Riga - Latvija

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

Riga – Latvija

 

Datum putovanja: 22.6. – 25.6.2019. - garantirani polazak

 

Najveća metropola Baltika te glavni grad Latvije, Riga, smještena je na obalama Baltičkog mora te na ušću rijeke Zapadne Dvine (Daugave). Riga je važno kulturno, znanstveno, povijesno, financijsko i političko središte cijelog Baltika.
Spektakularan Stari grad, Art Nouveau arhitektura, povijesne znamenitosti, kulturno naslijeđe, parkovi, vrhunski noćni život, cjelogodišnji festivali – ovo su samo neke od riječi koje opisuju ovaj živahan europski grad.


Izravni let Zagreb – Riga – Zagreb:

22.6.2019. ZAGREB (ZAG) 02:00 › RIGA (RIX) 05:05+1
26.6.2019. RIGA (RIX) 01:25+1 › ZAGREB (ZAG 02:35
Zrakoplovna kompanija: Croatia Airlines, Zrakoplov: Airbus A320

22.6.2019.
Sastanak putnika s voditeljem putovanja na odlaznom terminalu (1. kat) Međunarodne zračne luke Zagreb „Franjo Tuđman“ 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Prijave na let započinju 2 sata te traju do 40 minuta prije polaska zrakoplova. Direktan let posebnim zrakoplovom iz Zagreba za Rigu. Slijetanje u Zračnu luku Riga predviđeno u 05:05 sati. Po dolasku u zračnu luku Riga slijedi transfer za hotel u centru grada Hotel Islande Riga 4*.

Riga razgled grada
22. lipanj 2019. – 10:30 sati polazak autobusom ispred hotela
Nakon slijetanja u Zračnu luku Riga čeka nas transfer za hotel. Ostavljamo prtljagu u skladišnoj sobi u hotelu. Po dolasku u hotel služit će se doručak u periodu 07:00 – 10:30 sati. Check-in u sobe moguć od 14 sati.
Slobodno vrijeme. Predlažemo fakultativni izlet razgled grada Rige uz stručno vodstvo. Izlet započinjemo vožnjom autobusom te nastavljamo pješice uz lokalnog vodiča te voditelja putovanja.
Tijekom obilaska uživat ćemo u pogledu na gradske parkove, Bastion Hill, Barutnu kulu, Latvijsko Narodno Kazalište, Muzej likovnih umjetnosti, posjetit ćemo šarmantnu četvrt s prekrasnim art nouveau građevinama, Spomenik slobodi, Latvijsko Sveučilište, rusku pravoslavnu crkvu, Kuću opere, obalu rijeke Daugave te mostove koji povezuju grad preko rijeke. Šetnjom kroz Stari grad Rige proći ćemo klesanim kamenim ulicama gdje ćemo istaknuti najljepše znamenitosti Starog grada: Dvorac Riga, katedralni trg,  Katedrala sv. Jakova, Crkva sv. Petra, dvorana Velikog i Malog ceha, ulaz u Stari grad – Tri brata te Švedska vrata, starogradski trg s gradskom vijećnicom gdje se nalazi i prepoznatljiv simbol Rige – Kuća Crnoglavih.

Nakon Starog grada uputit ćemo se u obilazak obližnje Centralne Tržnice koja je smještena nekoliko stotina metara dalje od Starog Grada te se nalazi uz obalu rijeke Daugave (Zapadna Dvina), preko puta Međunarodnog autobusnog kolodvora i Centralne željezničke postaje. Ova tržnica ne samo da je jedna od najvećih u Istočnoj Europi nego je i najposjećenija, prosječno oko 80.000 – 100.000 osoba dnevno posjeti Centralnu tržnicu u Rigi. Paviljoni koji se nalaze na tržnici, izvorno su se koristili kao hangari za vojne zrakoplove te su kasnije pretvoreni u zatvorenu tržnicu.
Centralna tržnica Rige jedinstvena je ne samo po paviljonima nego i po svojim starim skladišnim prostorima ili tzv. Spéicher (njemački), koji su kasnije pretvoreni u umjetničku i zabavnu četvrt. 1998.g. većina Centralne tržnice je dodana na UNESCO-v popis svjetske baštine.
Nakon obilaska grada i Centralne tržnice završava današnji izlet. Povratak u hotel s voditeljem putovanja ili mogućnost ostanka u centru grada. Slobodno poslijepodne.
Trajanje: 4 sata
Cijena uključuje: razglede po planu, lokalnog vodiča, prijevoz autobusom.
Cijena: 220 Kuna – djeca do 12 godina 50% popust

 

Sigulda i Turaida
23. lipanj 2019. – 10:00 sati polazak autobusom ispred hotela

Doručak u hotelu (od 07:00 sati). Slobodno vrijeme. Predlažemo izlet u mjesto Sigulda gdje se nalazi Muzej rezervat – Turaida.
Posebno zaštićeni spomenik kulture Turaida – Muzej rezervat, nalazi se 50 Km sjeverno od Rige u mjestu Sigulda koje je poznato po svojoj prirodnoj ljepoti i značajnoj povijesnoj važnosti. Turaida na jeziku drevnih Livsa znači „Božanski Vrt“. Svatko tko posjeti Turaidu uvjerit će se u harmoniju prirode i kreativnost čovjeka što zajedno daje neopisiv doživljaj. Teritorij Muzejskoj rezervata od 42 ha bogat je spomenicima arheologiji, arhitekturi, povijesti i umjetnosti te nam govori o događajima koji su se odvijali u posljednjih 1000 godina, počevši u 11. stoljeću.
Dolaskom u Muzej rezervat Turaida upoznat ćemo se sa srednjovjekovnim dvorcem od opeke, drevnom drvenom crkvom koja je smještena u legendarnom srednjovjekovnom groblju, vrtnom skulpturom koja je posvećena latvijskom folkloru.
Slijedi ručak u restoranu u blizini dvorca Turaida.
Nakon ručka uputit ćemo se u obilazak špilje Gutmana u Siguldi, to je najveća zatvorena erozijska špilja u baltičkim državama. Počela se formirati prije 10.000 godina kada su nakon ledenog doba vodeni tokovi nagrizali pješčenjak (stijene od zrnca pijeska).
Povratak u hotel. Slobodno poslijepodne.
Trajanje: 7:30 sati
Cijena uključuje: razglede po planu, lokalnog vodiča, prijevoz autobusom, ulaznicu u Turaida Muzej, ručak u restoranu.
Cijena: 510 Kn – djeca do 12 godina 50% popust

 

Latvijski Etnografski muzej na otvorenom
24. lipanj 2019. – 10:00 sati polazak autobusom ispred hotela

Doručak u hotelu (od 07:00 sati). Slobodno vrijeme. Predlažemo odlazak u jedan od najvećih muzeja na otvorenom u Europi – Latvijski Etnografski muzej.
Jedan od najstarijih i najvećih muzeja na otvorenom u Europi nalazi se na obalama jezera Jugla okružen šumom, svega 30-ak minuta vožnje udaljen od centra Rige.
Ovaj muzej sagrađen je 1924. godine te je jedan od rijetkih muzeja ovakvog tipa koji je izgrađen prije Drugog svjetskog rata i jedinstven je jer se izložbeni objekti nalaze u odličnom stanju. To je najveći muzej u Latviji i prostire se na ukupno 100 hektara površine.
Muzej predstavlja „otok“ latvijske narodne umjetnosti, gdje je drevni način života latvijskog naroda pažljivo i uvjerljivo prikazan. Više od 90 autentičnih kuća, farmi, vjetrenjača, drvenih crkava, ribarskih sela i drugih povijesnih građevina doneseno je iz različitih regija Latvije te predstavlja život obrtnika, seljaka i ribara iz 16.-20. stoljeća.
Nakon obilaska muzeja slijedi povratak autobusom u hotel. Slobodno poslijepodne.
Trajanje izleta: 4 sata
Cijena uključuje: razglede prema planu, prijevoz autobusom, lokalnog vodiča, ulaznicu u Etnografski muzej.
Cijena: 270 Kn – djeca do 12 godina 50% popust

 

Palača Rundale
25. lipanj 2019. – 12:30 sati polazak autobusom ispred hotela
Doručak u hotelu (od 07:00 sati). Odjava iz hotela do 12:00 sati. Prtljagu možemo smjestiti u skladišni prostor u hotelu. Slobodno vrijeme do polaska autobusa na zračnu luku. Predlažemo fakultativni izlet u prekrasnu palaču Rundale.
Prije samog razgleda Palače Rundale zaustavit ćemo se u restoranu kako bi ručali. Nakon ručka slijedi obilazak Palače Rundale.
Palača Rundale jedan je od najistaknutijih spomenika barokne i rokoko umjetnosti u Latviji. Izgrađena je između 1736. i 1740. godine kao ljetna rezidencija vojvode od Courlanda, Ernst Johann. Palača je smještena u mjestu Pilsrundale, oko 70 Km udaljeno od Rige.
Talijanski arhitekt Francesco Bartolomeo Rastrelli dizajnirao je palaču Rundale te nadzirao samu izgradnju. Također talijanski majstori iz Sankt-Peterburga napravili su slike na stropovima i zidovima Palače, dok je kipar Johann Michael Graff iz Berlina izradio štuko ukrase na pozadinama mramora.
Trenutno je 50 soba otvoreno za javnost, kao i park uređen u stilu klasičnog francuskog krajobraza s ružičnjakom i prelijepim fontanama koje datiraju još iz 18. stoljeća.
Nakon obilaska uputit ćemo se u hotel. Dolazak u hotel u 19:30 sati. Slobodno vrijeme do transfera autobusom do zračne luke u 22:30 sati. Polazak zrakoplova iz Rige za Zagreb 26.6.2019. u 1:25 sati.
Trajanje: 7 sati
Cijena uključuje: razglede po planu, lokalnog vodiča, prijevoz autobusom, ulaznicu u Palaču Rundale, ručak u restoranu.
Cijena: 580 Kn – djeca do 12 godina 50% popust

25. lipanj 2019. – 22:30 sati: transfer autobusom Islande hotel – zračna luka Riga

 

Hotel
Riga Islande Hotel 4**** › Booking.com ocjena: 8.6

Ovaj SUPERIOR 4**** hotel smješten je uz rijeku Daugavu s prekrasnim panoramskim pogledom na Stari Grad. Nalazi se u zelenoj zoni na otoku Kipsala – 10 minuta udaljen pješice od Starog Grada Rige. Hotel posjeduje 2 restorana te ljetnu terasu na vrhu hotela.
Doručak je tipa buffet, s velikim izborom hrane te je uključen u cijenu.
Check-in: 14:00 sati
Check-out: 12:00 sati
Doručak: od 07:00 sati do 10:30 sati

Cijene (pristojbe zračnih luka uključene u cijenu)
Flight only (samo let, bez smještaja): 2.490 Kn (uključeno: direktni povratni let, pristojbe zračnih luka, ručna prtljaga 8kg, predana prtljaga 18 kg)

Paket aranžman (let + smještaj u 4**** hotelu): 3.490 Kn (uključeno: direktni povratni let, pristojbe zračnih luka, ručna prtljaga 8kg, predana prtljaga 18 kg, transferi, 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 4****, boravišne pristojbe, voditelj grupe na putovanju na hrvatskom jeziku)

Fakultativni izleti: (odabirom svih izleta ostvaruje se popust od 220 Kn po putniku)
22.6.2019. Riga razgled grada: 220 Kn
23.6.2019. Sigulda i Turaida: 510 Kn *Uključuje ručak
24.6.2019. Latvijski Etnografski muzej na otvorenom: 270 Kn
25.6.2019. Palača Rundale: 580 Kn *Uključuje ručak
*Minimalni broj putnika za izlete je 10 prijavljenih po izletu

Popusti:
* djeca do 12 godina ostvaruju 50% popust na izlete
* djeca do 2 godine putuju besplatno
* popust za dijete do 12 godina na Paket aranžman 400 Kn
* popust za dijete do 12 godina kod Flight only opcije 180 Kn
* odabirom svih izleta ostvaruje se popust na ukupnu cijenu od 220 Kn

* Doplata za jednokrevetnu sobu 500 Kn
* Putno osiguranje nije uključeno u cijenu putovanja

 

 

ID: FMA
Trenutno nema dostupnih ponuda