Sicilija 8 dana autobusom

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

SICILIJA  – 8 dana autobusom i brodom

Datum putovanja: 20.03.-27.03.2020., 11.11.-18.11.2020.

Hotel 4* na Siciliji, uključene večere u hotelu, dvokrevetne kabine na brodu  i svi mjesni vodiči

Program putovanja:

1. dan  ZAGREB/RIJEKA – GENOVA - BROD
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 01:30 sati, moguć polazak iz Karlovca s benzinske crpke Petrol u 02:15 sati (okvirno vrijeme, obavezna najava prilikom rezervacije). Polazak sa Sjevernog odmorišta Vrata Jadrana u 04:00 sati. Putovanje preko Slovenije i Italije uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Genovu. Kraće slobodno vrijeme u povijesnoj jezgri Genove. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Odlazak broda u večernjim satima. Noćenje u kabinama na brodu.

2. dan  BROD - PALERMO - CEFALU
Doručak na brodu (grupni menu). Plovidba Sredozemnim morem uz opuštanje i korištenje brodskih sadržaja. Iskrcaj s broda u luci Palerma u  kasnim poslijepodnevnim satima. Sicilija - magični otok na drevnom križanju puteva od Europe prema Africi bogat je tragovima drevnih civilizacija, ostacima vulkanske aktivnosti, lijepim plažama, vinogradima, slikovitim naseljima i prekrasnom prirodom. Vožnja uz obalu. Smještaj u hotel na Rivieri Cefalu. Piće dobrodošlice pri dolasku. Večera. Noćenje.

3. dan  CEFALU I RIVIERA
Doručak. Naše putovanje Sicilijom započinje posjetom gradu Cefalu, jednom od najljepših povijesnih gradića Sicilije, slikovito smještenom između mora i stjenovitog zaleđa uz brdo Rocca Cefalu visoko 268 m. Razgled grada uz pratnju gradskog vodiča. Biser gradića je romanička katedrala normanskog kralja Rogera II i poznata je po predivnim mozaicima bizantskih majstora i prikazu Krista i apostola. Katedrala ej pod zaštitom Unesca. Na poluotoku su vidljivi ostaci saracenskog dvorca, a gradske znamenitosti uključuju i Osterio Magno, rezidenciju Rogera II, srednjevjekovne palače i stari Lavatoio Medievale, nekadašnju gradsku praonicu rublja. Ovaj nekadašnji tradicionalni ribarski gradić jedno je od najposjećenijih mjesta na otoku, i na listi najljepših mjesta Italije ! Slobodno vrijeme za kavu, aperitiv ili ručak u jednoj od tradicionalnih gostionica. Povratak u hotel. Slobodno poslije podne za šetnju plažom, sunčanje ili osobne programe. Večera. Noćenje.

4. dan  ETNA I TAORMINA
Doručak. Cjelodnevni izlet uz pratnju mjesnog vodiča. Vožnja autobusom do vulkana Etna - najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Po dolasku na najvišu dopuštenu razinu na oko 1.800 metara, slobodno vrijeme za istraživanje okolice Silvestarskih kratera ili za kupovinu suvenira (pristup je moguć do određene visine samo u slučaju pogodnog vremena, vremenske prilike mogu utjecati na mjesta do kojih ćemo moći doći našim autobusom). Poslije obilaska područja Etne, nastavak vožnje do slikovite Taormine, jednog od najljepših gradića Italije i stjecištu bogatih i slavnih, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu i obalu. Razgled grada: grčko - rimsko kazalište - Piazza Vittorio Emanuele - katedrala - Corso Umberto. Taormina je gradić za uživanje, fini capuccino ili aperitiv na panoramskim terasama ili šetnju promenadom iznad mora. Povratak u hotel na području Riviere Cefalu. Večera. Noćenje.

5. dan  PLANINSKI SVIJET SICILIJE
Doručak. Izlet u planinski svijet Sicilije, područje planina Madonie poznatih kao „sicilijanski Dolomiti“ prema  drugom najvišem planinskom vrhu Sicilije Pizzo Carbonara. Uz pratnju mjesnog vodiča upoznati ćemo bogati biljni svijet, guste šume hrastova i mediteranskog bilja, prekrasne vidikovce s pogledom na Tirensko more i Eolsko vulkansko otočje i starinska naselja u unutrašnjosti. Posjet mjestu Isnello, slikovitom naselju s utvrdom između strmih stijena. Put nastavljamo do naselja Castelbuono, gdje ćemo imati priliku probati  različite sicilijanske domaće slastice. Razgled povijesnog grada iz 14.stoljeća s utvrdom, crkvom Matrice Vecchia s renesansnim portalom, Venerinom fontanom i slikovitom povijesnom jezgrom. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan   PALERMO - MONREALE - BROD
Doručak. Odlazak iz hotela. Dolazak u Palermo. Razgled glavnog grada Sicilije uz pratnju mjesnog vodiča: katedrala – Normanska palača – Teatro Massimo – Quattro Canti – crkva Martorana – Piazza del Commune s „fontanom srama“. Kratka vožnja do gradića Monreale, poznatom po katedrali iz 12. stoljeća, remek djelu normanske arhitekture s čuvenim mozaicima. Razgledavanje unutrašnjosti katedrale uz pratnju mjesnog vodiča. Slobodno vrijeme u gradskom središtu Palerma za osobne programe. Ukrcaj na brod u luci Palerma u večernjim satima. Smještaj u kabine. Odlazak broda u kasnimm večernjim satima. Plovidba uz korištenje brodskih sadržaja. Noćenje u kabinama na brodu.

7. dan  BROD - GENOVA - VOŽNJA KROZ ITALIJU
Doručak na brodu (grupni menu). Opuštanje uz plovidbu i korištenje brodskih sadržaja. Dolazak broda u luku Genove u 19 sati. Iskrcaj.  Noćna vožnja kroz Italiju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora.

8. dan  VOŽNJA KROZ ITALIJU - RIJEKA/ZAGREB
Nastavak putovanja vožnjom kroz Italiju  prema Sloveniji i Hrvatskoj. Dolazak u Hrvatsku u jutarnjim satima.

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI : 4.590 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI : 4.790 kn

FM cijena vrijedi do popune kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 30 dana prije puta    
Minimalni broj putnika: 35


Cijena  aranžmana uključuje:
•    prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
•    prijevoz putničkim brodom na liniji Genova - Palermo sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na osnovi 1 noćenja s doručkom (grupni menu)
•    prijevoz putničkim brodom na liniji Palermo - Genova sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na osnovi 1 noćenja s doručkom (grupni menu)
•    4 noćenja s polupansionom (doručak i večera) u hotelu 4* na području Riviere Cefalu
•    turističkog pratitelja tijekom putovanja
•    mjesne vodiče za razglede i izlete: Cefalu, Etna i Taormina, planinski svijet Sicilije, Palermo i Monreale
•    degustaciju sicilijanskih slastica u Castelbuonu
•    piće dobrodošlice u hotelu na Siciliji
•    jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena aranžmana  ne uključuje:
•     Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima):1.190 kn
•    Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima): 1.990 kn
•    Moguću doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima, po osobi:  490 kn
•    Boravišnu pristojbu  koja se plaća u talijanskim hotelima na licu mjesta na recepciji  (2 - 3 EUR po osobi i danu, točna obavijest u završnom pismu)
•    Ulaznice za muzeje i kulturno - povijesne spomenike ( fakultativna doplata na licu mjesta, cijene ulaznica su informativne i mogu biti podložne promjeni): katedrala Cefalu 5 EUR, antičko rimsko-grčko kazalište Taormina 10 EUR, Normanska palača u Palermu s Capellom Palatinom 9.50 EUR, katedrala u Palermu  ulaznica 3 EUR (za dio katedrale u koji se plaća ulaz) + obavezne audio slušalice 3 EUR, katedrala Monreale 6 EUR, klaustar samostana Monreale 8 EUR.
•    Putno osiguranje

Trokrevetne sobe/kabine: Rezervacija trokrevetnih soba/kabina na ovom programu nije moguća.

VAŽNO!   PODACI POTREBNI PRILIKOM  REZERVACIJE ARANŽMANA:
Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, mjesto rođenja, državljanstvo, broj putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.
Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri  prilikom rezervacije.
-  sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  100 kn

PREPORUKA PUTOVANJA: Ovo je ležernije putovanje na Siciliju gdje se dio udaljenosti prelazi brodom u oba smjera i na taj način ne prelazi puno kilometara cestom prema jugu Italije. Preporučujemo ovo ležerno putovanje na Siciliju putnicima koji žele boraviti u jednom hotelu i ići na izlete s povratkom navečer u isti hotel, koji žele imati i slobodno vrijeme za osobne programe, šetnje uz more, uživanje u malo sporijem ritmu putovanja u kojem će biti vremena za uhvatiti onaj pravi čarobni trenutak s pogledom na more uz fini aperitiv ili naći vremena za osobne programe. U cijenu putovanja uključen je polupansion u hotelu na Siciliji i svi razgledi uz pratnju mjesnih vodiča.
Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.
Sicilija (talijanski i sicilijanski: Sicilia) je autonomna regija u Italiji i najveći otok u Sredozemnom moru. S površinom od 25 710 km² koja uključuje i okolne manje otoke, ovo je najveća regija u Italiji. Trenutno na Siciliji živi više od pet milijuna stanovnika, od toga najviše u Palermu koji je i sjedište regije. Otok je poznat po nekim od najvažnijih turističkih lokaliteta u Italiji. Sicilija se ističe po vlastitoj povijesti, kulturi, umjetnosti, arhitekturi, kuhinji i jeziku. Gospodarstvo regije temelji se većinom na poljoprivredi i turizmu.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 35. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.
Završno pismo šaljemo 2 dana prije  početka putovanja.


Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćeni kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

 

ID: BP
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Engleska

Grčka

Atena

2

Italija

Rim

2

Portugal

Turska

Španjolska