo – Malé, 5 noćenja tijekom ture po Šri Lanci u hotelima 4* s uslugom polupansiona i tri noćenja u hotelu 4* na Maldivima s uslugom all inclusive, prijevoze i ulaznice za lokalitete prema programu, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, troškove organizacije putovanja i jamčevinu.

Cijena ne uključuje:
obveznu doplata za zrakoplovne pristojbe 2.990 kn, doplatu za jednokrevetnu sobu 6.790 kn, napojnice za lokalne vodiče i vozače (35 USD - plaćanje na licu mjesta), fakultativne sadržaje, obroke i usluge drugačije od navedenih, putna osiguranja i osobne troškove.

VIZE:
Šri Lanka: Od 1. kolovoza 2019., viza za državljane Republike Hrvatske kao i državljane ostalih članica Europske Unije nije potrebna. U slučaju promjene viznog režima, nove informacije će biti pravovremeno dostupne na svim ovlaštenim prodajnim mjestima i web stranicama organizatora putovanja.

Važne napomene
- Kategorizacija hotela na Šri Lanci i Maldivima odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemljama u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
- Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr  
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
- Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

KORISNE INFORMACIJE:

ŠRI LANKA
Službeno ime: Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka
Geografski položaj: južna Azija, Indijski ocean
Površina: 65.610 km2
Broj stanovnika: oko 20.200.000 milijuna
Glavni grad: Colombo, 752.993 stanovnika
Jezik: singaleški i tamilski, govori se i engleski
Religija: budisti 70%, hinduisti 15%, kršćani i muslimani 7%
Vremenska razlika: +3,5 sata ljeti / +4,5 sata zimi
Novčana jedinica: šrilanska rupija (LKR), 1 USD = oko 131,50 LKR
Kupovina: batik, čaj, začini, rukotvorine, namještaj, srebro itd. Trgovine rade od 8 do 17 sati od ponedjeljka do petka.
Odjeća i obuća: lagana pamučna odjeća te lagana vesta ili jakna za hladnija jutra i večeri. U kišnoj sezoni kišobran ili kišni ogrtač, udobna obuća.
Hrana i piće: osim međunarodne kuhinje glavno jelo je riža s curryem. Od pića, popularan je čaj, po kojem je Šri Lanka poznata, zatim vrlo kvalitetno lokalno pivo, a od alkoholnih pića poznat je destilirani ekstrakt cvijeta kokosovog oraha.
Napon struje: 230V/240V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna
Mobilne mreže: A1, T-Mobile i Tele2 partneri
Pozivni broj zemlje: +94
Korisna web stranica: www.srilankatourism.org
Klima: Tropska klima s prosječnom temperaturom od 27°C. U višim predjelima temperatura se može spustiti do ugodnih 16 stupnjeva. Vedro i sunčano vrijeme nije rijetko čak i u periodu monsuna. Jugozapadni monsun donosi kišni period od svibnja do srpnja u zapadne, južne i središnje predjele Šri Lanke. Sjeveroistočni monsun donosi kišnu sezonu u sjeverne i istočne predjele u prosincu i siječnju.

Pinnawalla:
utočištu za slonove gdje možete uživati u druženju s ovim životinjama. Posjetitelji ovog sela imaju priliku nahraniti slonove i pogledati kako se kupaju u obližnjoj rijeci.

Sygiriya:
Rana jutra idealna su prilika za jedan od najljepših izlazaka sunca koji se pruža s Lavlje stijene u Sigiryji. Do vrha ove zagonetne stijene vodi 1200 stepenica urezanih u živu stijenu između predivnih fresaka i rukom ispisanih stihova nastalih prije 800 godina. Na vrhu stijene se danas nalaze ostaci kraljevske palače iz 5.stoljeća, utvrda kralja Kasyape sagrađena tijekom njegove vladavine s brojnim freskama, monumentalnom skulpturom lava i preko 700 rukom ispisanih singaleških stihova nastalih tijekom 800 godina. Lavlja stijena se smatra jednim od najposjećenijih turističkih arheoloških lokaliteta u zemlji pod UNESCOvom zaštitom. Naporan put do vrha stijene, ali vrijedan svake stepenice. Ako ste se ikada pitali kako izgleda drvo vanilije, cimeta, kakaa i kave, posjetite jedan od začinskih vrtova i upoznajte se s terapeutskih vrijednostima začina i procesom dobivanja šalice čaja.

Nuwara Eliya – Nanu Oya - Ella (vlak)
Kada budete spremni pobjeći od tropske klime, krenite prema brdima i zaputite se u grad Ella i na spektakularnu vožnju čuvenim plavim vlakom kroz nevjerojatne krajolike, plantaže čaja, zelene doline i brežuljke koje presijecaju vodopadi do planinskih vrhunaca okrunjenih izmaglicom i oblacimaZa neponovljivi osjećaj adrenalina izađite iz kupea i provedite vožnju stojeći na stepenicama izvan vagona klizeći kroz plantaže čaja, tunele i prašumske vrhove.

Nuwara Eliya popularno je planinsko turističko odredište koje još nosi naziv „Mala Engleska“, zbog ugođaja iz doba britanske kolonizacije. Ovo područje ugodno svježe klime idealno je za uzgoj svjetski poznatog cejlonskog čaja, koji se proizvodi na plantažama oko grada Nuwara Eliya.
 
Plantaže čaja:
Nakon obilaska predivnih hramova, kolonijalnih tvrđava od Gallea do Trincomaleea, zaputite se na jednu od predivnih pješčanih plaža sa očaravajućim bijelim pijeskom i uživajte u surfanju i kupanju u oceanu. Neotkrivenost ove zemlje još jamči da nećete doživjeti gužve na plažama te ćete imati osjećaj kao da imate ovaj otok samo za sebe.

MALDIVI
Službeno ime: Republika Maldivi
Geografski položaj: u južnoj Aziji; nalaze se jugozapadno od Indijskog potkontinenta i Šri Lanke
Površina i broj stanovnika: 298 km2, 349.100 stanovnika
Glavni grad: Malé (76.000 stanovnika)
Službeni jezik: divehi, većina se dobro služi i engleskim jezikom
Religija: islam (Sunitski muslimani -100%)
Vremenska razlika: +3/+4 sata u odnosu na Hrvatsku
Valuta: rufija (MVR)
Električni napon: 230-240 V, engleske tripolne utičnice (potreban je adapter; može se kupiti u svakoj zračnoj luci)
Klima: tropska klima; visoke temperature i dosta vlage; za vrijeme jugozapadnog monsuna od lipnja do kolovoza vrijeme je kišovito
Odjeća: lagana odjeća od pamuka i lana; lokalno stanovništvo je muslimansko i bit će uvrijeđeno golotinjom ili oskudnom odjećom na javnim mjestima
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: dobiva se besplatno prilikom dolaska na Maldive (putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju)

Maldivi su san svakog putnika te raj za sva osjetila. Ovaj biser u Indijskom oceanu rasprostio se na lanac od 26 atola koji svojim osebujnim izgledom privlače turiste diljem svijeta. Kristalno čisto modrozeleno more, bungalovi na vodi, kokteli na pješčanoj plaži i autentična lokalna kuhinja najpoznatije su asocijacije koje vežemo za Maldive. Blaga klima i koraljno podmorje raj su za ljubitelje ronjenja te za sve one koji jednostavno žele samo jedinstveni odmor.

 

ID: INT2022PT
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Maroko

USA