Sicilija 4 dana avionom - Veljača 2024.

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

Sicilija putovanje posebnim zrakoplovom iz Zagreba 2024. 

 


Termin putovanaj: 17.02. – 20.02.2024. - GARANTIRANI POLAZAK


PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan, subota 17.02.2024.: ZAGREB – CATANIA – SIRACUSA – PALERMO
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije predviđenog polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan let posebnim charter zrakoplovom za Cataniju u 7.00 sati. Po dolasku u zračnu luku Catania, u 9.45 sati, odlazimo do Siracuse, nekadašnje najvažnije grčke kolonije na Siciliji. Posjet arheološkom nalazištu: grčki teatar, rimski amfiteatar, Dionizijevo uho, zatim odlazak do otočića Ortigia - šetnja slikovitim ulicama do katedrale koja predstavlja jedinstven primjer arhitekture - spoj grčkog hrama božice Atene i barokne crkve. Povijesna jezgra grada se nalazi na popisu UNESCO baštine. Uživajte u šetnji gradom kojeg je Ciceron opisao kao „od svih, najveći i najljepši grčki grad“. Nastavak putovanja za Palermo. Po dolasku smještaj u hotel i noćenje.

2. dan, nedjelja 18.02.2024.: PALERMO – MONREALE – PALERMO
Nakon doručka odlazimo do gradića Monreale, 7 km udaljenog od Palerma, poznatog po benediktinskom samostanu i prekrasnoj katedrali iz 12. stoljeća, ukrašenoj serijom zlatnih mozaika koji su remek-djelo bizantske umjetnosti. Poslijepodne povratak do Palerma. Po dolasku razgled grada: arapsko-normanska katedrala, Kraljevska Palača - bivša arapska tvrđava koja je pretvorena od strane normanskih vladara u jednu od najimpresivnijih vladarskih palača u Europi, prekrasna Cappella Palatina, maestralni Teatro Massimo, Quattro Canti - srce staroga Palerma, crkva Martorana i Piazza del Comune s fontanom Pretoria koju Sicilijanci kolokvijalno nazivaju „fontanom srama“ (fontana della vergogna). Po završetku razgleda povratak do hotela. Slobodno vrijeme za vlastite programe. U večernjim satima svakako preporučujemo da u nekom od brojnih autohtonih restorana i lokala isprobate neke od tipičnih sicilijanskih specijaliteta; cannolo, arancino, cassata, pasta alla norma, caponata i sl. Noćenje u hotelu.

3. dan, ponedjeljak 19.02.2024.: PALERMO – CEFALU – TAORMINA – GIARDINI NAXOS
Doručak i odjava iz hotela. Polazak prema 75 km udaljenom ribarskom mjestu Cefalù na Tirenskoj obali s brojnim arheoloških lokalitetima na kojima se vidi utjecaj grčke, rimske, bizantske i islamske kulture.  Po dolasku razgledavanje slikovitog gradića smještenog uz stijenu poznatu kao Rocca di Cefalù u kojem dominira Normanska katedrala s jednim od najljepših mozaika južne Italije. Katedrala je započeta u 12. stoljeću i prikazuje remek djela bizantskih majstora mozaika. Slobodno vrijeme za šetnju uz plaže i slikovitom obalom uz brojne tradicionalne restorane. Potom nastavljamo prema jednom od najljepših gradića Italije - Taormini, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Predlažemo posjet grčko-rimskom teatru s nezaboravnim pogledom na Etnu (doplata za ulaznice). Po završetku razgleda Taormine satima odlazak prema hotelu na području Giardini Naxosa. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan, utorak 20.02.2024.: GIARDINI NAXOS – ETNA - CATANIA – ZAGREB 
Nakon doručka odjava iz hotela i vožnja do Etne, najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 m nadmorske visine prestaje vegetacija, te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri, ili će voziti naseljima u podnožju. 
 
Fakultativno, mogućnost uspona žičarom do 2.500 metara visine te dalje terenskim vozilima na 2.900 metara, gdje možete prošetati oko vulkanskih kratera u pratnji lokalnog vodiča. U poslijepodnevnim satima odlazak prema Cataniji. Po dolasku razgled grada; Katedrala u kojoj se nalazi kapelica Sv. Agate, zaštitnice grada, potom Litorno, kip slona, dio grada u baroknom stilu s građevinama od smeđeg vulkana, Palazzo delle Scienze, amfiteatar, kazalište. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite programe do transfera  za zračnu luku. Slijedi transfer autobusom do zračne luke Catania te prijava na izravan let posebnim zrakoplovom za Zagreb u 19.00 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 20.50 sati.


Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:: 799 € (6.020,06 kn)

Doplata za jednokrevetnu sobu: 120 € (904,14,18 kn)
Popusti: 10% popusta za dijete do 12 god. na pomoćnom ležaju

Cijena aranžmana po osobi uključuje: 
•    prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb – Catania – Zagreb
•    zrakoplovne pristojbe
•    uključen 1 komad predane prtljage po osobi (kofer do 13 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg; dimenzija ne preko 55x40x23)
•    transfere i razglede prema programu
•    3 noćenja s doručkom u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama u Palermu i Giardini Naxosu
•    lokalne vodiče u Siracusi i Monrealeu
•    voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
•    jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:
•    doplatu za jednokrevetnu sobu
•    boravišne pristojbe u Cataniji 1,50 €, Palermu 2 € dnevno po osobi (plaćanje na recepciji hotela) 
•    ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
•    dodatne sadržaje i troškove osobne prirode 

Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 120

Predviđeni hoteli:
 
PALERMO:

Hotel Garibaldi, 4* ili sličan
Adresa: Via E. Amari, 146, 90139 Palermo PA, Italija
Telefon: +39 091 601 7111
ili
Hotel Vecchio Borgo, 4* ili sličan
Adresa: Via Quintino Sella, 1/7, 90139 Palermo PA, Italija
Telefon: +39 091 611 8330

GIARDINI NAXOS:

Hotel Hellenia Yachting, 4* ili sličan
Adresa: Viale Jannuzzo 41, 98035 Giardini Naxos ME, Italija
Telefon: +39 0942 51737

Informativni red letenja – zrakoplovna kompanija Sundair: 
17FEB2024 ZAG CTA 08:50 09:45
20FEB2024 CTA ZAG 19:00 20:50


Kod charter letova moguće su promjene satnice letova neposredno prije samog putovanja. Dodatne informacije stranke će dobiti u završnoj obavijesti prije putovanja ili od prodajnog mjesta


Ulaznice (informativne cijene podložne promjenama – plaćanje na licu mjesta): 
•    arheološki lokaliteti u Siracusi 17 €
•    Monreale katedrala 6 €
•    Monreale klaustar samostana 6 €
•    Normanska palača i Palatinska kapelica u Palermu 19,50 €
•    Grčko-rimski teatar u Taormini 13,50 €
•    Etna, odrasli, cca 80 € (djeca od 5 do 10 g. popust)

Vulkan Etna:

 • Izlet ovisi o vremenskim prilikama! Uspon na Etnu (do cca 2.900 m n.v.) moguć je žičarom koja polazi od točke gdje se nalazi krater Silvestri na oko 1.900 metara nadmorske visine. Prvo se vozi 10-ak minuta žičarom, a potom se nastavlja terenskim vozilima i s planinskim vodičem na engleskom jeziku. Informativna cijena izleta iznosi 65 € po osobi. Uplata se obavlja na licu mjesta pružatelju usluga, a izlet traje oko 2 sata. S obzirom da je na Etni hladnije i svježije nego u podnožju te zna biti i vjetrovito, preporučujemo ponijeti zatvorenu i čvrstu obuću (najbolje čvrste tenisice ili planinarske cipele-gojzerice) te topliju odjeću – vjetrovku, deblju majicu, šal i kapu. Ukoliko nemate prikladnu obuću ili odjeću, na licu mjesta možete iznajmiti vjetrovku za 4 € po osobi ili cipele za 4 € po osobi.


NAPOMENE
•    Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Italiji te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama
•    Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Republiku Italija dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica. 
•    Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja
•    Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
•    U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

KORISNE INFORMACIJE

 • Važno kod izleta Etna: Prilikom odlaska na Etnu svakako savjetujemo ponijeti toplu odjeću i obuću zbog vrlo niske temperature i mogućeg vjetra.
 • Odjeća i obuća: Savjetujemo ponijeti sportsku i praktičnu odjeću (najbolje slojevitu), nešto odjeće pogodne za vlažno vrijeme (vjetrovka, kišobran, kape…), te udobnu sportsku obuću. 
 • Novac: EURO (€)
 • Vremenska razlika u odnosu na Hrvatsku: nema
 • Kreditne kartice: U skoro svim restoranima i trgovinama prihvaćaju se sve vrste kreditnih kartica (EC/MC,Visa).
 • Trgovine: Većina trgovina radi od 8 sati, ali s obaveznom poslijepodnevnom pauzom od 12 – 16 sati. Trgovine najčešće zatvaraju već u 20 sati.
 • Restorani: Samo mali broj restorana radi cijeli dan, većina ih otvara oko 19.00 sati. Dobar riblji obrok košta cca 25 €. Prosječna cijena pizze je 6 €.
 • Hrana: Jede se u popularnima 'trattorijama' . Preporučamo sve osim »fast fooda«: 'antipasti' (hladna predjela od povrća, mesa ili morskih plodova), razne vrste tjestenine, riblje specijalitete i pizze.
 • Prosječna cijena večere u restoranu je cca 30-50 €
 • Voda: Voda iz vodovoda je pitka, ali se preporučuje piti flaširanu vodu
 • Zabava: Ljudi se uglavnom druže u lokalima na promenadi i u restoranima. Popularne diskoteke se obično napune oko 2 sata iza ponoći.
 • Napojnice: Obično ih očekuju svi: nosači, konobari i sl.
 • Telefoniranje: Pozivni broj iz Italije za Hrvatsku : +385
 • Imovina i dokumenti: Preporučamo da putovnice, kao i ostale vrijednosti, pohranite u hotelskom sefu. Prilikom razgleda ili šetnje, treba dobro čuvati torbice i ruksake zbog opasnosti od džepara.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Italiji (Rim) se nalazi na adresi Via Luigi Bodio 74/76, 00191 Roma, Italija.
Kontakt podaci: tel. 0039 06 3630 7650, 0039 06 3630 7300, 0039 06 3630 4630, fax. 0039 06 3630 3405, 0039 06 3630 3269, e-mail. [email protected]. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Jasen Mesić.
Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 8:30-16:30
Konzularni odjel Veleposlanstva Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici
Adresa: Via Luigi Bodio 74; 00191 Roma, Italija / Uredovno vrijeme za stranke: svaki dan od 10-13 sati.
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0039 334 6436906, Fax: 003906 3630 3269; e-mail: [email protected].

Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane” turističke agencije. rilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. Prilikom prijave plaćate akontaciju 30% iznosa aranžmana čime je vaša rezervacija potvrđena. Ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put ukoliko se niste odlučili za obročno plaćanje. | Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

 

ID: INT2022PT
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Austrija

Beč

1

Engleska

Francuska

Pariz

1

Grčka

Atena

4

Italija

Rim

2

Mađarska

Nizozemska

Portugal

Slovačka

Turska

Španjolska

Madrid

1