Rim 4 dana avionom

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

RIM - 4 dana avionom

DATUM PUTOVANJA: 05.10. – 08.10.2019. – GARANTIRANI POLAZAK

Hotel u centru Rima!


1. dan, 05.10.2019., subota ZAGREB/DUBROVNIK – RIM
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 12:15 sati. Prijava na let kompanije Croatia Airlines i polijetanje zrakoplova na letu OU 384 za Rim u 14:15 sati s međuslijetanjem u Dubrovniku. Dolazak u rimsku zračnu luku u 17:15 sati. Transfer do hotela i smještaj u sobe. Zajednički odlazak s pratiteljem putovanja Zajednički odlazak s pratiteljem putovanja na večernju šetnju gradom. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan, 06.10.2019., nedjelja RIM
Doručak. Razgled grada nastavljamo odlaskom javnim prijevozom do čuvenog Rimskog foruma. Na brežuljak Kapitol popet ćemo se poznatim stubištem – Cordonatom za koje je nacrt izradio sam Michelangelo. Ulicom carskih foruma nastavljamo prema Koloseumu – najpoznatijem rimskom simbolu i dalje do Konstantinova slavoluka. U Crkvi sv. Petra u okovima vidjet ćemo Michelangelovog Mojsija, okove kojima je navodno bio okovan sv. Petar te nadgrobnu ploču u obliku medaljona najslavnijeg minijaturista svih vremena, našeg Julija Klovića Croate.  Nastavak razgleda posjetom baroknim trgovima Rima. Šetnja prema Fontani di Trevi – jednom od najljepših baroknih rimskih simbola gdje i Vi možete baciti novčić za sreću i poželjeti  Vašu posebnu želju!  Posjetit ćemo Panteon i odmoriti se na Trgu Navona, jednom od najljepših  i najživljih rimskih trgova. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, 07.10.2019., ponedjeljak RIM – VATIKAN
Doručak. Ujutro odlazimo do Vatikana i Trga sv. Petra gdje ćemo vidjeti Berninijeve kolonade, najveći egipatski obelisk u Rimu i 2 fontane. Posjet  bazilici  sv.Petra, jednoj od najvećih crkvi na svijetu, često opisivanoj kao jednoj od najvažnijih crkvi kršćanstva.  Slobodno vrijeme za osobne programe ili posjet Vatikanskim muzejima (preporučujemo rezervaciju unaprijed putem interneta). Razgled nastavljamo šetnjom do Anđeoske tvrđave pa dalje preko Mosta sv. Anđela do Palače pravde. Slobodno vrijeme za osobne programe, kupovinu, fini talijanski capuccino ili aperitiv, večeru u živahnoj četvrti Trastevere, dodatne posjete muzejima itd. Noćenje.

4. dan, 08.10.2019., utorak RIM – SPLIT/ZAGREB
Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe. Odlazak transferom prema zračnoj luci uz zaustavljanje kod dvije slavne rimske crkve. Vidjeti ćemo crkvu sv. Ivana Lateranskog, katedralu Rima kao i crkvu sv. Pavla izvan zidina, jednu od velikih rimskih bazilika građenom na mjestu povijesnog groba sv. Pavla. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa OU 381 za Zagreb u 18:00 sati, dolazak u splitsku zračnu luku u 19:15 sati, nastavak leta za Zagreb. Dolazak u Zagreb u 20:40 sati.

 

Datum polaska

Važeća cijena aranžmana po osobi:

LAST MINUTE

Redovna cijena

05. – 08.10.2019.

2.990 kn

3.490 kn

Pristojbe zračnih luka

1.190 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije putovanja     Minimalan broj putnika: 20
Doplata: za polazak iz Splita, Zadra, Pule i Dubrovnika: cijena na upit + zrakoplovne pristojbe. Potvrda letova na upit!

Cijena aranžmana uključuje:
•    povratni zrakoplovni prijevoz u ekonomskom razredu na liniji kompanije Croatia Airlines: Zagreb/Dubrovnik – Rim – Split/Zagreb – dozvoljena količina predane prtljage 23 kg po osobi + 1 komad ručne prtljage do 7 kg po osobi
•    smještaj na osnovi ukupno 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* (u centru Rima, zona stazione Termini) u dvokrevetnim sobama
•    transfer od zračne luke u Rimu do hotela
•    transfer od hotela do zračne luke uz zaustavljanje kod bazilika sv.Ivana Lateranskog i sv.Pavla izvan zidina
•    pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
•    organizaciju i pripremu putovanja.

Cijena ne uključuje:
•    doplatu za zrakoplovne pristojbe - 1.190 kn
•    moguću doplatu za jednokrevetnu sobu - 550 kn
•    Ulaznice za muzeje i kulturno - povijesne spomenike, informativne cijene ulaznica (mogu biti podložne promjeni):
- ulaznice za Vatikanske muzeje 17€ po osobi (preporučamo rezervaciju prije puta putem
interneta 3.dan putovanja poslije podne. Posjet muzejima je individualan)
- ulaznice za Koloseum 14 € po osobi (preporučamo rezervaciju prije puta putem interneta)
- karte za javni graski prijevoz: u Rimu se razgled obavlja pješice i javnim prijevozom tako da je
potrebno kupiti karte za metro: pojedinačna vožnja 1,50 €, dnevna karta 7 €, dvodnevna karta
12,50 €
•    boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta, na recepciji - 4 € po osobi i danu
•    dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
•    putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja (preporučamo)

Napomena: za izlete je potrebno minimalno 15 prijavljenih

Popusti: Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10% popusta na osnovnu cijenu aranžmana.

Napomena: iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Vrijeme polaska zrakoplova navedeno je prema redu letenja zrakoplovne kompanije Croatia Airlines i može biti podložno promjeni. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima.
Vatikanski muzeji: posjet muzejima je individualan. Ulaznica za Vatikanske muzeje je 17 EUR po osobi (informativna cijena koja može biti podložna promjeni, preporučujemo rezervaciju putem interneta 4. dan putovanja prijepodne). Ulaznica za muzeje ima određenu fiksnu satnicu ulaza. Na dane državnih praznika i nedjeljom radno vrijeme muzeja može biti izmijenjeno ili muzeji mogu biti zatvoreni. Putnici koji žele posjetiti muzeje na ovom programu će se morati odvojiti od grupe u razgledu.

Koloseum: posjet Koloseumu je individualan, za vrijeme razgleda spomenik se razgleda izvana. Ulaznica za Koloseum je 14 EUR po osobi (informativna cijena koja može biti podložna promjeni, preporučujemo rezervaciju putem interneta). Ulaznica za Koloseum vrijedi 2 dana za jednokratni ulaz i uključuje i ulaz u Rimski forum. Program razgleda na ovom putovanju je intenzivan, putnici koji žele posjetiti Koloseum i Rimski forum iznutra morati će se tijekom razgleda odvojiti od grupe da bi obavili individualan posjet.

Rim (talijanski i latinski: Roma) je glavni grad Italije i regije Lacij, te najveća i najnapučenija općina u zemlji. Unutar Rima nalazi se Vatikan, koji je suveren teritorij Svete Stolice. Povijesno središte Rima i Vatikan nalaze se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Grad je i sjedište nekih međunarodnih institucija, kao što su UN-ove institucije: Organizacija za prehranu i poljoprivredu, Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede i Svjetski program za hranu. Rim se nalazi u središnjoj Italiji u regiji Lacij, na ušću rijeka Aniene i Tiber. Iako se grad nalazi 24 km od Tirenskog mora, područje grada se proteže praktički do obale, gdje se nalazi okrug Ostia Antica. Najniža visina grada je 13 metara (na Piazzi del Popolo), a najviša 120 metara (Monte Mario). Najstariji muzeji u Rimu su Kapitolski muzeji iz 1471. godine, koji se nalaze na Kapitolu te koji, uz Vatikanske muzeje, sadrže najveće i najvažnije umjetničke kolekcije u gradu.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  
Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 20. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.
Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica osiguranja od odgovornosti broj: 078620055045 i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj: 298625000069, uplaćeno kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr . Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

 

ID:BP