Putovanje u Jordan 8 dana - Uskrs 2023

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

KRALJEVINA JORDAN - Putovanje 8 dana za Uskrs 2023.

 

AMMAN – PUSTINJSKI DVORCI – MADABA – PLANINA NEBO -  BETHANY – AJLOUN – JERASH – MRTVO MORE – MALA PETRA - PETRA - WADI RUM - AQABA 


Kraljevina Jordan, jedna je od najliberalnijih i najmirnijih kutaka arapskog svijeta, zemlja bogate tradicije i prirodnih ljepota. Na tom prostoru izmjenjivale su se razne civilizacije kroz povijest koje su nam u nasljeđe ostavile drevne gradove, utvrde, citadele te jedno od novih svjetskih čuda i najveću znamenitost Bliskog Istoka - Petru, legendarni izgubljeni grad isklesan u crvenim stijenama. Od Jerasha, jednog od najbolje sačuvanih rimskih gradova koji je stoljećima bio zakopan pod debelim slojem pijeska do obala svete rijeke Jordan i Mrtvog mora, arapskih i križarskih utvrda razbacanih po brežuljcima te do mistične crvene pustinje Wadi Rum - djela prirode i ljudskih ruku oblikovale su bogatstvo ovog malog, ali čudesnog kraljevstva.

TERMIN PUTOVANJA: 7.4.-14.4.2023. - garantirani polazak

Program putovanja: 

1. dan ZAGREB – ISTANBUL – AMMAN 
Sastanak  putnika u 18,00 sati kod šaltera središnjih informacija. Preuzimanje putnih dokumenta i osnovnih informacija od strane pratitelja grupe te prijava na let  TK 1056 u 20,15. Dolazak u Istanbul u 23,30  po lokalnom vremenu i nastavak leta na liniji TK 814 za Amman u 01,40.. 

2. dan AMAN – PUSTINJSKI DVORCI  
Dolazak u Aman u 03,55. Nakon ishođenja vize te carinskih formalnosti transfer u hotel u Amanu na kratko noćenje i kasniji doručak. Razgledavanje Amana. Glavni grad Jordana, fascinantan je grad kontrasta - jedinstven spoj starog i novog smještenog na brdovitom području između pustinje i plodne doline Jordana. Gradske četvrti su raznolike  u kulturnom i povijesnom kontekstu;  od užurbanosti starih tržnica  u središtu grada do moderne trgovačke četvrti, velebne džamije kralja Abdulaha, do spektakularnih ostataka građevina iz rimskog perioda. Posjet citadeli na uzvisini od 132 m s koje se pruža panoramski pogled na veći dio grada. Na citadeli se još uvijek mogu vidjeti ostaci Herkulovog hrama , rimskog kazališta, bizantske crkve , te kompleks  palače Umayyad iz 8.stoljeća. U popodnevnim satima vožnja kroz pustinjski predio istočno od Amana do gradića Azrak u čijoj se okolici nalaze Omejidski dvorci - ljetnikovci  iz 8. stoljeća od kojih su najpoznatiji  Amra , Azrak , i Kharaneh. To su očuvani, atraktivni spomenici rane islamske arhitekture i umjetnosti, a pretpostavlja se da su imali više namjena kao što su odmorišta za karavane , mjesta za lov i zabavu. Amra je  uvrštena u popis UNESCO-ve svjetske baštine zbog očuvanih freski na unutarnjim zidovima. Povratak u Aman. Večera i noćenje u hotelu

3. dan AMAN- ANJARA - AJLUN - TELL MAR ELIAS – JERASH - AMAN
Doručak  Kratka vožnja prema sjeveru , kroz krajolik različit od ostatka zemlje kojim dominiraju maslinici i zelenilo do kršćanskog svetišta u Anjari. Tu je mala crkva sagrađena oko špilje, gdje su se po predaji odmarali Isus, Marija i učenici tijekom putovanja između Jeruzalema i Galileje. Po dolasku u Ajlun razgledavanje dobro očuvanog dvorca iz 12.stoljeća , iz Saladinova vremena. Visoki svodovi,  tornjevi, sale, galerije i stubišta čine dvorac vrlo atraktivnim za posjetitelje. Dvorac na vrhu brda  dominirao je glavnim rutama koje vode u dolinu Jordana i štitio trgovačke putove iz Sirije prema jugu. Desetak kilometara od Ajluna nalazi se mali arheološki lokalitet Tell Mar Elias. Po drevnoj predaji tu je bilo rodno mjesto proroka Ilije. U arheološkim iskapanjima prije dvadesetak godina otkriveni su ostaci crkvenog kompleksa iz ranog 7. stoljeća s mozaicima. Kratak obilazak i polazak za obližnji Jerash ( antička Gerasa ), još jednu veliku turističku atrakciju i najveće arhitektonsko blago Jordana nakon Petre. Smatra se jednim od najvećih i najbolje očuvanih rimskih provincijskih gradova na Bliskom istoku. Procvat grada datira iz 2. i 3. stoljeća kad je bio trgovačko središte, a na važnosti nije izgubio niti u bizantsko doba sve dok ga nije razorio potres u 8. stoljeću. Krase ga popločane ulice, kolonade, hramovi na vrhovima brežuljaka, kazališta, prostrani javni trgovi, terme, fontane i zidine s kulama i vratima. Povratak u Aman , slobodno vrijeme. Večera i noćnje u hotelu

4. dan AMAN – MADABA – PLANINA NEBO – BETHANY – MRTVO MORE
Nakon doručka kraća vožnja do Madabe koja nosi titulu  „ grada mozaika „ zbog mnogih crkava ukrašenih mozaicima iz bizantskih vremena, od kojih je najpoznatiji  mozaik karte Palestine iz 6. stoljeća u crkvi sv. Jurja. Gradić je također turistički atraktivan za kupnju lokalnih suvenira. Nedaleko se nalazi Planina Nebo gdje se pretpostavlja da je Mojsijev grob i otkuda je po prvi puta ugledao „ obećanu zemlju“ Izrael. Na vrhu brda nalazi se moderna crkva sagrađena na temeljima bizantske bazilike iz 4. stoljeća s nekoliko mozaika u unutrašnjosti. Za lijepa vremena, s planine se puža prekrasan pogled na dolinu rijeke Jordan i dijelove Izraela. Odlazak u Bethany beyond Jordan. Prema novijim arheološkim istraživanjima u organizaciji UNESCO-a , pretpostavlja se da je to mjesto na kojem je Ivan Krstitelj propovijedao i gdje je Isus kršten. Prema nalazima , još u prvim stoljećima to je bilo hodočasničko središte. Nakon razgledavanja kratka vožnja do Mrtvog mora, najdubljeg slanog jezera na svijetu. Iznimno visoki salinitet onemogućava tijelu da potone što je iznimni fenomen te kao takav privlači veliki broj turista. Smještaj u hotel, slobodno vrijeme za kupanje i razonodu. Večera i noćenje.

5. dan MRTVO MORE – KERAK – MALA PETRA -  PETRA 
Doručak. Slijedi vožnja do obližnjeg spektakularnog kanjona Wadi Al Mujib i zaustavljanje na vidikovcu. Nakon fotografiranja i uživanja u panorami, polazak prema Keraku, jednoj od najpoznatijih i najvažnijih obrambenih utvrda koju su izgradili križari u 12. stoljeću kako bi osigurali siguran prolaz hodočasnicima u Svetu zemlju. Utvrda se nalazi na 900 metara nadmorske visine te dominira krajolikom pod kojim se proteže Kraljevska cesta, nekada bitna trgovačka ruta, dio Puta svile. Odlazak u Malu Petru , kao što i samo ime sugerira , arheološko nalazište grada vrlo sličnog Petri, samo manjeg. Strukture građevina uklesanih u stijene još su uvijek impresivne, a pogled na planinski krajolik je nezaboravan. I u Malu Petru se dolazi kroz kratki kanjon na kraju kojeg se otvara pogled na grad. Pretpostavlja se da je grad bio  predgrađe Petre, gdje su se zaustavljale karavane na Putu Svile prije  ulaska u samu Nabatejsku prijestolnicu. Nakon razgledavanja odlazak u obližnji hotel u Petri. Večera i noćenje.

6.dan PETRA – WADI RUM 
Doručak. Razgledavanje veličanstvene Petre , simbola Jordana i jednog od novih sedam svjetskih čuda, pod zaštitom UNESCO-a. Grad urezan u stijene prije vise od 2000 godina gradili su arapski nomadi Nabatejci kao trgovačku postaju, da bi s vremenom postao glavni grad nabatejskog kraljevstva. Vješti zanatlije i klesari u mekim stijenama gradili su grobnice, palače i hramove skriveni u dolini okruženoj planinama. I danas se do Petre može doći samo kroz Siq, 1,2 km dugi kanjon na kraju kojeg se otvara pogled na najpoznatiju atrakciju lokaliteta - Al Khazneh, poznatu kao Riznicu. Razgledavanje u pratnji vodiča i slobodno vrijeme za samostalno istraživanje Petre. U popodnevnim satima odlazak u Wadi Rum. Smještaj u beduinskom kampu i buffet večera uz tradicionalne jordanske i beduinske specijalitete. Uživanje pod zvjezdanim nebom u nesvakidašnjem ambijentu pustinje.

7.dan WADI RUM – AQABA 
Doručak  Wadi Rum je pustinja  čiji specifični oblik granitnih stijena i jedinstveni crveni pijesak godinama oduševljava turiste. Proglašen je zaštićenim područjem 1998 godine, a njegovi jedini stanovnici su beduinska plemena koja se danas bave pretežito turizmom, ali su sačuvala svoje tradicionalne vrijednosti. Jeep safari u trajanju od 2 sata gdje ćete se moći uvjeriti u ljepote ove neobične i mistične pustinje te zašto je zovu - mjesečeva dolina! Granitne stijene, oštri vrhovi koji paraju crvenu površinu pustinje, klanci i rascjepi, kanjoni i dine nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Odlazak iz pustinje i polazak prema Crvenom moru. Grad Aqaba jedini je jordanski grad na moru, a smjestio se na samom kraju Aqabskog zaljeva koji dijeli sa Izraelom, Egiptom i Saudijskom Arabijom koje možete vidjeti šetajući promenadom. Aqaba je zbog svojeg specifičnog položaja luka i trgovačko središte već tisućama godina. Zbog bogate povijesne baštine te prirodnih ljepota obližnjih pustinjskih planina i koraljnih grebena Crvenog mora grad se sve više pretvara u turističku meku. Panoramski razgled grada u pratnji vodiča i slobodno vrijeme za samostalno istraživanje grada, kupanje ili fakultativno izlet brodom po Crvenom moru. Transfer na aerodrom u večernjim satima.  Prijava na let za Istanbul TK 819 s odlaskom iz Aqabe  u 01,40.

8.dan ISTANBUL – ZAGREB 
Dolazak u Istanbul u 4:20 po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja za Zagreb letom TK 1053 u 07:00 . Slijetanje  u Zagreb u 08:05 sati

Cijena po osobi:

First minute: 

Redovna cijana: 1.370   ( 10.322,27 kn) - uključene pristojbe zračnih luka!

U cijenu je uključeno: 

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, pristojbe zračnih luka
 • 5 polupansiona prema programu i 1 x noćenje s doručkom u hotelima 4*/ 2 polupansiona i noćenje s doručkom u Amanu u hotelu 4*.1 polupansion u hotelu 4* na Mrtvom Moru,1 polupansion u hotelu 3* u Petri , 1 polupansion u luksuznom beduinskom kampu u Wadi Rumu )
 • lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku
 • pratitelja putovanja 
 • svi prijevozi prema programu klimatiziranim turističkim autobusom
 • džip safari u Wadi Rumu u trajanju od 2 sata 
 • ulaznice za lokalitete prema programu
 • grupna viza za Jordan
 • besplatna voda u autobusu / 1 bočica dnevno po osobi 
 • troškove organizacije putovanja 

U cijenu nije uključeno:

 • doplata za jednokrevetnu sobu 180 €  ( 1356,21 kn ) 
 • napojnice lokalnom vodiču i vozaču, nosačima prtljage ( ukupno oko 40 $ - plaćanje na licu mjesta )
 • putna osiguranja

Popust 

 • za treću odraslu osobu u trokrevetnoj sobi 33 € ( 248,64 kn)
 • za dijete do 15 godina 40 € ( 301,38 kn ) 

Fakultativno: 

 • Aqaba : izlet brodom 4 sata do koraljnih grebena u Crvenom moru s ručkom 60 €( uključuje najam opreme za snorkeling )   
 • zajednička večera u restoranu u Aqabi zadnji dan 25 €

Minimalni broj putnika u grupi : 20 

Viza:

 • Hrvatski državljani za ulazak u Jordan trebaju vizu , dobiva se na graničnom prijelazu. Za vizu je potrebno dostaviti agenciji  podatke iz putovnice -  puno ime I prezime,  broj putovnice i do kada vrijedi , datum rođenja . Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju i imati 1 praznu stranicu. Molimo vas da agenciji dostavite podatke najkasnije 20 dana prije polaska.

Trenutni uvjeti za ulazak u zemlju: 

 • Nema ograničenja za ulazak u zemlju. Nije potrebna potvrda o cijepljenju niti su potrebni PCR testovi.
 • Svi putnici i dalje moraju posjetiti https://gateway2jordan.gov.jo  kako bi ispunili obrazac putne deklaracije i dobili QR kod.

Letovi  
Prijevoznik:  Turkish Airlines 
TK 1056  ZAGREB     20.15             ISTANBUL    23,30
TK   814  ISTANBUL  01,40              AMMAN       03,55
TK   819  AQABA       01,40              ISTANBUL   04,20
TK 1053  ISTANBUL  07,00              ZAGREB      08,05
 Navedena vremena su lokalna vremena dolazaka / odlazaka 

Prtljaga

 • Na let možete ponijeti 1 komad ručne prtljage težine do 8 kg i predati 1 komad prtljage do 30 kg besplatno. Višak prtljage dodatno se naplaćuje prema cjeniku zrakoplovne kompanije

u Petri se od mjesta za parking autobusa do kanjona i kroz kanjon uglavnom ide pješice,
no za one koji teže hodaju postoji prijevoz električnim automobilima, cijena povratne vožnje je  oko 35 $ i plaća se kod ulaska u vozilo. Voze samo do kraja kanjona.
Druga mogućnost je da unajmite konje, mazge ili magarce od parkinga do ulaska u kanjon ili na samom lokalitetu Petre ( ne i kroz kanjon ). Plaća se direktno vlasnicima životinja i cijena ovisi o tome koliko se koristi usluga ( minimalno 5 $ ).
jahanje deva u Wadi Rumu cca pola sata oko 20 $ / po dogovoru s goničima deva

Napomene:

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Izraela te može biti različita u odnosu na europsku kategorizaciju
 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata ili tečaja do iznosa većeg od 5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. 
 • Datum izrade ponude 1.10.2022.

Za navedeni aranžman vrijede opći uvjeti putovanja. Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. 

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Jordan 
Službeno ime: Hašemitska kraljevina Jordan
Površina: 89 342 km2
Broj stanovnika: 11 milijuna
Glavni grad: Amman
Jezik: arapski je službeni jezik, koristi se engleski i francuski
Religija: muslimani oko 95% 
Vremenska razlika: +1 sat
Novčana jedinica: jordanski dinar – JOD ( 1 $ = 0.70 JOD ; 1 € = 0,80 JOD )
Kupovina: oslikana keramika, lokalne slastice i karamelizirano voće, mirodije, maslinovo ulje, srebrni i zlatni nakit
Odjeća: preporučujemo laganu pamučnu odjeću za ljetne mjesece te topliju, slojevitu odjeću i zaštitu od kiše za period od studenog do travnja.Preporučujemo udobnu obuću, sunčane naočale i pokrivalo za glavu.
Hrana i piće: hrana je slična kao u zemljama iz regije. U hotelima se služe međunarodna jela , domaća jela od janjetine, ovčetine, pikantni namazi.Piti isključivo flaširanu vodu. Kava je popularna. Alkohol je moguće konzumirati u hotelskim restoranima i barovima.
Napon struje: 220V, 50Hz (nije potreban adapter)
Mobilne mreže: A1, T-Mobile i Telemach partneri
Pozivni broj zemlje: +962


Korisna web stranica: www.visitjordan.com  
Klima: mediteranska. Vruća i suha ljeta sa svježim večerima. Zimi je hladnije, kišna sezona traje od studenog do travnja

 

ID:Integral
07.04.2023. - 14.04.2023.
cijena od 1.340 € | 10.096,23 HRK
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 1.340 € | 10.096,23 HRK

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Indija

Delhi

1

Izrael

Kuba

Havana

4

Maroko

USA