Rusija - Moskva i zlatni prsten

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

MOSKVA I ZLATNI PRSTEN RUSIJE

Datum putovanja: 16.06. – 22.06.2019.

Program putovanja:

1.DAN, NEDJELJA 16.06. ZAGREB-MOSKVA
Polazak avionom iz Zagreba u 13:20 h (let SU2041G) s dolaskom u Moskvu u 17:10 h po lokalnom vremenu. Nakon carinskih i viznih formalnosti transfer do hotela. U neposrednoj blizini hotela nalazi se poznata tržnica Izmailovo sagrađena u stilu starog ruskog Kremlja, stjecište mnogih Moskovljana i turista željnih zabave i kupovine. Večera, noćenje.

2.DAN, PONEDJELJAK 17.06.MOSKVA
Nakon doručka krećemo na cjelodnevni razgled grada: panoramska vožnja autobusom sa zaustavljanjima uz najznačajnije gradske atrakcije. Posjet Kremlju, višestoljetnom središtu ruske državnosti, duhovnom i povijesnom centru Rusije. U Kremlju se između ostalog nalazi i čuvena Palača oružja u kojoj su sačuvani najznačajniji artefakti carske Rusije: zgrada sagrađena 1851. godine čuva  svečanu kraljevsku i krunidbenu odjeću kao i odore ruskih pravoslavnih patrijarha, najveću zbirku zlatnih i srebrnih predmeta izrađenih u radionicama Kremlja ili poklona veleposlanika zapadnih zemalja , oružje i oklope, kočije i konjsku opremu, ukupno više od 4.000 predmeta. Večera, slobodna večer za šetnje moskovskim ulicama koje su subotom uvečer posebno žive.

3.DAN, UTORAK 18.06. MOSKVA-VLADIMIR-BOGOLJUBOVO
Doručak u hotelu i polazak prema gradovima čuvenog zlatnog prstena: Vladimir – utvrdu je osnovao knez Vladimir Monomah, kasnije je postao prijestolnica velike kneževine. Danas su dvije njegove srednjovjekovne katedrale uvrštene u svjetsku kulturnu baštinu (UNESCO): katedrala Uznesenja i katedrala svetog Dimitija. Tu su i Zlatna vrata iz 12.stoljeća, dio nekadašnjeg gradskog fortifikacijskog kompleksa.
 Malo mjesto Bogoljubovo krije jednu od najljepših starih ruskih građevina: Zagovornu crkvu iz 1.158.godine. Nju je knez Bogoljupski dao sagraditi u spomen na svog sina Izjaslava poginulog u boju s proto-bugarskim plemenima.
Večera, noćenje.

4.DAN, SRIJEDA 19.06: BOGOLJUBOVO- SUZDALJ-PERESLAVLJ ZALESKI
Doručak u hotelu. Posjećujemo Suzdalj, prvu prijestolnicu moskovske kneževine, u vrijeme dok je Moskva bila samo skupina brvnara uz rijeku. Danas u gradiću od desetak tisuća stanovnika postoji četrdesetak crkava. Tu je i drevni Kremlj iz 11.stoljeća, Arhijerejska palača, drvena crkva sv.Ivana Krstitelja, Saborna crkva Rođenja Isusova, konjušnice na drvenim stupovima i mnogi drugi spomenici kulture.
Gradić Pereslavlj može se pohvaliti (između ostalog) sa šest samostana, od koji svakako valja izdvojiti Nikitski samostan i  Nikolski ženski samostan. Tu su i brojne crkve i muzeji, umjetničke galerije i nekoliko arheoloških lokaliteta. U Pereslavlju možete uživati u njegovim mirnim i živopisnim ulicama kao i u pogledu na jezero Pleševo uz čije obale je grad i nastao. Kao kuriozitet treba navesti da je nastanak ruske flote vezan uz to jezero. Večera, noćenje u hotelu.

5.DAN, ČETVRTAK 20.06: PERESLAVLJ ZALESKI - SERGIJEV POSAD – MOSKVA
Nakon doručka u hotelu krećemo za Sergijev Posad u kojem se nalazi najveći samostan Ruske pravoslavne crkve – samostan Sv. Sergija Radonješkog, zaštitnika Rusije i samostan Sv. Trojstva u kojem se nalaze posmrtni ostaci Borisa Godunova. Samostan je po predanju posjetio veliki knez Dimitrije Donski godine 1380., prije bitke s Mongolima, u njemu je kršten Ivan Grozni, tu se skrivao maloljetni Petar I Veliki tijekom pobune strijelaca u Moskvi 1689. godine.Tu je Andrej Rubljov naslikao svjetski poznatu ikonu Trojstvo, a samostan je od 1993. poz zaštitom UNESCO-a. Istu zaštitu ima i Kolomjenski carski park u kojem se nalazi replika palače cara Alekseja.
Povratak u Moskvu, večera, noćenje.

6.DAN, PETAK 21.06: MOSKVA
Po doručku u hotelu krećemo u poludnevni razgled Moskve: razgled čuvenog moskovskog metroa i koji važi za najljepši metro na svijetu.To je raskošan podzemni grad od mramora i granita, svaka stanica je jedinstvena.
Posjet Tretjanskoj galeriji s velikom kolekcijom najboljih ruskih ikona – djela Andreja Rubljova i Teofanosa, ali i novijih ruskih umjetnika poput Rjepina, Serova, Šagala, Kandinskog, Maljeviča, Liciskog...
Slobodno poslijepodne za šetnje gradom, kupovinu ili posjet nekom od muzeja. Večera, noćenje.

7.dan: SUBOTA 22.06.: MOSKVA-ZAGREB
Rani doručak, transfer do zračne luke Šeremetjevo. Polijetanje u 10:15 h (let SU2040G) s dolaskom u Zagreb u 12:20 h
    

Cijena aranžmana: 8.840 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 980 kn

Obavezna doplata za aerodromske takse:  1.055 kn

Cijena uključuje:
avio-karte na relaciji Zagreb-Moskva-Zagreb, hotelski smještaj na bazi polupansiona (doručak i večera), transfere, prijevoz na lokalitete prema programu, lokalne vodiče, ulaznice prema programu, stručnog vodiča-pratioca tijekom čitavog putovanja.

Cijena ne uključuje:
napojnice: ukupno 35 eura, policu putnog osiguranja, troškove vize: cca 465 kn. Ukoliko prepustite agenciji postupak dobavljanja vize, ta se usluga naplaćuje 40 kn po osobi.

VREMENSKA RAZLIKA:  Moskva i okolica ravnaju se prema istočnoeuropskom vremenu, to znači da su 1 sat ispred nas.
NOVAC: Ruski rublji mogu se zamijeniti za eure u hotelima, bankama i mjenjačnicama. Obično je najpovoljniji tečaj u mjenjačnicama. Ne savjetuje se kupovati rublje na aerodromu zbog vrlo nepovoljnog tečaja.
KOMUNIKACIJE, TELEFON, INTERNET: besplatan wifi dostupan je u svih hotelima na putovanju. Pozivni broj iz Rusije za Hrvatsku je 00385, iz Hrvatske za Rusiju: 007

VIZA: za ishođenje vize potrebno je ispuniti obrazac zahtjeva za vizu uz priloženu potvrdu agencije iz Rusije (dobije se u vašoj agenciji). Putovnica mora važiti najmanje još 6 mjeseci nakon isteka vize i mora imati najmanje 2 susjedne prazne stranice. Uz putovnicu priložiti fotografiju u boji veličine 3,5 x 4,5 cm.

Obavezna je polica putnog osiguranja koja pokriva troškove liječenja u Rusiji, osiguranje prtljage i osiguranje otkaza putovanja od strane putnika (u slučaju opravdanog otkaza : iznenadna bolest putnika ili člana uže obitelji vraća se 90% troškova putovanja). Više informacija u agenciji.             

ID: 2015ITC
Trenutno nema dostupnih ponuda