Santiago de Compostela 3 dana direktnim letom iz Zagreba

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

Putovanje Santiago de Compostela 3 dana posebnim zrakoplovom iz Zagreba 2024.

 


Termin putovanja: 04.-06.03.2024. - GARANTIRANI POLAZAK

 

  • Za tisuće hodočasnika, Santiago de Compostela je uzbudljiv završetak velikog putovanja pješice - hodočasničke staze Camino de Santiago – za nas je Santiago de Compostela početak ovog jedinstvenog putovanja.
  • Kao odredište za kraće putovanje, ovaj prekrasni mali grad - glavna katedralna prijestolnica Galicije - ima mnogo toga za ponuditi. Velika je atrakcija za turiste hodočasnike više od 1000 godina te je prepun povijesnih zgrada, zatvoren je za promet i u potpunosti se može prijeći pješice. 
  • Kao glavni grad Galicije, regije s vlastitim jezikom, osjećajem identiteta i poznatom kuhinjom, daje čak i kratkom posjetu poseban osjećaj putovanja duše i tijela te okusa. 
  • Santiago je monumentalan, Santiago je veličanstven, a iz njega se uzdižu moćna zdanja plaćena tisućljećima milodara. Čak i danas, impresivni samostani  i 40 veličanstvenih  crkava izrađeni od lokalnog kamena, daju poseban pečat gradu i vrijeme kada se možemo prisjetiti tko smo i kamo zapravo idemo, tražeći zapravo smisao i obnovu. 


VRIJEDNOST VIŠE:
* ULAZNICA ZA MUZEJ KATEDRALE I PORTICO DE LA GLORIA U SANTIAGO DE COMPOSTELA
* CJELODNEVNI IZLET A CORUÑA
* ULAZAK U HERKULOV TORANJ


Program putovanja:

1.Dan: SANTIAGO DE CAMPOSTELA 
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Direktni let posebnim zrakoplovom u 7:00 sati. Dolazak u Santiago de Compostela. Razgled starog grada (uz pratnju lokalnog vodiča), njegovih ulica i trgova pod zaštitom UNESCO-a, slijedom priča koje kriju njegove građevine i ulice popločane kaldrmom. Santiago de Compostela glavni je grad Galicije, smješten na krajnjem sjeverozapadu Pirenejskog poluotoka te poznato odredište kršćanskih hodočasnika. Od povijesnih spomenika, grad je najpoznatiji po jednom od najstarijih europskih sveučilište, i po katedrali sv. Jakova (uključena ulaznica za muzej katedrale s Portico de la Gloria), u kojoj su pokopane kosti apostola, i koja je krajem 10. st. postala simbolom otpora španjolskih kršćana protiv islama. Glavni trg Plaza del Obradoiro uokviruje katedralu, krajnje odredište legendarnog 'Camino de Santiago'. Razgled unutrašnjosti katedrale. Prijava u jedan od hotela iz ponude. Slijedi slobodno vrijeme za šetnju i vlastite programe. Preporučujemo odlazak na Plaza de Abastos gdje možete uživati u bogatoj ponudi tržnice lokalnih proizvoda malih proizvođača. Noćenje.

2.Dan: FAKULTATIVNI IZLET U PORTO
Doručak.  Slobodno vrijeme ili odlazak na cjelodnevne izlete. Predlažemo odlazak na zajedničku večeru u jedan od ponuđenih tradicionalnih restorana u gradu (uz doplatu). Noćenje.

Cjelodnevni fakultativni izlet Porto, Portugal (uz doplatu)
Porto je po veličini i značenju drugi grad u Portugalu, smješten na rijeci Douro. Sagrađen je na mjestu drevnog rimskog naselja čije je latinsko ime dalo ime današnjoj državi - Portus Cale. Nazivaju ga i „Granitnim gradom“, a svjetski je poznat po slatkom desertnom vinu istog imena. U jutarnjim satima polazak za Porto. Po dolasku, susret s lokalnim vodičem za poludnevni obilazak grada.  - Portus Cale. Razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Katedrala (izvana) - most Dom Luis - obala rijeke Douro i povijesna jezgra grada koja je UNESCO-va kulturna baština – Palača burze (uključena ulaznica).  Zatim slijedi posjet jednom od proizvođača vina Porto u njihovom podrumu za kušanje 2 vrste vina Porto u 2 grupe. U posliijepodnevnim satima predviđamo transfer natrag u Santiago de Compostela.

3.Dan: IZLET A CORUÑU 
Doručak i odjava iz hotela. Poludnevni izlet La Coruña

A Coruña (kastiljanski: La Coruña) je lučki grad s prekrasnim pješčanim plažama, kulturno središte Galicije i veliki trgovački centar; u isto vrijeme povijesni grad i ponosna moderna metropola s odličnom gastronomijom. Grad se proteže od poluotoka, na čijem rtu još od rimskih dana ponosno stoji svjetionik nazvan Herkulesov toranj, te je okružen lukom na jugoistočnoj strani i glavnim oceanskim plažama na sjeverozapadu. Zaljubljenici u modu će možda željeti zaviriti u prvu trgovinu modne marke Zara (otvorenu 1975. u Calle Juan Flórez) i starogradsku kuću Amancia Ortega, osnivača marke, koji je započeo tako što je prodavao pregače domaćicama. U 09:00 Transfer od hotela do grada La Coruña (oko 1h). Po dolasku, panoramsko i pješačko razgledavanje grada uz lokalnog vodiča na engleskom jeziku. Posjetite najistaknutije gradske znamenitosti kao što su Avenida de la Marina (glavna avenija), glavni trg Maria Pita, Casa do Concelho (stari parlament izvana). Ulazak u Herkulov toranj (ulaz uključen) koji se nalazi na brdu pored grada. Toranj je visok 55m i jedini je svjetionik na svijetu iz rimskog doba koji još postoji funkcija. Ako nam vrijeme dopusti, posjetit ćemo muzej na otvorenom u okruženju tornja u kojem se nalazi ukupno 16 različitih umjetničkih skulptura. Na povratku iz Corune transfer do zračne luke. Polazak posebnog zrakoplova za Zagreb.
 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

FIRST MINUTE CIJENA vrijedi za uplate do 45 dana prije putovanja ili do popunjenja kapaciteta.
Uključene pristojbe zračnih luka!

 

San Francisco Hotel Monumento 4*

Posebna ponuda za uplate do kraja veljače ili do popunjenja kontingenta - 490 

Datum putovanja

POSEBNA PONUDA SAMO U VELJAČI!

Redovna cijena

04.-06.03.2024.

Last minute  650 €

-

Doplata za jednokrevetnu sobu: 130€ 

Na pomoćnom ležaju može biti dijete do 11 godina uz dvije odrasle osobe - NA UPIT

 

 

Hotel GELMIREZ, 3*

Datum putovanja

First minute cijena

Redovna cijena

04.-06.03.2024.

POPUNJENO

POPUNJENO

Doplata za jednokrevetnu sobu: 70€ / 527,42 kn

Mogućnost trokrevetne sobe!
Popust za odraslu osobu na trećem ležaju 5%
Dijete 5-12 godina na trećem ležaju 20%.

DOPLATE PRILIKOM REZERVACIJE:

  • Toranj katedrale u Santiago de Composteli 20€ (Uspon malo zahtjevniji. Preporučamo sportsku obuću.)

FAKULTATIVNI IZLETI (minimum prijavljenih 35 osoba, uplata prilikom rezervacije aranžmana):
•    Cjelodnevni izlet Porto, Portugal 80€ - GARANTIARAN!

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz posebnim zrakoplovom na relaciji Zagreb-Santiago de Compostela-Zagreb prema programu, zrakoplovne pristojbe, pratitelja putovanja, smještaj u hotelu po izboru 3* ili 4* u Santiago de Compostela u dvokrevetnim sobama na osnovi dva noćenja s doručkom, transfer od/do zračne luke u Santiagu, poludnevni razgled grada uz pratnju lokalnog vodiča, ulaznicu za muzej katedrale u Santiago de Compostela i Portico de la Gloria, poludnevni izlet A Coruña, boravišnu pristojbu, te troškove organizacije i prodaje    

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: doplatu za toranj katedrale u Santiago de Composteli, aranžmana,karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje, putno zdravstveno osiguranje te troškove osobnih narudžbi te sve što nije navedeno pod cijena aranžmana uključuje

HOTELI:

San Francisco Hotel Monumento 4*

  • Jedini je hotel smješten unutar povijesnog samostana starog 800 godina u kojem njegova braća još uvijek žive. Zgrada (proglašena dobrom od kulturnog interesa), u povijesnom središtu Santiago de Compostela, udaljena je samo 150 metara od katedrale. Ova privilegirana enklava u jednom od najljepših gradova svjetske baštine na svijetu, nudi svojim gostima priliku da žive i uživaju u jednom od najpoznatijih povijesnih kompleksa Santiago de Compostela. 

 

Hotel GELMIREZ, 3*

  • Šarmantan hotel u centru Santiago de Compostela
  • Hotel Gelmírez 3* je moderan, suvremen i središnji hotel, idealno mjesto za boravak tijekom posjeta tisućljetnom gradu Santiago de Compostela. Nedavno je renoviran i nalazi se na samo 10 minuta hoda od katedrale i vrlo blizu javnog prijevoza. Ima besplatnu Wi-fi vezu i sve potrebne usluge.

RED LETENJA:
04MAR2024 SR8602 ZAG 07:00 10:20 SCQ
06MAR2024 SR8603 SCQ 17:50 21:00 ZAG

VAŽNA NAPOMENA: Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put kao i tijekom samog putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima.  
MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 100

GRANIČNE FORMALNOSTI ZA ULAZAK U ŠPANJOLSKU

Hrvatskim državljanima za boravak u Španjolskoj potrebna je važeća hrvatska putovnica ili osobna iskaznica.

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA I MJERE NA SNAZI

  • Za ulazak u Španjolsku nije potrebna COVID potvrda niti ispunjavanje obrasca zdravstvene kontrole.
  • 04.07.2023. Španjolska vlada je proglasila završetak zdravstvene krize uzrokovane bolešću COVID-19. Od 05.07.2023. ukinuta je obveza nošenja zaštitne maske u mjestima gdje je ona još vrijedila.

Preporučujemo putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora kod Adriatic osiguranja, broj police OV0682935672 i jamčevno osiguranje kod Adriatic osiguranja, broj police OV0682935673. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema OPĆIM UVJETIMA INTEGRALA ZAGREB d.o.o. Zagreb, 13.06.2023.

Odgovorni organizator: Integral Zagreb d.o.o. 

Opći uvjeti putovanja nalaze se na sljedećoj poveznici: 
https://www.integral-zagreb.hr/hr/ugovor-o-putovanju-opci-uvjeti-i-uputstva-za-turisticke-aranzmane
 

ID: Integral
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Engleska

Grčka

Atena

2

Italija

Rim

2

Portugal

Turska

Španjolska