Škotska 7 dana avionom

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

ŠKOTSKA Ljetna tura 7 dana/6 noćenja

Posebnim zrakoplovom iz Ljubljane

Datum putovanja: 1.7. – 7.7.2019. - garantirani polazak


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: ZAGREB/LJUBLJANA – MANCHESTER – EDINBURGH – GLASGOW
Sastanak putnika na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu. Transfer autobusom (uključen u cijenu) do zračne luke Ljubljana i let charter zrakoplovom za Manchester. Po dolasku u Manchester vožnja sjevernom Engleskom prema Škotskoj. Po dolasku u Edinburgh, odlazak na poludnevni razgled grada kojeg nazivaju ”sjevernom Atenom”: Panoramska vožnja pored kraljevske palače Holyrood do Royal Mile, škotskog Parlamenta i Princess street, srednjovjekovni “Old Town” i gregorijanski “New Town” iz 18. st. Obilazak Edinburškog dvorca (ulaznica nije uključena) u kojem se čuvaju škotski kraljevski dragulji i “kamen istine”, apartmani Mary Stuart i kapelica Sv. Margarete iz 11. st. Slobodno vrijeme za šetnju živopisnim starim dijelom grada s pubovima, te najpoznatijim ulicama Edinburgha - Princess street, Royal Mile. U poslijepodnevnim satima odlazimo prema hotelu u okolici Glasgowa. Prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

2 dan: GLASGOW – LOCH LOMOND – INVERARAY – PITLOCHRY
Nakon doručka odlazak u panoramski razgled Glasgowa autobusom: George Square - sveučilišna četvrt - Glasgow Cross - park Glasgow Green – katedrala sv. Munga, osnivača grada. Milijunski grad na rijeci Clyde poznat je po svojoj viktorijanskoj i art nouveau arhitekturi koja datira iz perioda kad se grad obogatio zahvaljujući trgovini, tekstilnoj proizvodnji i brodogradnji. Nastavak putovanja vodi nas kroz nacionalni park Trossachs i preko jezera Loch Lommond, dugačkog 38 km i okruženog prekrasnim krajolikom s planinskim vrhuncima i brdima. Riječ je o jednom od najljepših područja Škotske, a zajedno sa svim prirodnim ljepotama kojima ćemo danas svjedočiti nije čudo zbog čega je Škotska nedavno izabrana za najljepšu zemlju svijeta. Nastavak prema Inverarayu, slikovitom gradiću s crno-bijelim kućama iz 18. stoljeća. Razgled tamošnjeg dvorca u kojem su kroz stoljeća stolovali vladari dinastije Campbell. Po završetku razgleda odlazimo prema Pitlochryu gdje ćemo i završiti današnji dan. Prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

3. dan: PITLOCHRY – BALMORAL – BLAIR CASTLE – EDRADOUR – PITLOCHRY
Nakon doručka nastavljamo vožnju preko gorja Grampian prekrasnom dolinom rijeke Dee do kraljevske rezidencije Balmoral (razgled neće biti moguć u slučaju prisutnosti kraljevske obitelji). Obilazak prekrasnog parka i dvorca, a potom odlazimo do dvorca Blair - u posjedu vojvode Atholskog, s jedinom privatnom vojskom u Europi, odakle je još kraljica Victorija uzimala vojnike za tjelohranitelje. U nastavku, posjet jednoj od najstarijih destilerija poznatog škotskog viskija u Edradouru. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

4. dan: PITLOCHRY – OTOK SKYE – EILEAN DONAN
Nakon doručka odjava iz hotel te potom vožnja slikovitim zapadnim dijelom do središnje Škotske i potom do otoka Skye. Ovaj je otok najromantičnije, ali i najdivljije područje otočja Hebrida. Vikinzi i Kelti opisivali su ovaj otok kao „otok oblaka“. Brda Cullin Hills protežu se dužinom otoka. Zaustavljanje kod najomiljenijeg foto motiva otoka stijena Kilt Rocks na poluotoku Trotternish. Bazaltne stijene podsjećaju na škotski kilt i s njih se pruža široka panorama na otočje i morsku pučinu. Vožnja kroz unutrašnjost otoka dočarati će Vam romantične krajolike, stada ovaca, usamljene dvorce i stara sela. Povratak na kopno preko mosta Skye Bridge gdje ćemo se zaustaviti kod dvorca Ellean Donan, najpoznatijeg i najfotografiranijeg dvorca u Škotskoj koji je smješten na malenom otočiću kojeg s kopnom spaja kameni most. Odlazak do hotela u okolici Invernessa. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan: LOCH NESS – INVERNESS – ABERDEEN  
Nakon doručka odjava iz hotela i polazak prema čuvenom jezeru Loch Ness, omiljenom turističkom cilju putnika koji traže popularno čudovište Nessie. U centru za posjetitelje saznat ćemo sve detalje o Nessie, a zatim ćemo nastaviti putovanje do ruševina dvorca Urquhart. Vožnja do prijestolnice škotskog Highlandsa, grada Inverness. U blizini se nalazi Culloden Moor, mjesto koje je 1746. godine bilo poprište odlučne bitke između škotskih pobunjenika, predvođenih Karlom Eduardom zvanim “mladi pretendent” iz dinastije Stuart, i britanskih postrojbi predvođenih Vilimom Augustom, vojvodom od Cumberlanda. Nakon sloma pobunjenika, britanske postrojbe izvršile su okrutnu odmazdu masakrirajući zarobljenike, a u Škotskoj je zaveden sustav otvorenog terora. Bitka predstavlja posljednji pokušaj dinastije Stuart da se vrati na vlast u Škotskoj. Nastavljamo prema Abeerdenu. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan: ABERDEEN – STONEHAVEN – GLAMIS – SCONE – STIRLING – EDINBURGH   
Doručak i odjava iz hotela. Putovanje nastavljamo do ribarskog sela Stonehaven u čijoj se blizini nalazi impresivni ruševni dvorac Dunnottar izgrađen na litici i okružen morem. Nastavak vožnje do dvorca Glamis. Ovaj se dvorac smatra najljepše uređenim dvorcem cijele Škotske. Od 14. stoljeća to je jedno od sjedišta kraljevske kuće. Kraljica majka je ovdje provela svoje djetinjstvo, a William Shakespeare je tu smjestio radnju Macbetha. Posjet uključuje bogato ukrašene unutarnje prostorije uz blagovaonicu, kapelu i knjižnicu s bogatim štukaturama. Slijedi vožnja do dvorca Scone, povijesnog sjedišta škotskog parlamenta, u kojem su se krunili škotski kraljevi. Nastavak vožnje do dvorca Stirling, sagrađenog prije 900. g., kraljevske rezidencije kuće Stewart, gdje je 1543. god. okrunjena škotska kraljica Mary of the Scots. Odlazak u hotel na podruju Edinburgha. Smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan: EDINBURGH - MANCHESTER – LJUBLJANA/ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za šetnju živopisnim starim dijelom grada s pubovima, te najpoznatijim ulicama Edinburgha - Princess street, Royal Mile. Predlažemo posjet The Scotch Whiskey Experience s najvećom svjetskom kolekcijom viskija , ili  Royal Yacht Britannia- 40 g. omiljena „rezidencija“ kraljice i obitelji na kojoj su plovili svijetom.  U ranim poslijepodnevnim satima polazak prema Manchesteru. Po dolasku u zračnu luku prijava na let za Ljubljanu. Dolazak u Ljubljanu u večernjim satima. Transfer na Autobusni kolodvor u Zagrebu (uključeno u cijenu).

 

First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 6.290 kn*

*First Minute popust 200 kn za rezervacije do 45 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 6.490 kn

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 990 kn

 

Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja: 45

Doplata za manji broj putnika*:
30 – 44 putnika: 300 kn
20 – 29 putnika: 680 kn
*Informaciju o eventualnoj doplati za manji broj putnika dobit ćete u završnoj obavijesti 3 – 5 dana prije polaska


Cijena uključuje:
- prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Ljubljana – Manchester – Ljubljana u ekonomskoj klasi
- povratni transfer Zagreb – Zračna luka Ljubljana – Zagreb
- 6 noćenja s doručkom u hotelima 3* tijekom ture
- 3 večere u 2 slijeda u hotelima u Glasgowu i Pitlochryu
- prijevoz komfornim autobusom visoke turističke klase tijekom putovanja po Škotskoj
- razgledavanja i izlete prema programu
- voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
- jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:
- zrakoplovne pristojbe u iznosu 990 kn
- doplatu za jednokrevetnu sobu 1.790 kn
- ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koji se posjećuju tijekom ture
- dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
- putno osiguranje

Fakultativne doplate:
Paket ulaznica za lokalitete koji se posjećuju: 650 kn (Edinburgh Castle, Edradour destilerija viskija, Blair Castle, Loch Ness Visitor Centre, Scone Palace, Eilean Donan Castle, Stirling Castle).

NAPOMENE
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Ujedinjenom Kraljevstvo (Škotskoj) te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama
- Za putovanje u Ujedinjeno Kraljevstvo državljanima Republike Hrvatske nije potrebna viza, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Savjetujemo da prije polaska na put provjerite mogućnost putovanja u Ujedinjeno Kraljevstvo s osobnom iskaznicom obzirom na proces Brexita. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju
- Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja.
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
- Valuta u Ujedinjenom Kraljevstvu je britanska funta (GBP). Preporučujemo ukoliko imate mogućnosti da nabavite funte prije početka putovanja u Hrvatskoj jer je tečaj često povoljniji nego na licu mjesta.
- Ponesite na put odjeću i obuću za različite vremenske prilike, obavezno jaknu, vestu, čvršću sportsku obuću, zaštitu od kiše te adaptere za električnu energiju koji su potrebni u Ujedinjenom Kraljevstvu

Za navedeni aranžman vrijede opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. Prilikom prijave plaćate akontaciju 30% iznosa aranžmana čime je vaša rezervacija potvrđena. Ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put ukoliko se niste odlučili za obročno plaćanje. | Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

 

ID: INT2022PT
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Austrija

Beč

1

Engleska

Francuska

Pariz

1

Grčka

Atena

4

Italija

Rim

2

Mađarska

Nizozemska

Portugal

Slovačka

Turska

Španjolska