Škotska 8 dana autobusom

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

ŠKOTSKA putovanje 8 dana autobusom iz Zagreba 2020.

REGENSBURG – BRUGGE/ROTTERDAM – LAKE DISTRICT/NP TROSSACHS –GLASGOW – LAKE LOMMOND – LOCH NESS – ŠKOTSKO VISOČJE – EDINBURGH - FRANKFURT

Datumi putovanja: 25.4.-2.5., 31.7.-7.8. i 3.-10.10.2020.

VRIJEDNOST VIŠE: uključena večera 4. dan programa!

Program putovanja:

1. dan: ZAGREB - REGENSBURG - FRANKFURT
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Putovanje vodi preko Regensburga - dolazak u središte grada i kraći obilazak ovog povijesnog grada. Slobodno vrijeme za ručak ili kavu i šetnju u lijepom gradskom središtu. Nastavak putovanja prema Frankfurtu, smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: FRANKFURT/OKOLICA - BRUGGE/DELFT - ZEEBRUGGE/ROTTERDAM - BROD
Doručak. Nastavak puta prema Belgiji/Nizozemskoj. Ukrcaj na brod u večernjim satima i smještaj u kabine. Noćna plovidba. Napomena: brodska kompanija zadržava pravo odrediti luku ukrcaja na brod (Zeebrugge ili Rotterdam) do mjesec dana prije polaska. U slučaju polaska broda iz belgijske luke Zebrugge prije ukrcaja na brod posjećuje se Brugge, glavni grad zapadne Flandrije i jedan od najljepših belgijskih gradova koji se smatrao najveličanstvenijim i najbogatijim gradom nakon Venecije - „tvrđava srednjeg vijeka“. U slučaju polaska broda iz Rotterdama prije ukrcaja na brod posjećuje se Rotterdam, „Manhattan na rijeci Maas“, najveća europska luka i grad koji zadivljuje svojom suvremenom arhitekturom. Potpuno razrušen u 2. svjetskom ratu,  Rotterdam je jedan od najmodernijih gradova Europe, gdje god da se nađete možete vidjeti fantastične primjerke vrhunske arhitekture, među kojima se izdvaja fantastična tržnica sagrađena 2014.g., veličine nogometnog igrališta. Vrijeme zadržavanja u ovim gradovima ovisi o potvrdi satnice isplovljavanja broda.

3. dan: HULL - LAKE DISTRICT - GLASGOW
Doručak na brodu. Dolazak broda u britansku luku Hull u jutarnjim satima. Iskrcaj. Poslije iskrcaja u Hullu nastavak putovanja prema Glasgowu. Vožnja nas vodi kroz glasoviti Lake District, regiju jezera, područje prekrasne prirode i posebnih krajolika. Usputno kraće stajanje na jezeru Windermere, glavnoj destinaciji za planinarenje i šetnju u Engleskoj. Park posjećuje oko 14 milijuna domaćih i stranih turista svake godine. Tu su živjeli William Worthsworth i Beatrix Potter. Prelazak nevidljive granice Engleske i Škotske kod gradića Gretna Green, poznatog kao „škotski Las Vegas“ gdje se parovi u super brzoj ceremoniji mogu vjenčati – gradić broji oko 5000 sklopljenih brakova godišnje. Po dolasku u Glasgow panoramski razgled autobusom: George Square - sveučilišna četvrt - Glasgow Cross - park Glasgow Green – katedrala sv. Munga, osnivača grada. Milijunski grad na rijeci Clyde poznat je po svojoj viktorijanskoj i art nouveau arhitekturi koja datira iz perioda kad se grad obogatio zahvaljujući trgovini, tekstilnoj proizvodnji i brodogradnji. Smještaj u hotel na širem području Glasgowa. Noćenje.

4. dan: GLASGOW - NP TROSSACHS/LOCH LOMMOND - LOCH NESS - AVIEMORE
Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak putovanja vodi nas kroz nacionalni park Trossachs i preko jezera Loch Lommond, dugačkog 38 km i okruženog prekrasnim krajolikom s planinskim vrhuncima i brdima. Riječ je o jednom od najljepših područja Škotske, a zajedno sa svim prirodnim ljepotama kojima ćemo danas svjedočiti nije čudo zbog čega je Škotska nedavno izabrana za najljepšu zemlju svijeta (ocjena čitatelja Rough Guidea). Vožnja lijepim pejzažima Kaledonijskog kanala i dolazak do poznatog jezera Ness. Panoramska vožnja uz jezero koje je svjetski slavno po „stanovnici“ Nessie. Fotografiranje na panoramskim točkama uz jezero koje krase i poznate ruševine dvorca Urquhart, koji je igrao značajnu ulogu u Ratovima za škotsku neovisnost u 14. st. Nastavak putovanja kroz upečatljivo i jedinstveno Škotsko visočje prema Aviemore, području gdje je smješten naš hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

5. dan: AVIEMORE - EDINBURGH
Doručak. Odlazak iz hotela. Putovanje cestama kroz snovite krajolike škotskog gorja i kroz područje Cairngorms nacionalnog parka. Za mnoge ljude upravo je to prava Škotska, Škotska u kojoj klanovi još uvijek vode glavnu riječ. Danas putujemo prema Edinburghu, škotskoj prijestolnici. Glavni grad ove čarobno lijepe zemlje osvaja svojim položajem, fascinira svojom arhitekturom i iznimno živim kulturnim životom, a njegovo je povijesno središte UNESCO proglasio svjetskom kulturnom baštinom. Od najvećih atrakcija izdvaja se edinburški dvorac gdje se u krunidbenoj dvorani nalazi škotsko kraljevsko znakovlje (razgledi izvana). Uz dvorac grad se diči kraljičinom službenom rezidencijom u Škotskoj, glasovitom Holyrood Palace, a između palače i dvorca prolazi povijesna ulica Royal Mile iz koje se 66 uličica račva u srednjovjekovni Edinburgh. Preporučujemo odlazak na degustaciju škotskog whiskeyja s voditeljem putovanja (doplata za ulaznicu na licu mjesta). U ranim večernjim satima odlazak prema hotelu, smještaj na širem području Edinburgha. Noćenje.

6. dan: EDINBURGH - HULL
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u središte grada: kraće slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu ili obilazak dvorca odnosno Holyrood palače. Preporučujemo šetnju po povijesnoj jezgri gdje ćete pronaći zanimljive muzeje i trgovine (Princess Street je glavna shopping zona, a George Street je ulica gdje ćete pronaći zanimljive i tipične suvenire). U podne nastavak putovanja prema Hullu. Na granici Engleske i Škotske zaustavit ćemo se da se oprostimo sa Škotskom kod tzv. „graničnog kamena“, kraća foto-pauza. Nastavak putovanja prema Hullu i po dolasku ukrcaj na brod. Smještaj u kabine. Odlazak broda u večernjim satima. Noćna plovidba.

7. dan: BROD - ROTTERDAM/ZEEBRUGGE - FRANKFURT
Doručak na brodu. Dolazak broda u prijepodnevnim satima u luku Rotterdam/Zeebrugge (brodska kompanija rezervira pravo da cca. mjesec dana prije polaska odredi rutu, kao i luku iskrcaja u Belgiji ili Nizozemskoj). Vožnja prema Frankfurtu, Goetheovu rodnom gradu. Po dolasku panoramska vožnja njemačkim „Manhattanom“ kako često nazivaju Frankfurt. Najveće financijsko središte u Njemačkoj, te drugo u Europi nakon Londona često ostavlja pogrešan prvi dojam da se radi o gradu u kojem prevladavaju visoke zgrade i neboderi, ali Frankfurt je uspio sačuvati i mnogo od svoje povijesne baštine, ponajprije povijesne starogradske jezgre oko Römerberga. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan: FRANKFURT - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Povratak kroz Njemačku, Austriju i Sloveniju uz potrebna zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

Polazak 25.4.: First minute: 4.790 kn/ Redovna cijena: 5.090 kn

Polazak 31.7.: First minute: 5.690 / Redovna cijena: 5.990 kn

Polazak 3.10.: First minute: 4.890 / Redovna cijena: 5.190 kn

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

Doplata za jednokrevetnu sobu - uključuje jednokrevetnu kabinu na brodu:

Polasci 25.4. i 3.10.: 1.540 kn
Polazak 31.7.: 1.690 kn
Doplata za vanjsku kabinu: 340 kn
Soba s pomoćnim ležajem na upit!

Doplata za večere (u Škotskoj 3. i 5. dan i na brodu)*: 840 kn

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom, voditelja putovanja, smještaj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Njemačkoj i Škotskoj na osnovi noćenja s doručkom u Njemačkoj i Škotsko s iznimkom 4. dana u kojem je polupansion: 2 noćenja s doručkom u Frankfurtu, 3 noćenja s doručkom u Škotskoj: 1 noćenje na širem području Glasgowa, 1 noćenje na području Aviemorea i 1 noćenje na širem području Edinburgha, 2 noćenja s doručkom na brodu Rotterdam/Zeebrugge-Hull i Hull-Zeebrugge/Rotterdam, vanjske razglede, te troškove organizacije i prodaje

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, troškove javnog gradskog prijevoza, putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!), napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, te troškove osobnih narudžbi

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

NAPOMENA: Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed obilazaka.
Brodske kompanije rezerviraju pravo izmjene luke ukrcaja/iskrcaja, najkasnije tri tjedna prije polaska na putovanje, sve potrebne informacije bit će poslane u završnoj obavijesti (3-5 dana prije putovanja).

Prilikom rezervacije aranžmana nužno je ostaviti točne podatke za brodske liste putnika: ime i prezime, datum rođenja, broj putne isprave (putovnica ili osobna iskaznica), te državljanstvo.
Brodske kabine opremljene su tuš kabinom i WC-om. Na brodovima putnici mogu uživati u raznim sadržajim, od restorana, trgovina, barova, itd.
Agencija zadržava pravo korekcije cijene ako se na putovanje prijavi manji broj putnika od minimalnog.

 

 

ID: A
Trenutno nema dostupnih ponuda