Šri Lanka

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE ŠRI LANKA 2021., ZIMSKI PRAZNICI I ODMOR NA PLAŽI

TERMINI PUTOVANJA:

 

Predviđeni hoteli:

Galadari hotel Colombo 5*, Standard room,Colombo, www.galadarihotel.lk
Hotel Fresco water villa 4*, Standard room, Sigiriya,www.oakrayhotels.com/fresco-water-villa-sigiriya
Royal kandyan, 4*, Deluxe room, Kandy, www.royalkandyan.lk,
Araliya green hills, 4*, Deluxe room, Nuwara Eliya, www.araliyagreenhills.com
Tangerine beach hotel 4*, Deluxe room, Kalutara, www.tangerinehotels.com

Ako vam moramo predložiti zimske praznike na toplome to je apsolutno Šri Lanka. Zelena oaza prirodnih ljepota koja će smiriti i najstresniji dan u godini. Ono što ćete osjetiti kada se popnete na Lion Rock u Sigiriyi ćete  pamtiti za cijeli život. Šri Lanka ima predivne plaže i uopće nema potrebe da hrlite na svjetski poznate plaže Maldiva, kada nakon ture po Šri Lanci možete uživati na plaži i ispijati koktelčiće uz društvo pokojeg majmuna.
Nudimo bolje hotele, ranu prijavu u hotel i kasnu odjavu, te po dolasku u Colombo imamo prvi obrok doručak, s obzirom da je jutarnji dolazak na Šri Lanku. Na Lion Rock se penjemo ranom zorom i vraćamo se u hotel, na doručak i tuširanje! Pazili smo na svaki detalj, kako bi se putnici osjećali ugodno.

1. dan putovanja:    ZAGREB – DOHA, subota
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb u 14.00 sati. Check in. Polijetanje zrakoplova za Dohu u 16.05 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu u 23.15 sati.

2. dan putovanja:    DOHA–COLOMBO,nedjelja
Polijetanje zrakoplova (Qatar Airways) za Colombo u 02.00 sati. Dolazak u zračnu luku Bandaranayke International Colombo u 09.20 sati. Doček od strane domaćina i vozača. Vožnja, otprilike sat vremena u smjeru Colomba. Po dolasku, smještaj u hotel (early check in), doručak (u cijeni aranžmana), kraći odmor. Oko 13,00 sati nastavljamo panoramski razgled glavnog grada Šri Lanke, komercijalno područje Forta, nazvanog po staroj utvrdi koju su posjedovali Portugalci i Nizozemci. Odlazak prema najpoznatijem bazaru Pette. Posjetiti ćemo i hinduistički i budistički hram te džamiju Jumi Ul Alfar Jumma. Obilazak nizozemske crkve Wolfendhal, sudova Hulftsdorp Law, kroz rezidencijalno područje Cinnamon Gardens, te završavamo na  Trgu nezavisnosti i Međunarodnoj konferencijskoj dvorani Bandaranayake Memorial. Vrijeme trajanja razgleda: 2 sata. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan putovanja:    COLOMBO – PINNAWALA (MILLENIUM) - DAMBULLA – SIGIRIYA, ponedjeljak
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do utočišta slonova u Pinnawalla, ulaznica uz doplatu (uključen i ručak). Razgled posjeda u pratnji stručnog vodiča. Cilj utočišta je potpuno zaustavljanje jahanja slonova i očuvanje te životinjske vrste. Razgled cca 2 sata. Ručak. Nastavljamo prema gradu Dambulla, gdje se nalazi napoznatiji i najočuvaniji hram u pećini, doplata za ulaznicu 10 usd po osobi. Stijena se proteže 160 m nad okolnim ravnicama. Postoji više od 80 dokumentiranih špilja u okolici. Glavne atrakcije nalaze se u pet spilja, koje sadrže kipove i slike. Ove slike i kipovi odnose se na Gautama Buddhu i njegov život. Postoji ukupno 153 kipa Bude, tri kipa kraljeva Šri Lanke i četiri kipa bogova i božica. Potonji uključuju Višnua i Ganešu. Murali pokrivaju površinu od 2.100 četvornih metara (23.000 četvornih metara). Slike na zidovima špilja uključuju iskušenje demona Mara i Buddhinu prvu propovijed, razgled cca sat vremena. Odlazak prema hotelu. Smještaj. Večera. Noćenje.

4. dan putovanja:    SIGIRIYA – KANDY,  utorak
Rano ustajanje te odlazak na  Sigiriya Rock ili Lavlji kamen kako ga svi zovu, zbog ogromnog lava koji je nekada stajao na ulazu u tvrđavu. Mi ćemo se popesti na vrh i prijeći preko tisuću stepenica, a prije samog penjanja proći ćemo pokraj najdivnijih vrtova. Napor će biti velik ali prizor na vrhu je nešto najljepše što možete vidjeti na Šri Lanci. Kraće slobodno vrijeme za kupnju suvenira i odlazak prema hotelu. Oni koji se ne osjećaju spremno za penjanje, mogu ostati spavati u hotelu. Doručak. Spremanje stvari, osvježenje nakon jutarnjeg napora. Vožnja sat i pol do Matale, tj. vrtovi začinskog bilja, poznatiji kao Spice Garden. Posjet vrtu uz lokalnog vodiča te mogućnost kupnje najboljih začina. Nastavljamo prema gradu Kandy. Posjet hramu Tooth Relic. Budistima na Šri Lanci i diljem svijeta, Kandy je jedno od najsvetijih mjesta jer je dom Dalada Maligawa, tj. hram u kojem se čuva zub Lorda Buddhe. Odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

5. dan putovanja:   KANDY – NUWARA ELIYA, srijeda
Doručak. Odjava iz hotela, te odlazak prema stanici vlaka, odakle kreće vožnja vlakom (2.razred) do Nuwara Eliya. Vožnja traje cca 3-4 sata. Prekrasna priroda i očaravajuće zelenilo ostaviti će vas bez daha i bez obzira što vlak nije klimatiziran, vjetar kroz otvoren prozor dovoljno će vas rashladiti i vratiti u neko mirnije doba. Po dolasku kraći razgled Nuwara Eliya. Slobodno vrijeme te odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

6. dan putovanja:    NUWARA ELIYA - KALUTARA, četvrtak
Doručak. Nakon 5 sati vožnje, stižemo u Kalutara na pravi odmor. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje. Po želji popodne možete otići na izlet (uz doplatu) do grada Galle i posjetiti kornjače. Galle je bila glavna luka prije 100 godina, a danas i dalje prima turističke brodove. Prošetajte oko Svjetionika i luke ili posjetite stari grad gdje možete vidjeti tradicionalne čipkarice i rezbare i kupiti neke od najljepših suvenira od školjaka na svijetu. Na putu natrag u hotel posjetiti mrijestilište kornjača u Kosgodi, gdje možete vidjeti nekoliko vrsta kornjači, posebno hawksbill, koje su najugroženije. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

7. dan  putovanja:  KALUTARA (beach stay), petak
Doručak. Dan za odmor. Večera u hotelu. Noćenje.

8. dan putovanja:    KALUTARA – COLOMBO ZRAČNA LUKA, subota
Doručak. Dan za odmor. Večera u hotelu. Odjava iz hotela te odlazak u 21.30 sati prema zračnoj luci Bandaranayke International (vožnja 2 sata). Prijava na let.

9. dan putovanja:   COLOMBO ZRAČNA LUKA – DOHA - ZAGREB, nedjelja
Let za Dohu u 02.45 sati. Dolazak u Dohu u 05.30 sati po lokalnom vremenu. Polet aviona za Zagreb u 07.55 sati po lokalnom vremenu. Dolazak u Zagreb Zračnu luku u 11.55 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi  02.01. FIRST MINUTE 8.790 kn / Redovna cijena 8.990 kn

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi  09.01. FIRST MINUTE 6.990 kn / Redovna cijena 7.490 kn

Min. 20 putnika / Max. 30 putnika

Cijena uključuje:
•    6 noćenja u hotelima 4* prema programu na bazi usluge polupansiona (doručak i večera),
•    Dodatno doručak po dolasku u Colombo,
•    Rana prijava u hotel po dolasku u Colombo,
•    Večera zadnji dan u hotelu, prije odlaska na let, total 7 večera u hotelu,
•    zrakoplovna karta na relaciji Zagreb – Doha – Colombo – Doha – Zagreb, ekonomska klasa,
•    prijevoz klimatiziranim privatnim autobusom ili minibusom prema programu,
•    lokalni vodič,
•    kasni check out zadnji dan, odjava iz hotela zadnji dan oko 22.00 sata,
•    voditelja putovanja na hrvatskom jeziku iz Zagreba,
•    jamčevno osiguranje,

Cijena ne uključuje:
•    vizu za Šri Lanku, najbolje napraviti unaprijed preko interneta, 35 usd, www.eta.gov.lk,
•    zrakoplovne pristojbe 2.890 kn – obvezna doplata,
•    doplata za jednokrevetnu sobu 1.990,00 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi,
•    doplata za izlet u Galle i posjet kornjačama, 10 usd po osobi, (obavezna najava pri rezervaciji aranžmana)
•    Popust za dijete; djeca od 5-11 godina, popust po osobi 1.000 kn na svako dijete (2 djece + 2 odraslih)
•    Popust za dijete (05-11 godina) u trokrevetnoj sobi i pratnji 2 odrasle osobe iznosi 1.000,00 kn
•    Ulaznica za : utočište slonova sa ručkom, za Sigeriya Rock, za Dambulla hram, hram u Kandy, karta za vlak na relaciji Kandy-Nuwara Eliya iznosi 790,00 kn po osobi, plaćanje i obavezna najava u poslovnici prilikom prve uplate aranžmana,
•    Napojnice vozačima i vodičima, 30 usd po putniku, za sve napojnice,
•    putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Informacije o avio prijevozniku: Qatar Airways
  02JAN ZAGDOH   1605 2315                      
  03JAN DOHCMB   0200 0920                      
  10JAN CMBDOH   0245 0530                      
  10JAN DOHZAG   0755 1155

  09JAN ZAGDOH   1605 2315                      
  10JAN DOHCMB   0200 0920                      
  17JAN CMBDOH   0245 0530                      
  17JAN DOHZAG   0755 1155

ŠRI LANKA - Dragulj Indijskog oceana, Šri Lanka, otočna je država u južnoj Aziji koja zauzima otok Šri Lanku (u prošlosti poznatiji kao Cejlon) te nekoliko manjih otočića u Indijskom oceanu, jugoistočno od Indijskog poluotoka.
U ljepotama ovog otoka uživao je poznati moreplovac i pustolov Marco Polo, koji je o njemu pisao u srednjem vijeku.
Službeni naziv ove otočne države je Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka, a u njoj živi preko 21 milijun stanovnika. Dvije najveće zajednice čine Singalezi, koji su većinom Budisti (75 posto) i Tamili čija je religija tradicionalno Hinduizam (18 posto). Na otoku živi i značajna sunitska muslimanska zajednica, njih 7 posto, čiji pripadnici govore tamilskim jezikom. Šri Lanka je bogata impresivnim vodenim slapovima, a najveći dio zemlje zauzimaju nizine i brežuljkasta područja. Planine ćete vidjeti samo u unutrašnjosti otoka, a njihov najviši vrh je Pidurutalagalom i visok je 2.524 metra. Diljem zemlje ima ukupno 103 vodena slapa, od kojih je najpoznatiji i najveći Bambarakanda Falls s visinom od 240 metara.

Glavni grad Šri Lanke je Colombo koji je smješten na zapadnoj obali otoka, a u njemu živi više od dva milijuna stanovnika. Naziv Colombo uveli su Portugalci početkom 16. stoljeća, a vjeruje se da je ono došlo od naziva Kolon thota što znači “luka na rijeci Kelani”. Colombo je ujedno i najveći grad Šri Lanke te poslovno i ekonomsko središte koje se razvija ubrzanim ritmom i neprestano mijenja svoju vizuru.
Najmodernije građevine i neboderi uobičajena su pojava u Colombu, a u nekim dijelovima grada zateći ćete očuvanu tradicionalnu arhitekturu. Uz brojne hinduističke i budističke hramove, svakako posjetite Pettah bazar gdje je cjenkanje gotovo obavezno. Hramove i palače u prošlosti su gradili svećenici i ratnici, kao zalog bogovima za njihovu naklonost.
Kada ste u Šri Lanki, vrijedi posjetiti i gradić Nuwara Eliya, kojeg još nazivaju i “Mala Engleska” zbog traga koji je ovdje ostavila britanska vladavina. Posebno je zanimljiva tamošnja tvornica čaja, a možete razgledati i u Spice Gardenu, poznatom po najraznovrsnijim začinima.

VAŽNE INFORMACIJE
-    vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Qatar Airways objavljenom u 2019./2020. godini i podložna su promjeni,
-    zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte,
-    uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 30 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm),
-    Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Londonu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
-    završno pismo vam dostavljamo mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.),
-    fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u funtama (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
-    Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
-    Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja,
-    Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa,
-    program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske viza za Šri Lanku je potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Šri Lanku te imati barem dvije prazne stranice za vizu. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te bio kakvih drugih problema, za hrvatske putnike nadležno je diplomatsko predstavništvo Hrvatske u Colombo.
A.E.C Building,
2nd Floor,
140/A, Vouxhall Street,
Colombo 2
ŠRI LANKA
Tilak de Zoysa, počasni konzul
00 94 11 25 28 95 73
Uredovno vrijeme Konzulata:
• ponedjeljak-petak 7,30-17,00

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Agencija ima pravo izmjene cijene ako dođe do promjene tečaja za više od 1,5% u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ako dođe do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. A

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. 45-7002767545, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.  Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 1322-00049594, Wiener osiguranje Vienna Insurance group d.d., Slovenska 24, tel. 0800-2580.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

KORISNE INFORMACIJE:


ŠRI LANKA
Službeno ime: Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka
Geografski položaj: južna Azija, Indijski ocean
Površina: 65.610 km2
Broj stanovnika: oko 20.200.000 milijuna
Glavni grad: Colombo, 752.993 stanovnika
Jezik: singaleški i tamilski, govori se i engleski
Religija: budisti 70%, hinduisti 15%, kršćani i muslimani 7%
Vremenska razlika: +3,5 sata ljeti / +4,5 sata zimi
Novčana jedinica: šrilanska rupija (LKR), 1 USD = oko 131,50 LKR
Kupovina: batik, čaj, začini, rukotvorine, namještaj, srebro itd. Trgovine rade od 8 do 17 sati od ponedjeljka do petka.
Odjeća i obuća: lagana pamučna odjeća te lagana vesta ili jakna za hladnija jutra i večeri. U kišnoj sezoni kišobran ili kišni ogrtač, udobna obuća.
Hrana i piće: osim međunarodne kuhinje glavno jelo je riža s curryem. Od pića, popularan je čaj, po kojem je Šri Lanka poznata, zatim vrlo kvalitetno lokalno pivo, a od alkoholnih pića poznat je destilirani ekstrakt cvijeta kokosovog oraha.
Napon struje: 230V/240V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna
Mobilne mreže: A1, T-Mobile i Tele2 partneri
Pozivni broj zemlje: +94
Korisna web stranica: www.srilankatourism.org
Klima: Tropska klima s prosječnom temperaturom od 27°C. U višim predjelima temperatura se može spustiti do ugodnih 16 stupnjeva. Vedro i sunčano vrijeme nije rijetko čak i u periodu monsuna. Jugozapadni monsun donosi kišni period od svibnja do srpnja u zapadne, južne i središnje predjele Šri Lanke. Sjeveroistočni monsun donosi kišnu sezonu u sjeverne i istočne predjele u prosincu i siječnju.

Pinnawalla:
utočištu za slonove gdje možete uživati u druženju s ovim životinjama. Posjetitelji ovog sela imaju priliku nahraniti slonove i pogledati kako se kupaju u obližnjoj rijeci.

Sygiriya:
Rana jutra idealna su prilika za jedan od najljepših izlazaka sunca koji se pruža s Lavlje stijene u Sigiryji. Do vrha ove zagonetne stijene vodi 1200 stepenica urezanih u živu stijenu između predivnih fresaka i rukom ispisanih stihova nastalih prije 800 godina. Na vrhu stijene se danas nalaze ostaci kraljevske palače iz 5.stoljeća, utvrda kralja Kasyape sagrađena tijekom njegove vladavine s brojnim freskama, monumentalnom skulpturom lava i preko 700 rukom ispisanih singaleških stihova nastalih tijekom 800 godina. Lavlja stijena se smatra jednim od najposjećenijih turističkih arheoloških lokaliteta u zemlji pod UNESCOvom zaštitom. Naporan put do vrha stijene, ali vrijedan svake stepenice. Ako ste se ikada pitali kako izgleda drvo vanilije, cimeta, kakaa i kave, posjetite jedan od začinskih vrtova i upoznajte se s terapeutskih vrijednostima začina i procesom dobivanja šalice čaja.

Nuwara Eliya – Nanu Oya - Ella (vlak)
Kada budete spremni pobjeći od tropske klime, krenite prema brdima i zaputite se u grad Ella i na spektakularnu vožnju čuvenim plavim vlakom kroz nevjerojatne krajolike, plantaže čaja, zelene doline i brežuljke koje presijecaju vodopadi do planinskih vrhunaca okrunjenih izmaglicom i oblacimaZa neponovljivi osjećaj adrenalina izađite iz kupea i provedite vožnju stojeći na stepenicama izvan vagona klizeći kroz plantaže čaja, tunele i prašumske vrhove.

Nuwara Eliya popularno je planinsko turističko odredište koje još nosi naziv „Mala Engleska“, zbog ugođaja iz doba britanske kolonizacije. Ovo područje ugodno svježe klime idealno je za uzgoj svjetski poznatog cejlonskog čaja, koji se proizvodi na plantažama oko grada Nuwara Eliya.
 
Plantaže čaja:
Nakon obilaska predivnih hramova, kolonijalnih tvrđava od Gallea do Trincomaleea, zaputite se na jednu od predivnih pješčanih plaža sa očaravajućim bijelim pijeskom i uživajte u surfanju i kupanju u oceanu. Neotkrivenost ove zemlje još jamči da nećete doživjeti gužve na plažama te ćete imati osjećaj kao da imate ovaj otok samo za sebe.


Napomena: Molimo da svakako provjerite ispravnost putnih isprava. Pripazite na Vaše putne isprave, kao i na sve vrijedne stvari. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo izmjene cijene ako dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

 

 

ID: ID
Trenutno nema dostupnih ponuda

Moglo bi vas zanimati