Sicilija Nova godina 5 dana avionom 2024

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

NOVA GODINA NA SICILIJI 5 dana/4 noćenja Posebnim zrakoplovom iz Zagreba 2024. 

 

Catanija, Taormina, Siracusa, Etna, Cefalu, Palermo, Monreale, Agrigento

 

Termin putovanja: 28.12.2023. - 01.01.2024. - POPUNJENO!

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan; četvrtak, 28.12.2023.: ZAGREB – CATANIA – GIARDINI NAXOS
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije predviđenog polijetanja zrakoplova. Prijava i izravan let posebnim charter zrakoplovom za Cataniju u 13.50 sati. Po dolasku u zračnu luku Catanija u 15.35 sati, vožnja autobusom do Catanije. Po dolasku razgled grada: Katedrala u kojoj se nalazi kapelica Sv. Agate, zaštitnice grada, potom Litorno, kip slona, dio grada u baroknom stilu s građevinama od smeđeg vulkana, Palazzo delle Scienze, amfiteatar, kazalište. Slobodno poslijepodne i večer za vlastite programe i aktivnosti. Slijedi organizirani transfer autobusom do hotela u Giardini Naxosu. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan; petak, 29.12.2023.: GIARDINI NAXOS – TAORMINA – SIRACUSA – GIARDINI NAXOS 
Nakon doručka odlazimo do jednog od najljepših gradića Italije - Taormine, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Predlažemo posjet grčko-rimskom teatru s nezaboravnim pogledom na Etnu (doplata za ulaznice). Po završetku razgleda odlazimo do Siracuse, nekadašnje najvažnije grčke kolonije na Siciliji. Posjet arheološkom nalazištu: grčki teatar, rimski amfiteatar, Dionizijevo uho, zatim odlazak do otočića Ortigia - šetnja slikovitim ulicama do katedrale koja predstavlja jedinstven primjer arhitekture - spoj grčkog hrama božice Atene i barokne crkve. Povijesna jezgra grada se nalazi na popisu UNESCO baštine. Uživajte u šetnji gradom kojeg je Ciceron opisao kao „od svih, najveći i najljepši grčki grad“. U ranim večernjim satima povratak do hotela. Noćenje u hotelu. 

3. dan; subota, 30.12.2023.: GIARDINI NAXOS – ETNA – CEFALU – PALERMO
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do Etne, najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 m nadmorske visine prestaje vegetacija, te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri, ili će voziti naseljima u podnožju. Fakultativno (doplata na licu mjesta), mogućnost uspona žičarom do 2.500 metara visine te dalje terenskim vozilima na 2.900 metara, gdje možete prošetati oko vulkanskih kratera u pratnji lokalnog vodiča. Nastavljamo prema 75 km udaljenom ribarskom mjestu Cefalù na Tirenskoj obali s brojnim arheoloških lokalitetima na kojima se vidi utjecaj grčke, rimske, bizantske i islamske kulture.  Po dolasku razgledavanje slikovitog gradića smještenog uz stijenu poznatu kao Rocca di Cefalù u kojem dominira Normanska katedrala s jednim od najljepših mozaika južne Italije. Katedrala je započeta u 12. stoljeću i prikazuje remek djela bizantskih majstora mozaika. Slobodno vrijeme za šetnju uz plaže i slikovitom obalom uz brojne tradicionalne restorane. Nastavak vožnje do Palerma. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Nastavak vožnje do Palerma. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Predlažemo večernju šetnju do glavnog gradskog trga Politeama. 
 
4. dan; nedjelja 31.12.2023.: PALERMO – MONREALE – PALERMO 
Nakon doručka polazimo do gradića Monreale, 7 km udaljenog od Palerma, poznatog po benediktinskom samostanu i prekrasnoj katedrali iz 12. stoljeća (doplata za ulaznice), ukrašenoj serijom zlatnih mozaika koji su remek-djelo bizantske umjetnosti. U rano poslijepodne povratak u Palermo i razgled grada: arapsko-normanska katedrala, Kraljevska Palača - bivša arapska tvrđava koja je pretvorena od strane normanskih vladara u jednu od najimpresivnijih vladarskih palača u Europi, prekrasna Cappella Palatina, maestralni Teatro Massimo, Quattro Canti - srce staroga Palerma, crkva Martorana i Piazza del Comune s fontanom Pretoria koju Sicilijanci kolokvijalno nazivaju „fontanom srama“ (fontana della vergogna). Svakako preporučujemo da u nekom od brojnih autohtonih restorana i lokala isprobate neke od tipičnih sicilijanskih specijaliteta; cannolo, arancino, cassata, pasta alla norma, caponata i sl. Večer slobodna zbog priprema za najluđu noć. Doček Nove godine na ulicama ovog osebujnog grada. SRETNA NOVA GODINA! Povratak do hotela u vlastitom aranžmanu. Noćenje u hotelu.

5. dan; ponedjeljak, 30.5.2023.: PALERMO – AGRIGENTO – CATANIA – ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. odlazak do Agrigenta, jednog od najstarijih gradova na Siciiji, osnovanog u 6.st. prije Krista kao grčka kolonija Akragas. Posjet veličanstvenoj Valle dei Templi, Dolini hramova, na UNESCO listi svjetske baštine (doplata za ulaznice). Na tom velikom i svetom području nalaze se najveći i najbolje očuvani grčki hramovi izvan Grčke: Hera, Concordia, Giunone, većinom iz 4. i 5.st. prije Krista. Nakon razgleda nastavak vožnje do zračne luke u Cataniji. Prijava i izravan let posebnim charter zrakoplovom za Zagreb u 19:25. Očekivani dolazak u Zračnu luku Zagreb se očekuje u 21:00.


Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:: 899 € (6.773,51 kn)

Doplata za jednokrevetnu sobu: 150 € (1.130,18 kn)

Popusti: 10% popusta za dijete do 12 god. na pomoćnom ležaju

Cijena aranžmana po osobi uključuje: 
•    prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Catania – Zagreb
•    zrakoplovne pristojbe
•    1 komad predane prtljage do 13 kg + 1 komad ručne prtljage do 8 kg dimenzija 55x40x23 cm
•    4 noćenja s doručkom u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama
•    prijevoz autobusom prema programu
•    lokalne vodiče na engl. jeziku na lokalitetima: Siracusa, Palermo i Monreale i Agrigento
•    voditelja putovanja
•    troškove pripreme
•    organizacije putovanja i jamčevinu

Cijena ne uključuje:
•    doplatu za jednokrevetnu sobu 150 € (1.130,18 kn)
•    boravišnu pristojbu cca 2 eur po osobi po noćenju (plaća se na recepciji hotela)
•    ulaznice za lokalitete koji se posjećuju tijekom razgledavanja
•    nosače prtljage
•    napojnice za vozače i vodiče
•    slušalice (ako budu potrebne) € 2-3 po osobi/danu
•    dodatne troškove koji nisu predviđeni programom

 
Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 90

Ulaznice (informativne cijene podložne promjenama – plaćanje na licu mjesta): 
•    arheološki lokaliteti u Siracusi 17 €
•    Monreale katedrala 6 €
•    Monreale klaustar samostana 6 €
•    Normanska palača i Palatinska kapelica u Palermu 19,50 €
•    Grčko-rimski teatar u Taormini 13,50 €
•    Agrigento dolina hramova 13 €
•    Etna odrasli cca 75 € (djeca od 5 do 10 g. popust)

Vulkan Etna (Izlet ovisi o vremenskim prilikama)

 • Uspon na Etnu (do cca 2.900 m n.v.) moguć je žičarom koja polazi od točke gdje se nalazi krater Silvestri na oko 1.900 metara nadmorske visine. Prvo se vozi 10-ak minuta žičarom, a potom se nastavlja terenskim vozilima i s planinskim vodičem na engleskom jeziku. Informativna cijena izleta iznosi 65 € po osobi. Uplata se obavlja na licu mjesta pružatelju usluga, a izlet traje oko 2 sata. S obzirom da je na Etni hladnije i svježije nego u podnožju te zna biti i vjetrovito, preporučujemo ponijeti zatvorenu i čvrstu obuću (najbolje čvrste tenisice ili planinarske cipele-gojzerice) te topliju odjeću – vjetrovku, deblju majicu, šal i kapu. Ukoliko nemate prikladnu obuću ili odjeću, na licu mjesta možete iznajmiti vjetrovku za 4 € po osobi ili cipele za 4 € po osobi. 


Predviđeni hoteli:
 

GIARDINI NAXOS
Hotel Nike, 4*
Adresa: Via Calcide Eubea, 27, 98035 Giardini Naxos ME, Italija
Telefon: +39 0942 51207

PALERMO:
Hotel Garibaldi, 4* ili sličan
Adresa: Via E. Amari, 146, 90139 Palermo PA, Italija
Telefon: +39 091 601 7111

 


Informativni red letenja – zrakoplovna kompanija Croatia Airlines: 

OU 9300 28DEC2023 ZAG CTA  13:50 15:35
OU 9301 01JAN2024. CTA ZAG 19:25 21:00
Kod charter letova moguće su promjene satnice letova neposredno prije samog putovanja. Dodatne informacije stranke će dobiti u završnoj obavijesti prije putovanja ili od prodajnog mjesta

NAPOMENE
•    Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Italiji te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama
•    Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Republiku Italija dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica. 
•    Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja
•    Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
•    U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
 
KORISNE INFORMACIJE

 • Odjeća i obuća: Savjetujemo ponijeti sportsku i praktičnu odjeću (najbolje slojevitu), nešto odjeće pogodne za vlažno vrijeme (vjetrovka, kišobran, kape…), te udobnu sportsku obuću. 
 • Novac: EURO 
 • Vremenska razlika u odnosu na Hrvatsku: nema
 • Kreditne kartice: U skoro svim restoranima i trgovinama prihvaćaju se sve vrste kreditnih kartica (EC/MC,Visa).
 • Trgovine: Većina trgovina radi od 8 sati, ali s obaveznom poslijepodnevnom pauzom od 12 – 16 sati. Trgovine najčešće zatvaraju već u 20 sati.
 • Restorani: Samo mali broj restorana radi cijeli dan, većina ih otvara oko 19.00 sati. Dobar riblji obrok košta cca 25 €. Prosječna cijena pizze je 6 €.
 • Hrana: Jede se u popularnima 'trattorijama'. Preporučamo sve osim »fast fooda«: 'antipasti' (hladna predjela od povrća, mesa ili morskih plodova), razne vrste tjestenine, riblje specijalitete i pizze.
 • Prosječna cijena večere u restoranu je cca 30-50 €
 • Voda: Voda iz vodovoda je pitka, ali se preporučuje piti flaširanu vodu
 • Shopping: Dućani su dobro opskrbljeni svim vrstama robe. Cijene odjeće i obuće su slične kao u zapadnoj Evropi.
 • Zabava: Ljudi se uglavnom druže u lokalima na promenadi i u restoranima. Popularne diskoteke se obično napune oko 2 sata iza ponoći.
 • Napojnice: Obično ih očekuju svi: nosači, konobari i sl.
 • Telefoniranje: Pozivni broj iz Italije za Hrvatsku : +385
 • Imovina i dokumenti: Preporučamo da putovnice, kao i ostale vrijednosti, pohranite u hotelskom sefu.
 • Prilikom razgleda ili šetnje, treba dobro čuvati torbice i ruksake zbog opasnosti od džepara.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Italiji (Rim) se nalazi na adresi Via Luigi Bodio 74/76, 00191 Roma, Italija.
Kontakt podaci: tel. 0039 06 3630 7650, 0039 06 3630 7300, 0039 06 3630 4630, fax. 0039 06 3630 3405, 0039 06 3630 3269, e-mail. vrh[email protected]. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Jasen Mesić.
Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 8:30-16:30
Konzularni odjel Veleposlanstva Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici
Adresa: Via Luigi Bodio 74; 00191 Roma, Italija / Uredovno vrijeme za stranke: svaki dan od 10-13 sati.
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0039 334 6436906, Fax: 003906 3630 3269; e-mail: [email protected].


Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane” Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. Prilikom prijave plaćate akontaciju 30% iznosa aranžmana čime je vaša rezervacija potvrđena. Ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put ukoliko se niste odlučili za obročno plaćanje. | Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr


 

 

ID: INT2022PT
28.12.2023. - 01.01.2024.
cijena od 899 € | 6.773,52 HRK
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 899 € | 6.773,52 HRK

Pronađite svoju destinaciju

Italija

Nizozemska

Turska