Rusija - Sankt Peterburg i Moskva

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

RUSIJA - ST. PETERBURG I MOSKVA 8 DANA /7 NOĆENJA

GRUPNI POLASCI: 22.-29.9.2019.


1. dan:  ZAGREB - MOSKVA - ST. PETERBURG
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova prema St. Peterburgu preko Moskve na liniji SU 2041 (Aeroflot) u 13.20 sati. Dolazak u Moskvu u 17.10 sati. Nastavak leta na liniji SU 028 za St. Peterburg u 19.45 sati. Dolazak u St. Peterburg u 21.10 sati. Organizirani prijevoz do hotela i smještaj. Preporučujemo laganu šetnju gradom koji je noću jako živ, pogotovo u periodu tzv. bijelih noći kada dan traje otprilike do ponoći. Prošećite uz rijeku Nevu kako biste vidjeli prizor dizanja mostova što ovaj grad čini posebnim. St. Peterburg broji preko 500 mostova te su neki od njih pomični. Noćenje.

2. dan: ST. PETERBURG
Doručak. Odlazak u razgled grada. Posjet Petrove i Pavlove utvrde s crkvom sv. Petra i Pavla, koja je smještena na malom otočiću, a u crkvi se nalazi grobnica carske porodice Romanov. Pozlaćen toranj s veličanstvenim anđelom na vrhu čini crkvu najvišom građevinom grada. Slijedi obilazak Ljetnog vrta i palače, a zatim ćemo proći glavnom ulicom Nevski Prospekt pokraj katedrale sv. Izaka, velikog arhitektonskog ostvarenja, do Plavog mosta, najšireg mosta na svijetu. Povratak u hotel. Slobodno poslijepodne za šetnju centrom grada uz mnogobrojne trgovine i restorane. Preporučujemo posjet svjetski poznatom Muzeju Faberge, gdje se nalazi zbirka od devet carskih jaja i još 200 drugih predmeta u veličanstvenim odajama palače Šuvalov. Noćenje.

3. dan: ST. PETERBURG – ERMITAŽ – PETERHOF – ST. PETERBURG
Doručak. Odlazak u razgled Ermitaža, jednog od vodećih svjetskih muzeja. Muzej se sastoji od nekoliko raskošnih palača i zbirke od preko tri milijuna umjetničkih djela iz cijelog svijeta kao što su Titian, Raffaelo, Rembrandt, Rubens, Monet i dr. Nakon razgleda slijedi odlazak u Peterhof, ruski Versailles, poznat po palači i parku te brojnim fontanama sa savršenim vodenim kaskadama koje su smještene u centru parka okruženog romantičnim vrtovima rokoko stila. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: ST. PETERBURG – PUSHKIN (Carsko Selo)
Doručak. Odlazak do mjesta Pushkin, nekadašnje ljetne rezidencije ruskih careva, udaljenog otprilike 25 km od St. Peterburga. Razgled raskošne palače Katarine Velike s čuvenom jantarnom sobom, dvoranom optočenom zrcalima, slikama i pozlatom koja je nakon Oktobarske revolucije pretvorena u muzej. Povratak u St. Peterburg i slobodno vrijeme za šetnju i samostalni razgled grada. Noćenje.

5. dan: ST. PETERBURG - MOSKVA
Doručak. Odjava iz hotela i organizirani prijevoz do zračne luke te prijava na let za Moskvu. Po dolasku u Moskvu predviđen je odlazak na panoramski i pješački razgled ruske prijestolnice koja je prije 850 godina izrasla iz malenog gradića na obali rijeke Moskve u jedan od najvećih gradova Europe. Vožnja starim i novim gradskim ulicama te razgled najpoznatijih znamenitost: Crveni trg s veličanstvenom katedralom sv. Vasilija Blaženog, Lenjinov mauzolej i kazalište Boljšoj (razgledi samo izvana). U poslijepodnevnim satima odlazak u hotel, smještaj i noćenje.

6. dan: MOSKVA
Doručak. Kako bismo izbjegli veliku moskovsku prometnu gužvu, uputit ćemo se javnim prijevozom u razgled Kremlja, poznatog dvorca-utvrde s 20 tornjeva i nekadašnje rezidencije ruskih careva i patrijarha, najveće srednjevjekovne utvrde u Europi i riznice umjetnosti. Danas je Kremlj simbol ruske federacije, službene rezidencije predsjednika Rusije. Zatim slijedi odlazak na metro turu, jedne od nezaobilaznih glavnih atrakcija Moskve (karta za metro plaća se na licu mjesta). Na pojedinim stanicama pomislit ćete da stojite usred neke veličanstvene palače. Povratak u hotel, noćenje.

7. dan: MOSKVA – SERGIJEV POSAD (fakultativni izlet)
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za istraživanje grada. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet u grad Sergijev Posad, udaljen oko 70 km sjeveroistočno od Moskve, gdje se nalazi najvažniji ruski pravoslavni samostan i duhovno središte ruske pravoslavne crkve Trojstvena lavra svetog Sergeja. Samostan se nalazi na popis Svjetske kulturne baštine, a osnovao ga je 1345.g. jedan od ruskih svetaca, Sveti Sergej koji je sagradio crkvu u čast Svetom Trojstvu. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan: MOSKVA - ZAGREB
Doručak. Organizirani transfer do zračne luke u Moskvi i prijava na let za Zagreb na liniji SU2040 u 10.15 sati. Dolazak u Zagreb u predviđen je u 12.20 sati.

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

22.9. | Redovna cijena: 9.780 kn | First minute: 9.290 kn
                
Doplata za jednokrevetnu sobu:    

2.090 kn

        
Zrakoplovne pristojbe (1.590 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA KAPACITETA.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb – Moskva - St. Petersburg – Moskva - Zagreb, zrakoplovne pristojbe, smještaj u hotelima 4* na osnovi 4 noćenja s doručkom u St. Petersburgu i 3 noćenja s doručkom u Moskvi, razgled Moskve i St. Peterburga, ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu putovanja: Petrova i Pavlova utvrda, Hermitage (Zimska palača i glavna zgrada), Grand Palace i park u Peterhofu, Katarinina palača u Pushkinu, Kremljin i katedrala, uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča, pozivno pismo za Rusiju, organizaciju i pripremu putovanja.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: napojnice za lokalnog vodiča i vozača (preporuka 30 eur), dodatne obroke, vizu za Rusiju, uslugu ishođenja vize, zdravstveno osiguranje (obvezno za izradu vize), osiguranje od otkaza i osobne troškove.

FAKULTATIVI IZLET:
Sergijev Posad        550 kn

Minimalan broj prijavljenih putnika: 15

Red letenja na relaciji St.Petersburg-Moskva
Polasci 18.6. i 27.8.2019.
SU 011      LED SVO    1040    1155

Polazak 23.7.2019.
SU 013      LED SVO    1205    1325

VIZA: turistička viza za Rusiju po osobi iznosi 475 kn + 100 kn Atlasova usluga ishođenja vize.

Za hrvatske državljane za dobivanje turističke vize za Rusku Federaciju potrebno je:
-    Važeća putovnica (mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od izlaska iz zemlje) s tri prazne stranice na dijelu za vize.
-    Jedna fotografija 3,5 x 4,5 cm (kao za biometrijsku putovnicu, ne starija od 6 mjeseci) sa bijelom ili svijetloplavom pozadinom.
-    Putno zdravstveno osiguranje za termine boravka u Rusiji, pokrića min. 30.000 €
-    Popunjena i vlastoručno potpisana aplikacija preko linka https://visa.kdmid.ru/
Aplikacija mora imati vlastoručni potpis, scan nije prihvatljiv.
-    Original voucher i potvrdu o prihvatu stranog turista nadležne turističke agencije (pribavlja agencija)

Rok izdavanja vize je sedam radnih dana. Ukoliko je izrada vize po hitnom postupku (3 radna dana), cijena konzularne pristojbe po osobi iznosi 730 kn (ovisno o tečaju EUR-a).
Napomene:

•    Putovnica mora vrijediti najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlju. Kopiju putovnice prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti prodajnom mjestu.
•    Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
•    Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
•    Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
•    Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
•    Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o radnom vremenu muzeja ili eventualnih gužvi, praznika ili neke situacije više sile nastale na destinaciji, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
•    Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.
•    U slučaju smanjenja broja putnika od minimalnog broja prijavljenih Agencija zadržava pravo promjene cijene aranžmana.
•    Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr

 

ID: A
Trenutno nema dostupnih ponuda