Sicilija 5 dana avionom - Svibanj 2024.

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

SICILIJA Putovanje 5 dana / 4 noćenja posebnim zrakoplovom iz Zagreba

 

Datum putovanja: 29.5. - 2.6.2024. - GARANTIRANI POLAZAK

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan; srijeda, 29.5.2023.: ZAGREB - PALERMO - AGRIGENTO - PALERMO
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije predviđenog polijetanja zrakoplova. Prijava i izravan let posebnim charter zrakoplovom za Cataniu u 7.30 sati. Po dolasku u zračnu luku, u 9.30 sati, krećemo autobusom prema Agrigentu, jednom od najstarijih gradova na Siciliji, osnovanog u 6.st. prije Krista kao grčka kolonija Akragas. Posjet veličanstvenoj Dolini hramova (Valle dei Templi), upisanoj na UNESCO listi svjetske kulturne baštine (doplata za ulaznice). Razgled uz lokalnog vodiča. Na tom velikom i svetom području nalaze se najveći i najbolje očuvani grčki hramovi izvan Grčke: Hera, Concordia, Giunone, većinom iz 4. i 5. st. prije Krista. Nakon razgleda nastavak vožnje do Palerma i smještaj u hotel. Predlažemo večernju šetnju do glavnog gradskog trga Politeama uz pratnju predstavnika agencije. Svakako preporučujemo da u nekom od brojnih autohtonih restorana i lokala isprobate neke od tipičnih sicilijanskih specijaliteta; cannolo, arancino, cassata, pasta alla norma... Noćenje u hotelu.

2. dan; četvrtak, 30.5.2023.: PALERMO - CEFALU - TAORMINA - SANT'ALESSIO SICULO
Nakon doručka odjava iz hotela i polazak prema ribarskom mjestu Cefalù na Tirenskoj obali s brojnim arheoloških lokalitetima na kojima se vidi utjecaj grčke, rimske, bizantske i islamske kulture.  Po dolasku razgledavanje slikovitog gradića smještenog uz stijenu poznatu kao Rocca di Cefalù u kojem dominira Normanska katedrala s jednim od najljepših mozaika južne Italije. Katedrala je započeta u 12. stoljeću i prikazuje remek djela bizantskih majstora mozaika. Slobodno vrijeme za šetnju uz plaže i slikovitom obalom uz brojne tradicionalne restorane. Nastavljamo putovanje uz obalu do jednog od najljepših gradića Italije - Taormine, izgrađene na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Predlažemo posjet grčko-rimskom teatru s nezaboravnim pogledom na Etnu (doplata za ulaznice). Po završetku razgleda slobodno vrijeme. Navečer dolazak do hotela u Sant'Alessio di Siculo. Smještaj i noćenje.

3. dan; petak, 31.5.2023.: SANT'ALESSIO SICULO - SIRACUSA - CATANIA - SANT'ALESSIO SICULO
Nakon doručka odlazimo do Siracuse, nekadašnje najvažnije grčke kolonije na Siciliji. Posjet arheološkom nalazištu uz pratnju lokalnog vodiča: grčki teatar, rimski amfiteatar, Dionizijevo uho... Zatim odlazimo do otočića Ortigia - šetnja slikovitim ulicama do katedrale koja predstavlja jedinstven primjer arhitekture - spoj grčkog hrama božice Atene i barokne crkve. Povijesna jezgra grada se nalazi na popisu UNESCO baštine. Uživajte u šetnji gradom kojeg je Ciceron opisao kao „od svih, najveći i najljepši grčki grad“. U poslijepodnevnim satima vožnja autobusom do centra Catanie. Slijedi razgled grada: Katedrala u kojoj se nalazi kapelica Sv. Agate, zaštitnice grada, potom Litorno, kip slona, dio grada u baroknom stilu s građevinama od smeđeg vulkana, Palazzo delle Scienze, amfiteatar, kazalište. Slobodno poslijepodne i večer za vlastite programe i aktivnosti. Povratak do hotela u večernjim satima i noćenje.

 
4. dan; subota, 1.6.2023.: SANT'ALESSIO SICULO - ETNA - PALERMO
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do Etne, najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 metara nadmorske visine prestaje vegetacija te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri ili će voziti naseljima u podnožju. Fakultativno (doplata na licu mjesta), mogućnost uspona žičarom do 2.500 metara visine te dalje terenskim vozilima na 2.900 metara, gdje možete prošetati oko vulkanskih kratera u pratnji lokalnog vodiča. Poslijepodne nastavak putovanja do Palerma. Po dolasku smještaj u hotel. Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje u hotelu.

5. dan; nedjelja, 2.6.2023.: PALERMO - MONREALE - ZAGREB 
Nakon doručka razgled grada: arapsko-normanska katedrala, Kraljevska Palača - bivša arapska tvrđava koja je pretvorena od strane normanskih vladara u jednu od najimpresivnijih vladarskih palača u Europi, prekrasna Cappella Palatina, maestralni Teatro Massimo, Quattro Canti - srce staroga Palerma, crkva Martorana i Piazza del Comune s fontanom Pretoria koju Sicilijanci kolokvijalno nazivaju „fontanom srama“ (fontana della vergogna). Poslijepodne odlazimo do gradića Monreale, 7 km udaljenog od Palerma, poznatog po benediktinskom samostanu i prekrasnoj katedrali iz 12. stoljeća (doplata za ulaznice), ukrašenoj serijom zlatnih mozaika koji su remek-djelo bizantske umjetnosti. Razgled uz pratnju lokalnog vodiča. Poslijepodne odlazak do zračne luke u Palermu. Prijava na izravan let posebnim charter zrakoplovom za Zagreb u 18.30. Očekivani dolazak u Zračnu luku Zagreb se očekuje u 20.30.


First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 949 €
*First Minute popust 50 € za uplate do 30 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta po FM cijeni.

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:: 999 €

Popusti: 10% popusta za dijete do 12 god. na pomoćnom ležaju, 5% za osobe starije od 12 god. na pomoćnom ležaju.

Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 120


Cijena aranžmana po osobi uključuje: 
•    prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Palermo – Zagreb
•    zrakoplovne pristojbe
•    1 komad predane prtljage do 15 kg + 1 komad ručne prtljage do 5 kg dimenzija 55x40x23 cm
•    4 noćenja s doručkom u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama
•    prijevoz autobusom prema programu
•    lokalne vodiče na engl. jeziku na lokalitetima: Siracusa, Palermo, Monreale i Agrigento
•    voditelja putovanja
•    troškove pripreme
•    organizacije putovanja i jamčevinu

Cijena ne uključuje:
•    doplatu za jednokrevetnu sobu: 140 € (plaćanje prilikom prijave na putovanje)
•    boravišna pristojba u Palermu (2 € dnevno po osobi - plaćanje na recepciji hotela) 
•    ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
•    dodatne sadržaje i troškove osobne prirode 
 
Ulaznice (informativne cijene podložne promjenama – plaćanje na licu mjesta):
•    arheološki lokaliteti u Siracusi 17 €
•    Monreale katedrala 6 €
•    Monreale klaustar samostana 6 €
•    Normanska palača i Palatinska kapelica u Palermu 19,50 €
•    Grčko-rimski teatar u Taormini 13,50 €
•    Agrigento dolina hramova 13 €
•    Etna odrasli cca 75 € (djeca od 5 do 10 g. popust)

VAŽNA NAPOMENA – izlet vulkan Etna

 • Uspon na Etnu (do cca 2.900 m n.v.) moguć je žičarom koja polazi od točke gdje se nalazi krater Silvestri na oko 1.900 metara nadmorske visine. Prvo se vozi 10-ak minuta žičarom, a potom se nastavlja terenskim vozilima i s planinskim vodičem na engleskom jeziku. Informativna cijena izleta iznosi 75 € po osobi. Uplata se obavlja na licu mjesta pružatelju usluga, a izlet traje oko 2 sata. S obzirom da je na Etni hladnije i svježije nego u podnožju te zna biti i vjetrovito, preporučujemo ponijeti zatvorenu i čvrstu obuću (najbolje čvrste tenisice ili planinarske cipele-gojzerice) te topliju odjeću – vjetrovku, deblju majicu, šal i kapu. Ukoliko nemate prikladnu obuću ili odjeću, na licu mjesta možete iznajmiti vjetrovku za 4 € po osobi ili cipele za 4 € po osobi. Izlet do vulkana Etne ovisi o vremenskim prilikama!


Predviđeni hoteli:

 
29.5.-30.5.2024.
PALERMO
Hotel Astoria Palace, 4* ili sličan

Adresa: Via Montepellegrino 62, 90142 Palermo
Telefon: +39 091 628 11 11

30.5.-1.6.2024.
SANT'ALESSIO SICULO
Hotel Kennedy, 3* ili sličan

Adresa: Via Consolare Valeria 89,
98030 Sant'Alessio Siculo
Telefon: +39 094 275 60 60

1.6.-2.6.2024.
PALERMO
Spledid hotel La Torre, 4* ili sličan

Adresa: Via Piano di Gallo 11, 90151 Palermo
+39 091 450 222

Informativni red letenja:
(zrakoplovna kompanija Trade Air)
29MAY ZAG PMO 7:30 9:30
02JUN PMO ZAG 18:30 20:30

VAŽNA NAPOMENA – charter letovi
Kod charter letova moguće su promjene satnice letova neposredno prije samog putovanja. Dodatne informacije stranke će dobiti u završnoj obavijesti prije putovanja ili od prodajnog mjesta

 
NAPOMENE:
•    Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Italiji te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama
•    Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Republiku Italija dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.
•    Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja
•    Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
•    U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana


KORISNE INFORMACIJE:

 • Važno kod izleta Etna: Prilikom odlaska na Etnu svakako savjetujemo ponijeti toplu odjeću i obuću zbog vrlo niske temperature i mogućeg vjetra.
 • Odjeća i obuća: Savjetujemo ponijeti sportsku i praktičnu odjeću (najbolje slojevitu), nešto odjeće pogodne za vlažno vrijeme (vjetrovka, kišobran, kape…), te udobnu sportsku obuću. 
 • Novac: EURO
 • Vremenska razlika u odnosu na Hrvatsku: nema
 • Kreditne kartice: U skoro svim restoranima i trgovinama prihvaćaju se sve vrste kreditnih kartica (EC/MC,Visa).
 • Trgovine: Većina trgovina radi od 8 sati, ali s obaveznom poslijepodnevnom pauzom od 12 – 16 sati. Trgovine najčešće zatvaraju već u 20 sati.
 • Restorani: Samo mali broj restorana radi cijeli dan, većina ih otvara oko 19.00 sati. Dobar riblji obrok košta cca 25 €. Prosječna cijena pizze je 6 €.
 • Hrana: Jede se u popularnima 'trattorijama' . Preporučamo sve osim »fast fooda«: 'antipasti' (hladna predjela od povrća, mesa ili morskih plodova), razne vrste tjestenine, riblje specijalitete i pizze.
 • Prosječna cijena večere u restoranu je cca 30-50 €
 • Voda: Voda iz vodovoda je pitka, ali se preporučuje piti flaširanu vodu
 • Shopping: Dućani su dobro opskrbljeni svim vrstama robe. Cijene odjeće i obuće su slične kao u zapadnoj Evropi.
 • Zabava: Ljudi se uglavnom druže u lokalima na promenadi i u restoranima. Popularne diskoteke se obično napune oko 2 sata iza ponoći.
 • Napojnice: Obično ih očekuju svi: nosači, konobari i sl.
 • Telefoniranje: Pozivni broj iz Italije za Hrvatsku : +385
 • Imovina i dokumenti: Preporučamo da putovnice, kao i ostale vrijednosti, pohranite u hotelskom sefu.
 • Prilikom razgleda ili šetnje, treba dobro čuvati torbice i ruksake zbog opasnosti od džepara.


Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Italiji (Rim) se nalazi na adresi Via Luigi Bodio 74/76, 00191 Roma, Italija.
Kontakt podaci: tel. 0039 06 3630 7650, 0039 06 3630 7300, 0039 06 3630 4630, fax. 0039 06 3630 3405, 0039 06 3630 3269, e-mail. [email protected]. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Jasen Mesić.
Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 8:30-16:30

Konzularni odjel Veleposlanstva Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici
Adresa: Via Luigi Bodio 74; 00191 Roma, Italija / Uredovno vrijeme za stranke: svaki dan od 10-13 sati.
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0039 334 6436906, Fax: 003906 3630 3269; e-mail: [email protected].

 
Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane” turističke agencije.  Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. Prilikom prijave plaćate akontaciju 30% iznosa aranžmana čime je vaša rezervacija potvrđena. Ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put ukoliko se niste odlučili za obročno plaćanje. | Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

 

ID: INT2022PT
29.05.2024. - 02.06.2024.
cijena od 949.00 €
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 949.00 €

Pronađite svoju destinaciju

Austrija

Beč

1

Engleska

Francuska

Pariz

1

Grčka

Atena

5

Italija

Rim

2

Mađarska

Nizozemska

Portugal

Slovačka

Turska

Španjolska