Šri Lanka i Maldivi

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

ŠRI LANKA I MALDIVI - 9 dana/6 noćenja

POLASCI: 11.3.-19.3., 30.09.-08.10.2019.

Hotel 5* na Šri Lanci i 4* na Maldivima, polupansion!


1. DAN: ZAGREB - DOHA
Polazak zrakoplova iz zračne luke Franjo Tuđman za Qatar  na liniji QR218 (Qatar Airways) u 16:05 h. Prijava za let najmanje dva sata prije polijetanja zrakoplova. Dolazak u Dohu u 23:35 h.

2. DAN: DOHA – COLOMBO - PASIKUDAH
Nastavak putovanja u u 00:20 h na liniji QR656 (Qatar Airways). Slijetanje u Colombo u 08:05 h. Nakon carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel 5*. Slobodan ostatak dana za kupanje, sunčanje i opuštanje. Večera. Noćenje.

3. DAN: PASIKUDAH / YALA (FAKULTATIVNI IZLET)
Nakon doručka predlažemo odlazak u Yala nacionalni park. Po dolasku u park slijedi jeep safari u trajanju od ca 3 h. Yala je osnovana 1938. Godine te je najpoznatiji i najrazvijeniji Nacionalni park u kojem se mogu promatrati divlje životinje i ptice. Stada slonova, leopardi, divlje svinje, bivoli, krokodili, medvjedi  i druge divlje životinje te više od 130 vrsta ptica. Navečer povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. DAN: PASIKUDAH / PINNAWALA – KANDY – PERADENIYA (FAKULTATIVNI IZLET)
Rano ujutro nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet. Izlet započinje Pinnawalom, utočištem za slonove osnovanom 1975. Utočište danas broji više od 40 slonova koji su stigli iz različitih dijelova  Šri Lanke još kao mladunci ili su bili napušteni, bolesni ili ozlijeđeni. Slijedi vožnja prema Kandyju, središtu umjetnosti i kulture poznatom po plesu i glazbi. Vrtovi Peradeniya spadaju u jedne od najljepših vrtova u Aziji s više od 5.000 vrsta drveća i biljaka. Kandy je bio posljednja prijestolnica starih singaleških kraljeva te se u njemu  nalazi "Hram relikvije zuba" (Sri Dalada Maligawa), koji je jedno od najsvetijih mjesta za budiste Šri Lanke. Nastavak putovanja prema Peradeniyi, kraljevskom botaničkom vrtu s više od 5.000 vrsta stabala, biljaka i puzavaca. U njemu se nalaze i rijetke i endemske vrste. Navečer povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5. DAN: PANADURA – MALE/MALDIVI
Doručak. Prijepodne iskoristite za odmor i uživanje na plaži. Odjava iz hotela te transfer do zračne luke Colombo. Slijedi let za Male na letu UL103 u 18:50 h. Slijetanje u zračnu luku Male u 19:45. Transfer do hotela  Paradise Island Resort & Spa / North Male Athol. Prijava u sobe, noćenje.

6. DAN: MALDIVI
Doručak. Dan iskoristite za sunčanje, kupanje i opuštanje na prekrasnoj plaži. Maldivi su otočna država u Indijskom oceanu koja se sastoji od 1200 otoka. Mnogi ih nazivaju „rajem na zemlji“. Većina stanovništva su muslimani tako da je alkohol izvan resorta strogo zabranjen. Na otocima se najčešće uzgaja slatki krumpir, ječam, ananas i limun. Jedno od najpoznatijih lokalnih jela je Hedhikaa „finger food“ koji možete konzumirati u lokalnim kafićima. Poslužuje se cijeli dan, topla i svježe pečena s crnim čajem bez kojeg lokalno stanovništvo ne može.  Hedhikaau čine jela kao što su: Gulha (kuglice punjene tunom, lukom čilijem i kokosom), Biskeemiyaa  (prženi snack od mješavine kupusa, kuhanog jajeta, luka, čilija i curry lišća), Bajiya (samosa s dimljenom tunom, lukom, čilijem, pahuljicama, curry lišće) isl. Večera u hotelu, noćenje.

7. DAN: MALDIVI
Doručak. Danas se možete opustiti na plaži ili pak dio dana iskoristiti  za ribolov, ayurvedski tretman lica i tijela, snorkeling  ili sl. Maldivi su otoci s najnižom nadmorskom visinom u svijetu. Na njima su neka od najljepših mjesta za snorkeling i ronjenje. Vidjet ćete ribe svih boja i oblika, kornjače, morske pse i delfine. Kako biste stekli dojam o životu lokalnog stanovništva predlažemo izlet brodom na jedan od takvih otoka jer su turisti do 2009. godine trebali dozvolu za posjet jednom od takvih otoka. Lokalna arhitektura nije samo plavo-bijela već i svježe obojana živim bojama poput tirkizne, narančaste, ljubičaste isl. Često ćete vidjeti  Jorli - metalni okviri s mrežom koji vise s drveta, ekvivalent klupi u parku na kojima ljudi sjede, razgovaraju i odmaraju. Večera u hotelu. Noćenje.

8. DAN: MALDIVI - DOHA
Doručak. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke Male te polazak za Dohu na letu QR 677 u 18:30 h. Slijetanje u Dohu u 21:40 h.

9. DAN: DOHA – ZAGREB
Nastavak leta za Zagreb u 02:00 h na liniji QR215 (Qatar Airways). Dolazak u Zagreb predviđen je u 06:15 h.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

  • 11.3.: 10.490 kn / 9.990 kn  FIRST MINUTE
  • 30.9.: 12.090 kn / 11.590 kn  FIRST MINUTE

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade: 3.390 kn

Cijena uključuje:
- prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa, Qatar Airways
- transferi od zračne luke do hotela i natrag (na Maldivima transfer brodom)
- 3 noćenja  u hotelu 5* na Šri Lanci i 3 noćenja u hotelu 4 *na Maldivima na bazi polupansiona
- stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja-usluge voditelja putovanja
- organizaciju i pripremu putovanja


Cijena ne uključuje:
- obavezna doplata kod prijave: pristojbe zračnih luka 3.390 kn (pristojbe su podložne
promjenama te se konačan iznos određuje na dan izdavanja avio karte)
- doplatu za jednokrevetnu sobu od 5.490 kn
- napojnice za lokalne vodiče i vozače
- dodatne usluge, obroke i izlete

Obavezne doplate po osobi
- obavezna doplata kod prijave: pristojbe zračnih luka  3.390 kn (pristojbe su podložne promjenama te se konačan iznos određuje na dan izdavanja avio karte)

Fakultativni izleti (min. 10 osoba):

YALA: 890 kn po osobi
(uključen prijevoz klimatiziranim autobusom, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, ulaznica u Yalu i Jeep safari)
PINNAWALA – KANDY – PERADENIYA: 890 kn po osobi
(uključen prijevoz klimatiziranim autobusom, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, ulaznice)

VIZA:
Potrebna za Šri Lanku. Hrvatski državljani za turistički posjet do 30 dana mogu ući u Šri Lanku uz dobivanje propusnice na graničnom prijelazu (Aerodrom Colombo). Vizu je moguće ishoditi on-line putem poveznice http://www.eta.gov.lk/slvisa/ (cijena 35 USD, plaćanje moguće American Express, Master i Visa karticama) ili uz posredovanje agencije: 280 kn
Viza za Maldive izdaje se na graničnom prijelazu.
Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma putovanja.

Minimum putnika: 15

 

ID: M
30.09.2019. - 08.10.2019.
cijena od 11.590 HRK
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 11.590 HRK