Putovanje u Jordan 7 dana 2022

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE U JORDAN 7 DANA AVIONOM IZ ZAGREBA 2022

 

AMMAN – ANJARAH – AJLOUN – JERASH – MADABA – PLANINA NEBO – BETHANY – KERAK - PETRA – WADI RUM - AQABA

 

TERMIN PUTOVANJA: 28.5.- 3.6.2022. (Dan državnosti / First minute) GARANTIRANI POLAZAK

 • 4 polupansiona i 1 noćenje s doručkom prema programu , hoteli 4*


Kraljevina Jordan, jedna je od najliberalnijih i najmirnijih kutaka arapskog svijeta. Zemlja bogate tradicije i neopisivih prirodnih ljepota. Mjesto je to drevnih civilizacija koje su nam u nasljeđe ostavile drevne gradove, utvrde, citadele te jedno od novih svjetskih čuda - Petru! Izgubljeni grad u stijenama ovjekovječen u filmovima najpoznatijeg svjetskog „arheologa“ Indiane Jonesa. Od jednog od najbolje sačuvanih rimskih gradova koji je stoljećima bio zakopan pod debelim slojem pijeska do obala svete rijeke Jordan na kojoj se krstio Isus, pa do Mrtvog mora, arapskih i križarskih utvrda razbacanih po brežuljcima te do mistične Petre i crvene pustinje Wadi Rum - djela prirode i ljudskih ruku oblikovale su bogatstvo ovog malog, ali čudesnog kraljevstva!


Program putovanja:

 
1. dan ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak  putnika u 18:00 sati kod šaltera središnjih informacija. Preuzimanje putnih dokumenta i osnovnih informacija od strane pratitelja grupe te prijava na let  TK 1056 u 20:15. Dolazak u Istanbul u 23:30 po lokalnom vremenu i nastavak leta na liniji
TK 814  u 01,40 za Amman.

2. dan AMMAN – MADABA – PLANINA NEBO
Slijetanje u 03,55 ujutro,  te nakon ishođenja vize i carinskih formalnosti transfer u hotel u Ammanu na kratko noćenje i  doručak.
Nakon odmora slijedi razgledavanje grada u pratnji lokalnog vodiča.. Glavni grad Jordana, smješten na brdovitom području između pustinje i plodne doline rijeke Jordan , fascinantan je grad kontrasta - jedinstven spoj starog i novog. Gradske četvrti su raznolike  u kulturnom i povijesnom kontekstu;  od užurbanosti starih tržnica  u središtu grada do moderne trgovačke četvrti i spektakularnih ostataka građevina iz rimskog perioda. Posjet džamiji kralja Abdullaha I , jednoj od rijetkih džamija u koju je dozvoljen ulazak turistima, suvremenoj građevini raskošnog interijera. Razgledavanje povijesnih ostataka grada obuhvaća posjet citadeli  s koje se pruža panoramski pogled na veći dio grada. Na citadeli se još uvijek mogu vidjeti ostaci Herkulovog hrama , rimskog kazališta, bizantske crkve , te kompleks  palače Umayyad iz 8.stoljeća. Kraća vožnja do Madabe „ grada mozaika „ u kojem su mnogobrojne crkve ukrašene mozaicima iz bizantskih vremena, od kojih je najpoznatiji  mozaik karte Palestine iz 6. stoljeća u crkvi sv. Jurja. Gradić je također turistički atraktivan za kupnju lokalnih suvenira. Nedaleko je Planina Nebo, s koje je Mojsije po prvi puta ugledao „ obećanu zemlju“ nakon 40 godina lutanja pustinjom i mjesto na kojem se po predaji  pretpostavlja da je Mojsijev grob. Na vrhu je moderna crkva sagrađena na temeljima bizantske bazilike iz 4. stoljeća s nekoliko mozaika u unutrašnjosti. Za lijepa vremena, s planine se puža prekrasan pogled na dolinu rijeke Jordan i dijelove Izraela. Povratak u hotel u Ammanu na večeru i noćenje.


3.dan AMMAN – ANJARA – AJLOUN – JERASH – MRTVO MORE
Doručak. Vožnja prema sjeveru , kroz krajolik različit od ostatka zemlje kojim dominiraju maslinici i zelenilo.  Zaustavljanje u Anjari i posjet crkvi „ Planinske Gospe“ , sagrađene oko špilje, gdje su se po predaji odmarali Isus, Marija i učenici tijekom putovanja između Jeruzalema i Galileje. Špilja je od davnih vremena bila sveta za hodočasnike , a i danas mnogobrojni vjernici, ne samo iz okolnih zemalja nego i iz cijelog svijeta posjećuju ovo mjesto. Po dolasku u Ajloun razgledavanje dobro očuvanog dvorca iz 12.stoljeća , iz Saladinova vremena. Visoki svodovi,  tornjevi, sale, galerije i stubišta čine dvorac vrlo atraktivnim za posjetitelje. Dvorac Ajloun na vrhu brda  dominirao je glavnim rutama koje vode u dolinu Jordana i štitio trgovačke putove iz Sirije prema jugu, a danas je jedna od najvećih turističkih atrakcija Jordana.  Polazak za Jerash , još jednu veliku turističku atrakciju i arhitektonsko blago. Smatra se jednim od najbolje očuvanih rimskih provincijskih gradova na Bliskom istoku. Procvat grada datira iz 2. i 3. stoljeća. Krase ga popločane ulice, kolonade, hramovi na vrhovima brežuljaka, kazališta, prostrani javni trgovi, terme, fontane i zidine s kulama i vratima. Odlazak u hotel  na obali Mrtvog mora. Večera i noćenje.


4.dan MRTVO MORE  – BETHANY – KERAK – PETRA
Doručak. Slobodno prijepodne za kupanje u Mrtvom moru, jedinstvenom slanom jezeru u pustinjskom krajoliku koje se nalazi preko 400 m ispod morske razine. S obzirom na iznimno visoki salinitet u njemu nema nikakvog života, no to omogućava tijelu da lako pluta na površini što je iznimni fenomen te kao takav privlači veliki broj turista. Odlazak u Bethany beyond Jordan. Prema novijim arheološkim istraživanjima u organizaciji UNESCO-a , pretpostavlja se da je to mjesto na rijeci Jordan na kojem je Ivan Krstitelj propovijedao, gdje je Isus kršten, gdje je susrelo prvih pet apostola i na kojem su tako postavljeni temelji ranokršćanske vjere. Prema nalazima , još u prvim stoljećima to je bilo hodočasničko središte. Nastavak vožnje prema Keraku, jednoj od najpoznatijih i najvažnijih obrambenih utvrda koju su izgradili križari u
12. stoljeću kako bi osigurali siguran prolaz hodočasnicima u Svetu zemlju. Utvrda se nalazi na 900 metara nadmorske visine te dominira krajolikom pod kojim se proteže Kraljevska cesta, nekada bitna trgovačka ruta, dio Puta svile. S utvrde pogled seže do Wadi Karaka, po legendi mjesta uništenih gradova Sodome i Gomore. Polazak prema jednom od najpoznatijih svjetskih arheoloških lokaliteta Petri na večeru i noćenje.

5.dan  PETRA – WADI RUM
Doručak. Razgledavanje veličanstvene Petre , simbola Jordana i jednog od novih sedam svjetskih čuda, pod zaštitom UNESCO-a. Grad urezan u stijene prije vise od 2000 godina gradili su arapski nomadi Nabatejci kao trgovačku postaju, da bi s vremenom postao glavni grad nabatejskog kraljevstva. Vješti zanatlije i klesari u mekim stijenama gradili su grobnice, palače i hramove skriveni u dolini okruženoj planinama. I danas se do Petre može doći samo kroz Siq, 1,2 km dugi kanjon na kraju kojeg se otvara pogled na najpoznatiju atrakciju lokaliteta - Al Khazneh, poznatu kao Riznicu. Razgledavanje u pratnji vodiča i slobodno vrijeme za samostalno istraživanje Petre.
U popodnevnim satima odlazak u Wadi Rum. Smještaj u luksuznom beduinskom kampu i buffet večera uz tradicionalne jordanske i beduinske specijalitete. Uživanje pod zvjezdanim nebom u nesvakidašnjem ambijentu pustinje.


6.dan WADI RUM – AQABA
Doručak. Wadi Rum je pustinja čiji specifični oblik granitnih stijena i jedinstveni crveni pijesak godinama privlači turiste, ali i filmaše. Marsovac, Star wars, Aladdin, Dune, Lawrence od Arabije samo su neki od filmova koji su koristili ovaj nestvaran krajolik kao kulisu. Wadi Rum je proglašen zaštićenim područjem 1998 godine, njegovi jedini stanovnici su beduinska plemena koja se danas bave pretežito turizmom, ali su sačuvala svoje tradicionalne vrijednosti. Slijedi jeep safari ovom neobičnom i mističnom pustinjom koju često nazivaju - mjesečeva dolina. Granitne stijene, oštri vrhovi koji se uzdižu iz crvene površine pustinje, klanci i rascjepi, kanjoni i dine nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.
U popodnevnim satima odlazak iz pustinje i polazak prema Crvenom moru. Grad Aqaba jedini je jordanski grad na moru, a smjestio se na samom kraju Aqabskog zaljeva koji dijeli sa Izraelom, Egiptom i Saudijskom Arabijom koje možete vidjeti šetajući promenadom. Aqaba je zbog svojeg specifičnog položaja luka i trgovačko središte već tisućama godina. Zbog bogate povijesne baštine te prirodnih ljepota obližnjih pustinjskih planina i koraljnih grebena Crvenog mora grad se sve više pretvara u turističku meku. Razgled grada u pratnji vodiča i slobodno vrijeme za samostalno istraživanje grada, šetnju ili kupovinu.
Transfer na aerodrom u večernjim satima.  Prijava na let za Istanbul TK 819 s odlaskom iz Aqabe  u 01,45.

7.dan ISTANBUL – ZAGREB
Dolazak u Istanbul u 4:25 po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja za Zagreb letom TK 1053 u 07:00 . Slijetanje  u Zagreb u 08:05 sati


CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI: 

FIRST MINUTE: - 

REDOVNA CIJENA: 5.970 kn

Doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.290 KN

Nadoplata za jednokrevetnu sobu: 1.050 KN

 

U cijenu je uključeno:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • 4 polupansiona i 1 noćenje s doručkom prema programu  
 • 1 polupansion i 1 noćenje s doručkom u hotelu 4* u Ammanu , 1 polupansion u hotelu 4* na Mrtvom moru , 1 polupansion u Petri u hotelu 4* , 1 polupansion u luksuznom beduinskom kampu u Wadi Rumu 
 • lokalnog vodiča tijekom cijelog boravka
 • pratitelja putovanja
 • svi prijevozi prema programu klimatiziranim turističkim autobusom
 • džip safari u Wadi Rumu u trajanju od 2 sata
 • ulaznice za lokalitete prema programu:  Citadela Amman i rimsko kazalište,        
 • džamija kralja Abdullaha, Ajloun, Jerash, Bethany, Madaba, Nebo, Kerak,
 • Petra i Wadi Rum
 • grupna viza za Jordan
 • besplatna voda u autobusu / 1 bočica dnevno po osobi
 • troškove organizacije putovanja

U cijenu nije uključeno:

 • doplata za aerodromske taxe 2.290 kn ( podložno promjenama do dana izdavanja avionskih karata )
 • nadoplata za jednokrevetnu sobu 1.050 kn
 • napojnice lokalnom vodiču i vozaču, nosačima prtljage ( plaćanje na licu mjesta )
 • putno osiguranje

Fakultativno:

 • zajednička večera u restoranu zadnji dan prije odlaska na aerodrom 15 €
 • izlet brodom sa staklenim dnom do koraljnih grebena u Crvenom moru uz ručak, i mogućnost  ronjenja  -  40 €

Napomene:

 • mogućnost jahanja na konjima u Petri , vodičima konja se daje 5 $ napojnice
 • jahanje deva u Wadi Rumu cca pola sata oko 20 $ / po dogovoru s goničima deva

Minimalni broj putnika u grupi : 20

Informacije o letu:
Prijevoznik:  Turkish Airlines

Dozvoljena težina prtljage 30 kg ( uključena u cijenu ) + 1 komad do 8 kg ručne prtljage

TK 1056  ZAGREB     20.15             ISTANBUL   23,30
TK   814  ISTANBUL  01.40              AMMAN      03,55
TK   819   AQABA      01,45              ISTANBUL  04,25
TK 1053  ISTANBUL  07,00              ZAGREB     08,05  

Navedena vremena su lokalna vremena dolazaka / odlazaka
Zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena letova


Viza:

 • Hrvatski državljani za ulazak u Jordan trebaju vizu , dobiva se na graničnom prijelazu. Za vizu je potrebno dostaviti agenciji sve podatke s naslovnice putovnice. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju i imati 1 praznu stranicu.

 

Trenutni uvjeti za ulazak u zemlju: COVID-19 ( podložno promjenama )

 • Trenutno nije potreban PCR test prije polaska niti po dolasku u Jordan
 • Turisti se za ulazak u zemlju i dalje moraju  registritari na poveznici www.gateway2jordan.gov.jo prije putovanja.
 • Potrebna je polica putnog zdravstvenog osiguranja

Napomene:

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Jordana te može biti različita u odnosu na europsku kategorizaciju
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 •  U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana


Jordan

 • Službeno ime: Hašemitska kraljevina Jordan
 • Površina: 89 342 km2
 • Broj stanovnika: oko 11 milijuna
 • Glavni grad: Amman, oko 4.,5 milijuna stanovnika
 • Jezik: arapski je službeni jezik, koristi se engleski i francuski
 • Religija: muslimani oko 95% , ostali 5%
 • Vremenska razlika: +1 sat
 • Novčana jedinica: jordanski dinar – JOD ( 1 $ = 0.70 JOD ; 1 € = 0,80 JOD )
 • Kupovina: oslikana keramika, lokalne slastice i karamelizirano voće, mirodije, maslinovo ulje u Ajlunu, srebrni i zlatni nakit
 • Odjeća: preporučujemo laganu pamučnu odjeću za ljetne mjesece te topliju, slojevitu odjeću i zaštitu od kiše za period od studenog do travnja.Preporučujemo udobnu obuću, sunčane naočale i pokrivalo za glavu.
 • Hrana i piće: hrana je slična zemljama iz regije. U hotelima se služe međunarodna jela , domaća jela od janjetine, ovčetine, pikantni namazi.Piti isključivo flaširanu vodu. Kava je popularna. Alkohol je moguće konzumirati u hotelskim restoranima i barovima.
 • Napon struje: 220V, 50Hz (nije potreban adapter)
 • Mobilne mreže: A1, T-Mobile i Telemach partneri
 • Pozivni broj zemlje: +962
 • Korisna web stranica: www.visitjordan.com  
 • Klima: mediteranska. Vruća i suha ljeta sa svježim večerima. Zimi je hladnije, kišna sezona traje od studenog do travnja

Za navedeni aranžman vrijede opći uvjeti putovanja. Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

ID: Integral
28.05.2022. - 03.06.2022.
cijena od 5.970 HRK
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 5.970 HRK