Šri Lanka 10 dana 2022

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVNJE ŠRI LANKA - Tura po Šri Lanci i odmor na plaži 10 dana / 8 noćenja 2022.

Termini putovanja:
19.02. – 28.02.2022.
16.04. – 25.04.2022.
11.11. – 20.11.2022.


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: ZAGREB – DOHA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Dohu na liniji QR218 (Qatar Airways) u 16.05 sati. Dolazak u Dohu u 23.20 sati.

2. dan: DOHA – COLOMBO – WAIKKAL
Nastavak leta za Colombo u 1.30 satI na liniji QR664 (Qatar Airways). Dolazak u Colombo u 8.35 sati po lokalnom vremenu. Po slijetanju i po obavljanju pograničnih formalnosti, slijedi vožnja prema hotelu u Waikkalu. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor uz bazen ili na plaži. Večera  hotelu i noćenje.

3. dan: WAIKKAL – PINNAWALA – SIGIRIYA – DAMBULLA
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Pinnawali u posjet sirotištu za slonove koje udomljuje oko 60 slonova od kojih ima i beba slonova nađenih napuštenih u divljini. Cijela nastamba smještena je na plantaži kokosovih palmi površine gotovo 25 hektara pa se slonovi mladunci slobodno kreću uokolo te ih možete fotografirati iz neposredne blizine kao i hraniti. Nastavak vožnje prema Sigiriyi, jednoj od najimpresivnijih geoloških formacija otoka i ujedno jednom od najznačajnijih arheoloških nalazišta pod zaštitom UNESCO-a. Popet ćemo se na tvrđavu u stijeni, koju je u 5. st. dao izgraditi kralj Kassapa i koja je služila kao Kraljevska citadela više od 18 godina. Citadela neobične ljepote po imenu Lavlja stijena pruža se gotovo 200 metara u visinu nad gustom džunglom.  Lavlja šapa slikovito čuva stube palače na vrhu. Nastavak putovanja prema Dambulli. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

4. dan: DAMBULLA – MATALE SPICE GARDEN – KANDY
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema nekadašnjoj prijestolnici Cejlona, gradu Kandy. Putem ćemo se zaustaviti kod špiljskih hramova Dambulla, također na listi UNESCO-ve svjetske baštine. U špiljama Dambulle je oko 80 špiljskih hramova, od toga je pet velikih, međusobno povezanih u tzv. “Zlatni hram”. Ukupno, u hramovima postoje 153 Budine statue, tri kipa kraljeva i četiri kipa bogova i boginja. Od toga su dva hinduistička boga (Višnu i Ganeš) koji su iz 12. stoljeća. Zidne slike s površinom od 2.100 m2 prikazuju Budin život, između ostalog Budinu kušnju demona Mare, kao i prvu Budinu propovijed. Nastavak putovanja iz Dambulle za Matale. Posjet Spice Gardenu, vrtu u kojem se uzgajaju i prerađuju razne vrste začina. Dolazak u Kandy, smještaj u hotel. Kandy je zadnja prijestolnica kraljeva Šri Lanke, gdje je vladao singalski kralj Sri Wickram Rajasingh prije dolaska na vlast Britanaca 1815. g. Odlazak u Hram s relikvijom zuba Buddhe, (Temple of the Tooth Relic) koja se smatra najvrjednijom relikvijom na Šri Lanci. Grad Kandy jedno je od najsvetijih mjesta za budiste Šri Lanke, zbog čega su njegovi spomenici upisani na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine 1988. godine. Predlažemo da ponesete odjeću bijele boje za ulazak u hram, kao i odjeću koja prekriva ramena i koljena. Prijava u hotel u Kandyju. Večera i noćenje.

5. dan: KANDY – PERADENIYA – PLANTAŽE ČAJA – NUWARA ELIYA
Doručak, te vožnja prema Peradeniyju, gdje se nalazi Botanički vrt koji je izgrađen za odmor kralja Sinhala. Botanički vrt poznat je po svojoj kolekciji raznih vrsta orhideja, začinskog i ljekovitog bilja, cvijeća, palmi i ostalog drveća (ima više od 4000 vrsta bilja i drveća). Putem ćemo posjetiti plantažu čaja i čuti kako se čaj prvi puta posadio 1824. godine upravo u botaničkom vrtu Peradeniya, a bio je donešen iz Kine. Izvoz je započeo 1873. godine u London. Nastavak vožnje prema Nuwara Eliyi kroz prekrasne krajolike, zelene doline i proplanke. Ovo je pokrajina najboljeg cejlonskog čaja, a zovu ju još i Mala Engleska, nalazi se na nadmorskoj visini iznad 1.800 metara. Gradić Nuwara Eliya je bio vrlo popularan tijekom britanske vladavine, čiji se utjecaj osjeća i danas. Smještaj u hotel, te večera i noćenje.

6. dan: NUWARA ELIYA – ELLA – NACIONALNI PARK YALA
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Nacionalnom parku Yala uz usputno zaustavljanje kod slapa Ravana. Nacionalni park Yala, poznat još pod nazivom Ruhunu smjestio se na jugoistočnom dijelu Šri Lanke, u blizini grada Tissamaharama. Najposjećeniji je park Šri Lanke i ujedno najbolje mjesto za vidjeti velike otočne sisavce. Krda slonova ovdje su čest prizor, a uz malo sreće naići ćete i na velikog leoparda. Jelen, divlja svinja, bivol, medvjed, majmuni, vjeverice, paunovi, krokodili i preko 450 vrsta ptica od kojih 26 endemskih te 250 vrsta leptira tek su neki od stanovnika. Fascinantno tropsko bilje koje se na nekim mjestima spaja u gustu prašumu stvorilo je idealno podneblje rijetkom životinjskom carstvu, a cijeli nacionalni park dodatno je ukrašen obalnim dijelom gdje duge pješčane plaže okružene blago zaobljenim brežuljcima ostavljaju dojam nekog drugog, nestvarnog svijeta. Nakon obilaska parka odlazak prema hotelu blizini nacionalnog parka. Prijava i smještaj. Večera i noćenje u hotelu.

7. dan: YALA – GALLE – BENTOTA
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema hotelu na plaži gdje ćemo odmoriti nakon ove ture. Zaustavit ćemo se u Galli, povijesno najzanimljivijem gradu Šri Lanke,  koji je nekad bio glavna luka na otoku. Grad je bio središte nizozemske kolonijalne vlasti u Indijskom oceanu u 17. stoljeću, a veličanstvena utvrda Galle Fort (prostire se na više od 50 hektara) svjedoči o ovoj činjenici. Galle je jedan od vrlo dobro očuvanih gradova iz kolonijalnog doba u jugoistočnoj Aziji te je na popisu zaštićene svjetske baštine. Nizozemski muzej i nizozemska crkva su dvije od najpoznatijih turističkih atrakcija u Galleu. Grad je također poznat po izradi čipke i rezbarijama od ebanovine. Dolazak u Bentotu. Večera i noćenje u hotelu na obali oceana.

8. dan: BENTOTA
Doručak. Dan za odmor na pješčanim plažama Indijskog oceana. Večera i noćenje u hotelu.

9. dan: BENTOTA
Nakon doručka slobodno vrijeme za uživanje na plaži i uz bazen hotela ili pak za samostalno istraživanje okolice. Večera u hotelu. Noćenje.

10. dan:  BENTOTA – COLOMBO – DOHA – ZAGREB
U ranim jutarnjim satima transfer u Zračnu luku Colombo. Po dolasku, prijava na let za Dohu u 4.00 sata na liniji QR663 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu u 6.30 sati. Nastavak leta za Zagreb na liniji QR215 (Qatar Airways) u 2.15 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb je u 6.15 sati.

 

First Minute cijena aranžmana po osobi: 8.490 kn
*First Minute popust 400 kn za rezervacije do 60 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Redovna cijena aranžmana po osobi: 8.890 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.990 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.950 kn


Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu
 • 8 noćenja na Šri Lanci u hotelima 4* s uslugom polupansiona (doručak i večera)
 • sve prijevoze i transfere prema programu
 • obroke prema programu
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju (Sigirya, Pollonaruwa park slonova, Dambulla, Kandy hram, Perdeniya vrt i  Nacionalni park Yala)
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje:

 • obveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe 2.990 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 2.950 kn
 • vizu za Šri Lanku 35 USD
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače (35 USD - plaćanje na licu mjesta)
 • fakultativne sadržaje, obroke i usluge drugačije od navedenih
 • putna osiguranja i osobne troškove.

VIZE:
Za državljane Republike Hrvatske obvezna je viza za ulazak na Šri Lanku odnosno Electronic Travel Authorization (ETA). Cijena vize je 35 USD i zahtjev se predaje online prije samog odlaska na putovanje. Putovnica u trenutku putovanja mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci, a viza je odobrena unutar 24 sata od predaje zahtjeva. Sve potrebne informacije vezano za vizu dobit ćete od organizatora putovanja. Link za prijavu nalazi se na poveznici: https://eta.gov.lk/slvisa/    
Mogućnost posredovanja agencije pri ishodovanju vize uz trošak od 100 kn po osobi.

PREDVIĐENI HOTELI NA ŠRI LANCI:

 

 • WAIKKAL
 • Ranweli Holiday Village 4* ili sličan
 • DAMBULLA
 • Amaya Lake Dambulla 4* ili sličan
 • KANDY
 • Amaya Hills Kandy 4* ili sličan
 • NUWARA ELIYA
 • Araliya Green Hills Hotel 4* ili sličan
 • YALA
 • Chaarya Resort and Spa 4* ili sličan
 • BENTOTA
 • Avani Bentota Resort 4* ili sličan


VAŽNA NAPOMENA - COVID-19:

 • Putnici koji ulaze na Šri Lanku moraju biti cijepljeni protiv COVIDA-19. Posljednja doza cjepiva mora biti primljena najmanje 14 dana prije polaska na putovanje.
 • Za ulazak na Šri Lanku također je potreban PCR test ne stariji od 72 sata (obavezno za sve putnike). Ova se mjera ne odnosi na djecu do 2 godine starosti. Necijepljena djeca od 12 do 18 godina po dolasku na Šri Lanku, dodatno će biti testirana PCR testom.
 • Dodatne informacije možete pronaći na stranici https://www.srilanka.travel/helloagain/
 • Za ulazak u zemlju potrebno je imati ispunjen zdravstveni formular: https://www.caa.lk/images/2020/covid_19/Health_Declaration_Form_06112020.pdf
 • Za ulazak u zemlju potrebno je ugovoriti putno osiguranje s pokrićem COVID-19.

Važne napomene

 • Kategorizacija hotela na Šri Lanci odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr  
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
 • Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

KORISNE INFORMACIJE - ŠRI LANKA

 • Službeno ime: Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka
 • Geografski položaj: južna Azija, Indijski ocean
 • Površina: 65.610 km2
 • Broj stanovnika: oko 20.200.000 milijuna
 • Glavni grad: Colombo, 752.993 stanovnika
 • Jezik: singaleški i tamilski, govori se i engleski
 • Religija: budisti 70%, hinduisti 15%, kršćani i muslimani 7%
 • Vremenska razlika: +3,5 sata ljeti / +4,5 sata zimi
 • Novčana jedinica: šrilanska rupija (LKR), 1 USD = oko 131,50 LKR
 • Kupovina: batik, čaj, začini, rukotvorine, namještaj, srebro itd. Trgovine rade od 8 do 17 sati od ponedjeljka do petka.
 • Odjeća i obuća: lagana pamučna odjeća te lagana vesta ili jakna za hladnija jutra i večeri. U kišnoj sezoni kišobran ili kišni ogrtač, udobna obuća.
 • Hrana i piće: osim međunarodne kuhinje glavno jelo je riža s curryem. Od pića, popularan je čaj, po kojem je Šri Lanka poznata, zatim vrlo kvalitetno lokalno pivo, a od alkoholnih pića poznat je destilirani ekstrakt cvijeta kokosovog oraha.
 • Napon struje: 230V/240V (potreban je adapter)
 • Cijepljenje: nije potrebno
 • Viza: potrebna
 • Mobilne mreže: A1, T-Mobile i Telemach partneri
 • Pozivni broj zemlje: +94
 • Korisna web stranica: www.srilankatourism.org
 • Klima: Tropska klima s prosječnom temperaturom od 27°C. U višim predjelima temperatura se može spustiti do ugodnih 16 stupnjeva. Vedro i sunčano vrijeme nije rijetko čak i u periodu monsuna. Jugozapadni monsun donosi kišni period od svibnja do srpnja u zapadne, južne i središnje predjele Šri Lanke. Sjeveroistočni monsun donosi kišnu sezonu u sjeverne i istočne predjele u prosincu i siječnju.

Za državljane Republike Hrvatske nadležno je diplomatsko predstavništvo Hrvatske u Colombu.

 • A.E.C Building, 2nd Floor, 140/A, Vouxhall Street, Colombo 2 ŠRI LANKA
 • Tilak de Zoysa, počasni konzul
 • 00 94 11 25 28 95 73
 • Uredovno vrijeme Konzulata:  ponedjeljak-petak 7:30h - 17:00h

Pinnawalla:
utočištu za slonove gdje možete uživati u druženju s ovim životinjama. Posjetitelji ovog sela imaju priliku nahraniti slonove i pogledati kako se kupaju u obližnjoj rijeci.

Sygiriya:
Rana jutra idealna su prilika za jedan od najljepših izlazaka sunca koji se pruža s Lavlje stijene u Sigiryji. Do vrha ove zagonetne stijene vodi 1200 stepenica urezanih u živu stijenu između predivnih fresaka i rukom ispisanih stihova nastalih prije 800 godina. Na vrhu stijene se danas nalaze ostaci kraljevske palače iz 5.stoljeća, utvrda kralja Kasyape sagrađena tijekom njegove vladavine s brojnim freskama, monumentalnom skulpturom lava i preko 700 rukom ispisanih singaleških stihova nastalih tijekom 800 godina. Lavlja stijena se smatra jednim od najposjećenijih turističkih arheoloških lokaliteta u zemlji pod UNESCOvom zaštitom. Naporan put do vrha stijene, ali vrijedan svake stepenice. Ako ste se ikada pitali kako izgleda drvo vanilije, cimeta, kakaa i kave, posjetite jedan od začinskih vrtova i upoznajte se s terapeutskih vrijednostima začina i procesom dobivanja šalice čaja.

Nuwara Eliya – Nanu Oya - Ella (vlak)
Kada budete spremni pobjeći od tropske klime, krenite prema brdima i zaputite se u grad Ella i na spektakularnu vožnju čuvenim plavim vlakom kroz nevjerojatne krajolike, plantaže čaja, zelene doline i brežuljke koje presijecaju vodopadi do planinskih vrhunaca okrunjenih izmaglicom i oblacimaZa neponovljivi osjećaj adrenalina izađite iz kupea i provedite vožnju stojeći na stepenicama izvan vagona klizeći kroz plantaže čaja, tunele i prašumske vrhove.

Nuwara Eliya popularno je planinsko turističko odredište koje još nosi naziv „Mala Engleska“, zbog ugođaja iz doba britanske kolonizacije. Ovo područje ugodno svježe klime idealno je za uzgoj svjetski poznatog cejlonskog čaja, koji se proizvodi na plantažama oko grada Nuwara Eliya.
 
Plantaže čaja:
Nakon obilaska predivnih hramova, kolonijalnih tvrđava od Gallea do Trincomaleea, zaputite se na jednu od predivnih pješčanih plaža sa očaravajućim bijelim pijeskom i uživajte u surfanju i kupanju u oceanu. Neotkrivenost ove zemlje još jamči da nećete doživjeti gužve na plažama te ćete imati osjećaj kao da imate ovaj otok samo za sebe.


Za navedeni aranžman vrijede opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

 

ID: PT
19.02.2022. - 28.02.2022.
16.04.2022. - 25.04.2022.
11.11.2022. - 20.11.2022.
cijena od 8.490 HRK
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 8.490 HRK

Moglo bi vas zanimati