Škotska 8 dana autobusom 2022

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

ŠKOTSKA PUTOVANJE AUTOBUSOM 2022.

TERMINI PUTOVANJA:
01.05.-08.05.2022.
19.06.-26.06.2022.
01.10.-08.10.2022.


Vrijednost više: uključene večere u Škotskoj i posjet destileriji whiskeyja s degustacijom! Uz Zagreb moguć polazak i iz Čakovca i Varaždina uz doplatu i prethodnu najavu.

Predviđeni hoteli:

 • Frankfurt: Hotel Tryp by Wyndham
 • Područje Glasgow: Hotel Golden Jubilee ili slično
 • Područje Aviemore/Iverness: Hotel Highlander ili slično
 • Područje Edinburgh: Hotel Park Hotel Falkirk ili slično

Program putovanja:

1. dan: ZAGREB - REGENSBURG - OKOLICA FRANKFURTA   907 km
Polazak autobusa s autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Putovanje vodi preko Regensburga - dolazak u središte grada i kraći obilazak ovog povijesnog grada. Slobodno vrijeme za ručak ili kavu i šetnju u lijepom gradskom središtu. Nastavak putovanja prema Frankfurtu, smještaj u hotel u široj okolici. Noćenje.

2. dan: FRANKFURT/OKOLICA - BRUGGE/DELFT - ZEEBRUGGE/ROTTERDAM - BROD    490 km
Doručak. Nastavak puta prema Belgiji/Nizozemskoj. Ukrcaj na brod u večernjim satima i smještaj u kabine. Noćna plovidba. Napomena: brodska kompanija zadržava pravo odrediti luku ukrcaja na brod (Zeebrugge ili Rotterdam) do mjesec dana prije polaska. U slučaju polaska broda iz belgijske luke Zebrugge prije ukrcaja na brod posjećuje se Brugge, glavni grad zapadne Flandrije i jedan od najljepših belgijskih gradova koji se smatrao najveličanstvenijim i najbogatijim gradom nakon Venecije - „tvrđava srednjeg vijeka“. U slučaju polaska broda iz Rotterdama prije ukrcaja na brod posjećuje se Delft, jedan od najstarijih nizozemskih gradova s vrlo lijepom starom gradskom jezgrom, poznat kao grad Vermeera i plavog porculana, nekoć sjedište nizozemske kraljevske kuće Oranje. Vrijeme zadržavanja u ovim gradovima ovisi o potvrdi satnice isplovljavanja broda.

3. dan: HULL - LAKE DISTRICT - GLASGOW    436 km
Doručak na brodu. Dolazak broda u britansku luku Hull u jutarnjim satima. Iskrcaj. Poslije iskrcaja u Hullu nastavak putovanja prema Glasgowu. Vožnja nas vodi kroz glasoviti Lake District, regiju jezera, područje prekrasne prirode i posebnih krajolika. Usputno kraće stajanje na jezeru Windermere, glavnoj destinaciji za planinarenje i šetnju u Engleskoj. Park posjećuje oko 14 milijuna domaćih i stranih turista svake godine. Tu su živjeli William Worthsworth i Beatrix Potter. Prelazak nevidljive granice Engleske i Škotske kod gradića Gretna Green, poznatog kao „škotski Las Vegas“ gdje se parovi u super brzoj ceremoniji mogu vjenčati – gradić broji oko 5000 sklopljenih brakova godišnje. Po dolasku u Glasgow panoramski razgled autobusom: George Square - sveučilišna četvrt - Glasgow Cross - park Glasgow Green – katedrala sv. Munga, osnivača grada. Milijunski grad na rijeci Clyde poznat je po svojoj viktorijanskoj i art nouveau arhitekturi koja datira iz perioda kad se grad obogatio zahvaljujući trgovini, tekstilnoj proizvodnji i brodogradnji. Smještaj u hotel na širem području Glasgowa. Večera. Noćenje.

4. dan: GLASGOW - NP TROSSACHS/LOCH LOMMOND - LOCH NESS - AVIEMORE/INVERNESS   298 km
Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak putovanja vodi nas kroz nacionalni park Trossachs i preko jezera Loch Lommond, dugačkog 38 km i okruženog prekrasnim krajolikom s planinskim vrhuncima i brdima. Riječ je o jednom od najljepših područja Škotske, a zajedno sa svim prirodnim ljepotama kojima ćemo danas svjedočiti nije čudo zbog čega je Škotska nedavno izabrana za najljepšu zemlju svijeta (ocjena čitatelja Rough Guidea). Vožnja lijepim pejzažima Kaledonijskog kanala i dolazak do poznatog jezera Ness. Panoramska vožnja uz jezero koje je svjetski slavno po „stanovnici“ Nessie. Fotografiranje na panoramskim točkama uz jezero koje krase i poznate ruševine dvorca Urquhart, koji je igrao značajnu ulogu u Ratovima za škotsku neovisnost u 14. st. Nastavak putovanja kroz upečatljivo i jedinstveno Škotsko visočje prema Aviemore/Inverness području gdje je smješten naš hotel. Dolazak i smještaj, večera. Noćenje.

5. dan: AVIEMORE/INVERNESS - EDINBURGH   282 km
Doručak. Odlazak iz hotela. Putovanje cestama kroz snovite krajolike škotskog gorja i kroz područje Cairngorms nacionalnog parka. Za mnoge ljude upravo je to prava Škotska, Škotska u kojoj klanovi još uvijek vode glavnu riječ. Putem ćemo stati u gradiću Pitlochryju gdje ćemo posjetiti tipičnu destileriju škotskog whiskeyja i degustirati ga (uključeno u cijenu). Nakon degustacije nastavljamo putovanje prema Edinburghu, škotskoj prijestolnici. Glavni grad ove čarobno lijepe zemlje osvaja svojim položajem, fascinira svojom arhitekturom i iznimno živim kulturnim životom, a njegovo je povijesno središte UNESCO proglasio svjetskom kulturnom baštinom. Od najvećih atrakcija izdvaja se edinburški dvorac gdje se u krunidbenoj dvorani nalazi škotsko kraljevsko znakovlje (razgledi izvana). Uz dvorac grad se diči kraljičinom službenom rezidencijom u Škotskoj, glasovitom Holyrood Palace, a između palače i dvorca prolazi povijesna ulica Royal Mile iz koje se 66 uličica račva u srednjovjekovni Edinburgh. U ranim večernjim satima odlazak prema hotelu, smještaj na širem području Edinburgha. Večera. Noćenje.

6. dan: EDINBURGH - HULL     370 km
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u središte grada: kraće slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu ili obilazak dvorca odnosno Holyrood palače. Preporučujemo šetnju po povijesnoj jezgri gdje ćete pronaći zanimljive muzeje i trgovine (Princess Street je glavna shopping zona, a George Street je ulica gdje ćete pronaći zanimljive i tipične suvenire). U podne nastavak putovanja prema Hullu. Na granici Engleske i Škotske zaustavit ćemo se da se oprostimo sa Škotskom kod tzv. „graničnog kamena“, kraća foto-pauza. Nastavak putovanja prema Hullu i po dolasku ukrcaj na brod. Smještaj u kabine. Odlazak broda u večernjim satima. Noćna plovidba.

7. dan: BROD - ROTTERDAM/ZEEBRUGGE - KÖLN - OKOLICA FRANKFURTA  476 km
Doručak na brodu. Dolazak broda u prijepodnevnim satima u luku Rotterdam/Zeebrugge (brodska kompanija rezervira pravo da cca. mjesec dana prije polaska odredi rutu, kao i luku iskrcaja u Belgiji ili Nizozemskoj). Vožnja prema Njemačkoj uz zaustavljanje putem u Kölnu gdje ćemo posjetiti glasovitu katedralu, jednu od najpoznatijih gotičkih katedrala na svijetu. Kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja prema Frankfurtu. Panoramska vožnja „njemačkim Manhattanom“ kako često nazivaju Frankfurt. Najveće financijsko središte u Njemačkoj često ostavlja pogrešan dojam da se radi o gradu u kojem prevladavaju visoke zgrade i neboderi, ali Frankfurt je uspio sačuvati i mnogo od svoje povijesne baštine. Smještaj u hotel u okolici Frankfurta. Noćenje.

8. dan: FRANKFURT – ZAGREB  896 km
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u središte grada i šetnja povijesnom jezgrom grada, kraće slobodno vrijeme za kavu i zadnju kupovinu suvenira. U kasnim prijepodnevnim satima ukrcaj u autobus i povratak kroz Njemačku, Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 01.05.:  FIRST MINUTE 5.490 kn / REDOVNA CIJENA 5.690 kn

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 19.06.:  FIRST MINUTE  5.590 kn / REDOVNA CIJENA 5.790 kn

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 01.10.:  FIRST MINUTE  5.290 kn / REDOVNA CIJENA 5.490 kn


Rok za prijavu: do 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 40  /  Maksimalan broj putnika: 58

Cijena uključuje:
•    prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu,
•    smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi ukupno 2 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3/4* u Frankfurtu
•    smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi ukupno 3 noćenja s polupansionom (škotski kuhani doručak i večera u tri slijeda) u hotelima 3/4* u Škotskoj:
•    1 noćenje na širem području Glasgowa
•    1 noćenje u regiji Aviemore/Inverness
•    1 noćenje na širem području Edinburgha
•    2 noćenja s buffet doručkom na putničkim brodu na liniji Brugge/Rotterdam-Hull i Hull-Brugge/Rotterdam sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama
•    posjet destileriji Blair Athol i degustaciju whiskeyja u Pitlochryju
•    vanjske razglede prema programu
•    stručnog voditelja putovanja
•    pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja


Cijena ne uključuje:
•    ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
•    dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz (i sl.)
•    boravišna pristojba u hotelima po noćenju od 3 – 5 eur po osobi po noćenju, točni iznosi pisat će u završnom pismu (max 5 eur x 7 noćenja = 35 eur po osobi)
•    doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima po osobi: 350 kn po osobi, uplata prilikom rezervacije
•    doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima): 1.690 kn po osobi uplata prilikom rezervacije
•    doplatu za dvije večere na brodu za/iz Škotske po osobi: 450 kn po osobi
•    napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
•    putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Po uplati aranžmana svaki putnik je dužan dostaviti točno ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj putnog dokumenta koji je potreban zbog brodskih lista.

Trokrevetne sobe/kabine: Na ovom je programu moguća rezervacija uz doplatu dvokrevetnih  soba s pomoćnim ležajem u hotelima u kombinaciji s trokrevetnom unutarnjom kabinom na brodovima. NA UPIT!

Popusti i doplate
•    20% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
•    odrasla osoba na pomoćnom (trećem) ležaju u trokrevetnoj sobi po redovnoj cijeni
•    doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 100 kn po osobi

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna je prethodna pismena najava.
Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.
Na pojedinim terminima, zbog gužvi na cestama, moguće je čekanje na povratni transfer Zagreb-Varaždin/Čakovec na autobusnom kolodvoru u Zagrebu, o čemu će vas obavijestiti voditelj putovanja prije dolaska u Zagreb.


Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
•    za posebno sjedalo u autobusu:
-    1 red – sj. 3,4     100 kn
-    2 red – sj. 5,6,7,8     100 kn
•    za dodatno prazno sjedalo u autobusu 1.200 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

VAŽNE INFORMACIJE
-    Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
-    Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
-    Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
-    Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
-    Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
-    Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
-    Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
-    Predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.
 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:    
Za državljane RH viza za Njemačku, odnosno Ujedinjeno Kraljevstvo nije potrebna. Preporuka brodskih prijevoznika je da se na put ide s putovnicom. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u SR Njemačkoj (Berlin) nalazi se na adresi Ahornstraße 4,

 • 10787 Berlin, Deutschland. Kontakt podaci: tel. 0049 30 2191 5514, 0049 30 2362 8955(konz.), fax. 0049 30 2362 8965, 2362 8967(konz.), e-mail. [email protected] Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Gordan Bakota.
 • Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak - petak 9-17 sati.
 • Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: (za stranke)
 • ponedjeljak, srijeda, četvrtak i petak 9-13, utorak 9-13 i 16-18 sati.
 • Broj dežurnog telefona za hitne slučajeve izvan radnog vremena:  00 49 151 174 27 664.
 • Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): +358 50 516 0088, +358 50 557 5454.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske nalazi se na adresi 21 Conway Street, W1T 6BN, London.

 • Kontakt podaci: tel. 00 440 20 7387 1144, faks 00 44 20 7387 0310 ili 00 44 20 7387 0936.
 • Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0044 7766912458.
 • Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak – petak 9 -17 sati.
 • Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Igor Pokaz.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40, a maksimalan broj putnika je 58. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
•    gotovina, uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
•    kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Polica jamčevine br. 45-7002795015 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.  Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002795017, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

ID:ID
Trenutno nema dostupnih ponuda